تولید محتوا با ChatGPT کاربردی است؟ اصلا ChatGPT چیست؟ آموزش تولید محتوا با استفاده از ChatGPT چه نکات و رازهای پنهانی دارد؟ آیا تولید محتوا با ChatGPT میتواند از نظر سئویی مناسب باشد یا به عبارتی محتوای تولید شده توسط آن یونیک و بکر است یا از سایت های دیگر کپی میکند؟
در این مقاله فوق العاده میخواهیم به صورت قدم به قدم به تولید محتوا با ChatGPT بپردازیم.
دقت نمایید که اولا این یک ابزار است و نه یک سئوکار، پس اگر به فکر این هستید که محتوای شما مخاطبان زیادی را جذب کند، باید ابتدا مقاله های سئو سایت آموزشی و آموزش تولید محتوای متنی را بخوانید و سپس با استفاده از این ابزار فوق العاده و طبق استراتژی سئو برای کسبوکار آنلاین خود، محتواهای فوق العاده ای در زمان اندک تولید نمایید.
دوما، اگر میخواهید با استفاده از محتوایی که تولید میکنید، مشتری جذب کنید باید توجه نمایید که تولید محتوا با ChatGPT چون یک ابزار و یک ماشین با هوش مصنوعی است، نمیتواند برای ما کار بازاریابی محتوا انجام دهد و افراد را ترغیب کند که محصول یا خدمات ما را بخرندريال ولی همچنان میتواند به ما در مدیریت زمان بسیار کمک ویژهای نماید.
تولید محتوا با ChatGPT
به زبون خیلی ساده، ChatGPT یک سایت است که بعد از عضو شدن در آن میتوانید سوال هایی از آن بپرسیم و او به ما جواب دهد.
مثلا ما میتوانیم از او بپرسیم که مراحل پخت قیمه بادمجان دقیقا چیست و او یک دستور پخت نسبتا کاملی را به ما ارائه دهد.
خب سولی که ممکن است پیش بیاید این است که سوال پرسیدن چه ربطی به داستان تولید محتوا با ChatGPT دارد؟ خب ما که سوال نداریم، ما میخواهیم مثلا یک مقاله 2000 کلمه ای سئو شده به ما تحویل دهد نه اینکه برویم ازش سوال بپرسیم!
در پاسخ به این سوال و چالش باید بگوییم که اتفاقا این ابزار برای کار ما مناسب است و میتواند کار ما را انجام دهد. فقط کافی است به او بگوییم.
به عنوان مثال فرض کنید که من میخواهم برای سایت خودم یک مقاله 2000 کلمه ای سئو شده در زمینه آموزش تبلیغات هستم، کافی است وارد سایت openAI شوم و در بخش چت، بنویسم لطفا یک مقاله سئو شده 2000 کلمه ای در زمینه آموزش تبلیغ نویسی برای من بنویس و بعد از حداکثر دو الی سه دقیقه مشاهده میکنیم که یک مقاله غیر کپی و جامع و کاربردی به ما ارائه میدهد.
به همین راحتی میتوانیم به تولید محتوا با ChatGPT بپردازیم.
یک فرصت ویژه
نمیخوای جدیدترین فرمول تولید محتوای پولساز را یاد بگیری؟
برای اینکه محتوا بفروش باشه، باید ACDAF باشه! نگذار این فرصت از دستت بره، حداقل بررسیش کن، بررسی که ضرر نداره:
حالا که با زبان خودمونی با هم فهمیدیم که چی هست و چطور میتونیم ازش استفاده کنیم، نوبت به این میرسه که یکم علمی تر و فنی تر ببینیم ChatGPT چیه و چطور کار میکنه:
تولید محتوا با استفاده از ChatGPT به زبون غیر خودمونی!
تولید محتوا با استفاده از ChatGPT، روشی نوین برای خلق محتوای ویدئویی، تصویری و نوشتاری است. این روش بر اساس هوش مصنوعی و یادگیری عمیق استوار است و قادر به تولید محتوای پویا و خلاقانه است. با این حال، باید توجه داشت که در سطح بالایی از پیچیدگی، تولید محتوا با ChatGPT نیاز به تخصص فنی دارد و از جمله افراد باتجربه در زمینه هوش مصنوعی و یادگیری عمیق خواستار میشود.
قبل از توضیحات بیشتر در مورد تولید محتوا با کمک هوش مصنوعی و ChatGPT، باید به دو مفهوم «هوش مصنوعی» و «ChatGPT» اشاره کنیم.
هوش مصنوعی، عبارت است از تکنیکها و روشهایی که به کامپیوتر و قابلیتهای آن اجازه میدهد تا به صورت خودکار و بدون نیاز به ورودی از کاربر، عملیاتهایی را انجام دهند.
چتبات هوش مصنوعی یکی از مهمترین و جدیدترین فناوریهای هوش مصنوعی است که امروزه بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. چتبات هوش مصنوعی، سامانهای است که به کاربران اجازه میدهد با یک برنامه کامپیوتری و از طریق چت، ارتباط برقرار کنند. در واقع، با استفاده از چتبات هوش مصنوعی، شما میتوانید با یک برنامه کامپیوتری، مثلاً ChatGPT، صحبت کنید و به سوالات خود پاسخ بگیرید.
آنچه که ChatGPT را متمایز از دیگر چتباتهای هوش مصنوعی میکند، استفاده از مدل تولید متن است. با داشتن این مدل، ChatGPT میتواند به صورت خودکار و با کمک الگوریتمهای پیشرفته، متنی را برای کاربر تولید کند و صحت آن را نیز بررسی کند.
به زبون های مختلف در مورد تولید محتوا با ChatGPT و نحوه عملکرد آن صحبت کردیم، اما باید بدانیم مثل هر کار یا ابزار دیگری این چت بات هوش مصنوعی هم چالشهایی دارد که باید برای بهره مندی از این ابزار فوق العاده آن ها را بشناسیم و برای بر طرف شدن آنها اقدام لازم را انجام دهیم. پس در زیر به بررسی مهمترین چالشهای استفاده از چت جی پی تی میپردازیم:
چالش های تولید محتوا با ChatGPT
همانطوری که گفتیم تولید محتوا با ChatGPT فوق العاده است و میتواند ما را از رقبایمان بسیار جلو بیاندازد اما چالشهای فنی و غیر فنی دارد که در ادامه به بررسی تک تک آنها میپردازیم و بعدا راه حل این چالشها رابه صورت دقیق با هم بررسی میکنیم:
- محدودیت: برای ساخت اکانت در openAI باید از شماره موبایل استفاده کنیم که متاسفانه کشور ایران را پشتیبانی نمیکند و به نوعی کشور ایران را تحریم کرده است.
- ماشینی: همانطوری که گفتیم چت بات ها هر چقدر هم که پیشرفته باشند باز هم ماشین هستند و در نتیجه برای بازاریابی و فروش به کمک محتوا نمیتوانند کمک چندانی به صورت مستقیم به ما بکنند.
- ما: تولید محتوا با ChatGPT به جمله یا عبارتی وابسته است که ما ازش میخواهیم. به عبارت دیگر تحقیق کلمه کلیدی به عهده ما هست.
- لحن: هر کسبوکاری بر اساس مخاطبانی که دارد از لحنی خاص در محتوا برای جذب مشتری های احتمالی استفاده میکند که در نتیجه تولید محتوا با ChatGPT نمیتواند آن را رعایت کند. به عنوان مثال در مقالههای بمم سعی میشود که تا جای ممکن به زبون خودمونی و با اصطلاحات و جملات قصار مطالب بیان شود، اما چت بات ها نمیتوانند لحن مخصوص هر تولید کننده را در تولیدات خود به کار ببرند.
- ناقص: در زبن فارسی و تا اواسط فروردین ماه 1402 هنوز هم وقتی میخواهیم تولید محتوا با ChatGPT را در زبان فارسی به کار ببریم به چالش میخوریم. چرا که مثلا وقتی میخواهیم مقاله ای 2000 کلمه ای برای ما بنویسد، نهایتا 400 الی 500 کلمه نوشته و مقاله ناقصی به ما تحویل میدهد.
- بی هدف: وقتی ما برای سایتمان شروع میکنیم به نوشتن روند مقاله را به گونه ای پیش میبریم که برای بهبود سئو داخلی به سایر مقالات خود لینک بدهیم یا حتی به جایی خاص و خارج از نوشته خود بک لینک دهیم ولی متاسفانه تولید محتوا با ChatGPT حداقل به صورت خودکار و مستقیم این خواسته را ارضا نمیکند!
- جزئیات: ما به عنوان یک مدرس یا عالم به یک دانش، میتوانیم چیزهایی بنویسیم که به عقل هوش مصنوعی هم نرسد و به نوعی باد معده را به شقیقه ربط بدهیم اما تولید محتوا با ChatGPT حداقل به صورت خودکار معمولا این کارها را برای ما انجام نمیدهد.
- استراتژی: همانطوری که قبلا هم به آن اشاره کردیم تولید محتوا با ChatGPT وقتی با ارزش است و میتواند واقعا به سئوی ما کمک کند که ما خودمان استراتژی بدانیم و با قواعد دیجیتال مارکتینگ کاملا آشنا باشیم. یعنی بدانی چه محتوایی را چه زمانی بنویسیم که به کمک آن بتوانیم بیشترین افراد درست (مخاطبان پول بده) را به لندینگ پیج یا صفحات فرود خود انتقال دهیم.
- متقاعد: ما به عنوان صاحب کسبوکار یا کسی که کار تولید محتوا ر دوشش است باید در نهایت مخاطبان را متقاعد کنیم. این متقاعد کردن میتواند دادن اطلاعات تماسی مثل ایمیل یا شماره تلفن با هدف ایمیل مارکتینگ و فروش تلفنی باشد تا فروش مستقیم یا حتی خواندن مقالات دیگر سایت باشد و این در حالی است که تولید محتوا با ChatGPT نمیتواند درک درستی از متقاعد کردن مخاطب ایرانی داشته باشد. برای یادگیری شیوه درست متقاعد کردن مقاله های آموزش متقاعدسازی و آموزش فروش را مطالعه نمایید.
این 9 چالش مهمترین چالش های تولید محتوا با ChatGPT است که باید برای گرفتن یک نتیجه درست و درمون، آن ها را برطرف کرد و برایشان برنامه درست و حسابی داشت.
همچنین دقت نمایید که در هر روز ما با هر اکانت ChatGPT میتوانیم فقط 10 پرسش و پاسخ داشته باشیم، پس بهتر است از آن به نحو احسنت استفاده نماییم.
چطور میتوان از ChatGPT برای تولید محتوا استفاده کرد؟
در اینجا میخواهیم تولید محتوا با ChatGPT را به صورت قدم به قدم و البته با زبان خودمونی بررسی کنیم و ببینیم برای اینکه 9 چالش بالا، برطرف شود و برای ما مشکل ایجاد نکند باید چه مراحلی را طی کنیم:
1. تعیین اهداف
در قدم اول باید مشخص کنیم که تولید محتوا با ChatGPT چه اهدافی را برای کسبوکار ما دنبال میکند.
آیا هدف ما این است که مقالات زیادی برای سایتمان تولید کنیم و ورودی خود را افزایش دهیم؟ آیا هدفمان این است که در یک زمینه خاص مقالات به ورز و سطح اولی را به کمک تولید محتوا با ChatGPT تولید نماییم؟
هدف مهم ترین چیز هر کاری است حتی تولید محتوا با ChatGPT! پیشنهاد مکینم که حتما مقاله آموزش هدف گذاری را مطالعه نمایید و سپس با کمک آموزش برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف زندگی و کسبوکار خود برنامه درست و حسابی ترتیب دهید.
2. تعیین استراتژی
برای رسیدن به اهداف خود با کم ترین هزینه و در کمترین زمان ممکن باید استراتژی را بشناسیم و بر حسب منابع مالی و زمانی خود برترین استراتژی ممکن برای گرفتن بهترین نتیجه از تولید محتوا با ChatGPT را برای کسبوکار آنلاین خود پیاده نماییم.
3. تعیین کلمات
باید بر طبق دو گام قبلی مشخص کنیم بر روی چه کلمات کلیدی کار کنیم و اصلا تولید محتوا با ChatGPT قرار است چه خروجی برای ما داشته باشد.
در این مرحله کافی است با یادگیری اصول سئو، بررسی رقبا و استفاده از ابزارهایی مثل گوگل ترندز، کیورد پلنر، ماز و اچرفس و… کلمات کلیدی یا موضوع مجتواهایی که قرار است با ChatGPT تولید کنیم را مشخص نماییم.
4. ساخت اکانت
اولین قدم عملی برای تولید محتوا با ChatGPT ساخت اکانت در سایت و چت بات openAI است.
همانطوری که گفتیم ایران تحریم است، پس لازم است با فیلتر شکن وارد سایت openai شویم و سپس از داخل منو و بخش Product گزینه GPT-4 را انتخاب و بر روی آن کلیک نماییم.
در صفحه جدید بر روی گزینه Try on ChatGPT Plus کلیک کرده و برای ساخت اکانت، اطلاعات مورد نظر را وارد نمایید.
در یکی از مراحل ما باید شماره موبایل خود را وارد نماییم، اما همانطور که قبلا گفته شد ب دلیل تحریم ایران، با شماره ایران نمیتوان ثبت نام کرد پس لازم است که شماره بین المللی اجاره نماییم.
برای اینکه این مقاله با ارزش تبلیغاتی نشود ما سایتی برای خرید شماره بین المللی معرفی نمیکنیم و به شما توصیه میکنیم در گوگل سرچ نمایید شماره مجازی برای ChatGPT و به راحتی یک شماره موبایل بین الملی برای ساخت اکانت بسازیم.
چالشی ترین قدم فنی برای تولید محتوا با ChatGPT برطرف شد.
5. ریزه کاری ها
برای اینکه تولید محتوا با ChatGPT بهترین نتیجه ممکن را به ما بدهد باید زمانی که میخواهیم این چت بات برای ما محتوایی تولید کند، تا جای ممکن جزئیات را به او بگوییم.
برای اینکه بهتر متوجه این مورد شوید فرض کنید ما میخواهیم در مورد آموزش بازاریابی مقاله ای بنویسیم و انتخاب ما تولید محتوا با ChatGPT است، حال در چت بات میتوانیم به یکی از موارد زیر تقاضای خود را مطرح کنیم:
- لطفا یک مقاله 2000 کلمه ای در مورد آموزش بازاریابی به من بده
- لطفا یک مقاله 2000 کلمه ای سئو شده در مورد آموزش بازاریابی به من بده
- لطفا یک مقاله 2000 کلمه ای سئو شده در مورد آموزش بازاریابی به من بده که در آن مزایا و معایب روش های مختلف بازاریابی آمده باشد.
- لطفا یک مقاله 2000 کلمه ای سئو شده در مورد آموزش بازاریابی به من بده که در آن از کلمات کلیدی کاتلر، برایان تریسی، فروش، بهترین کتاب های بازاریابی، سایت bememim، بازاریابی چریکی، خرید، بهترین فروشگاه های اینترنتی ایران استفاده شده باشد.
همانطوری که احتمالا میتوانید حدس بزنید تولید محتوا با ChatGPT به کمک مورد آخر از موارد بالادر مورد بازاریابی جامع تر بوده و ما میتوانیم به مقالات دیگر سایت خود لیک داخلی بدهیم.
6. زرنگ بازی!
همانطوری که گفتیم تولید محتوا با ChatGPT در زبان فارسی دارای چالش تولید است. یعنی ما از او یک مقاله 2000 کلمه ای میخواهیم اما او به ما یک مقاله ی400 کلمه ای تحویل میدهد. حالا تکلیف چیست؟
به صورت کلی دو راه حل برای بر طرف کردن این چالش داریم:
- زبان: اگر به زبان انگلیسی مسلط هستیم میتوانیم تولید محتوا با ChatGPT را به زبان انگلیسی انجام داده و سپس خودمان آن را ترجمه کنیم ولی دقت کنید که این حالت وقت بیشتری از ما میگیرد و شاید زیاد عاقلانه نباشد!
- خورد کردن: یعنی به جای اینکه بخواهیم مقاله و محتوای تولید شده به کمک ChatGPT دقیقا 2000 کلمه باشد، زرنگ بازی در میاوریم و مقاله را خود میکنیم به زیر بخش ها یعنی مثلا ابتدا میگوییم یک مقاله سئو شده 300 کلمه ای در مورد تاریخچه بازاریابی بگو، بع دوباره میگوییم یک مقاله 400 کلمه ای در مورد بازاریابی از نگاه کتلر بگو و همینطور الی آخر.
روش دوم بهنرین حالت است، چرا که ما میتوانیم به صورت روزانه تا 10 سوال از ChatGPT بپرسیم این یعنی میتوانیم مقاله خود را به مقاله های 300 کلمه ای شکسته و یک مقاله جامع 3000 کلمه ای تحویل دهیم.
اصول تولید محتوا با ChatGPT از دیدگاه فنی!
تولید محتوا با ChatGPT بر اساس الگوریتمهایی استوار است که به هنگام آموزش به الگوهای معیاری از ساختار و محتوای متنی دسترسی دارد. در حقیقت، ChatGPT از دو بخش اصلی تشکیل میشود:
- مدل بررسی
- مدل تولید
مدل بررسی، پیام مورد نظر را تحلیل کرده و با استفاده از الگوریتمهای یادگیری عمیق، راهحل برای آن را ارائه میکند. سپس، مدل تولید، پاسخ مناسب را تولید میکند.
برای بهبود کیفیت خروجی، باید به موارد زیر توجه کرد:
- محتوای خروجی باید درست، صحیح و هماهنگ با اهداف سازمانی باشد.
- محتوای خروجی باید دارای محتوای جذاب و خلاقانه باشد.
- محتوای خروجی باید برای هدفهای خاص مورد استفاده قرار گیرد.
- محتوای خروجی باید برای کاربران مورد نظر ارائه شود.
- برای رسیدن به نتایج بهتر، باید از تعامل بین مدل بررسی و تولید استفاده شود.
مزایای تولید محتوا با ChatGPT
تولید محتوا با استفاده از ChatGPT، مزایای بسیاری برای سازمانها و شرکتها دارد که چند مورد از آنها در زیر ذکر شده است:
1. صرفهجویی در هزینهها
تولید محتوا با ChatGPT منجر به صرفهجویی در هزینههای دستیابی به خدمات تولید محتوای با کیفیت و غیر کپی میشود که میتواند بسته به کسبوکار ما تا ماهانه چند میلیون تومان برای ما صرفه جویی به ارمغان آورد.
2. سرعت
یکی از مزایای استفاده از ChatGPT برای تولید محتوا، سرعت بسیار بالای آن است. با ChatGPT، شما نیازی به داشتن خلاقیت برای تولید محتوای با کیفیت ندارید، زیرا رباتهای هوشمند به شما کمک میکنند تا محتوای با کیفیت تولید کنید.
این بدان معناست که شما میتوانید در چند دقیقه به سرعت محتوای با کیفیت تولید کنید.
3. تنوع
ChatGPT با رباتهای هوشمندش، به ما امکان میدهد تا تنوع زیادی در محتوای خود تولید کنیم. با این پلتفرم، ما میتوانیم مقالات، پستهای وبلاگ، پاسخهای کوتاه، داستان کوتاه و حتی انواع محتواهای تصویری (عکس و ویدیو) و حتی فایل های صوتی متنوعی را تولید کنیم.
به دلیل اینکه هنوز تولید محتوای صوتی و ویدیویی با ChatGPT به خصوص در زبان فارسی از کیفیت کافی برخوردار نیست و البته باید هزینه های دلاری بپردازیم، ما در مورد آن فعلا صحبت نمیکنیم.
4. کیفیت
ChatGPT با استفاده از رباتهای هوشمندش، به ما امکان میدهد تا محتوای با کیفیت تولید کنیم.
هرگاه ما با ChatGPT صحبت میکنیم، ربات شروع به تحلیل و درک موضوع و محتوا میکند و سپس برای ما پیشنهادات جذابی میدهد و در نتیجه، محتوایی با کیفیت بالا تولید میشود که باعث افزایش تعامل کاربر با ما و کسبوکارمان میشود.
5. افزایش تولید
استفاده از ChatGPT به کاربران امکان میدهد تا محتوای زیادی را در کمترین زمان تولید کنند. این بدان معناست که ما میتوانیم در سریعترین زمان ممکن، محتواهای بیشتری تولید کرده و از طریق آنها به جامعه هدف خود دسترسی داشته باشیم.
6- بهبود تجربه کاربری
ChatGPT، بهبود تجربه کاربری را برای کاربران فراهم میکند. ما میتوانیم با استفاده از این پلتفرم، به محتوای با کیفیت و دست اولی دسترسی داشته باشیم و در نتیجه، تجربه کاربری بهتری را به کاربران خود ارائه دهیم.