آموزش سخنرانی با 7 تکنیک اختصاصی در 8 مرحله ساده!

آموزش سخنرانی

مراحل دقیق آموزش سخنرانی چیست؟ سخنرانی خود را از کجا شروع کنیم؟ آموزش سخنرانی در جمع چطور امکان پذیر است؟ بهترین تمرین‌های آموزش سخنرانی کدامند؟ آیا سخنرانی یک مهارت ذاتی است یا میتوان با تمرین کردن آن را بهبود دهیم؟

اگر مدرس هستید یا به نوعی میخواهید با صحبت کردن در جمع دیگران را تحت تاثیر قرار دهید، در این مقاله قصد داریم با بررسی سوال‌های بالا به آموزش سخنرانی بپردازیم و با هم روش‌ها و تمرین‌های فوق العاده‌ای را بررسی کنیم که هر چه سریعتر بتوانیم توانایی خود در این زمینه تاثیرگذار را ارتقا دهیم. به شما توصیه میکنیم که در گام اول آموزش فن بیان ب م م را مطالعه و تمرین‌های آن را انجام دهید و سپس به مطالعه این مقاله بپردازید.

همچنین برای اینکه بتوانیم برای آموزش سخنرانی از فایل‌های پاورپوینت برای ساخت اسلایدهای ارائه اسستفاده کنیم تا تاثیرگذاری خود بر روی مخاطبانمان را بیش از پیش افزایش دهیم به شما پیشنهاد میکنم آموزش پاورپوینت را مشاهده و با به کار بردن تکنیک‌ها و اصول آن به ارائه خود کمک بزرگی نمایید.

 

 

آموزش سخنرانی با بررسی مهمترین تکنیک ها و مراحل ارائه

سخنرانی ابزاری قدرتمند برای انتقال ایده ها، الهام بخشیدن به دیگران و تأثیرگذاری بر تغییر است. ارائه یک سخنرانی قانع کننده به ترکیبی از تکنیک های موثر و یک رویکرد ساختاریافته نیاز دارد. در این راهنمای جامع، تکنیک‌های مختلف گفتار را بررسی می‌کنیم و یک فرآیند گام به گام برای کمک به شما در ارائه یک سخنرانی تاثیرگذار ارائه می‌کنیم:

 

بخش 1: تکنیک های گفتار

در گام اول باید تکنیک های آموزش سخنرانی که برای یک ارائه جذاب نیاز است را با هم مرور کنیم و سعی کنیم با تمرین و تکرار تمام این 7 تکنیک را به کار ببندیم تا حضار و مخاطبان را بیش از پیش تحت تاثیر قرار دهیم:

  1. با یک افتتاحیه قوی شروع کنید: با یک افتتاحیه (opening) جذاب از همان ابتدا توجه مخاطب را به خود جلب کنید. شما می توانید از داستان سرایی، یک واقعیت شگفت انگیز، یک سوال تفکر برانگیز یا یک نقل قول قدرتمند برای جذب مخاطب و حتی بازاریابی محتوا استفاده کنید.
  2. از زبان واضح و مختصر استفاده کنید: با استفاده از زبان ساده و مختصر اطمینان حاصل کنید که گفتار شما قابل درک است. از اصطلاحات تخصصی یا اصطلاحات فنی که ممکن است مخاطب را سردرگم کند در سخنرانی خودداری کنید. از زبان واضح و توصیفی برای ترسیم یک تصویر استفاده کنید و پیام خود را به یاد ماندنی تر کنید. برای اطلاعات بیشتر به آموزش تولید محتوا بروید!
  3. از زبان بدن استفاده کنید: زبان بدن شما می تواند اعتماد به نفس، اشتیاق و اصالت را منتقل کند. حالت بدن خود را خوب حفظ کنید، با مخاطبان تماس چشمی برقرار کنید و از حرکات دست مناسب برای تقویت پیام خود استفاده کنید. از حالات چهره و صداهای مختلف برای تاکید و احساس استفاده کنید.
  4. از وسایل کمک بصری استفاده کنید: وسایل کمک بصری مانند اسلایدها، وسایل یا ویدئوها می توانند با ارائه نشانه های بصری و اطلاعات پشتیبانی، گفتار شما را تقویت کنند. اطمینان حاصل کنید که تصاویر شما واضح و مرتبط هستند. شما میتوانید از آنها به صورت استراتژیک برای تکمیل پیام خود در سخنرانی استفاده کنید.

    آموزش تولید محتوا با موبایل

  5. داستان های جذاب بگویید: داستان ها، قدرت جذب و ارتباط با مخاطب را دارند که شاید مهمترین گام آموزش سخنرانی باشند.  در متن سخنرانی خود حکایات شخصی، مطالعات موردی یا مثال های واقعی را برای نشان دادن نکات بگنجانید. داستان های خود را با یک ساختار روایی روشن، از جمله آغاز، میانه و پایان بسازید.
  6. از تکنیک های فن بیان استفاده کنید: تکنیک های فن بیان به گفتار و سخنرانی شما جذابیت و تأثیر می بخشند. برای ایجاد ریتم، برانگیختن احساسات و به یاد ماندنی‌تر کردن پیام خود، از تکنیک‌هایی مانند تکرار، تمثیل، استعاره، تشبیه و سؤالات بلاغی استفاده کنید.
  7. مخاطب را درگیر کنید: از طریق عناصر تعاملی، مخاطب را در سخنرانی خود درگیر کنید. مشارکت را تشویق کنید، سؤالات فکری بپرسید و فرصت هایی برای بحث یا تأمل ایجاد کنید. این تعامل را تقویت می کند و سخنرانی شما را تعاملی تر و به یاد ماندنی تر می کند.

 

 

 

بخش 2: مراحل ارائه یک سخنرانی

شاید فکر کنیم آموزش سخنرانی فقط یادگیری تکنیک های بخش بالا باشد ولی اگر یک بار تا کنون در جلوی جمع ارائه داده باشید میدانید که به دلیل استرس ممکن است بعضی اوقات یک سری چیزها و مراحل را جا بیاندازیم و ارائه خود را حداقل در ذهنمان به یک فاجعه تبدیل کنیم. پس لازم است که مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید تا از تکنیک های آموزش سخنرانی که در بالا بررسی کردیم بهترین بهره را ببرید:

  1. هدف و مخاطب خود را درک کنید: هدف سخنرانی خود را روشن کنید و نیازها، علایق و سطح دانش مخاطبان خود را در نظر بگیرید. پیام خود را طوری تنظیم کنید که با آنها طنین انداز شود و به نگرانی ها یا خواسته های خاص مخاطبانتان رسیدگی کنید.
  2. محتوای خود را سازماندهی کنید: در مورد موضوع خود به طور کامل تحقیق کنید، داده های مرتبط را جمع آوری کنید و ساختار منطقی برای به کارگیری تکنیک های آموزش سخنرانی خود ایجاد کنید. محتوای خود را در یک مقدمه روشن، نکات اصلی و یک نتیجه گیری قانع کننده سازماندهی کنید.
  3. تمرین و تمرین: سخنرانی خود را چندین بار تمرین کنید تا اعتماد به نفس ایجاد کنید و از ارائه جذاب خود اطمینان حاصل کنید. به سرعت، لحن و تاکیدهای خود توجه کنید. جلوی آینه تمرین کنید، صدای خودتان را ضبط کنید یا از افراد قابل اعتماد بازخورد بگیرید.
  4. تجهیزات و وسایل بصری را آماده کنید: اگر از وسایل کمک بصری استفاده می کنید، آنها را از قبل بررسی، امتحان یا جمع آوری کنید. اطمینان حاصل کنید که آنها به درستی کار می کنند و درک مخاطبانتان از سخنرانیتان را افزایش می دهند. همچنین جزوات یا مطالبی را برای حضار آماده کنید تا سخنرانی شما را تقویت کند.

    طراحی سایت آموزشی

  5. با مخاطب ارتباط برقرار کنید: با برقراری ارتباط چشمی، لبخند زدن و در صورت امکان استفاده از نام آنها، با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید. به واکنش های آنها علاقه واقعی نشان دهید و تحویل خود را مطابق با آن تطبیق دهید. با به اشتراک گذاشتن داستان ها یا حکایات شخصی، از نظر احساسی ارتباط برقرار کنید.
  6. با اعتماد به نفس ارائه دهید: هنگام ارائه سخنرانی، اعتماد به نفس خود را از طریق زبان بدن، صدا و رفتار خود نشان دهید. حضوری آرام و متین داشته باشید، حتی اگر عصبی هستید. به یاد داشته باشید که نفس عمیق بکشید و در صورت نیاز برای تاکید مکث کنید. تکنیک های افزایش هوش هیجانی و همچنین تکنیک های کنترل خشم را در کنار آموزش سخنرانی فراموش نکنید!
  7. سازگاری و پاسخگویی: در طول سخنرانی خود انعطاف پذیر و پاسخگو باشید. واکنش های مخاطبان را زیر نظر داشته باشید و در صورت لزوم ارئه خود را با در نظر گرفتن زمان، تنظیم کنید. برای پاسخ به سوالات یا رفع نگرانی ها در جلسات پرسش و پاسخ یا بحث آماده باشید.
  8. نتیجه گیری با تأثیر: سخنرانی خود را با یک نتیجه به یاد ماندنی که نکات اصلی شما را خلاصه می کند و تأثیری ماندگار بر جای می گذارد، پایان دهید. برای تشویق به بازتاب یا اقدام بیشتر از سوی مخاطب، یک فراخوان برای اقدام یا یک بیانیه تفکر برانگیز را در نظر بگیرید.

 

تسلط بر آموزش سخنرانی مستلزم ترکیبی از تکنیک‌های مؤثر و رویکردی ساختاریافته است. با ترکیب تکنیک‌های گفتاری مانند افتتاحیه‌های جذاب، زبان واضح، داستان‌های متقاعدکننده و ارائه مطمئن، همراه با یک فرآیند گام به گام که شامل درک مخاطب، سازمان‌دهی محتوا و تمرین است، می‌توانید سخنرانی‌های تاثیرگذاری ارائه کنید که برای حضارتان الهام‌بخش باشد. با تمرین و فداکاری می توانید به یک سخنران عمومی مطمئن و تاثیرگذار تبدیل شوید.

 

یک فرصت ویژه

اگر تو هم میخوای علاقت را به پول تبدیل کنی، همین الان این فرصت را بررسی کن:

 

 

آموزش سخنرانی به چه دردی میخورد؟

شاید با خودمان فکر کنیم که چه تفاوتی دارد که آموزش سخنرانی به چه دردی میخورد، من مدرس هستم و برای تاثیرگذاری بر روی دانشجویانم میخواهم این مهارت را یاد بگیرم، یا شاید مدیر یا کارآفرینی باشیم که برای اثرگذاری بر روی کارمندان، شرکای استارت آپ یا حتی سرمایه گذاران بخواهید این را یاد بگیریم یا هر چیز دیگری، چه تفاوتی دارد، من میدانم چه میخواهم پس فقط تکنیک به من بگو نه چرایی!

اما متاسفانه بزرگترین چالش ما همین است اول هر کاری به خاطر حرف دوست و آشنا، یا مطالعه یا هر روش دیگری جوگیر میشویم و میگوییم این مهارت (که در اینجا مهارت‌های صحبت در جمع و سخنران شدن است) را باید یاد بگیرم و با انگیزه زیاد حتی در دوره‌های آموزشی گران قیمت ثبت نام میکنیم.

تمرین‌ها و تکنیک‌ها را یکی یکی میخوانیم یا در دوره آموزش سخنرانی (یا هر دوره دیگری) یاد میگیرم، اما همین که نوبت به عمل کردن و انجام تمرین میرسد و کمی هم آن تمرین چالشی میشود، شروع میکنیم به بهانه تراشی میگوییم ما که تا حالا کارمان پیش رفته پس چرا سختی بکشم؟ این تمرین، این چیز بدیهی مگر میتواند به من کمک کند سخنران شوم؟ این آموزش سخنرانی هم فایده نداشت و مدرسش به درد نمیخوره و مزخرفات لعنتی مثل این.

حقیقت این است که ما در هر کاری باید ابتدا به صورت دقیق مشخص کنیم که با انجام دادن آن و با سرمایه گداری زمانی و تومانی برای آن چه چیزی به دست می‌آوریم؟ آیا ارزش دارد وقت، انرژی و پول خود را برای یادگیری و آموزش سخنرانی هزینه کنیم؟ آیا ارزشش را برای شخص ما دارد یا خیر؟

پس اولین تمرین آموزش سخنرانی این است که دلایل خودمان برای یادگیری و صرف هزینه زمانی و تومانی را به صورت شفاف بر روی یک کاغذ بنویسیم و در طول مسیر هر گاه فکر کدیم که شاید بهتر است وقتمان را تلف نکنیم یا برویم مهارت دیگری یاد بگیریم، با مرور این موارد به راه خود ادامه دهیم و از مسیر خود منصرف نشویم.

ما مهمترین نتایج و دستاوردهای یادگیری و آموزش سخنرانی از نظر خودمان را در ادامه آورده و آن‌ها را با هم مرور میکنیم تا حداقل کمی بیشتر برای یادگیری این مهارت ارش آفرین انگیزه داشته باشیم:

 

 

بهترین هاست

 

1. به کرسی نشستن حرفمان

چه کسی دوست ندارد حرفش به کرسی بنشیند؟ چه مدیری میخواهد کارمندانش جدیش نگیرند؟ چه مدرسی دوست دارد آموزش‌ها و روش‌هایش جدی گرفته نشود؟ هیچکس!

تاحالا شده در جمع کسی به شما چیز ناراحت کننده یا چالش برانگیزی بگوید و شما در آن لحظه نتوانید جواب درستی بدهید و به نوعی در جمع با پررویی شما را ضایع کرده باشد؟ بعد از آن چه حالی دارید؟ الان که به آن تجربیات فکر میکنید چه حالی دارید؟

اگر بخواهیم حقمان را در جمع بگیریم یا از حقی دفاع کنیم یا در یک مجادله در جمع پیروز شویم هیچ راهی نداریم مگر اینکه با آموزش سخنرانی و تکنیک‌های صحبت در جمع آشنا باشیم و با تمرین و تکرار آن چیزی که لایقش هستیم را دریافت و از سرخوردگی که کاش اونموقع این را میگفتم و کاش حقش را کف دستش میگذاشتم، رها شویم.

 

 

آموزش تبلیغات

 

 

2. درآمد

اگر به دتبال افزایش درآمد هستیم، مطمئنا باید بتوانیم در جمع بیشتر حرف بزنیم و حقمان را بگیریم. مگر میشود بدون آموزش سخنرانی درست و حسابی یاد گرفت که چطور در بین گرگ‌های جامعه (با کمی اغراق) یک هزار تومانی بیشتر درآورد؟ قطعا نه!

اگر بخواهیم پول بیشتری بگیریم نیاز داریم که بیشتر در جمع بدرخسیم. اگر کارمند هستیم و میخواهیم ارتقا پیدا کنیم و مثلا مدیر بخش شویم، باید بتوانیم با بقیه کارمندان متفاوت باشیم و از آن‌ها بیشتر و بهتر در جمع صحبت کنیم. چه راهی برای این موضوع به غیر از آموزش تکنیک های سخنرانی وجود دارد؟ هیچ چیز!

دقت نمایید که منظور از حق در مورد دوم چیزهای غیر مادی بود، مثل کل کل‌ها و مراودات همکاران، دوستانه، خانوادگی و… ولی در مورد دوم یعنی همین مورد منظور ما صرفا تاثیر آموزش سخنرانی بر موفقیت مالی، دفاع از حقوق مالی و موفقیت در مذاکره برای ارتقا و دریافت پول بیشتر است.

از طرف دیگر برای اینکه بتوانیم در آموزش فروش و به خصوص آموزش فروش تلفنی به موفقیت چشمگیری برسیم یا از نتیجه شگفت زده شویم، نیاز است که با آموزش سخنرانی مهارت صحبت در جمع را در خود پرورش دهیم و قطعه ای از پازل آموزش بازاریابی را تکمیل نماییم.

اگر هم میخواهیم در اینستاگرام، یوتیوب یا سایر پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی به جایی برسیم و به نوعی به دنبال آموزش تولید محتوا یا حتی آموزش بازاریابی محتوا هستیم، نیاز است که با آموزش سخنرانی بتوانیم خود را برای گذاشتن لایو، صحبت جلوی دوربین و… آماده نماییم.

 

 

بهترین شغل برای خانم ها

 

 

3. کار با درآمد زیاد

اگر به دنبال بهترین شغل هستید و هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌اید، باید بگوییم یکی از پر درآمدترین شغل‌ها آموزش و تدریس است که یکی از مهمترین و ضروری‌ترین مهارت‌های آن آموزش سخنرانی است.

اگر به انگلیسی سرچ کنیم میانگین درآمد سخنرانان (Average income of speakers) مشاهده میکنیم که این رقم در آمریکا بین 82 هزار تا 105 هزار دلار در سال (درآمد را معمولا سالانه میگویند) است. یعنی چیزی در حدود ماهی 8 هزار دلار (320 میلیون تومان!) برای شاید ماهی کمتر از 20 ساعت کار، پس تا همین جا قانع کننده است که آموزش سخنرانی برای ما یک شغل پولساز را پدید می آورد!

اما یک نکته را باید مد نظر قرار دهید، که بازه قیمتی سخنرانان بسیار گسترده است و مثلا کسی مثل برایان تریسی یا گرنت کاردون (+) و افراد خیلی سطح بالاتر برای یک سخنرانی چند ده هزار دلار تا چند میلیون دلار درآمد به دست می آورند!

پس اگر به دنبال یک کار با درآمد زیاد در ایران (مرکزی برای محاسبه میانگین درآمد وجود ندارد) یا خارج از ایران هستید، آموزش سخنرانی میتواند به عنوان بهترین شغل برای افراد برونگرا یا شغل مناسب ENFJ باشد، پس امتحانش با توجه به مزایای دیگری که برای ما دارد مطمئنا ضرری ندارد!

 

 

قانون جذب

 

 

4. آموزش سخنرانی برای کار اول نه!

خیلی از اوقات ما متخصص در یک حوزه خاص هستید و شغل خود را هم دوست داریم و نمیخواهیم آن را عوض کنیم، فقط به دنبال راهی هستیم که درآمد خود را بدون تغییر شغل افزایش دهیم، اینجاست که آموزش سخنرانی به کمک ما میشتابد!

یکی از کارهایی که افراد به عنوان شغل دوم میتوانند انجام دهند و درآمد خود را به شدت افزایش دهند آموزش و سخنرانی درآن زمینه است. شما که علاقه و تخصصش را دارید، به دیگرانی هم که دوست دارند در زمینه شما فعالیت کنند، با دریافت هزینه کمک کنید تا سریعتر به هدف خود برسند.

شما حتی میتوانید به عنوان شغل خانگی، در خانه وبینار برگزار کنید و به کسب درآمد با گوشی بپردازید، فقط کافی است آموزش سخنرانی ببینید و فقط با یک گوشی یا لپ تاپ یک لایو یا وبینار تخصصی برگزار کنید و از آن پول خوبی به دست آورید.

برای اطلاع بیشتر در این زمینه یا آموزش کسب درآمد از علاقه را مشاهده نمایید یا مقاله روش تدریس را مطالعه کنید تا بتوانید با آموزش سخنرانی وارد دنیای درآمدزایی از آموزش شوید.

 

5. بهبود احساس درونی

یکی از مهمترین راه های رهایی از تنهایی، گوشه گیری، احساس سر خوردگی، احساس پشیمانی و موارد اینچنینی این است که بتوانیم در جمع به خوبی صحبت کنیم و راه رسیدن به این هدف بزرگ از مسیر آموزش سخنرانی عبور میکند.

به طور کلی آموزش سخنرانی در زمینه بهبود احساسات درونی بر روی موارد زیر به شدت اثر گذار است:

  • احساس ارزشمندی: اگر بتوانیم به راحتی در جمع حرف بزنیم، شوخی کنیم و مواردی مثل این احساس شادی و ارزشمندی میکنیم پس در آموزش افزایش عزت نفس به ما کمک میکند.
  • خودباوری:زمانی که ما با استفاده از آموزش سخنرانی مهارت سخنرانی و صحبت در جمع را در خود ارتقا میدهیم در حقیقت داریم بخش مهمی از آموزش افزایش اعتماد به نفس را میگذارانیم، چرا که یکی از مهمترین دلایل پرداختن افراد به این مورد، همین توان گفت و گو است.
  • هیجان: اگر ما بتوانیم به خوبی در جمع از حقمان دفاع کنی، اجازه نمیدهیم به دلیل سکوت یا تپق زدن هیجانات منفی به ما سرایت کند. پس میتوان گفت به نوعی در مسیر آموزش هوش هیجانی به ما کمک میکند.
  • خشم: زمانی که ما بتوانیم حقمان را در جمع بگیریم، واکنش فیزیکی انجام نمیدهیم و بعدا هم خود خوری نمیکنیم. پس آموزش سخنرانی در مسیر آموزش کنترل خشم به ما کمک میکند.

 

در کنار وارد فوق باید رهایی از گوشه گیری و افسردی و ایجاد رابطه موثر را بیان کنیم، همچنین حتی اگر ما فرد درونگرا یا حتی خجالتی هستیم و به دنبال بهترین شغل برای افراد خجالتی میگردیم، باز هم نیاز خواهیم داشت تا با افراد مختلف و در جمع‌های گوناگون تعامل سازنده‌ای با مخاطبانمان برقرار کنیم.

 

در روزهای آینده در مورد تمرین‌ها و تکنیک‌های بینظیر آموزش سخنرانی از جمله نحوه صحیح نفس کشیدن که بهتر است شکمی باشد یا دیافراگمی، نحوه صحیح آماده کردن متن سخنرانی، راه‌های کاهش استرس و موارد اینچنینی صحبت میکنیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *