بهترین زمینه برای تدریس و آموزش از نظر درآمدی در سال 1401 چیست؟

بهترین زمینه برای آموزش

بهترین زمینه برای تدریس چیه؟ بازار چه آموزش‌هایی از نظر مالی الان داغه؟ برای انتخاب این که در چه زمینه‌ای تدریس کنیم، چه معیارهایی وجود دارد؟

بعد از ایمان به اینکه بهترین شغل تدریس است و با توجه به مزیت‌های آموزش تدریس مجازی، در این مقاله با هم به سوالات رو به رو پاسخ خواهیم داد: بهترین زمینه برای تدریس چیه؟ معیارهای انتخاب چیا هستند؟ چه آموزشی را بیشتر دوست دارم؟ جامعه به چه آموزشی بیشتر نیاز داره؟ بیشترین پول در چه آموزش‌هایی وجود دارد؟ چه طور بازار هدف مشخص کنم؟

چرا باید قبل از تدریس به خصوص تدریس مجازی، بهترین زمینه تدریس را پیدا کنیم؟

جواب این سوال در یک و فقط یک جمله: برای رسیدن به بیشترین درامد لذتبخش.

خیلی از افراد حتی بزرگان بازاریابی یک چیز در انتخاب شغل یاد گرفته‌اند و می‌گویند: سه تا دایره بکش: اولیش علایقت، دومیش توانایی‌هات و سومیش نیاز جامعه، شغلی که از اشتراک این سه تا دایره پدید اومد میشه شغل مناسب برای شما که در اینجا میشه آموزش بهترین زمینه برای تدریس.

اما از نظر ما در ب م م این نظریه یک نظریه منسوخ شده و ناقص است. از نظر ما در ب م م برای انتخاب بهترین (شغل) زمینه برای تدریس شما باید به چهار علم مسلط باشید:

  1. روانشناسی (شناخت شخصیت خود از دید علم روانشناسی)
  2. علم جامع شناسی
  3. علم بازاریابی و مارکتینگ
  4. علم استراتژی ورود به بازارهای رقابتی

بدون این 4 مورد بهترین زمینه برای تدریس را نمی‌توانیم به درستی مشخص کنیم و ورود ما به این بازار رقابتی محکوم به شکست خواهد بود!

به عنوان ممکن است فردی المپیاد جهانی ریاضی، رتبه تک رقمی کنکور و دارای مهارت‌های تدریس باشد. از طرفی می‌دانیم که بازار کنکور چه قدر داغ است و چه قدر به معلم و مدرس فیزیک نیاز است. آیا بهترین انتخاب این فرد برای تدریس، تدریس ریاضی کنکور است؟

قبل از هر چیز برای تدریس، مقاله زیر را از ب م م مطالعه نمایید:

فن بیان

بهترین زمینه برای تدریس از نظر روانشناسی

منظور از بهترین زمینه تدریس از نظر روانشناسی، بهترین زمینه برای شخصیت ما است. پس لازم است که کمی با علم شخصیت شناسی آشنا باشیم.

شخصیت شناسی برای شناسایی بهترین زمینه برای تدریس ما و روش تدریس، چند مکتب مختلف دارد: mbti که بر اساس و مبنای نظریات یونگ است (مطالعه در ویکی پدیا). Big-5 که کمتر در ایران مرسوم است (ویکی پدیا) و اتفاقاً می‌تواند به ما در انتخاب بهترین زمینه تدریس کمک کند، نظریه 16 عاملی کتل و چند تست و مکتب دیگر که کمتر در ایران به آن پرداخته شده است.

از نظر ما در ب م م هیچ یک از این مکتب‌ها (مثلاً mbti) به تنهایی نمی‌توانند به ما در انتخاب بهترین زمینه تدریس کمک کنند و ما باید از تمام این تست‌ها و مکتب‌ها برای شخصیت‌شناسی خودمان کمک بگیریم.

در ادامه به بررسی مهم‌ترین دسته‌بندی افراد از نظر رواشناسی یعنی برونگرا درونگرا می‌پردازیم:

هر کروم از ماها یک شخصیتی داریم، بعضی‌هامون برونگراییم و دوست داریم مدام درباره‌ی موضوع‌های مختلف صحبت کنیم. بعضی دیگه از ماها درونگرا هستیم و دوست داریم در هنگام تدریس فقط بر روی موضوعی که قرار است تدریس کنیم متمرکز شویم و دوست نداریم در مورد مسائل مختلف مثل زندگی شخصی خودمان صحبت کنیم.

مقاله: آموزش تولید محتوای آموزشیتولید محتوای متنی را همین الان مطالعه نمایید!

خیلی از افراد به اشتباه فکر می‌کنند که مدرسان حتماً باید برونگرا باشند! اگر یک خورده با علم روانشناسی آگاه باشید و مدرسان مختلف را بررسی کرده باشید، می‌بینید که این یک نگاه کاملاً غلطی است اما چرا؟

ممکن است من یک آدم درونگرایی باشم که دوست نداشته باشم در مورد موارد مختلف زندگی شخصیم با کسی صحبتی داشته باشم ولی در عین حال دانشی در یک زمینه خاصی دارم که می‌توانم و دوست دارم با افراد مختلف این دانش را در میان بگذارم.

نمونه یک مدرس و استاد درونگرای موفق در ایران، جناب شعبانعلی است که اتفاقاً آموزش مذاکره می‌دهد! که خودشون در چند جا گفته‌اند که فرد درونگرایی هستند.

پس لازم است که ما به طور دقیق بدانیم که در دراز مدت (تاکید بر روی درازمدت) برای حال روحی ما بهترین زمینه برای تدریس چیست. برای این کار لازم است که یا به شخصیت‌شناسی در مکاتب مختلف مسلط باشیم یا این کار را به یک کاردان بسپاریم که با ترکیب آزمون‌های مختلف روانشناسی و شخصیت‌شناسی به تحلیل شخصیت ما و در نهایت به ما بگوید که چه زمینه‌هایی بهترین زمینه زمینه برای تدریس ما است.

بهترین زمینه برای تدریس از نظر علم جامع‌شناسی

بعد از آنکه بهترین زمینه برای تدریس از نظر علم روانشناسی و روانشناختی را پیدا کردیم نوبت به علم شیرین جامع شناسی می‌رسد.

باید در انتخاب بهترین زمینه برای تدریس به این نکات جامع‌شناسی و خیلی نکات دیگر توجه داشته باشیم:

تحلیل سن جمعی

اینکه الان خیلی از ارفادی که می‌توانند برای آموزش پول دهند جوان‌هایی بین 20 تا 35 سال هستند می‌تواند به شما یک سیگنال مهمی بدهد که چه زمینه‌هایی بهتر است برای انتخاب بهترین زمینه برای تدریس.

تحلیل نیاز جمعی

اینکه بدانیم به عنوان مثال افرادی که شغل مشاور املاکی دارند معمولاً خیلی بیشتر حاضر هستند برای یادگیری علم فروش پول بدهند تا مثلاً افرادی که در سوپرمارکت‌ها مشغول به کار هستند. باید به صورت دقیق بدانیم که کدام قشر حاضر هستند پول بیشتری برای آموزش ما پرداخت کنند!

تحلیل اقتصاد کلان

در انتخاب بهترین زمینه برای تدریس درک اینکه اقتصاد جامعه ایران در سطح کلان به کدام سمت می‌رود بسیار اهمیت دارد. شما بدون توجه به این موضوع کسب و کار خود را بر روی یک رودخانه یخ زده بنا می‌کنید که هر لحظه امکان نابودی دارد.

به عنوان مثال اینکه بدانیم نرخ بیکاری (که یکی از چندین پارامتر اقتصاد کلان است) در ایران چگونه است نمی‌توانیم بهترین انتخاب را داشته باشیم!

اهمیت درآمد در انتخاب بهترین زمینه برای تدریس

بهترین زمینه برای تدریس از نظر علم بازاریابی و مارکتینگ

خب تا اینجا ما فهمیدیم شخصیتمون و جامعه به چه آموزش‌هایی علاقه‌مند و نیازمند هستند. ولی در نهایت انتخاب بهترین زمینه برای تدریس انتخاب بهترین زمینه برای درآمدزایی هم باید باشد!

مقالات راهنمایی وسایل مورد نیاز برای آماده شدن:

آموزش تولید محتوا اینستاگرام

تجهیزات تولید محتوا

تجهیزات نورپردازی

به عنوان مثال ما باید بدانیم که دانشجویان مهندسی شاید برای آموزش یک نرم‌افزاری که یک ترم با آن کار دارند چند میلیون پرداخت نکنند ولی شاید همان دانشجویان اگر بهشان آموزش کسب و کار پولساز از راه منطقی پیشنهاد شود به خرید آن آموزش فکر کنند.

یا مثلاً ما به جمع کردن برگ‌های درخت‌ها در فصل پاییز و طریقه درست نگه‌داری از آن‌ها علاقه‌مند هستیم. جامعه هم به این زمینه علاقه‌مند و نیازمند است که برگ‌ها را برای جلوگیری از آلوده‌شدن هوا جمع کند و آن‌ها را به شکل زیبایی برای تزئین مثلاً اتاق خواب خشک کند ولی…

پیشنهاد: قیمت گذاری محصولات آموزشی

ولی آیا کسی حاضر است برای چنین آموزش ارزشمندی پول زیادی هم بدهد؟ مطمئناً هیچکدام از ما برای این آموزش پول زیادی نمیدهیم.

پس برای انتخاب بهترین زمینه برای تدریس نیازمند شناخت علم بازاریابی است که ببینیم دقیقاً چه آموزشی برای ما بیشترین سود را خواهد داشت.

بهترین مقاله برای افزایش درآمد: بازاریابی محصولات آموزشی

بهترین زمینه برای تدریس از نظر علم استراتژی

برای انتخاب بهترین زمینه برای آموزش بیایید به صورت case-study یا مطالعه موردی پیش برویم:

فرض کنید علم روانشناسی و شخصیت شناسی به شما گفته است برای شما: آموزش فیزیک کنکور، آموزش ریاضی کنکور، آموزش زبان انگلیسی، آموزش ریاضیات مهندسی کنکور ارشد، آموزش تولید محتوای آموزشی، آموزش الکترونیک کنکور ارشد بهترین زمینه‌ها برای تدریس هستند.

نمیخوای بدونی بهترین قالب رایگان وردپرسی آموزشی چیه؟: بهترین قالب آموزشی

از نظر علم جامع شناسی: آموزش کنکور ارشد، آموزش برای آزمون استخدامی، آموزش افزایش درآمد و آموزش‌های روانشناسی بهترین زمینه برای تدریس هستند.
از نظر علم بازاریابی: آموزش زبان انگلیسی، آموزش روانشناسی، آموزش بهبود فردی، آموزش دروس کنکور (سراسری ارشد و دکتری) بهترین زمینه‌ها از نظر درآمدزایی برای تدریس هستند.

با مقاله روبه رو یاد بگیر یک وبینار پولساز برگزار کنی:

آموزش برگزاری کلاس آنلاین

بهترین سایت برگزاری وبینار

کتاب تدریس

و الان نوبت به علم استراتژی می‌رسد که تعیین کننده نهایی برای ورود پر قدرت شما به کسب و کارهای آموزشی است. حالا شما اگر کمی با علم استراتژیک آشنا باشید در این مورد در ابتدا شما به تدریس زبان انگلیسی فقط مخصوص افرادی که قصد دارند در کنکور ارشد شرکت کنند می‌پردازید و در گام بعدی مثلاً بعد از دو سال آموزش تدریس مجازی زبان انگلیسی به افرادی که قصد شرکت در آزمون استخدامی را دارند می‌دهید!

مقاله عالی: آموزش تدریس مجازی 

در حقیقت شما به جای اینکه مثل خیلی از افراد بخواهید به همه آموزش زبان انگلیسی دهید با یک استراتژی فوق‌العاده آمدید یک بازار هدف مشخص با بیشترین میزان سود دهی که در آن رقابت بسیار کمتر از آموزش زبان به همه است، پیدا کردید و مطمئناً درآمد شما با این استراتژی چند (یا حتی چند ده) برابر خواهد شد!

مقالاتی که همه ما باید آن را بخوانیم:

بهترین شغل

بهترین شغل مهندسی

بهترین شغل برای خانم ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *