سئو سایت آموزشی

سئو سایت آموزشی یعنی کاری کنیم که اگر کسی در گوگل آموزشی مربوط به تخصص ما را سرچ کرد به سایت ما برسد تا ما بتوانیم با دانش خودمان به آن فرد کمک کنیم و دوره ها و خدماتمان را بفروشیم.

سئو سایت آموزشی با اختلاف کم ریسک ترین و پر بازده ترین راه بازاریابی برای فروش دوره و خدمات آموزشی است زیرا دانشجو با سرچ داخل گوگل به سایت ما رسیده است.

سئو سایت آموزشی چیست؟

بیاییم به جای تعرف های کلیشه‌ای عذاب آور که به درد لای جرز دیوار میخوره با یک مثال ببینیم سئو یا همون SEO سایت آموزشی خودمون چیه؟

سایت ب‌م‌م خدمات و آموزش طراحی سایت آموزشی ارائه میده و دوست داره وقتی کسی توی گوگل سرچ میکنه طراحی سایت آموزشی یا طراحی سایت آموزش آنلاین اولین سایتی که گوگل نشون میده خودش باشه.

اما یک مشکلی هست!

سایت های دیگه ای هم هستن که دارن خدمات و آموزش طراحی سایت ارائه میدن و خب اون ها هم دوست دارن سایتشون اول به کسی که به این خدمات نیاز داره نشون داده بشه.

حالا گوگل میمونه که چه کسی را بیاره بالا!؟

گوگل میگه خیلی خب من میام بر اساس یک سری معیارها این سایت ها را رتبه بندی میکنم و هر کسی بیشتر نمره توی معیارهای من آورد منم سایت اون را اول نشون میدم و به همین ترتیب سایت های مختلف را رتبه بندی میکنم.

حالا سئو چیه؟

سئو یعنی ما بیایم کاری کنیم که گوگل نمره بیشتری در یک “کلمه کلیدی” (که در این مثال طراحی سایت آموزشی بود) به ما بده و ما را توی رتبه بالاتری از رقبامون نشون بده.

 

سئو سایت آموزشی

 

 

جمع بندی سئو:

گوگل برای اینکه سایت های مختلف یک حوزه را رتبه بندی کنه و بهترین نتیجه را به سرچ کننده نشون بده، بر اساس چند معیار میاد و سایت‌ها را رتبه بندی میکنه. سئو سایت آموزشی یعنی ما کاری کنیم که بر اساس معیارهای گوگل ما نمره بهتری از رقبامون بگیریم.

حالا که تعریف خودمونی را با هم بررسی کردیم بیایم تعریف کلیشه ای که جاهای دیگه ارائه میدن را م یک بار مرور کنیم و ببینیم چقدر این تعریف ها مزخرف و به درد نخوره:

SEO مخفف کلمه Search Engine Optimization است که میتوانیم آن را به صورت بهینه سازی موتورهای جستجو تعریفش کنیم.

خب بیایم این تعریف را با تعریف خودمون تطبیقش بدیم:

  1. موتور جستجو: منظور همون گوگل خودمونه. البته دقت کنیم که موتورهای جستجوی دیگه ای مثل بینگ، یاهو، اسک، ای او ال، Duckduckgo، Yandex و… وجود دارن که خب چون تقریبا همه فعلا از گوگل خودمون استفاده میکنن ما هم همون را معیار قرار میدیم.
  2. بهینه سازی: منظور از بهینه سازی در تعریف رسمی سئو سایت آموزشی همون گرفتن نمره بیشتر پیش گوگل خان خودمونه.

حالا سوال اساسی بعدی این است که معیارهای گوگل چیا هستن؟ چطور میتونیم نمره بالاتری از رقبامون بگیریم؟ یا خیلی واضح چطور کار سئو سایت آموزشی را انجام بدهیم؟

در ادامه به صورت دقیق به داستان معیارها و پارامترهایی که برای کار سئو سایت آموزشی نیاز هست میردازیم:

 

 

آموزش سئو سایت آموزشی

 

 

بخش های مختلف سئو سایت آموزشی

خب بیایم خودمون را بگذاریم جای گوگل چطور تشخیص میده یک سایت آموزشی بهتر از یک سایت آموزشی دیگست؟

  1. بیایم با هم بلند بلند فکر کنیم:
  2. چیزی که کاربر دنبالشه را بهش بده
  3. کاربر را گیج نکنه چه با محتوا و چه با ساختار سایت
  4. کاربرها اگر وارد سایت شدن، سریع نبندن
  5. بعد از اینکه وارد سایت شد نیاد بیرون بره سایت دیگه را ببنه
  6. پیشنهاد، آموزش ها و مطالب مکمل جذابی به سایت بده (مثلا طرف دنبال آموزش اعتماد به نفس بوده اومده توی سایت ما، ما بهش آموزش عزت نفس هم پیشنهاد بدیم)
  7. ظاهرش کاربر پسند باشه
  8. سرعتش عالی باشه
  9. چقدر سایته برنده و مردم مستقیما اسم خود سایت را سرچ میکنن
  10. اگر آموزشگاه محلی است و کلاس حضوری دارد، جستجو کننده از کجا دارد سرچ میکند
  11. سایت های دیگه در مورد این سایت چی میگن
  12. آیا کسی این سایت را تایید میکنه
  13. آیا این کسبوکار آموزشی فعال است و مطالب به روز میگذارد یا نه
  14. آیا این سایت امنیت کاربران را تضمین میکند
  15. آیا داده های کاربران و سرچ کنندگانی که وارد این سایت میشوند محفوظ است؟
  16. آیا این یک سایت آموزشی دم دستی است که در هیچ شبک اجتماعی فعال نیست و هواردار ندارد یا نه دیگران در شبکه های اجتماعی این سایت را میشناسند و دوستش دارن؟

 

این موارد بالا بدیهیاتی هست که احتمالا اگر ننه بزرگ های ما هم میخواستن جای گوگل سایت ها را رتب بندی کنن به ذهنشون میرسید!

جالبیش میدونین چیه؟

اینه که سئو سایت آموزشی دقیقا همین چیزهاست!

 

حالا بیایم همین پارامترهای سئو سایت آموزشی را یکم به زبون تخصصی تر (البته با ساده سازی های مخصوص ب‌م‌م) بررسیش کنیم.

 

بازاریابی آموزشی

 

 

 

به صورت کلی اگر موارد بالا را بخوایم تقسیم کنیم، به دو دسته کلی میرسیم:

  • سئو داخلی یا on-page-seo: منظور کلیه کارهایی است که ما برای سئو سایت آموزشی داخل سایتمون انجام میدیم. از محتوای جذاب برای سایت گرفته تا سرعت، امنیت و هر چیزی که ما را به یک میزبان خوب برای سرچ کنده های گوگل تبدیل میکنه.
  • سئو خارجی یا off-page-seo: منظور ازسئو خارجی در سئو سایت آموزشی همه کارهایی است که ما خارج سایتمون انجام میدیم یا برامون انجام میدن. از شبکه های اجتماعی گرفته، تا ثبت محل کسبوکارمون توی گوگل و اعتبار دادن سایت های دیگه به ما با آوردن اسم سایتمون توی سایتشون.

 

خب این خلاصه ای بود از سئو سایت آموزشی و کلیه کارهایی که ما برای سایتومن انجام میدیم تا گوگل به ما رتبه بهتری نسبت به رقبا بده و ما را در رتبه بالاتری به افرادی که دنبال آموزش‌های حوزه کاری ما هستن نشون بده.

 

اما باید دقت کنیم که هر کدوم از این دو بخش خودشون دنیایی دارن که باید به صورت دقیق بهشون بپردازیم:

 

1. داخل سایت

گفتیم اولین بخش سئو سایت آموزشی کارهایی است که ما داخل سایت انجام میدیم تا کاربرها را بیشتر راضی کنیم تا گوگل به ما رتبه بهتری در نتایج جستجو بده.

اما خب همین کارهایی که باید داخل سایت انجام بدیم خودش شامل 2 بخش کلی میشه:

  1. سئو فنی یا تکنیکال: یعنی کاری کنیم اولا کاربرها راضی باشن از سایتمون (از نظر زیبایی، کارایی، سرعت، امنیت و…) و دوما گوگل بتونه سایت ما را تحلیل و بررسی کنه و ببینه مثلا این صفحه از سایتومن در مورد چی هست؟
  2. محتوا: معلومه که از سایت آموزشی انتظار میره که علاوه بر اینکه چالش سرچ کننده را با محتوای فوق العاده بر طرف کنه، دید خیلی خوبی به کاربرهایی که دنبال آموزشن بده.

 

برای اینکه بتوانیم محتواهای جذابی برای سایتمون طراحی و تولید کنیم کافی است از سه گانه فوق جذاب ب‌م‌م استفاده کنیم:

  1. آموزش تولید محتوا
  2. آموزش تولید محتوای متنی
  3. آموزش بازاریابی محتوا

 

بعد از اینکه داخل سایتمون نسبت به رقبایی که داریم بهتر شد، نوبت به این میرسه که بریم از خارج سایتمون برای خودمون اعتبار جمع کنیم!

 

 

آموزش وبینار

 

 

2. خارج سایت

بخش خارجی سئو سایت آموزشی یعنی کلیه کارهایی که خودمون یا دیگران انجام میدیم تا به گوگل بگیم سایت ما معتبره و سایت ما را به کاربرهامون نشون بده.

دوباره سئو سایت آموزشی را بگذاریم کنار و خودمون را بگذاریم جای گوگل، اگر همه سایت ها مثلا در مورد دیجیالا حرف میزنن و بهش لینک دادن ولی هیچ سایتی اسم سایت دَرِپیت دات کام را نیاورده باشه با خودمون نمیگیم حتما دیجیکالا بهتره؟

 

به نظر شما اگر اسم برند سایتی زیاد در سایت های مختلف آورده و یا سرچ شود، گوگل باید به آن رتبه بهتری بدهد یا به سایتی که هیچ برندی ندارد؟ مثلا اگر هزاران نفر سرچ کنند خرید گوشی دیجیکالا، گوگل وقتی کسی سرچ میکند خرید گوشی نباید دیجیکالا را بالاتر از رقبا نشان دهد؟

 

اگر مثلا سایتی توی توییتر، فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب و… هزارن هزار فالور داره و همه دارن در موردش حرف میزنن نباید رتبه بهتری نسبت به سایتی داشته باشه که هیچ کسی حتی اسمش را هم نشنیده؟

 

اگر کسی دنبال کلاس حضوری در دُم قوزه باد سفلی میگرده و داخل گوگل سرچ میکنه، گوگل چه سایتی را بهش نشون بده درسته؟ آره دیگه سایتی که کسبوکارش که توی دُم قوزه باد سفلی را توی گوگل ثبت کرده و به نوعی روی سئو محلی کار کرده!

 

 

آموزش فن بیان

 

 

حالا بیایم به زبون تخصصی بخش خارجی سئو سایت آموزشی را با هم بررسی کنیم:

  1. بک لینک: یعنی با صرف پول یا به صورت طبیعی سایت های دیگه بیان و لینک سایت ما را توی سایتشون قرار بدن، برای اطلاع بیشتر کافیه مقاله بک لینک چیست را مطالعه نمایید.
  2. سوشال سیگنال: یعنی توی شبکه های اجتماعی به خصوص توی توییتر و لینکداین (بخش مقاله یا article) اسم و لینک سایت ما بیاد.
  3. محلی: همونطوری که گفتیم اگر ما کلاس یا خدمات آموزشی حضوری میدیم برای سئو سایت آموزشی کسبوکارمان باید سایتمان را در گوگل ثبت نماییم.
  4. برندینگ: برای برندینگ ما به عنوان یک مدرس باید بر روی پرسونال برند خود کار کنیم و یا به عنوان کسبوکار آموزشی برای بخش برندینگ سئو سایت آموزشی خود باید از تبلیغات زیاد، لوگو، نام برند و… بهره ببریم. در هر صورت آموزش تبلیغات میتواند به ما مک بزگی نماید.

 

خب تا اینجای کار با کلیت داستان سئو آموزشی آشنا شدیم، اینکه چی هست؟ چطور باید انجامش بدیم؟ شامل چه بخش هایی میشه و موارد جزئی تر اما سوال اساسی اینه:

میشه تقلب کرد؟

جواب این سوال بله است و چیزی که تا اینجا با هم بررسی کردیم به سئو کلاه سفید معروف بوده ولی در ادامه کمی هم به تقلب در مسیر سئو سایت آموزشی میپردازیم!

 

 

سئو سایت آموزشی

 

 

تقلب یا دور زدن گوگل!

تتقلب، دورزدن گوگل یا چیزی که در بین سئوکارها مرسوم تره سئو کلاه سیاه معروف است، یعنی ما یا رقبایمان بیاییم رقابت را دور بزنیم یا کاری کنیم گوگل بیشتر از امتیازی که از دو آزمون داخلی و خارجی میگیریم به ما نمره بده.

به صورت کلی ما به چند طریق میتونیم تقلب کنیم:

 

1. محتوا

ما از طریق میتونیم با محتوا گوگل را دور بزنیم:

  • کیورد استافینگ: یعنی مثلا اگر مقاله یا مطبی ما در مورد آموزش سئو سایت آموزشی هست بیایم و چندین بار به صورت غیر ضروری از آن استفاده کنیم و سعی کنیم الکی و بیش از حد در متنمون از آن استفاده کنیم.
  • کپی: بیایم و از محتوای رقبامون استفاده کنیم حالا چه به صورت کپی کامل، چه با ترکیب محتوای چند رقیب و چه با تغییرات جزئی در آن (مثلا فعل جمله را عوض کنیم یا کمی ساختارها و جمله بندی را تغییر دهیم).

 

این روش تقلب کاملا در چشم گوگل نماین هست و با توجه به هوشمندی روز افزون و عجی و غریب گوگل، فهمش بسیار راحته و سایت و صفحه ای از سایت که از این نوع تقلب ها بکند را سریعا از نتایج حذف و اصلا حسابش نمیکند که بخواهد حالا رتبه هم بهش بدهد.

 

2. لینک

گفتیم که اگر سایت های دیگر در مورد ما حرف بزنند، واضح است که گوگل به ما یک جور دیگر نگاه میکند و با خودشش میگوید لابد این سایت خوب بوده است که سایت های دیگر به آن اعتبار داده اند.

اما همانطور که میتوانید حدس بزنید افراد یا صاحبان سایت ها به جز سایت هایی که همین الان برند هستند یا قدیمی اند مثل دیجیکالا به سایت های نوپا (هر چه قدر هم که خوب کار کند و مطالب و آموزش های مفیدی بدهد) لینک نمیدهند یا آن ها را رایگان معرفی نمیکنند.

خب این یک باگ است!

ما که خوب کار میکنیم و آموزش های فوق العاده‌ ای میدهیم چون قدیمی نیستیم یا زیاد تبلیغ نکردیم نباید معرفی بشویم؟

خب جواب بله است!

 

اما باید با صرف هزینه و نوشتن متن و مقاله تبلیغاتی (رپورتاژ)، بنر تبلیغاتی یا گذاشتن لینک مستقیم در سایدواید (در فوتر سایت یا ستون کناری) یا حتی لینک معمولی (لینک پرومکس که در یک مقاله مرتبط لینک ما قرار میگیرد)، سایت های دیگر به ما اعتبار میدهند

 

ولی از طرف دیگر طبق قوانین گوگل گرفتن اعتبار غیر واقعی و با صرف هزینه جرم است و سئو کلاه سیاه است!

 

حالا تکلیف چیست؟ ما نباید معرفی شویم؟

چرا ولی میایم کلاغ را رنگ میکنیم جای قناری به گوگل عالب میکنیم!

یعنی میایم طبق آموزش ساخت بک لینک (در ب‌م‌م سرچ نمایید) با صرف هزینه یا به صورت دستی و توسط خودمان برای خودمان اعتبار جمع میکنیم بدون اینکه گوگل خان متوجه ماجرا شود!

 

3. سوشال

ما میتوانیم با صرف هزینه برای بهبود سئو سایت آموزشی خود سوشال سیگنال بخریم. یعنی مثلا اگر خودمان توییتر نداریم یا در توییتر فعالیت زیادی نداریم با صرف هزینه (از سایت‌هایی مثل Seoclerk) سوشال سیگنال بخریم.

ما با خرید سوشال سیگنال میتوانیم کاری کنیم در شبکه های اجتماعی از سایت ما صحبت کنند و این یک نمره مثبت برای سایت ما به حساب می آید.

یکی از کم خطر ترین راه های تقلب در سئو سایت آموزشی که البته تاثیر خیلی زیادی مثل بک لینک ندارد ولی باز هم تاثیر خودش را دارد، همین خرید سوشال سیگنال است.

 

 

4. برندینگ فیک

همانطوری که گفتیم یکی از معیارهایی که گوگل بر اساس آن به سایت ها امتیاز میدهد همان سرچ برند یا کلمه کلیدی به همراه محصول یا آموزشی است که افراد به دنبال آن میگردند.

به عنوان مثال چون کلمه “دیجیکالا” و “لیاس زنانه دیجیکالا” خیلی سرچ میشود، گوگل میگوید خیلی خوب، سایت دیجیکالا هم برند هست و هم اعتبار زیادی در زمینه لباس زنانه دارد پس یک امتیاز مثبت برای این سایت نسبت به رقبا دارد.

ما میتوانیم از سایت هایی چنین خدماتی را بخریم.

یعنی با پرداخت هزینه، کلیک فیک با کلمه کلیدی مدنظرمان تهیه کنیم. مثلا بویم 500 نفر سرچ کنند “ب‌م‌م”  و هزار نفر سرچ کنند “سئو سایت آموزشی ب‌م‌م” و حتی مثلا بعد از کلیک بر روی سایت ما 5 دقیقه در سایت ما بمانند.

 

این روش یکی از سیاه ترین روش های سئو کلاه سیاه است که گوگل بلافاصله متوجه میشود و سایت را جریمه میکند و به هیچ عنوان به جز استثنایی که در دوره آموزشی گفته میشود، نباید استفاده شود.

 

 

5. گند به رقبا

ما میتوانیم به جای اینکه بر روی سئو سایت آموزشی خود کار کنیم، برویم و با پرداخت هزینه و یا به صورت دستی و صرف وقت رقبای خودمان را پییش گوگل خراب کنیم.

یعنی مثل فیلم سینمایی دیکتاتور که پادشاه علاالدین در مسابقه دو به رقبایش شلیک میکرد تا خودش اول شود، ما هم 4 مورد سئو کلاه سیاه بالا را برای رقبای خود به کار ببریم تا خودمان در نتایج بالا بیاییم.

در اصلاح به این روش سئو منفی یا Negative SEO میگویند که نه انسانی است و نه در شان یک مدرس و صاحب کسبوکار آموزشی است.

دقت کنیم که پشت هر سایتی حداقل یک خانواده دارد اموراتش میگذرد و سئو منفی هیچ تفاوتی با از خانه کسی بالا رفتن ندارد کما اینکه بدتر هم هست.

اگر به دنبال یادگیری سئو سایت آموزشی هستیم یعنی یا داریم شغل انبیا (معلمی) را انجام میدهید یا میخواهیم برای آن‌ها کار کنیم و در هر صورت با اینکار نه تنها حداقل به یک خانواده آسیب میزنیم بلکه دانشجویان را از آزادی انتخاب مدرس محروم میکنیم و این را باید به عنوان خط قرمز در بگیریم.

 

برای یادگیری سئو سایت آموزشی میتوانیم به ترتیب مقالات زیر را مطالعه نماییم: