آموزش تبلیغ نویسی در 3 گام!

آموزش تبلیغ نویسی

 

آموزش تبلیغ نویسی را از کجا شروع کنیم؟ مراحل نوشتن یک متن تبلیغاتی مناسب چیست؟ آیا آموزش تبلیغ نویسی میتواند ما را تبلیغاتچی کند یا این یک مهارت غیر اکتسابی است؟ آیا کپی رایتینگ در بستر آنلاین با بستر آفلاین و سنتی، متفاوت است؟

اگر بخواهیم بهترین راه های افزایش درآمد یا پولسازترین مهارت های جهان را لیست کنیم قطعا یکی از رتبه های برتر آن لیست متعلق خواهد بود به تبلییغ نویسی یا همان کپی رایتینگ خودمان. در این بخش از آموزش تبلیغات ، میخواهیم به صورت عملی و تجربه محور آموزش تبلیغ نویسی را بررسی کنیم.

 

فرقی نمکیند که ما یک فروشگاه اینترنتی داریم و میخواهیم با آموزش دیجیتال مارکتینگ درآمد و فروشمان را افزایش دهیم یا کسب و کار سنتی داریم و میخواهیم با تراکت و بیلبورد و موارد اینچنینی درآمد خود را افزایش دهیم، در هر صورت برای پول درآوردن و برای زیاد پول درآوردن باید آموزش تبلیغ نویسی را به گوش جان بسپاریم، پس همراه ما بمانید!

 

 

 

آموزش تبلیغ نویسی

 

 

آموزش تبلیغ نویسی چی هست حالا؟

باید در ابتدا مشخص کنیم انتظارمان از یادگیری و آموزش تبلیغ نویسی چیست؟ چرا که خیلی از افراد این مهارت و این موضوع را با آموزش بازاریابی و یا حتی آموزش فروش اشتباه میگیرند!

باید بدانیم که تبلیغ نویسی یا کپی رایتینگ یکی از مهارت های بازاریاب میتواند باشد ولی به صورت کلی یکی از اجزای بازاریابی است نه خود آن!

از طرف دیگر فروش کلا یک دنیای جداگانه ای دارد، ما در تبلیغات قصد و هدفمان جذب مخاطب و مشتری است ولی در فروش ما میخواهیم مخاطب جذب شده را با استفاده از تکنیک ها و آموزش متقاعدسازی مجاب کنیم که بیاید پول هایش را به ما بدهد.

اما حالا دقیقا باید چه انتظار، هدف یا اهدافی را از آموزش تبلیغ نویسی داشته باشیم؟

در پاسخ به این سوال شاید بتونیم موارد زیر را بیان کنیم:

  1. جذب مخاطب: هر چه قدر آموزش تبلیغ نویسی پیشرفته تر و نکات بیشتری را پوشش بده باید بتونه افراد بیشتری را به سمت کسب و کار ما سرازیر کند و این یعنی اگر یک سیستم تبدیل خوب داشته باشیم مشتری بیشتر، درآمد و سود بیشتر و در نهایت رسیدن به ثروت بیشتر!
  2. مخاطب درست: یک متن تبلیغاتی مناسب نه تنها باید مخاطب زیادی را برای ما جذب کنه بلکه باید مخاطب درست را برای ما جذب کنه! یعنی مثلا اگر ما آموزش طراحی سایت آموزشی میفروشیم به اشتباه افرادی که به دنبال خدمات طراحی سایت آموزشی هستند را جذب نکنیم!

 

پس به طور کلی میتونیم بگیم هر چه قدر مهارت تبلیغنویسی ما افزایش پیدا میکنه باید بتونیم مخاطبان درست بیشتری را جذب کسب و کارمان کنیم و این بخشی از آموزش تولید محتوای متنی است.

 

 

آموزش فن بیان

 

 

 

آموزش تبلیغ نویسی

برای اینکه بتوانیم یک کپی رایتر حرفه ای شویم میخواهیم به صور قدم به قدم بگوییم چه مراحلی را باید طی کنیم و چه نکاتی را رعایت کنیم تا بتوانیم نرخ بازگشت سرمایه (ROI) خود را افزایش دهیم.

 

1. هدفت چیه؟

مثل هر کار دیگری برای رسیدن به موفقیت ، باید در قدم اول مشخص کنیم هدف ما چیه، میخواهیم با تبلیغ کردن چه چیزی را به دست بیاوریم؟ نتیجه مطلوب مد نظر ما یا صاحب کسب و کاری که قرار است برایش تبلیغ کنیم چیست؟

 

یک فرصت ویژه

نمیخوای یاد بگیری چند تومن، کجا، چه تبلیغی بری که مشتری زیادِ دست به نقد، جذب کنی؟
دوره زیر بازاریابیت را متحول میکنه! بررسیش که ضرر نداره، همین الان بررسیش کن:

 

به صورت کلی میتوانیم اهداف زیر را برای تبلیغ نویسی متصور شویم:

 

1. افزایش فروش

خیلی از افراد تبلیغ میکنند که فروششان افزایش یابد. شاید اکثر افرادی که دنبال آموزش تبلیغ نویسی هستند در حقیقت هدفشان همین مورد است. البته باید دقت کنیم که هدف نهایی همه ما فروش بیشتر است و در این زمینه شوخی نداریم!

در حقیت ما برای اکثر کسب و کارها، محصولات، خدمات و آموزش‌ها با این هدف شروع به تبلیغنویسی میکنیم چرا که هر چه زودتر باید مشتری و ما به خواسته قلبی خود یعنی رفع نیاز مخاطب و افزایش درآمد ما برسیم.

 

 

آموزش زبان انگلیسی

 

 

2. برندسازی

خیلی از افراد و به خصوص مدرسان دنبال این نیستند که بلافاصله فروششان زیاد شود، چرا که برخی از مخاطبان برای خرید بعضی از محصولات و خدمات باید چند وقتی بررسی کنند و خریدشان یک پروسه زمان بر است.

این یعنی بهتر است ابتدا مثلا در اینستاگرام او را تبدیل به فالوور خود نماییم تا بعدا با بازاریابی محتوا او را به مشتری تبدیل کنیم یا در سایت ایمیل و شماره موبایلش را بگیریم تا در نهایت بتوانیم به درصد زیادی از افرادی که اطلاعات تماس خود را در اختیار ما قرار داده‌اند بفروشیم

در این جا باید به شما پیشنهاد کنیم که در کنار آموزش تبلیغ نویسی و با هدف بهبود برند خود یا کسب و کارتان آموزش‌های فوق العاده زیر را بررسی نمایید:

  1. آموزش برندسازی شخصی : اگر مدرس، فریلنسر و… هستید، برای اینکه بتوانید برند خود را بسازید، پیشنهاد میکنم آموزش نوشتن کتاب را مشاهده نمایید تا بتوانید در کمتر از یک ماه با نوشتن کتاب خود به یک برند تبدیل شوید.
  2. لوگو: یکی از مهمترین موارد در ساخت برند داشتن یک لوگو جذاب است. اگر میخواهید خودتان یک لوگو حرفه‌ای طراحی کنید، همین الان مقاله آموزش طراحی لوگو را مطالعه نمایید.آموزش جامع هدف گذاری
  3. اینستاگرام: برای گرفتن بهترین بازخورد و بیشترین تبدیل در اینستاگرام، بعد از آموزش تبلیغ نویسی بلافاصله آموزش تولید محتوا در اینستاگرام را مطالعه نمایید.
  4. ایمیل: شما میتوانید با کمک آموزش بازاریابی ایمیلی افرادی که از تبلیغ وارد سایتتان میشوند را به مشتری تبدیل کنید!
  5. موبایل: اگر در صفحه فرود (landing page) تبلیغات خود شماره موبایل افراد را دریافت کنید میتوانید به کمک آموزش فروش تلفنی و آموزش بازاریابی پیامکی درآمد خود را به شدت افزایش دهید!

 

ما میتوانیم در کنار آموزش تبلیغ نویسی با کمک آموزش های بالا درآمد و فروشمان را به شدت افزایش دهیم، پس برای گرفتن نتیجه بهتر، حتما باید این مطالب را بررسی کنیم.

 

 

3. آگاهی

سومین هدفی که ما میتوانیم در لحظه نوشتن و حتی در زمان آموزش تبلیغ نویسی آن را دنبال کنیم این است که خبرهای مهم کسب و کار خود را با مخاطب به اشتراک بگذاریم.

به عنوان مثال میتوانیم خبرهای زیر را با کمک تبلیغ نویسی به گوش مخاطب برسانیم:

  1. موجود کردن کالای نایاب: اگر محصول یا خدمات خیلی خاص و ویژه ای را ارائه میدهیم باید با تبلیغ نویسی به گوش مخاطب برسانیم.
  2. ریبرندینگ: تغییر لوگو یا تغییر اسم کسب و کار مثل شرکت فیسبوک که شد متا!
  3. خبرهای مهم: ادغام شدن با شرکت یا مجموعه دیگر، امکان خرید قسطی و مواردی که از نظر مخاطب ممکن است مهم باشد.

 

پس در قدم اول آموزش تبلیغ نویسی ما باید مشخص کنیم که هدفمان چیست و گفتیم که به صورت کلی معمولا 3 هدف را دنبال میکنیم که عبارت بود از افزایش فروش، برندسازی و آگاهی بخشیدن به مخاطب.

 

 

اعتماد به نفس

 

 

2. مخاطبت کیه؟

دومین چیزی که باید در آموزش تبلیغ نویسی بهش بپردازیم چیزی هست به نام پرسونا که قبلا به صورت مفصل در آموزش تولید محتوا در موردش حرف زدیم.

اما به صورت خلاصه وقتی داریم یک تبلیغ را مینویسیم باید مشخص کنییم که با کی داریم حرف میزنیم؟

آیا داریم برای یک پیرمرد 80 ساله تبلیغ مینویسیم یا برای یک دختر نوجوون 16، 17 ساله؟

آیا داریم برای دکترها و افرادی که به نسبت با سواد هستند متن تبلیغاتی مینویسیم یا برای افرادی که احتمالا دیپلم هم ندارند؟

آیا  مخاطب ما دستش به دهنش میرسه یا نه فردی هست که احتمالا تنها معیارش برای خرید و انتخاب کالا یا خدمات قیمت پایین است؟

پس به صورت کلی در این گام از آموزش تبلیغ نویسی باید مشخص کنیم که برای چه افرادی از نظر سن، درآمد، جنسیت، سواد و… میخواهیم متن جذب کننده ای بنویسیم.

 

 

عزت نفس

 

 

3. پلتفرمم چیه؟

خیلی واضح است که هر پلتفرم تبلیغاتی یک نوع محتوا جواب بهتری میدهد و به قول معروف:

هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!

در حقیقت ممکن است هدف ما فروش باشد، مخاطبمان هم یک پسر 20 الی 25 سال مستقل و کارآفرین باشد ولی برای اینکه بتوانیم با کمک تبلیغ نویسی این فرد را جذب کنیم در اینستاگرام باید یک محتوای فان و سرگرم کننده طراحی و تولید کنیم ولی مثلا در تلگرام باید خیلی شفاف مزیت های محصول یا خدماتمان را بنویسیم.

در حقیقت باید با توجه به سلیقه غالب مخاطب در هر پلتفرم شروع به تبلیغ نویسی کنیم چرا که هر مخاطبی برای مشاهده و وقت گذرانی در هر پلتفرمی انتظار دارد که محتوای مخصوص آن پلتفرم را ببیند نه چیز دیگر!

برخی از پلتفرم های تبلیغاتی را در زیر از نظر جنس محتوایی بررسی میکنیم:

  • تلگرام: متن کوتاه و خبری، صوت و ویدیوهای کوتاه با حجم کمتر
  • توئیتر: متن کوتاه، جمله قصار، ویدیوهای کوتاه خبری و آموزشی
  • اینستاگرام: ویدیوهای سرگرم کننده نسبتا کوتاه و کوتاه
  • تیک تاک: ویدیوهای خیلی کوتاه
  • یوتیوب: ویدیوهای آموزشی

 

آموزش تبلیغ نویسی در سایت ها و وبلاگ ها هم بر اساس نوع تبلیغ که رپورتاژ، بنری، همسان و… میتواند متن کوتاه و جذاب یا متن بلند آموزشی یا سرگرم کننده باشد. برای یادگیری رپورتاژ به آموزش سئو و آموزش ساخت بک لینک مراجعه نمایید.

 

 

قانون جذب

 

 

همچنین باید دقت کنیم که انتخاب پلتفرم به دو گام قبلی آموزش تبلیغ نویسی یعنی مخاطب و هدف ما مرتبط است. به عنوان مثال اگر هدف ما برندسازی باشد و مخاطبانمان بین 20 تا 30 سال باشند شاید اینستاگرام بهترین بازح.رد را به ما بدهد.

در مورد انتخاب نوع پلتفرم به صورت مفصل در آموزش تبلیغات صحبت کرده‌ایم، کافی است برای گرفتن بهترین بازخورد به آن مراجعه کنید!

 

در روزهای بعدی در مورد سایر گام‌ها و نکات آموزش تبلیغ نویسی میپردازیم، اما تا آن زمان به شما پیشنهاد میکنیم که با مطالعه آموزش بازاریابی چریکی ایده های فوق العاده ای در زمینه جذب زیاد مخاطبان بگیرید و از آن ها در نوشتن و طراحی تبلیغات خود بهره ببرید.

 

 

آموزش به زبان انگلیسی به عنوان مکمل:

https://pll.harvard.edu/subject/writing

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *