کمپین بازاریابی چیست؟ آموزش طراحی کمپین بازاریابی در 7 مرحله

کمپین بازاریابی

 

کمپین بازاریابی چیست؟ چطور برای کسب و کار خود یک کمپین بازاریابی بسازیم؟ آموزش کمپین بازاریابی چند مرحله دارد و برای گرفتن بهترین نتیجه ممکن و جذب حداکثری مشتری چه ترتیبی را باید رعایت نماییم؟

 

اگر صاحب یا مدیر مارکتینگ فروشگاه اینترنتی یا کسب و کار آنلاین آموزشی هستید و میخواهید مشتریان زیادی را جذب کنید، احتمالا این مقاله معجزه ای برای افزایش درآمد و افزایش تعداد مشتریان شما به صورت پایدار بدون افزایش هزینه تبلیغات خواهد بود.

 

یکی از چالش هایی که افراد در حین آموزش موفقیت در کسب و کار با آن دست و پنجه نرم میکنند این است که خب ما با کمک آموزش تولید محتوا و آموزش سئو توانسته ایم مخاطبان زیادی را به صورت نسبتا رایگان برای سایت و شبکه های اجتماعی خود جذب کنیم و حتی با کمک آموزش تبلیغات مخاطبان زیادی را با هزینه معقول و مناسب جذب کرده ایم ولی یک ولی لعنتی برای ما وجود دارد!

 

درست است: کسی نمیخرید!

 

داستان این است که ما اگر هزاران و حتی میلیون ها مخاطب، دنبال کننده و کوفت و زهر مار داشته باشیم نمی آیند دست در جیب مبارک کنند و محصول و خدمات ما را بخرند!

 

اینجاست که به مقوله ای میرسیم تحت عنوان کمپین بازاریابی و ما دقیقا در این مقاله میخواهیم به صورت قدم به قدم با هم به آموزش ساخت کمپین بازاریابی بپردازیم، پس همراه من بمانید.

 

یک فرصت ویژه

نگذار گولت بزنن. 7 خان نیست، 26 خانه!
جدیدترین نوع کمپین بازاریابی، کمپین 26 مرحله ای است که یک رهگذر را به مشتریِ پول بده تبدیل میکنه!
نگذار رقبات زودتر از این فرصت استفاده کنن، همین الان این فرصت را بررسی کن:

 

 

کمپین بازاریابی چیست؟

کمپین بازاریابی مجموعه‌ای از رویدادها، بخش‌هایی از محتوا یا فعالیت‌های بازاریابی است که یک موضوع و یک هدف مشترک دارند. کمپین های بازاریابی تاریخ شروع و پایان مشخصی دارند که آنها را از سایر تلاش های بازاریابی ما جدا می کند.

 

ممکن است با اصطلاح “کمپین بازاریابی یکپارچه” آشنا باشید. این کمپین های بازاریابی شامل فعالیت های بازاریابی در چندین پلتفرم یا رسانه مختلف (مانند رسانه های اجتماعی (اینستاگرام، تلگرام و…)، رویدادهای حضوری، رویدادهای مجازی ، بازاریابی محتوا و غیره) می شود.

 

در اینجا به شما توصیه میکنیم که ابتدا مقالات زیر را بخوانید تا بتوانید مراحل یک کمپین بازاریابی ایده آل را به بهترین نحو ممکن و با تمام قوا پیاده نمایید:

آموزش بازاریابی محتوا : برای اینکه بتوانیم مخاطب جذب شده را درگیر محصول و خدمات خود نماییم، او را راضی کنیم که اطلاعات تماس خود را به ما بدهد، در خبرنامه ما عضو شود و یا حداقل ما را در اینستاگرام فالو کند تا بتوانیم یک کمپین بازاریابی راه بیاندازیم نیاز به یادگیری بازاریابی محتوا داریم.

آموزش پرسونال برندینگ : اگر مدرس هستیم یا میخواهیم از اعتبار خود برای فروش هر نوع محصول و خدمتی در کمپین بازاریابی بهره ببریم باید برای برندسازی شخصی خود وقت بگذاریم و سعی کنیم آن را بهبود ببخشیم تا اعتماد دیگران را بیشتر جلب کنیم.

آموزش تولید محتوای متنی : برای اینکه بتوانیم مخاطبانی را با خود همراه کنیم، باید بتوانیم متن هایی بنویسیم که بازدیدکندگان ما از آن لذت ببرند و وارد کمپین بازاریابی ما بشوند.

تولید محتوا اینستاگرام : یکی از مواردی که حتما در طول کمپین بازاریابی میتواند به موفقیت بیشتر ما کمک کند، شبکه های اجتماعی و به خصوص اینستاگرام است. همانطوری که میدانیم مخاطبان زیادی در اینستاگرام وجود دارد که در صد زیادی از آن ها میتوانند مشتری ما بشوند!

آموزش تبلیغ نویسی : حتما همه ما میدانیم که ب بسم اله بازاریابی و کمپین بازاریابی همین تبلیغ نویسی است. چه برای ترغیب کاربر به بازدید از سایت و شبکه اجتماعیمان و چه برای مجاب کردن او به خرید محصولاتمان.

آموزش متقاعد سازی : مهارت متقاعد کردن در کل پروسه کمپین بازاریابی باید حضور داشته باشد. در حقیقت روح هر کمپین بازاریابی ای همین مهارت متقاعد کردن است و در هر مرحله اگر نتوانیم مخاطب خود را متقاعد کنیم، مشتری از دستمان در میرود!

آموزش ایمیل مارکتینگ : یکی از مهمترین بخش های آموزش دیجیتال مارکتینگ که میتواند موفقیت کمپین بازاریابی ما را تا حدود زیادی تضمین و بازدهی آن را بالا ببرد همین استفاده از بازاریابی ایمیلی است. ما با کمک ایمیل میتوانیم مخاطب را دقیقا طبق زمان بندی هایی که مد نظر داریم با خود همراه نماییم.

آموزش فروش تلفنی : یکی از بهترین ابزارهای ما برای بخش فروش در زمین نا هموار کمپین های بازاریابی همین تلفن است که میتواند یا برای فیکس کردن قرار ملاقات به کار رود و هم میتواند برای نهایی کردن فروش (بعضی از کالا و خدمات) به کار رود.

آموزش برگزاری وبینار : برای بعضی از کسبوکارها و به خصوص کسبوکارهای آموزشی و کسبوکارهایی که محصول و خدمات پرمیوم میفروشند، برگزاری وبینار یا لایو (اینستاگرام یا هر شبکه اجتماعی دیگر) میتواند در بخش اعتماد سازی به ما کمک بزرگی نماید.

آموزش فروش : داستان کمپین بازاریابی یک پا پاسی نمی ارزد مگر اینکه فروش ما افزایش پیدا کند. پس در نهایت برای اینکه بتوانیم بفروشیم باید این مهارت جذاب را با جان و دل یاد بگیریم تا بتوانیم کالا . خدمات خود را به پولنزدیک کنیم!

 

 

بعد از مطالعه این پیش نیازهای جذاب بپردازیم به خود مقوله حساس و ارزشمند کمپین بازاریابی!

 

 

 

آموزش فن بیان

 

 

برنامه ریختن برای کمپین بازاریابی!

برنامه ریزی کمپین بازاریابی از قبل مزایای زیادی دارد، از جمله:

  • به ما کمک می کند کارهایی را که باید انجام دهید (و چه زمانی) انجام دهید.
  • حساب و کتاب دخل و خرجمان را داشته باشیم و بدانیم در هر مرحله و در هر بازه زمانی چه مقداری باید خرج کنیم!
  • به ما کمک می کند تا جزئیات کلیدی را که ممکن است فراموش کنیم، پیگیری کنیم.
  • به ما کمک می کند کارایی و بازدهی خود را افزایش داده و هوشمندانه تر کار کنیم.

 

توصیه ای که در این جا میتوانیم به آن بپردازیم این است که ابتدا با مطالعه آموزش هدف گذاری برای خود اهدافی را تعیین کنیم و سپس با آموزش برنامه ریزی برای آن اهداف برنامه بریزیم و در نهایت هم با کمک آموزش مدیریت زمان برای رسیدن به آن اهداف برنامه ریزی شده، وقت و زمان خود را صرف کنیم.

 

 

کسب درآمد با گوشی

 

 

6 مرحله برای ایجاد و برنامه ریزی یک کمپین بازاریابی

اکنون که می دانیم کمپین بازاریابی چیست، ممکن است از خودمان بپرسیم، “چگونه می توانم برای آن برنامه ریزی کنم؟”

در اینجا نحوه ایجاد و برنامه ریزی یک کمپین بازاریابی یکپارچه آورده شده است:

1. مشخص کنید که چه چیزی را تبلیغ می کنید

هر کمپین بازاریابی در حقیقت چیزی را تبلیغ می کند. بعضی ازاین چیزها عبارتند از:

  • یک پیام
  • یک سرویس، محصول یا ویژگی جدید
  • بخشی از محتوا (یک پست وبلاگ، ویدئو، وبینار)
  • یک رویداد (مجازی یا حضوری)
  • یک شخص
  • حراجی

تعیین اینکه چه چیزی را تبلیغ می کنید نسبتا آسان است. از خود بپرسید: “چرا ما این کار را انجام می دهیم؟” یا “می خواهم مخاطبانم پس از خواندن مطالب بازاریابی من چه اقدامی انجام دهند؟”

دانستن “چرا” خود قبل از شروع به ما کمک می کند تا در مسیر خود ثابت قدم بمانیم و اطمینان حاصل کنیم که هر کاری که انجام می دهیم ما را به سمت هدف خود سوق می دهد.

 

 

بهترین فروشگاه اینترنتی

 

2. یک موضوع یا مفهوم کمپین را توسعه دهید

موضوع یا مفهوم کمپین ما چیزی است که تمام فعالیت های بازاریابی را در کمپین ما به هم پیوند می دهد. این همان چیزی است که دیوید اوگیلوی (+) داشتن “ایده های بزرگ” نامیده است.

 

تعریف دیوید اوگیلوی از “ایده های بزرگ” برای نحوه توسعه یک موضوع یا مفهوم در سه مرحله آورده شده است:

  • مشخص کنید که کمپین شما چه چیزی را تبلیغ می کند.

  • علایق و نقاط دردناک مخاطبان خود را در نظر بگیرید.

  • بین آنچه تبلیغ می کنید و علایق و نقاط دردناک مخاطبانتان همپوشانی پیدا کنید.

باید برویم! موضوع یا مفهوم کمپین ما نیازی ندارد که عجیب، فانتزی یا پیشگام باشد. گاهی اوقات، ایده های ساده بهترین کار را دارند (مثلاً در برخی از این کمپین ها فروش یک محصول).

ما نمی خواهیم طرح کمپین بازاریابی خود را بدون موضوع یا مفهوم شروع کنیم. اگر این کار را انجام دهیم، متوجه خواهیم شد که فعالیت های بازاریابی ما چیزی را از دست داده است که آنها را مؤثرتر و منسجم تر می کند.

 

 

آموزش زبان انگلیسی

 

 

3. ایجاد کانال های بازاریابی

کانال های بازاریابی ما رسانه هایی هستند که در طول کمپین بازاریابی خود از آنها استفاده خواهیم کرد.

به رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی محتوا، رویدادها، وبینارها، ایمیل های تبلیغاتی، تلویزیون، رادیو، روزنامه‌ها و غیره فکر کنیم.

در اینجا چند سوال وجود دارد که می‌توانیم برای تعیین کانال‌های بازاریابی از خود بپرسیم:

  1. چه کانال هایی را به طور سنتی خوب انجام می دهیم؟
  2. آیا محدودیت های زمانی و منابعی وجود دارد که کانال های ما را محدود می کند؟
  3. کدام کانال ها مخاطبان بیشتری دارند؟
  4. کدام کانال ها با موضوع یا مفهوم کمپین ما مطابقت دارند؟ کدام نه؟

ممکن است فهرست کردن هر پلتفرم ممکنی که می‌توانیم استفاده کنیم و سپس علامت‌گذاری/تقاطع آن‌ها بر حسب مزایا و معایب به صورت یک به یک به ما کمک کند.

بدون شناسایی کانال های خود نباید اقدام به پیاده سازی برنامه بازاریابی خود نماییم.

اگر نمی دانیم کجا چه چیزی را تبلیغ می کنیم سوال هایی مثل چه چیزی ، چرا ، چه کسی و چگونه ده برابر سخت تر می شود.

 

 

بهترین هاست

 

 

4. اهداف کمپین بازاریابی را تعیین کنید

اهداف کمپین ما همان چیزی است که می خواهیم تا پایان کمپین بازاریابی به آن برسید.

عاقلانه است که یک هدف کلی تعیین کنیم.

به عنوان مثال «افزایش تعداد سرنخ‌هایی (اطلاعاتی مثل ایمیل یا شماره موبایل) که ابزار یا محصول ما را برای یک دوره آزمایشی رایگان (همان اشانتیون)، آزمایش می‌کنند» و چندین شاخص کلیدی عملکرد (KPI) و معیارهایی که به ردیابی پیشرفت ما به سمت آن هدف کمک می‌کنند.

برای مثال، می‌توانیم تعداد کلیک‌ها را از محتوایی که نسخه آزمایشی رایگان، ثبت‌نام‌های آزمایشی رایگان و نرخ تبدیل کاربر به مشتری را از طریق آزمایش رایگان دریافت می‌کند، ردیابی کنیم.

 

اگر ندانیم کجا می خواهیم باشیم، نمی دانیم چه زمانی به آنجا می رسیم. به همین دلیل، اهداف خوب اندیشیده شده، ضروری هستند.

 

اعتماد به نفس

 

 

 

5. آنچه را که برای ایجاد هر کانال نیاز دارید برنامه ریزی کنید

ما از قبل می‌دانیم از کدام کانال‌های مارکتینگ خود استفاده می‌کنیم، چه چیزی را تبلیغ می‌کنیم و چه هدفی را دنبال می‌کنیم. اکنون زمان آن رسیده است که این ایده ها را به هم گره بزنیم و برنامه ریزی کنیم که برای هر کانال به چه مقدار محتوا نیاز داریم. برای مثال، ممکن است تشخیص دهیم که برای یک کمپین یک ماهه به موارد زیر نیاز دارید:

  • توییتر: پنج توییت فقط متنی
  • اینستاگرام: ده پست، پنجاه استوری و دو ریلز
  • وب سایت: سه پست وبلاگ و یک صفحه فرود (landing page)

شناسایی محصولات تحویلی خود از قبل به ما زمان زیادی برای کار روی آنها و تولید کار با کیفیت خوب می دهد، بنابراین نمی خواهیم و نباید از این مرحله بگذریم.

 

 

عزت نفس

 

 

 

6. اجرای کمپین خود را در یک تقویم بازاریابی ترسیم کنید

یک تقویم بازاریابی دقیقاً همان چیزی است که به نظر می رسد:

یک تقویم دیجیتال مفید که به ما کمک می کند تا کمپین خود را به صورت روزانه ترسیم کنیم.

تقویم بازاریابی می تواند در مواردی مثل موراد زیر به ما کمک کند:

  • ضرب الاجل تعیین کنیم
  • وظایفی را به هر یک از اعضای تیم اختصاص دهیم
  • کارهای بزرگ را به کارهای کوچکتر تقسیم کنیم
  • وضعیت موفقیت، پیشرفت، عدم پیشرفت، پسرفت و شکست هر کار را ثبت کنیم

 

چه چیزی را در قالب کمپین بازاریابی خود بگنجانیم؟

ما قبلاً ایجاد یک طرح بازاریابی را در بازاریابی آموزشی پوشش داده ایم، اما یک قالب کمپین بازاریابی شامل چه مواردی است؟ در اینجا هفت چیز وجود دارد که نمی خواهیم و نباید از دست بدهیدم:

 

 

1. ایده کمپین بازاریابی

ایده کمپین بازاریابی ما یک توضیح کوتاه است (معمولاً فقط چند جمله یا یک پاراگراف) که کمپین ما را خلاصه می کند.

ایده ما باید شامل چه کسانی باشد، چه چیزی را تبلیغ می کنیم، چرا کمپین ما به این مخاطبان کمک می کند و اهداف ما چیست.

به عنوان مثال کمپین دوره کسب درآمد از علاقه به این شرح است: “چه یک مدرس جدید یا یک حرفه ای باتجربه باشید، این دوره دانش و ابزارهایی را که برای ایجاد و اجرای یک کسبوکار آموزشی که نتایج اثبات شده را به همراه دارد، در اختیار شما قرار می دهد.”

 

 

قانون جذب

 

 

2. مخاطب کمپین

مخاطب کمپین ما گروهی از مشتریان و مشتریانی هستند که قصد داریم به آنها دسترسی پیدا کنیم که در اصطلاح مارکتینگی به آن پرسونا میگوییم. دسته بندی این مخاطبان با عباراتی مانند «عموم» یا «کاربران محصول» عملی نیست. درعوض، می‌خواهیم در مورد ویژگی‌هایی مانند موارد زیر فکر و تحلیل نماییم:

  • جنسیت
  • سن
  • سطح دانش و تحصیلات
  • محل
  • نقاط درد
  • انگیزه ها
  • زبان و قومیت

به عنوان مثال: “ما می خواهیم در ابتدای کار خود به متخصصان بازاریابی دسترسی پیدا کنیم که می خواهند پست رسانه های اجتماعی را خودکار کنند” یا “ما می خواهیم به زوج هایی که تازه ازدواج کرده اند در ماه عسل در اسپانیا برسیم.”

 

3. منابع و بودجه

بودجه کمپین ما و منابع در دسترس ما به شدت بر دامنه کمپین ما تأثیر می گذارد. اگر تبلیغات رسانه های اجتماعی پولی خارج و بیش از بودجه ما باشند، نمی توانیم روی آنها سرمایه گذاری کنیم، درست است؟

ما باید تعریف کنیم که چه مقدار پول و وجه رایج مملکت برای کپین بازاریابیمان در دسترس است. البته دقت کنیم که منابع ما فقط پولی که میتوانیم خرج کنیم نیست و موارد دیگری مثل موارد زیر وجود دارد:

  • مردم: تیم شما چه تخصص هایی دارد؟
  • ابزار: به چه نوع نرم افزار و سخت افزاری دسترسی دارید؟
  • زمان: چه مدت می توانید در این کمپین صرف کنید؟ هر هفته چند ساعت می توانید وقت بگذارید؟
  • بودجه: چقدر می توانید روی تبلیغات، استخدام فریلنسرها، دسترسی به نرم افزار و غیره سرمایه گذاری کنید؟

 

 

4. اهداف و اندازه گیری ها

هدف ما جایی است که می‌خواهیم باشیم و اندازه‌گیری‌های ما به ما کمک می‌کند تا نحوه رسیدن به آنجا را پیگیری کنیم.

اهداف می توانند بسیار کلی باشند ( “هدف کمپین ما تأثیرگذاری بر…” )، اما اندازه گیری ها به بهترین وجه با KPI یا اهداف SMART خاص، قابل اندازه گیری، دست یافتنی، واقعی، محدود به زمان تعریف می شوند. به عنوان مثال: “تا (تاریخ)، از (پلتفرم) به (متریکی مثل درآمد) خواهیم رسید.”

در اینجا چند سوال وجود دارد که باید در این بخش نیز به آنها پاسخ دهیم:

  • این کمپین چه نتایجی خواهد داشت؟
  • موفقیت را چگونه می توان ارزیابی کرد؟
  • چگونه شکست را اندازه گیری خواهید کرد؟

 

5. تماس با مخاطب

نکات تماس با مخاطب ما موارد کلیدی است که محتوای ما آن را پوشش دهد.

نقاط گفتگو به این سؤال پاسخ می دهند که “چرا مخاطب شما به آن اهمیت می دهد؟” و “چه چیزی در آن برای آنها جذاب است؟”

در این زمینه باید به موارد استفاده محصول یا حدمات، آمار، مطالعات موردی، ویژگی‌های محصول، و غیره فکر کنیم و البته سعی کنیم خلاقانه فکر کنیم! میتوانیم سعی کنیم به عنوان یک تیم طوفان فکری راه بیاندازیم تا ایده‌های خود را بسط دهیم!

 

6. انتخاب کانال برای کمپین بازاریابی

انتخاب کانال ما، کانال های بازاریابی است که برای دستیابی به مخاطبان خود از آنها استفاده خواهیم کرد. در اینجا لیستی از کانال های بالقوه ای که می توانیم از آنها استفاده کنیم را لیست کرده ایم:

  • فیس بوک
  • اینستاگرام
  • یوتیوب
  • لینکدین
  • توییتر
  • اسنپ ​​چت
  • TikTok
  • واتس اپ
  • سایت اینترنتی
  • بازاریابی ایمیلی
  • بازاریابی پستی
  • تابلوهای تبلیغاتی و بیلبوردها
  • پوسترها
  • تبلیغات تلویزیونی
  • تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک (PPC).
  • آگهی های روزنامه
  • رسانه کسب شده

 

 

 

7. جدول زمانی کمپین بازاریابی

جدول زمانی کمپین بازاریابی ما مشخص می کند که چه زمانی هر قطعه از محتوا را منتشر می کنیم. می‌خواهیم اطلاعات مهمی مانند تاریخ، زمان، و اینکه چه کسی «ثبت اطلاعات» را فشار می‌دهد درج کنیم. اگر این موارد را تعریف نکنید، به راحتی می‌توانیم ضرب‌الاجل‌ها را از دست داده و وقتمان را تلف کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *