آموزش سئو خارجی (off page seo) فقط در 3 گام!

سئو خارجی

 

آموزش سئو خارجی را دقیقا از چه بخشی شروع کنیم؟ آیا بدون آموزش سئو خارجی و فقط با محتوای عالی میتوانیم سایت پر بازدیدی داشته باشیم؟ آیا آموزش سئو خارجی فقط شامل آموزش ساخت بک لینک میشود یا روش های دیگری هم وجود دارد؟ برای گرفتن بهترین نتیجه چه زمانی سراغ off page seo برویم؟

در این آموزش میخواهیم با هم قدم به قدم به آموزش سئو خارجی یا بهینه سازی موتورهای جستجو در خارج از سایت خودمان بپردازیم. البته باید بدانیم که قبل از اینکه مطالب این آموزش را پیاده سازی کنیم ابتدا باید نکات آموزش های زیر را پیاده سازی کرده باشیم و سپس به سراغ مطالب این مقاله بپردازیم:

  • طراحی سایت آموزشی : برای اینکه سایتومان از نظر ظاهر و جذابیت بتواند میزبان خوبی باشد.
  • سئو سایت آموزشی : برای اینکه با کلیت SEO آشنا شویم و بتوانیم مطالب آموزش سئو خارجی را پیاده کنیم.
  • آموزش سئو فنی: سایت ما باید از نظر فنی، امنیت، سرعت و… معیارها و اصولی را داشته باشد تا از نظر گوگل و کاربران قابلیت میزبانی را داشته باشد.
  • آموزش تولید محتوا : بدون داشتن محتوای درست و حسابی لینک یک گوگل هم ترزش ندارد چرا که کاربر وارد سایت میشود و به دلیل محتوای غیر جذاب از سایت ما خارج شده و به سایت رقبا میرود.

برای تسریع در بحث یادگیری تولید محتوا به شما توصیه میکنم بعد از خواندن آموزش تولید محتوا متنی به مقاله تولید محتوا با ChtGPT بروید.

 

 

آموزش تبلیغ نویسی

 

 

داستان شیرین سئو خارجی از آن جایی شروع میشود که احتمالا همه ما میدانیم، یکی از روش‌های بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ با بیشترین نرخ بازگشت سرمایه جذب مشتری از طریق سرچ گوگل یا به عبارتی همان سئو است!

 

سئو خارجی

سئو خارجی

قبل از اینکه بریم سراغ حرف های کلیشه ای و لحن مسخره کتابی میخوام به زبون خودمونی راه و رسم سئو خارجی را بگم! اگر دوست داری لحن مطلب رسمی باشه این بخش را رد کن و برو سراغ بخش بعدی!

 

ببین ما یک سایت داریم مثلا در زمینه گلابی. از ب بسم اله تا نون الضَّالِّينَ هم محتوا نوشتیم.

اتظار داریم گوگل مرحمت کنه و حق ما که نتیجه اول جستوجو هست را بده دیگه.

اما زرشک!

سایت های دیگه هم اومدن در مورد گلابی همه چیزهایی که ما نوشتیم را نوشتن.

حالا تکلیف چیه؟

گوگل میگه خوب من که عقلم نمیکشه میام سایتی را میارم بالا که یا ریش سفیده توی داستان گلابی یا بقیه گفتن این کارش درسته!

پس ما یا باید اولین سایت باشیم که به گلابی درست و حسابی پرداختیم یا باید بریم از بقیه بخوایم که ضمانت ما را پیش گوگل خان بکنه!

اسم این کار که از بقیه بخوایم برای ما ریش گرو بگذارن سئو خارجی است.

البته میتونیم، خودمون را جای دیگران جا بزنیم و خودمون ضمانت خودمون را بکنیم (سئو خارجی کلاه سیاه).

 

یک فرصت ویژه

نمیخوای یاد بگیری در کمترین زمان و با کمترین هزینه، از طریق گوگل مشتری جذب کنی؟
دوره زیر هزینه جذب مشتریت را به صفر میرسونه! بررسیش که ضرر نداره، همین الان بررسیش کن:

 

حالا چطوری سئو خارجی را انجام بدیم؟

 

1. خود سایت ها: خود جوش ضمانت ما را بکنن و بگن این سایت مرجع گلابیه! (بهش میگن سئو کلاه سفید که یکم بعیده!)

 

2. پول بدیم به بقیه سایت ها: تا ضمانت ما را بکنن و بگن برای گلابی برین به این سایت که به دو صورت رپورتاژ (متن خبری و تبلیغی یا همون رپورتاژ آگهی که کلاه خاکستری بهش میگن یا لینک سایت واید یعنی لینک سایت ما را بگذارن توی هدر، فوتر یا سایدبار که کلاه سیاه هست)

 

3. بریم خودمون مخفیانه خارج از سایتمون کارهای سئو خارجی را بکنیم: وبلاگ بسازیم، توی کامنتهای سایتها و فروم ها لینک بدهیم به خودمون، PBN و چند گره‌ای (که بعدا در موردش حرف میزنیم)، توی شبکه های اجتماعی مثل توییتر، فیسبوک، آپارات و… لینک سایت خودمون را بگذاریم (سئو کلاه سیاه)

 

سئو خارجی به چه درد میخوره؟

وجود میلیاردها سایت و صفحه وب در اینترنت باعث می‌شود که متمایز شدن، حتی در جایگاه اسم برند شما، کاملاً دشوار باشد. شاید فکر کنیم فقط برندهای قدیمی و بزرگی مثل دیجیکالا، اسنپ و… به دلیل تلاش های بازاریابی و برند بودن خود، می توانند در نتیج برتر موتورهای جستجو یعنی گوگل در رتبه های برتر قرار گیرند.

سئو که معمولاً با کانتنت مارکتینگ و بهینه سازی محتوا همراه است، در واقع ابزار فوق‌العاده‌ای است که هر بازاریاب و صاحب کسبوکاری می تواند از آن برای پیشی گرفتن از رقبا از آن استفاده کند.

چه خودتات بخواهید به تنهایی سایت خود را سئو کنید و چه با کمک یک شرکت خدمات سئو بخواهید، این کار را انجام دهید، یکی از مؤثرترین روش‌هایی که می‌توانید برای رسیدن به موفقیت انجام دهید، سئو خارجی است.

سئو خارجی چیست؟

سئو خارجی به تمام فعالیت‌ها و تلاش‌های سئو گفته میشود که خارج از سایت یا دامنه شما بوده و با هدف بالا بردن اعتبار و رتبه در موتورهای جستجو انجام می‌شود.

از آنجایی که سئو از چهار بخش کلی تشکیل شده است، سئو خارجی کاملاً متفاوت است از سئو داخلی که در آن شما بر روی بهینه سازی و بهبود جزئیات وب سایت خود و البته در دامنه خود متمرکز هستید.

 

 

چرا سئو خارجی مهم است؟

اگر می‌خواهید تلاش‌های بهبود سئو شما موفقیت‌آمیز باشد و بتوانبد در نتایج برتر گوگل قرار بگیرید، سئو خارجی مهم است زیرا:

  1. باعث جلب اعتماد و برندسازی میشود.
  2. افرادی خارج از وبسایت شما با شما آشنا میشوند.
  3. سئو خارجی میتواند منجر به بازاریابی و فروش بیشتر شود.

1. off page seo باعث اعتماد و برندسازی میشود

دریافت بک لینک از وب سایت های معتبر و برند مانند تایید شدن توسط یک متخصص است. بازدیدکنندگانی که از سایت های دیگر به وبسایت شما هدایت می شوند، ترافیک ارجاعی نامیده می شوند که از نظر رتبه بندی SERP بسیار مهم است.

سایت های معتبر و بزرگ، احتمالاً بیشتر بازدید می شوند زیرا محتوای آنها قابل اعتمادتر و ارزشمندتر است. با پیروی از این منطق، ظاهر شدن در آن وب سایت ها می تواند مستقیماً به اعتبار سایت شما بیافزاید.

 

خزنده های موتورهای جستجو (Google’s web crawler) به این شکل به آن نگاه می کنند کها گر تعداد زیادی از سایت ها به یک صفحه خاص پیوند یا لینک بدهند، خزنده ها فکر می کنند که محتوای صفحه مقصد قابل اعتمادتر است و بنابراین رتبه آن صفحه را در SERP بهبود میدهند.

2. سئو خارجی موجب آشنایی افراد بیشتری با کسبوکار شما میشوند

داشتن محتوای سایت عالی باعث ورود بازدیکنندگان جدید به صورت کامل نمی شود. شما باید مخاطبان سایر سایت ها را به سمت وب سایت خود هدایت کنید تا بتوانند با کسبوکار و سایت شما آشنا شوند.

تلاش‌های سئو خارجی، پنجره‌های بی‌شماری را برای قرار گرفتن در معرض دید دیگران قرار می‌دهد، به‌ویژه برای مصرف‌کنندگانی که هنوز برند شما را ندیده‌اند!

 

ساخت وبلاگ، نوشتن پست مهمان، سرمایه گذاری بر روی اینفلوئنسر مارکتینگ و… تعدادی از راه هایی هستند که می توانید مخاطبین جدیدی را برای کسب و کار خود انتخاب کنید. هنگامی که توجه افراد جدید خارج از سایت خود را جلب کردید، می توانید به راحتی آنها را به سمت محتوای ارزشمند خود هدایت کنید.

3. سئو خارجی باعث بازاریابی و فروش بیشتر میشود

یکی از راه‌هایی که می‌توانید مخاطبانتان را وادار به شنیدن حرف‌هایتان کند (یعنی بازدید از وب‌سایت و خواندن محتوای شما) این است که فراتر از تبلیغات یا روشهای پولی بتوانید با آنها ارتباط برقرار کنید.

نظر دادن در انجمن‌ها، پاسخ به پرسش ها در کامنت‌ها و… با ارائه چهره ای انسانی به برند شما تنها چند مورد از راه هایی هستند که با سئوی خارجی میتوانند باعث شهرت برند شما برای مخاطبانتان شوند.

 

 

آموزش سئو خارجی

 

آموزش سئو خارجی

نمونه بارز و معروفترین راه برای آموزش سئو خارجی، لینک سازی خارجی است که در آن با درخواست یا پرداخت هزینه از سایت های معتبر برای لینک دادن به سایتتان، شانس خود را برای بالا رفتن در SERP افزایش می دهیدپاسخ دادن به پرسشهای فروم ها، کامنت گذاری و وبلاگ نویسی نیز بخشی از سئوی خارجی است که در آن شما برای وب سایت های دیگر محتوا تولید می کنید و پیوندی به صفحات خود درج می کنید.

 

تلاش‌های بازاریابی در رسانه‌های اجتماعی و اینفلوئنسر مارکتینگ را نیز می‌توان سئوی خارجی در نظر گرفت. به ویژه اگر با هدف افزایش آگاهی از برند و به شیوه درگیر کردن مخاطبان و هدایت آنها به وب‌سایت باشد.

 

اما چگونه بفهمیم که آیا در مسیر درستی هستیم یا نه؟ برای آسان کردن کارها، در اینجا یک چک لیست سئو خارجی برای شما آورده‌ایم که می توانید از آن استفاده کنید:

  • بک لینک‌های صفحات مهم خود را بررسی کنید.
  • منشن های بدون پیوند را فراموش نکنید.
  • تجزیه و تحلیل رقبا را با استفاده از ابزارهایی مثل MOZ (سایت موز) و ahrefs (سایت اچرفس) انجام دهید.
  • از لینک های شکسته رقبا سواستفاده کنید!
  • خطاهای 404 را برطرف کنید.
  • سایت های قابل اعتماد را برای خرید رپورتاژ آگهی تعیین کنید.
  • شروع به نوشتن پست مهمان یا ساخت وبلاگ های شخصی کنید.
  • محتواهیی را با هدف اشتراک گذاری ایجاد کنید.
  • اعتبار خود را در سایت های نقد و بررسی و فروم ها افزایش دهید.
  • در بحث های خارج از سایت و در کامنت ها شرکت کنید.
  • کو سایتیشن (co citation) فراموش نشود!
  • کو اکورنس (co occurrence) تاثیرگذار است.

 

 

اکنون که اصول اولیه سئوی خارجی را بررسی کردیم ، بیایید به صورت قدم به قدم چک لیست بالا را به صورت کامل بررسی کنیم:

1. بک لینک‌های صفحات مهم خود را بررسی کنید

ارزیابی بک لینک ها و پیوندهای صفحات مهم شما می تواند به شما نشان دهد که کدام دامنه ها بیشتر به سایت شما پیوند می دهند و از چه متن های انکر تکستی استفاده می کنند و این مورد همچنین می تواند به شما بگوید که کدام بک لینک ها بیشترین ترافیک را به سمت سایت شما هدایت می کنند.

برای انجام سریع این کار می توانید از ابزارهایی مانند Ahrefs، Moz و Screaming Frog (لین این سایت) و یا حتی سرچ کنسول گوگل (Google Search Console) استفاده نمایید.

هنگامی که بک لینک های موجود خود را بررسی کردید، مشخص کنید که آیا پیوندها و بک لینک های بدی برای شما ساخته اند (ممکن است خودتان اشتباهی ساخته باشید)یا نه!

بک لینکی بد است که یا از مزرعه لینک باشد یا از سایتی با spam score بالا!

شما می توانید با حذف این بک لینک ها از طریق گوگل سرچ کنسول (لینکش) و بخش Disavow links، سئو خارجی خود را تا سطح بسیار خوبی بهبود دهید.

 

 

2. منشن های بدون پیوند را فراموش نکنید!

هیچ کس دوست ندارد فرصت های باد آورده را از دست بدهد. اشاره های سایت یا کسبوکار شما بدون پیوند مواردی هستند که در آن نام تجاری یا محصول شما در یک مقاله ذکر شده است اما به سایت شما لینک (پیوند) داده نشده است. شما می توانید با جستجو در اینترنت از این منشن های بدون پیوند استفاده کنید. سپس از مدیران وبسایت ها بخواهید که به صفحات هدف در وب سایتتان لینک دهند.

از ابزار Content Explorer برای یافتن مقالاتی که نام بنر یا محصولتان (اگر اسم مخصوصی دارد) را ذکر می کنند، استفاده کنید. با این ابزار حتی می‌توانید نتایج را فقط به سایت‌هایی که دارای اعتبار دامنه بالایی هستند فیلتر کنید تا مطمئن شوید که از سایت‌های معتبر بک لینک دریافت می‌کنید!

 

 

3. فعالیت در شبکه های اجتماعی

فعالیت در شبکه های اجتماعی مختلف علاوه بر اینکه به صورت مستقیم افرادی را به سایت ما هدایت میکند که منجر به فروش میشود، شما میتوانید بک لینک های بسیار ارزشمندی با پیج آتوریتی و دامین آتوریتی بالا از آن‌ها دریافت کنید که به شدت به بهبود سئو خارجی شما کمک میکند.

به صورت کلی فعالیت در شبکه های اجتماعی دارای مزایای زیر است:

  1. افزایش فروش: شما میتوانید به صورت مستقیم در شبکه های اجتماعی کالا یا خدمات خود را بفروشید. به عنوان مثال شما با فعالیت در اینستاگرام میتوانید مشتریان زیادی را جذب کنید که در دایرکت از شما خرید میکنند. برای این کار آموزش تبلیغات و تولید محتوا اینستاگرام را مشاهده نمایید.
  2. لینک خارجی ارزشمند: همانطور که گفته شد شبکه های اجتماعی با توجه به تولید محتوای بالا و فعالیت زیاد کاربران در آن از نظر گوگل دارای جایگاه بسیار ویژه‌ای است و این یعنی با گرفتن لینک از این شبکه های اجتماعی تا حد زیادی کار سئو خارجی شما راه می افتد.
  3. سوشال سیگنال: یکی از مهمترین کارهایی که شما با راه اندازی شبکه های اجتماعی خود برای سئو خارجی انجام میدهید بحث سوشال سیگنال است که بعدا به طور مفصل در مورد آن صحبت میکنیم اما در این حد بدانیم که سوشال سیگنال یعنی صحبت شدن در مورد برندما در شبکه های اجتماعی حتی بدون لینک دادن مستقیم به سایت ما.

 

اکنون سوالی که برای اکثر ما ممکن است پیش بیاید این است که از بین این همه شبکه اجتماعی معروف و کمتر معرو در کدام یک فعالیت کنیم؟ کدام یک از نظر سئو خارجی بهترین بازدهی را برای ما دارد؟ کدام آسان تر است و کدام فروش بیشتری ایجاد میکند؟

تعداد شبکه های اجتماعی به نسبت زیاد است ولی چیزی که وجود دارد این است که از بین تمام این‌ها با توجه به محدود بودن زمان ما و مبحث مهم مدیریت زمان ما باید بر اساس بهترین اثرگذاری برای فروش و برای سئو خارجی چند مورد را به صورت گزینشی با اولویت زیر انتخاب کنیم:

  1. توییتر: یکی از مهمترین شبکه های اجتماعی که از نظر گوگل ( و سایر موتورهای جستجو ) بسیار مهم است و علاوه بر کمک به سرعت ایندکس شدن مطالب، بک لینک های بسیار ارزشمند و سوشال سیگنال، شما میتوانید با نوشتن چند کلمه و در کمتر از 5 دقیقه در روز به راحتی تیک فعالیت برای سئو خارجی در آن را بزنید. زیرا در توئیتر متن کوتاه کفایت میکند و مثل اینستاگرا شما نیاز به تولید و ادیت ویدئو ندارید.
  2. لینکدین: شاید برای اکثر بیزینس ها و به خصوص از نوع b2b لینکدین یک سرزمین حاصل خیز برای جذب مشتری، جذب نیروی کار و البته گرفتن بک لینک ارزمند بری سئو خارجی باشد. اما باید دقت کنید که لینک پروفایل و  مقاله‌ها ( آرتیکل ها ) حساب است.
  3. اینستاگرام: با این که به نظر میرسد اینستاگرام یک شبکه اجتماعی است که دیر یا زود شکست میخورد ( بیزینس پلن درستی ندارد و گاهی میخواهد یوتوب شود، گاهی تیک تاک و شاید هم پینترست! ) اما به هر حال افراد زیادی در ایران در آن وقت میگذارند و این باعث میشود که هم از نظر فروش و هم از نظر بک لینک به سئو خارجی و افزایش درآمد ما کمک کند.

شاید برای اکثریت کسب و کارها این 3 مورد کفایت کند اما شما همچنان اگر وقت دارید میتوانید در یوتیوب، فیسبوک و تیک تاک هم فعالیت کنید و نتایج بهتری را برای سئو خارجی خود کسب کنید.

دقت کنید که تلگرام و واتساپ مسنجر هستند و شبکه اجتماعی ب حساب نمی‌آیند و در نتیجه فقط میتوانید برای بازاریابی و فروش از آن‌ها استفاده کنید نه برای بهبود سئو خارجی و گرفتن بک لینک یا سوشال سیگنال.

 

 

 

این مطلب به مرور آپدیت میشود و اگر سوالی دارید لطفا کامنت کنید تا سریعا به آن جواب دهیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *