آموزش تولید محصول آموزشی + بررسی 24 محصول آموزشی واجب!

آموزش تولید محصولات آموزشی

 

چطور یک محصول آموزشی بسازیم؟ محصول آموزشی چیست؟ انواع مختلف محصولات آموزشی کدام است؟ برای ساخت محصولات آموزشی به ترتیب باید چه مراحلی را طی کنیم؟ راز محصولات آموزشی گران قیمت چیست؟

اگر مدرس هستید یا تازه میخواهید وارد دنیای آموزش بشوید، این آموزش دقیقا برای شماست زیرا درآمد شما در نهایت به یک چیز وابستهاست و آن چیز، چیزی نیست به جز محصولات آموزشی پس به شما پیشنهاد میکنم بعد از آموزش تولید محتوا به هیچ عنوان این آموزش را از دست ندهید!

 

محصولات آموزشی چیست؟

منظور ما از محصولات آموزشی هر محتوایی (متن، صوت و ویدیو) که دو مشخصه اصلی زیر را داشته باشد:

  1. آموزشی باشد: یعنی به مخاطب پیامی آموزنده را منتقل کند. مثلا شامل راهکارهای افزایش طول عمر، کسب ثروت، موفقیت در زندگی، روانشنسی و… باشد.
  2. محدودیت دسترسی: یعنی هر شخصی به آن محتوای صوتی، متنی یا ویدیویی دسترسی نداشته باشد و لازم باشد در ازای دادن چیزی آن محتوا را دریافت نماید. به عنوان مثال ممکن است لازم باشد برای دسترسی به محصولات آموزشی هزینه ای پرداخت کند، اطلاعات تماسی بدهد و یا کاری خاص مثل استوری کردن پیج مدرس را انجام دهد.

 

آموزش تولید محتوا با موبایل

 

پس با توجه به این تعریف بیایید چند مثال از محصولات آموزشی در فرهنگ لغت ب‌م‌م بزنیم:

  • کتاب قورباغه را ببوس: کتاب هم حاوی آموزش مدیریت زمان است هم دارای محدودیت دسترسی است یعنی در ایران باید با پرداخت هزینه آن را خریداری نمایید و از سایت خود برایان تریسی هم با دادن اطلاعات تماس میتوانید آن را دریافت نمایید.
  • دوره کسب درآمد از علاقه: دوره کسب درآمد از علاقه، شامل آموزش جامع تدریس آنلاین است که افراد با پرداخت هزینه میتوانند به آن دسترسی پیدا کنند و کسب و کار آموزشی خود را به کمک آن بسازند.

حال بیایید چند مثال از مواردی که جز محصولات آموزشی نیستند را با هم بررسی کنیم:

  • آموزش های موجود در یوتیوب: در یوتیوب آموزش های متنوعی با کیفیت ها و ارزش های متغیری وجود دارد که به دلیل دسترسی آزاد برای عموم جزء محصولات آموزشی از دید ما حساب نمیشود.
  • سخنرانی های تد: با اینکه سخنرانی های تد (+) شامل محتواهای آموزشی است اما به دلیل آزادی دسترسی برای عموم محصول آموزشی نیست.
  • قطعات موسیقی: با اینکه قطعات موسیقی عموما غیر رایگان دارای محدودیت دسترسی هستند ولی به دلیل نداشتن محتوای آموزشی، محصول آموزشی نیستند.

 

حال که فهمیدیم به چه چیزی محصول آموزشی میگوییم و چه محتوایی جزء  محصولات آموزشی نیست بپردازیم به اینکه انواع آن کدام اند!

 

 

آموزش تولید محصول آموزشی
آموزش تولید محصول آموزشی

 

انواع محصولات آموزشی

به صورت کلی ما سه نوع محصول آموزشی داریم که هر کدام به بخش های مختلفی تقسیم میشوند که در ادامه به صورت دقیق و جزئی هر کدام را بررسی کرده و میبینیم که چرا میگوییم پر برکت ترین بازار، بازار آموزش است!

 

1. محولات آموزشی متنی

اولین بخش از محصولات آموزشی، محصولات متنی هستند که خود به 8 زیر بخش تقسیم میشود و بسته به استراتژی کسب و کار، حوزه ی انتخابی، توانایی های خود و درخواست کاربران یک یا چند مورد را میتوانیم تولید و آن را برای فروش و یا فرایند بازاریابی به کار بست:

  1. کتاب چاپی: مثل نسخه چاپی کتاب ب‌م‌‍م بازاریابی آموزش. شما میتوانید با آموزش نوشتن کتاب، کتاب خود را به راحتی و در کمتریت زمان ممکن طراحی نمایید.
  2. کتاب pdf: مثل نسخه PDF کتاب ب‌م‌‍م بازاریابی آموزش
  3. چک لیست: یعنی مراحل انجام یک کار را به صورت خلاصه و مفید ارائه دهیم.
  4. آمار: یعنی آمار مربوط به یک حوزه را در قالب فایل اکسل و یا به صورت نمودار با دریافت هزینه یا اطلاعات تماس در اختیار کاربران بگذاریم مثل آمار میزان افراد معتاد در یک منطقه جغرافیایی یا آمار درآمد مدرسان، میزان رضایت آن ها و موارد اینچنینی.
  5. گزارش: یعنی گزارش یک پژوهش یا آزمایش را در قالب متن به کاربران خود در ازای چیزی قرار دهیم. مثل گزارش یک کمپین، گزارش تاثیر یک روش برای درمان افراد دارای ADHD و مواردی مثل این.
  6. اینفوگرافیک: عکس هایی که با متن همراه است و نکات کلیدی ربوط به یک موضوع را بیان میکند.
  7. مقاله سایت: برخی از مقالات سایت را میتوانیم دسترسی اش را محدود کنیم و فقط به کاربرانی که به سایت وارد شده یا اشتراک خریده اند دسترسی بدهیم.
  8. خلاصه کتاب: مثل میکروبوک های فیدبو که خلاصه کتاب ها است و به ازای پرداخت هزینه دسترسی آن آزاد میشود.
  9. اشتراک ویژه: ما میتوانیم به صورت آنلاین و یا آفلاین با دریافت هزینه یا با دریافت اطلاعات تماس به صورت دوره ای و با محدودیت زمان اشتراک محتوای متنی را با ابزارهایی مثل ایمیل یا در قالب مجله به کاربران ارائه دهیم.

محصولات آموزشی متنی را میتوان از نظر آنلاین و آفلاین دسته بندی کرد که ما میتوانیم بر اساس مخاطبان، امکانات و تحلیل سود و زیان یک یا چند مورد از محصولات آموزشی را به صورت آنلاین و یک یا چند مورد را به صورت آفلاین طراحی و تولید کرد.

تذکر:

با توجه به اینکه برای کتاب چاپی باید درختانی قطع شود و محیط زیست در خطر است و همچنین به دلیل هزینه های بیشتر و ترجیح مخاطبان به شما پیشنهاد میکنیم که تا جای ممکن تمرکز خود را بر روی ساخت محصولات آنلاین قرار دهید.

 

 

طراحی سایت آموزشی

 

2. محصولات آموزشی صوتی

محصولات آموزشی صوتی به دلیل حجم کم و امکان استفاده در ماشین، هنگام پیاده روی و در تخت قبل از خواب طرفداران بسیار زیادی را در سال های اخیر به خود جلب کرده است و از طرف دیگر به دلیل حچم کم امکان وایرال شدن و انتشار ویروسی را دارند.

محصولات آموزشی صوتی خود به 8 دسته کلی زیر تقسیم میشوند:

دوره آموزشی: برای برخی از زمینه هایی که به تصویر نیاز نیست مثل آموزش افزایش اعتماد به نفس یا آموزش افزایش عزت نفس به صورت کامل مباحث مربوط به یک موضوع را آموزش دهید و آن ها را به صورت پولی یا با دریافت اطلاعات تماس به کاربران خود ارائه دهید.

  1. فایل صوتی: فایل های صوتی نیز اگر دارای محتوای آموزشی باشند میتوانند جز محصولات آموزشی قرار گیرند. در حقیقت شما در هر فایل صوتی میتوانید یک یا چند نکته از حوزه تدریس خود را آموزش دهید.
  2. پادکست: محصول آموزشی پادکست مثل فایل صوتی است با دو تفاوت عمده که دارای امکان اشتراک یا سابسکرایب بوده و همچنین معمولا مثل یک سریال دارای قسمت های متنوعی هستند. شما میتوانید پادکست های خود را در بسترهای اشتراک گذاری پادکست قرار دهید تا کاربرانتان بتوانند اشتراک تهیه نمایند.
  3. اشتراک ویژه: شما میتوانید با گرفتن هزینه یا اطلاعات تاس مثل اشتراک ویژه متنی، فایل های صوتی را با ابزارهای آنلاین و آفلاین در اختیار کارانتان به مدت محدود قرار دهید.آموزش پرسونال برندینگ
  4. کتاب: محصول آموزشی کتاب صوتی مثل بخش کتاب های صوتی طاقچه یا فیدیبو است که این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است.
  5. چکیده کتاب: مثل چکیده کتاب متنی میتوان چکیده های کتاب را به صورت فایل صوتی تولید و به عنوان محصول آموزشی در سایت قرار داد و آن را فروخت.
  6. مصاحبه: شما میتوانید با افراد مشهور حوزه خود مصاحبه هایی ترتیب دهید و به ازای دریافت اطلاعات تماس آن مصاحبه ها را در اختیار کاربرانتان قرار دهید.
  7. چک لیست: مثل چک لیست متنی میتوان فرایندهای مربوط به یک راهکار آموزشی را به صورت فایل صوتی تولید و به عنوان محصول آموزشی در سایت قرار داد و آن را فروخت.
  8. مشاوره: یکی از محصولات آموزشی پر طرفدار که برای خیلی از مدرسان درآمد خوبی به ارمغان می آورد، مشاوره تلفنی است.

علاوه بر محصولات آموزشی صوتی بالا موارد دیگری مثل لایو و گفتگو در دیس کورد و.. وجود دارد که به دلیل کم کاربرد و کم سود بودن به آن اشاره ای نکردیم و همین 7مورد بیشترین سد مالی و معنوی را به ما به عنوان مدرس و دانشجویانمان میرساند.

به شما توصیه و پیشنهادمیکنیم به خصوص برای مباحث آموزشی که نیاز به مرور و تکرار دارد و البته نیاز به تصویر برای فهم مطالب نیست حتما از دوره ها و محصولات آموزشی صوتی بهره مند شوید.

 

بهترین قالب آموزشی

 

 

3. محصولات آموزشی ویدیویی

رسیدیم به دسته ای که برای اکثرا پر طرفدارترین و پر سودترین نوع از بین انواع محصولات آموزشی است. معمولا این طور تصور میشود که پولسازترین نوع محصولات آموزشی همین نوع ویدیویی است چرا که در نظر کاربر تجهیزات و انرژی بیشتری مصرف شده و به علاوه کاربران چون هم میبینند و هم میشنوند احتمالا بهتر و سریعتر مطالب را فرا گرفته و از این نظر بتری بیشتری نسبت به دو نوع قبلی محصولات آموزشی دارد.

به طور کلی محصولات آموزشی ویدیویی را میتوان در دسته بندی زیر تقسیم کرد:

  1. دوره های آموزشی ویدیویی: شما میتوانید از مینی دوره های آموزشی تا دوره های آموزشی جامع ویدیویی را تولید و با کمک به افراد زیاد، از آن پول خوبی در بیاورید. پر طرفدارترین محصول آموزشی آنلاین معمولا همین دوره های آموزشی ویدیویی است.
  2. پادکست: مثل پادکست های صوتی میتوانیم پادکست های ویدیویی تولید و از آن به عنوان یک محصول آموزشی برای درآمدزایی استفاده نماییم.
  3. وبینار: برای یادگیری جامع و کامل این محصول آموزشی به آموزش برگزاری وبینار بروید تا یاد بگیرید چطور یک وبینار پر فروش بسازید.
  4. لایو اینستاگرام: لایو اینستاگرام هم مثل وبینار است با این تفاوت که هزینه ای برای شما از نظر بستر برگزاری نداشته و به طبع آن امکانات پلتفرم های برگزاری وبینار را هم ندارد. دقت نمایید که اگر میخواهید از لایو اینستاگرام به عنوان محصول آموزشی استفاده کنید حتما آن را در یک پیج پرایوت خصوصی انجام دهید!
  5. اشتراک ویژه: شما میتوانید در سایت خود بخش اشتراک ویژه را راه انداخته و با دریافت هزینه فایل های ویدیویی آموزشی خود را در اختیار کاربرانتان قرار دهید.
  6. مصاحبه: مثل مصاحبه صوتی شما میتوانید با افراد مشهور مصاحبه کرده و فایل ویدیویی آن را در اختیار کاربرانتان قرار دهید.
  7. مشاوره: شما میتوانید با ابزارهایی مثل گوگل میت جلسه های مشاوره خصوص برگزار نمایید و با ارائه این محصول آموزشی کسب درآمد نمایید.

 

شاید بتوان موارد دیگری مثل ساخت انیمیشن، استاپ موشن و… برای تولید محصولات آموزشی ویدیویی پیدا کرد ولی مطمئن باشید آن موارد حتی ارزش نگاه هم ندارند چه برسد به فکر ساختن و وقت گذاشتن برای آن ها!

دقت نمایید که معمولا پر فروش ترین محصولات آموزشی که سود خوبی برای مدرسان آنلاین به خصوص در دوران کنونی دارد همین دوره ها و پکیج های آنلاین است که توانسته طرفداران زیادی را به خود جذب نماید.

 

 

آموزش ChatGPT

 

3+1. ترکیبی

شما میتوانید با ترکیب دو یا سه مورد از موارد بالا یک محصول آموزشی طراحی و آن را با دریافت هزینه یا هر چیز دیگری در اختیار کاربران قرار دهید. به عنوان مثال ما در دوره کسب درآمد از علاقه که جامع ترین دوره آموزش تدریس آنلاین است بخشی را به صورت ویدیویی و بخشی را به صورت صوتی ضبط کرده ایم تا شرکت کنندگان آن هر چه سریعتر به نتیجه مطلوب که کسب درآمد از بازار آموزش دست یابند.

شما هم میتوانید با تحلیل سلیقه مخاطب و درک عمیق از شیوه یادگیری مخاطبان چند مورد از محصولات آموزشی را ترکیب تا در نهایت بهترین دوره ممکن در حوزه خود را طراحی و در اختیار مخاطبانتان قرار دهید.

پس به صورت کلی ما 24 نوع محصول آموزشی (9 تا متنی، 8 تا صوتی و 7 تا ویدیوی) با یک شیوه تولید داریم و میتوانیم با ترکیب هر کدام از  این 24 نوع موارد خیلی بیشتری بر اساس سلیقه، وقت، امکانات، سرمایه و سلیقه بازار هدفمان طراحی و تولید نماییم.

اگر میخواهید گلیم خود را از بازار آموزش بیرون بکشید، فرصت زیر را بررسی نمایید:

یک فرصت ویژه

اگر تو هم میخوای علاقت را به پول تبدیل کنی، همین الان این فرصت را بررسی کن:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *