سئو فنی یا تکنیکال سئو چیست؟ آموزش سئو فنی در 2 گام ساده!

سئو فنی

سئو فنی یا سئو تکنیکال (technical seo) چیست؟ آیا برای سئو فنی وردپرس باید دانش برنامه نویسی داشته باشیم؟ مراحل سئو فنی به ترتیب کدام اند؟

بلافاصله بعد از طراحی سایت نوبت به موضوع بسیار حساسی میرسد که شروع یک مسیر طولانی برای فروش از طریق سرچ گوگل و در نهایت افزایش درآمد است. اسم این موضوع جذاب چیزی نیست جز سئو فنی که در این مقاله میخواهیم به آن بپردازیم. اما قبل از آن لازم است که ابتدا با کلیت سئو با مقاله سئو سایت آشنا شویم.

 

ChatGPT

 

سئو فنی شروع یک رویا

آمارها نشان می دنهد که تنها 9.37٪ از تمام وب سایت های جهان در گوگل رتبه میگیرند [مطالعه موردی توسط ahrefs.com]. بقیه سایت ها یعنی 90.63 درصد باقی مانده چطور؟ آنها یا ترافیکی دریافت نمیکنند و یا این ترافیک خیلی ناچیز است.

 

قبل از ورود به دنیای سئو فنی مطمئن شوید که طراحی سایت آموزشی شما به خوبی و توسط یک متخصص به صورت حرفه‌ای طراحی شده باشد و حال برای بهبود رتبه در موترهای جستجو و ورود به مسیر دیجیتال مارکتینگ به مطالعه این مقاله بپردازید. همچنین آموزش های بهترین قالب فروشگاهی، قالب آموزشی و صفحه ساز وردپرس میتواند به شما کمک زیادی بکند.

 

یک فرصت ویژه

نمیخوای یاد بگیری در کمترین زمان و با کمترین هزینه، از طریق گوگل مشتری جذب کنی؟
دوره زیر هزینه جذب مشتریت را به صفر میرسونه! بررسیش که ضرر نداره، همین الان بررسیش کن:

 

 

همچنین به شما پیشنهاد میکنیم که در کنار بهینه سازی موتور جستجو ( گوگل ) و یادگیری سئو فنی برای یادگیری بازاریابی، افزایش درآمد استارت آپ خود و گرفتن سهم خود از دنیای کارآفرینی و فضای دیجیتال به ترتیب آموزش فروش برای یادگیری راه های افزایش فروش، ایمیل مارکتینگ برای بازاریابی و فروش از طریق ایمیل و در نهایت آموزش تبلیغات برای یادگیری روش‌های مختلف تبلیغ و افزایش درآمد سریع را مشاهده نمایید.

 

آموزش رایگان بازاریابی

 

 

همچنین اگر قصد دارید با یادگیری سئو فنی به عنوان یک سئوکار پروژه‌های مختلفی را بگیرید اول از همه باید مقاله آموزش فن بیان را مشاهده نمایید تا قدرت چانه زنی خود را افزایش دهید و بعد از آن برای موفقیت در مذاکره و گرفتن پروژه باید مقاله هوش هیجانی را مطالعه نمایید و در آخر برای اینکه به موقع پروژه‌های گرفته شده را تحویل دهید آموزش مدیریت زمان را مشاهده نمایید.

سئو فنی چیست؟

“سئو فنی” به بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو (Search Engine مثلا گوگل) میگویند. هدف این نوع بهینه سازی این است که اطمینان حاصل شود که خزنده های موتورهای جستجو می توانند سایت شما را در اسرع وقت پیدا کنند، بخزند، تحلیل و بررسی کنند.

 

سئوی فنی بر جنبه‌های فنی طراحی، ساختار، محتوا و پیکربندی وب‌سایت تمرکز دارد که برای فعال کردن خزنده‌ها برای ایندکس کردن موفقیت آمیز و نمایش سایت شما در نتایج جستجو ضروری است. سئوی فنی بخش بزرگی از عملیات بهینه سازی موتورهای جستجو است که می‌توان آن را به سه دسته کلی بهینه‌سازی صفحه، لینک‌سازی و متا تگ‌ها تقسیم کرد.

 

هر دسته دارای مجموعه ای از قوانین و دستورالعمل های خاص خود است که برای دستیابی به نتیجه مطلوب، باید از آنها پیروی کرد. همین الان مقاله کوکی چیست را مطالعه نمایید.

 

آموزش تبلیغ نویسی

چرا سئو فنی مهم است؟

ممکن است فکر کنید که سئو فنی  فقط برای سایت های بزرگ با هزاران صفحه است اما بهتر است بدانید که جدای از اینکه چه سایتی در چه لولی دارید، اگر بخواهید صفحات شما در نتایج جستجو عملکرد خوبی داشته باشند، سئو فنی اتفاقا بسیار مهم است، زیرا:

 

1. سئوی فنی تضمین می کند که وب سایت شما برای موتورهای جستجو قابل دسترسی است و آنها می توانند سایت شما را سریع و به شکل موثر فهرست و بررسی کنند.

 

2. با اطمینان از مرتبط بودن و جذاب بودن عناوین و توضیحات شما، نرخ کلیک (CTR) وب سایت شما بهبود پیدا کرده و در نتیجه جایگاه شما در SERP بهبود می یلبد.

 

3. بخشی از سئوی فنی سرعت سایت است و در نتیجه با انجام آن، وب سایت شما به سرعت بارگذاری می شود، که یک فاکتور اصلی رتبه بندی برای کاربران موبایل و به طور کلی مخاطبان است.

 

4. بخشی از  technical seo، امنیت وب سایت بوده که علاوه بر اهمیت برای کسبوکار شما، برای کاربران و موتورهای جستجو اهمیت بسیار زیادی دارد.

 

5. technical seo به درک بهتر تجزیه و تحلیل وب سایت شما کمک میکند تا بتوانید تصمیمات آگاهانه ای در مورد اینکه، کجا باید تلاش های بازاریابی خود را متمرکز کنید، بگیرید.

 

با درک جنبه های فنی سئو، می توانید اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو بهینه شده است و در نتیجه به ترافیک و جذب مشتری بیشتری میرسید.

 

کسب درآمد با گوشی

چک لیست سئو فنی

در اینجا یک چک لیست جامعی را در اختیار شما قرار میدهیم تا بتوانید به راحتی و قدم به قدم technical seo سایت خود را به بهترین شکل انجام دهید:

 

 

خدمات امنیت سایت

1. اول امنیت

اولین قدم برای انجام سئو فنی این است که از امنیت سایت خودمون مطمئن باشیم. در زیر بعضی از مواردی که شاید کمتر به آن ها در بحث امنیت پرداخته شده باشد را با شما در میان میگذاریم:

الف) ایمیل جدید بسازید

شاید بتونیم بگیم اولین قدم برای سئو فنی ساختن یک ایمیل جدید است که مطمئن باشیم کسی غیر از خودمان آن را ندارد! ساخت یک ایمیل جدید باعث میشود که امنیت سایت ما در اولین قدم تضمین شده باشد.برای مدیریت سایت خودتون

 

ب) رایگان ممنوع!

اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید، مطمئن شوید که از پلاگین ها و قالب های مطمئن استفاده میکنید و این یعنی یا از خود مخرن وردپرس استفاده کنید و یا با پرداخت هزینه نسخه اورجینال و اصلی که مدنظر دارید را تهیه نمایید.

 

مقاله پیشنهادی برای مطالعه: قالب آموزشی

ج) پلاگین امنیتی

هر جا بحث از امنیت در سئو فنی میشود سریع اولین چیزی که به ذهن میرسد افزونه امنیتی است. افزونه و پلاگین های امنیتی زیادی مثل وردفنس، آل این وان، آیتم سکیوریتی و… وجود دارند که شما میتوانید بر اساس سایت خود یک یا چند تا از آن ها را نصب و استفاده کنید.

 

 

هاست

د) میزبان خوب

شاید مهمترین معیار در امنیت و سرعت سایت انتخاب فضای میزبانی مناسب باشد. برای اینکه بتوانید فضای میزبانی مناسبی برای وبسایت خود انتخاب کنید به شما پیشنهاد میکنم که همین الان مقاله بهترین هاست را مطالعه نمایید.

ه) رمز قوی

برای اینکه از راه هایی مثل مهندسی اجتماعی و… ضربه نخورید و هک نشوید، از رمزهای بسیار پیچیده استفاده کنید و آن را در اختیار هیچ کس قرار ندهید.

 

ی) SSL

استفاده از SSL یکی از عواملی است که جزء واجبات هر سایتی و در هر سطحی است. حتما قبل از خرید هاست مطمئن شوید که یا به صورت رایگان در اختیار شما قرار میگیرد و یا آن را به صورت جداگانه خرید نمایید.

2. سرعت

سرعت یکی از مهمترین عواملی است که هم نرخ تبدیل (CR) شما را افزایش میدهد و هم باعث میشود خزنده های گوگل سریعتر و بهتر سایت شما را ایندکس و بررسی کنند. در زمینه سرعت مطالب زیر میتواند مفید باشد:

  • هاست: شاید مهمترین عامل در زمینه سرعت، هاست و یا سرور مناسب و با کیفیت باشد
  • طراحی بهینه: طراحی بهینه تاثیرگذارترین پارامتر در سرعت سایت بعد از سرور میزبانی است (پیشنهاد مقاله: بهترین صفحه ساز وردپرس)
  • افزونه های کش و افزایش سرعت: افزونه هایی مثل لایت اسپید، راکت و…
  • بهینه سازی تصاویر: که هم با افزونه انجام میشود و هم با سایت هایی مثل tinypng و…
  • amp: با توجه به الگوریتم mobile first index و برای افزایش سرعت سایت در حالت موبایل از تکنولوژی amp استفاده نمایید.

 

 

افزایش سرعت سایت

 

 

2. اتصال سایت به سرچ کنسول

یکی از مهمترین بخش‌های سئو تکنیکال این است که متوجه شویم هر کدام از صفحات سایت ما چه جایگاهی دارند، چه تعداد بازدید روزانه دارند، چه خطاهایی دارند و مواردی مثل این.

خوشبختانه برای متوجه شدن این موضوع 2 ایزار فو‌العاده وجود دارد که باید از هر دوی این ابزارها برای عمل بهینه سازی موتورهای جستجو استفاده کنیم، این دو ابزار را به ترتیب اهمیت در ادامه معرفی میکنیم:

  1. سرچ کنسول گوگل: برای اینکه سایت خود را در کنسول گوگل ثبت کنید کافی است به آدرس search.google.com مراجعه کنید و به راحتی سایت یا سایت های خود را به سرچ کنسول گوگل متصل کنید.
  2. سرچ کنسول بینگ: برای ثبت سایت خود در سرچ کنسول بینگ کافی است به آدرس bing.com/webmaster/tools رفته و سایت خود را به راحتی به موتور جستجوی بینگ متصل کنید.

 

آموزش فن بیان

 

 

  • تذکر1: سرچ کنسول گوگل خمان وبمسترلوز است که الان مدتی است اسم آن تغییر کرده، پس اگر جایی دیدی که نوشته وبمسترتولز بدانید که همین سرچ کنسول گوگل است.
  • تذکر2: خیلی از افراد متاسفانه تصور میکنند که برای بهبود و آنالیز سئو فنی تنها باید سایت خود را در سرچ کنسول گوگل ثبت کنند، اما دقت کنید که برای بعضی از کلمات کلیدی رتبه های سایت ها در موتور جستجوی بینگ و موتور جستجوی گوگل متفاوت است پس بنابر این ما باید به عنوان یک سئوکار از هر دوی این ابزارها استفاده کنیم.
  • تذکر 3) این دو ابزار به صورت کاملا رایگان برای بررسی و بهبود سئو و سئو فنی در اختیاران وبمستران قرار دارد و برای استفاده از آن نیاز به پررداخت هیچ هزینه‌ای وجود ندارد.

 

انتخاب شغل

 

 

اما سوالی که ممکن است الان ذهن ما را درگیر کند این است که اتصال سایت به سرچ کنسول گوگل یا وبمسترتولز بینگ برای سئو فنی چه کاربردی دارد و چه کمکی به ما میکند؟

به صورت کلی اتصال سایت به این دو ابزار به ما در موارد زیر کمک میکند:

  1. بررسی وضعیت کلی سایت: این که در مدت زمان های یک روزه، 28 روزه، 3 ماهه، سالیانه و حتی در بازه دلخواه سایت شما از نظر جایگاه کلمات کلیدی، CTR، میزان ایمرشن و… چه تغییری کرده است.
  2. ثبت سایت مپ: برای بهبود سئو فنی و اینکه گوگل با ساختار و کلیت سایت شما آشنا شود و هر گاه صفحه یا وب پیجی به سایت اضافه یا از سایت خود حذف کردید موتور جستجو سریعا متوجه شود ما نقشه سایت را با استفاده از همین سرچ کنسول و وبمستر تولز در اختیار موتورجستجو قرار میدهیم. سایت مپ را در ادامه به صورت کامل با هم بررسی میکنیم.
  3. مشاهده خطاها: اگر خطا یا مشکلی برای سایت ما پیش آمد به راحتی میتوانیم از بخش core web vital آن را بررسی و بعد به عنوان یکی از کارهای سئ منفی در لیست کارهای خود قرار دهیم. همچنین اگر کدهای یک صفحه دچار مشکل باشد میتوانیم از بخش URL Inspection Tool به صورت زمان حقیقی ببینیم آیا مشکلی دارد یا خیر.
  4. هک شدن: گفتیم که یکی از مهمترین بخش‌های سئو فنی امنیت است، حال اگر زمانی سایت ما با مشکلات امنیتی رو به رو شد ما از طریق سرچ کنسول میتوانیم به راحتی متوجه این امر بشویم و اقدام به برطرف کردن آن بکنیم همچنین همین الان مقاله کوتاه کننده لینک را مشاهده نمایید.قانون جذب
  5. تحلیل کلمات کلیدی: ما میتوانیم ببینیم که دقیقا هر صفحه از سایت ما با چه کلمات کلیدی ورودی داشته است، میزان ایمپرشن، کلیک، نرخ کلیک یا CTR، جایگاه کلمه کلیدی، تغییرات هر کدام از این پارامترها و مواردی مثل این را به راحتی و با نمودارهای جذاب متوجه شویم.
  6. مقابله با سئو منفی: اگر رقبا یا بد خواهان شروع به زدن بک لینک هایی با اسپم اسکور بالا و بی کیفیت برای سایت ما کردند، به راحتی میتوانیم از طریق سرچ کنسول این حرکت رقبا را خنثی کنیم.
  7. در خواست ایندکس سریع: یکی از کاربرد دم دستی ابزارهای وبمستر موتور جستجو، امکان درخواست ایندکس سریعتر است. شما بعد از اضافه کردن یک برگه، مقاله و محصول به سایت خود میتوانید سریعا از بخش request index اقدام به درخواست ایندکس شدن آن بکنید و این باعث میشود تا کپی کنندگان محتوا، ربات‌ها و خبرخوان‌ها از محتوای شما سواستفاده نکنند.
  8. و موارد خیلی زیاد دیگری مثل بررسی breadcrumb، AMP، موبایل دوستانه یا mobile friendly و… که توضیخ آن از حوصله این آموزش خارج است و در ادامه و در مقاله‌ها و آموزش‌های تخصصی مخصوص به خود برای سئو فنی بررسی میکنیم.

 

 

موارد دیگری مثل سایت مپ، اسکیما، ریچ اسنیپت، ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول، متا تگ ها، ریدایرکت، مدیریت فایل robots.txt، انتخاب افزونه های سئویی مثل yoast و rank math و… وجود دارد که در روزهای آینده به آن میپردازیم (به دلیل آپ دیت محتوایی که در سئو داخلی به آن پرداختیم!) تا آن زمان اگر سوالی داشتید، با ما درمیان بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *