بازاریابی محصولات آموزشی و بازاریابی آموزشی با 6 روش عجیب!

بازاریابی محصولات آموزشی

بازاریابی خدمات آموزشی و بازاریابی محصولات آموزشی با چه روش‌هایی امکان پذیر است؟ بهترین راه بازاریابی خدمات آموزشی چیست؟ آموزش بازاریابی برای کسب و کارهای آموزشی چه تفاوتی با سایر کسب و کارها دارد؟ چطور بتوانیم اعتماد افراد را برای خودمان جلب کنیم؟

در گام اول باید این نکته را متذکر شویم که بخش زیادی از بازاریابی آموزشی، آموزش پرسونال برندینگ برای مدرسان است. چرا که در بخش فروش خدمات و محصولات آموزشی شاید مهمترین پارامتر، شخصیت مدرس و میزان مقبولیت او در بین مخاطبان و بازار هدف است. از طرفی با توجه به پیچیدگی های موجود در زمینه فروش این حوزه، به شما توصیه میکنم حتما مقاله آموزش فروش و آموزش افزایش اعتماد به نفس را هم در کنار نکات و تکنیک های این آموزش به کار ببندید.

از طرفی میتوانیم بگوییم بازاریابی محصولات آموزشی در حقیقت یک نوع جذب مشتری با استفاده از محتوا است، پس باید به شما پیشنهاد دهیم که بلافاصله بعد از اتمام این مقاله و با هدف تبدیل مخاطب به خریدار، شما را به مطالعه آموزش بازاریابی محتوا دعوت میکنم.

 

یک فرصت ویژه

نمیخوای یاد بگیری چند تومن، کجا، چه تبلیغی بری که مشتری زیادِ دست به نقد، جذب کنی؟
دوره زیر بازاریابیت را متحول میکنه! بررسیش که ضرر نداره، همین الان بررسیش کن:

 

 

شاید هیچ چیز به اندازه یک لوگو مناسب نتواند به ما در مسیر موفقیت برندسازی و ساخت ذهنیت از کسب و کارمان در ذهن مخاطبان به ما کمک کند، پس همین الان آموزش طراحی لوگو را مشاهده نمایید.

 

این مقاله ادامه مقالات روش تدریس و آموزش تدریس مجازی بوده و در این مقاله قصد داریم با هم به تمام نکات مربوط به بازاریابی محصولات آموزشی بپردازیم تا بتوانیم درآمد خود را از تدریس و کسب و کار آموزشی خود افزایش دهیم. همچنین به شما توصیه میکنیم بعد از خواندن این مقاله، مقاله آموزش فن بیان و آموزش سخنرانی را مطالعه نمایید.

 

دقت نمایید که تخصص ما کسب و کار آموزش است. اگر در ابتدای راه هستید به شما توصیه میکنیم آموزش کارآفرینی و آموزش استارت آپ را مشاهده نمایید و سپس با مطالعه مقاله بوم مدل کسب و کار آماده ورود به بازار و صنعت آموزش شوید و بعد به مطالعه بازاریابی آموزشی بپردازید!

 

 

 

بازاریابی آموزشی

 

 

بازاریابی آموزشی به این سادگی‌ها هم نیست!

خیلی از افراد فکر میکنند که برای فروش محصولات آموزشی کافی است یک دوره آموزشی تولید، یک پیج اینستاگرام زده و بعد با فالو، آنفالو کردن رقبا، کامنت‌های کلیشه‌ای و اعصاب خورد کن (چیزهایی مثل خیلی خوب بود، عالی، چه نکته جالبی و از این خزعبلاتی که همه ما دیده‌ایم!) میشود بازاریابی آموزشی را به سرانجام رساند!

تمام این موارد شما را به هیچ کجا نمیرساند و فقط باعث دلزدگی شما میشود و در یک آن چشم باز میکنید میبینید عمر خود را تلف کرده‌اید و حتی یک دوره هم نفروخته‌اید! فقط کافی است پیج‌های آموزشی هر حوزه‌ای که دوست دارید را بررسی کنید، ببینید واقعا چه تعداد از آن‌ها واقعا میفروشند؟ چه تعداد واقعا مشتری دارند و چه تعداد از آن ها فقط فکر میکنند دارند بازاریابی آموزشی را انجام میدهند.

 

 

سئو محلی

 

 

 

کلاس بازاریابی آموزش، کلاس آموزش قانون جذب نیست، کلاس انگیزه دادن با راه‌های افزایش انگیزه نیست! کلاس یادگیری افزایش درآمد است! کلاس کسب درآمد است.

 

باید بگوییم که نه اینطور نیست و اگر قصد دارید واقعا گلیم خود را از آب بیرون بکشید باید با تلاش و تمرین تک تک نکات این مقاله را به همراه مقاله‌های آموزش بازاریابی، آموزش فروش و در نهایت آموزش تبلیغات را به کار ببرید و سپس با راه اندازی سایت (طراحی سایت آموزشی) و شبکه‌های اجتماعی خود و یادگیری و آموزش سئو (جذب مشتری از گوگل) و آموزش تولید محتوا مخاطبانی را جذب و به آن‌ها بفروشید.

 

 

هاست

 

 

همچنین باید بدانید که برای بازاریابی آموزشی مکملی وجود دارد زیرا نیاز است افراد زیادی به شما اعتماد کنند و شما را متخصص دوست داشتنی بشناسند، برای این کار هم فقط کافی است آموزش پرسونال برندینگ را مشاهده نموده و برند شخصی خود را شروع به ساختن کنید.

 

از طرفی اگر میخواهید مخاطبان بیشماری را جذب و به افراد زیادی بفروشید باید از دو ابزار تلفن و ایمیل بهره ببرید که برای این کار هم ما با آموزش ایمیل مارکتینگ و آموزش فروش تلفنی در کنار شما هستیم تا نه تنها در بازاریابی آموزشی به موفقیت چشمگیر برسید بلکه بتوانید دید خوبی نسبت به بهترین ابزارهای فروش پیدا کنید.

 

 

علی‌رغم تمام کلیشه‌ها، بیایید در قدم اول آموزش بازاریابی خدمات آموزشی تعریفمان از بازاریابی را یکی کنیم!

 

به شما توصیه میکنیم همین الان و بدون اتلاف وقت آموزش کامل طراحی سایت همراه با دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به فروش بالا را مشاهده نمایید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن بتوانید با استفاده از دیجیتال مارکتینگ پرونده بازاریابی آموزشی کسب و کار خود را ببندید!

 

 

 

کوتاه کننده لینک

 

 

 

بازاریابی محصولات آموزشی این نیست!

خیلی از مدرسان و صاحبین کسب‌وکارهای آموزشی متاسفانه فکر میکنند، بازاریابی محصولات آموزشی یعنی این که برویم چند محصول، دوره و پکیج رایگان تولید کنیم، تا افراد با عمق سواد و دانایی ما آشنا شوند و بدر ادامه برای خرید محصولات و خدمات آموزشی از ما صف ببندند!

برخی از مدرس‌های تازه کار هم متاسفانه گول مدرسین بی/گم سواد اینستاگرامی را میخورند و فکر میکنند بازاریابی خدمات آموزشی یعنی برویم برای مدرسین دیگر فعال در حوزه خودمان کامنت خوب بگذاریم و نظر اندیشمندانه بدیم تا دیگران بگویند واااای لعنتی چرا من زودتر این استاد فهیم را پیدا نکردم؟ چرا تا نون عمرم تلف شده بود؟

این ها مسخره بازی است، اصل بازاریابی محصولات آموزشی چیز دیگری است، همراه هم آن را به صورت دقیق در ادامه بررسی میکنیم!

 

 بازاریابی چیست؟

تعریف ما در ب م م از بازاریابی احتمالا با تعاریف کتاب‌های دانشگاهی، کتاب‌های زرد و.. کمی متفاوت است. بازاریابی از دید ما:

بازاریابی، یادآوری و بزرگنمایی نیاز افراد (پرسونا) به خدمات و محصولات ما است.

 

 

با وجود اینکه این تعریف بسیار ساده بوده اما در عین حال بسیار جای تامل دارد. بیایید با یک مثال آموزشی این تعریف را برای خودمان واضح کنیم:

فرض کنید که فردی تولید کننده عسل طبیعی است، حال بازاریابی برای او به چه معناست؟

طبق تعریف ما، این فرد باید افرادی را بیابد، به آن‌ها یادآوری کند که عسل طبیعی چه فوایدی دارد، عسل او چرا طبیعی است؟ مردم با خرید عسل او کدام نیاز سلامتی خود را بر طرف می‌کنند و… .

پیشنیاز

 

 

چرا به بازاریابی محصولات آموزشی و بازاریابی خدمات آموزشی نیاز است؟

بخش آموزش به لطف فرصت‌های متعدد ایجاد شده توسط اینترنت (combo) و به طور کلی فناوری‌های مدرن، رونق عظیمی را تجربه کرده است. بر اساس تحقیقات Orbis، ارزش بازار جهانی آموزش الکترونیکی در سراسر جهان تا سال 2022 به بیش از 275 میلیارد دلار خواهد رسید که عمدتاً ناشی از افزایش تعداد کاربران اینترنت و دسترسی رو به رشد به اینترنت پر سرعت و تلفن‌های همراه با قابلیت‌های اتصال به اینترنت است.

مؤسسات آموزشی سنتی و همچنین توسعه دهندگان خصوصی، تاکنون بیش از 500000 برنامه آموزشی را منتشر کرده‌اند که بسیاری از آنها در اپ استور و گوگل پلی در دسترس هستند.

علاوه بر برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های آموزشی، بازار آموزش الکترونیکی مملو از دوره‌های آنلاین، فیلم‌ها، کتاب‌های الکترونیکی و وب‌سایت‌ها است و این یعنی این که جلب توجه مشتریان یا دانشجویان جدید را بسیار دشوار می‌کند.

هدف بازاریابی آموزشی اجرای استراتژی‌های بازاریابی مختلف برای ترویج محتوای آموزشی ارزشمند است. و اغلب تنها راه برای دسترسی به محتوای آموزشی جدید و جلب توجه دانش آموزان است.

بازاریابی آموزشی شامل کلیه فعالیت‌های بازاریابی در بخش آموزش می‌شود که شامل موارد زیر است:

 

 

بازاریابی مدارس

زمانی بود که مدارس به بازاریابی نیاز نداشتند، زیرا آنها فقط به شهرت و تبلیغات شفاهی خود متکی بودند. آن زمان برای همیشه از بین رفته است زیرا اکنون والدین بیشتر از فناوری آگاه هستند و از اینترنت برای بهترین انتخاب و تصمیم‌گیری خود استفاده می‌کنند. مدارسی که به طور فعال خود را بازاریابی نمی کنند، توسط بسیاری از والدین در عصر کنونی نادیده گرفته می‌شوند.

 

 

بازاریابی برای آموزش عالی

بازاریابی آموزشی و آموزش عالی مسابقه‌ای است که شاید در ایران کمتر مرسوم است و بیشتر به روش بازاریابی حضوری در آن اکتا می‌شود (البته در چند سال گذشته شاهد استفاده از بازاریابی رسانه های اجتماعی در بازار آموزش بوده‌ایم.) ولی احتمالاً تا چند سال آینده شاهد اقدام به  انواع بازاریابی گسترده در این زمینه خواهیم بود.

اما در خارج از ایران، کالج‌ها و دانشگاه‌ها از بازاریابی برای آموزش عالی سود می‌برند، زیرا به آنها کمک می‌کند تا برند خود را ارتقا دهند و باعث ثبت‌نام شوند.

دانشجویان از آن سود می‌برند زیرا بازاریابی آموزش عالی به آنها کمک می‌کند هنگام انتخاب مسیر تحصیلی خود، انتخاب درستی داشته باشند.

 

 

بازاریابی دیجیتال برای بخش آموزش

در دنیای دیجیتال امروزی، استراتژی‌های بازاریابی سنتی دیگر برای هدف قرار دادن جمعیت جوان‌تر مناسب نیستند. موسسات آموزشی اگر می‌خواهند پیام خود را به شیوه‌ای مقرون به صرفه به مخاطبان زیادی منتقل کنند، باید از کانال‌های دیجیتال استقبال کنند.

چنین کانال هایی شامل ایمیل، محتوای وب، رسانه‌های اجتماعی (در ایران به خصوص اینستاگرام)، تبلیغات گوگل و غیره است. استفاده از این کانال‌ها و سایر کانال‌های بازاریابی آسان نیست، اما پتانسیل افزایش بسیار زیاد درآمد و کاهش هزینه به ازای هر مشتری (دانشجوی جدید)، بسیار زیاد است، و بازاریابی دیجیتال را به سنگ بنای مهم هر استراتژی بازاریابی آموزشی تبدیل می‌کند.

 

 

بازاریابی رسانه‌های اجتماعی برای مؤسسات آموزشی

والدین و دانش آموزان به طور یکسان زمان زیادی را در سایت‌ها و رسانه‌های اجتماعی می‌گذرانند و مؤسسات آموزشی باید در سایت‌هایی مانند اینستاگرام، لینکدین، فیس بوک، توییتر و پینترست حضور داشته باشند تا با آنها ارتباط برقرار کنند و درباره خواسته‌ها و انتظارات آنها بیشتر بدانند. محتوای منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی باید از نظر طول زمانی کوتاه، جذاب و مطابق با تصویری باشد که موسسه سعی در ایجاد آن دارد.

 

 

ارتقای اپلیکیشن‌های آموزشی

بازار اپلیکیشن‌های آموزشی کنونی آنقدر رقابتی است که دیگر فقط داشتن یک محصول عالی کافی نیست، بلکه باید یک استراتژی بازاریابی آموزشی عالی نیز داشت که برای پیشی گرفتن از رقبا به طور کامل اجرا شود.

در حالی که ارائه دهندگان پیشرو خدمات بازاریابی به مؤسسات آموزشی، مانند ComboApp، اغلب از بازاریابی مبتنی بر آموزش هنگام ترویج خدمات و محصولات آموزشی استفاده می کنند، این واقعیت باقی می‌ماند که این تنها یکی از بسیاری از استراتژی های بازاریابی آموزشی مؤثر است که می تواند در سال 2021 مورد استفاده قرار گیرد.

 

روش های مختلف

 

اهمیت بازاریابی برای کسب و کارهای آموزشی

احتمالاً شما هم مدرس‌های زیادی را میشناسید که محصولات آموزشی خیلی با کیفیتی چه از نظر علمی و چه از نظر ارائه ولی هیچوقت نتوانسته‌اند مخاطب‌های زیادی را جذب کنند.

 

 

برعکس خیلی از مدرسان نسبتاً جوان ولی خوش ذوقی را حتماً میشناسید که هزاران هزار مخاطب دارند که خیلی از آن‌ها محصولات گران قیمت چند میلیونی این مدرسان را با اشتیاق خریداری می‌کنند.

 

 

پیشنهاد مطالعه: قیمت گذاری محصولات آموزشی

 

 

آیا لزوماً این مدرسان قدیمی از نظر دانش پایین‌تر از مدرسان جدید هستند؟ آیا لزوماً مدرسانی که دانشجویان زیادی جذب میکنند مدرسان بهتری هستند؟
تفاوت فقط و فقط در بازاریابی محصولات آموزشی است!

 

 

هر مدرسی هر چه قدر هم دوره آموزشی متوسطی تولید کرده باشد ولی با یک بازاریابی محصولات آموزشی خود به طور دقیق و حساب شده می‌تواند هزاران مخاطب را برای کلاس‌ها و دوره‌های خود جذب کند. در این مقاله از ب م م قرار است با هم به طور دقیق راه‌های بازاریابی محصولات آموزشی را به طور دقیق بررسی کنیم.

 

دیوید اگیلوی نویسنده کتاب ارزشمند خاطرات یک تبلیغاتچی و یکی از افرادی که سال‌ها در حوزه تبلیغات کار مفید کرده است میگوید:

اگر محصول شما به فروش نمی رود؛ به حد کافی خلاق نیست.

 

 

انواع روش‌های بازاریابی محصولات آموزشی

به طور کلی برای بازاریابی چندین روش وجود دارد که در زیر مهمترین و بهترین راه‌های بازاریابی محصولات آموزشی را با هم بررسی میکنیم:

قبل از هر چیز مقاله زیر را از ب م م بخوانید:

فن بیان

 

 

 

بازاریابی محصولات آموزشی با تولید محتوا

ارزانترین راه بازاریابی محصولات آموزشی شاید تولید محتوا باشد. در این روش بازاریابی شما به طور مستقیم پولی بابت تبلیغ به کسی نمیدهید. لازمه این روش این است که شما با تدریس مجازی آشنا باشید.

پیشنهاد مقاله:

آموزش برگزاری کلاس آنلاین

بهترین سایت برگزاری وبینار

 

 

احتمالاً چند سالی است که در مورد تولید محتوا زیاد شنیده باشید. اما منظور ما از تولید محتوا یا بهتر بگوییم تولید محتوا آموزشی چیست؟

متن، صوت، تصویر یا مجموعی از این سه مورد که ما تولید و در فضای دیجیتال منتشر میکنیم را محتوا در نظر میگیریم.

احتمالاً شما هم با این موضوع موافقید که بهترین راه بازاریابی آموزشی از طریق تولید محتوا تصویری یا ترکیبی است. یعنی کافی است ما یک سایت و اینستاگرام فعال و پویا داشته باشیم که به طور مدام محتوای با کیفیت در آن قرار دهیم تا مخاطبان بیشماری را جذب کنیم:

 

 

مزایا بازاریابی محصولات آموزشی با تولید محتوا

  1. تقریباً رایگان است. میگوییم تقریباً زیرا احتمالاً برای محتوای صوتی و تصویری احتیاج به یک سری تجهیزات تولید محتوا مثل میکروفون و… خواهید داشت.
  2. میتواند بیشترین تاثیرگذاری را از بین همه راه‌های بازاریابی داشته باشد. یعنی اگر اصول را به خوبی رعایت کنید و یک محتوای عالی تولید نمایید احتمالاً مخاطبان زیادی را جذب کنید ولی اگر یک محتوای غیر استاندارد و ضعیف تولید کنید نه تنها تاثیر مثبت نمی‌گذارد بلکه حتی شاید منجر به نابودی کل کسب و کار آموزشی شما شود.
  3. فقط به خودتان وابسته است. این مورد هم میتواند خوب باشد و هم میتواند بد باشد. خوب از این نظر که خطر فیلتر، تحریم، افزایش قیمت و… شما را تهدید نمی‌کند و بد از این جهت که اگر به هر دلیل نتوانید برای مدتی تولید محتوای پیوسته انجام دهید این بازاریابی قطع خواهد شد.
  4. ماندگار است. محتوایی که شما تولید میکنید همیشه در اختیار شما خواهد بود کاربران تا چندین سال میتوانند با این محتوا شما را بشناسند به خصوص اگر داخل وبسایت کاری شما باشد که دیگر ماندگاری آن صد در صد تضمین است.
  5. ارتباط احساسی با مخاطبان. در بقیه راه‌های بازاریابی محصولات آموزشی و هر نوع تبلیغی کاربران با شما احساس صمیمیت نخواهند کرد و شاید حتی آن را یک جور مزاحمت بدانند.
  6. به یادگیری بیشتر شما کمک میکند. زمانی که شروع به تولید محتوا میکنید علم شما به روش خواهد شد زیرا اولاً برای تولید نیاز به تفکر و جمع‌آوری اطلاعات دارید و دوماً به طور معمول مخاطبان سوال‌هایی را میپرسند و در نتیجه باعث افزایش تفکر و دانش شما میشوند.

 

 

 

 

یکی از بهترین راه های بازاریابی محصولات آموزشی تولید محتوا است!

 

 

 

معایب بازاریابی محصولات آموزشی با تولید محتوا

  1. زمان بر است. تولید محتوای اصولی و استاندارد مطمئناً از شما زمان و انرژی زیادی را چه برای تولید و چه برای تدوین آن میگیرد.
  2. نیاز به بازاریابی مکمل. اگر شما بهترین محتوای آموزشی جهان را هم تولید کنید باز هم نیاز است که برای همین محتوا تبلیغ انجام دهید زیرا مخاطبان باید از کجا بدانند که شما حتی وجود دارید؟ پس حداقل در ابتدا نیاز است که از تبلیغات برای اگاهی از شما و محتوای تولیدیتان استفاده کنید.
  3. نیاز به آموزش دارد. برای این که بتوانید یک محتوای اصولی و استاندارد تولید کنید باید ابتدا آموزش‌های لازم را ببینید و در غیر این صورت همانطور که قبلاً هم گفتیم ممکن است تاثیرات فاجعه باری ایجاد کند.
  4. احتمالاً در ابتدا سخت باشد. هر چه قدر هم که فردی برون‌گرایی باشد، در ابتدای راه، این که جلوی دوربین با انرژی و البته کمی شوخ طبع و… ظاهر شوید شاید یکم سخت باشد ولی نگران نباشید زیرا با آموزش درست این مرحله را به خوبی پشت سر خواهید گذاشت.

یادگیری تولید محتوا الی‌رغم این معایب و سختی‌های جزئی از واجبات کسب و کار آموزشی است و نمیتوانیم از آن چشم پوشی کنیم.

 

یک فرصت ویژه

اگر تو هم میخوای علاقت را به پول تبدیل کنی، همین الان این فرصت را بررسی کن:

 

بازاریابی محصولات آموزشی با سئو

یکی از بهترین و جامع‌ترین راه‌های بازاریابی محصولات آموزشی سئو است. یعنی وقتی مخاطبان ما به مشکل یا چالشی بر میخورند و این چالش را در گوگل سرچ میکنند گوگل ابتدا سایت ما را به این مخاطب نشان دهد و در نتیجه آن مخاطب ممکن است به ما و دانش ما علاقه‌مند شود و روزی به دانشجوی ما تبدیل شود.

 

مزایا استفاده از سئو برای بازاریابی محصولات آموزشی

  1. تقریباً رایگان است: بسته به حوزه کاری شما میتواند رایگان تمام شد. طبیعتاً برای حوزه‌هایی مثل کنکور نیاز به یک مقداری سرمایه‌گذاری است ولی باز هم هزینه آن اگر اصولی انجام شود خیلی کمتر از راه‌های دیگر است.
  2. پایدار است: با توجه به این که سئو بر روی وبسایت شما انجام میشود در نتیجه بدون توجه به مواردی مثل تحریم و… خیالتان راحت است که این عمیشه برای شما میماند.
  3. قابل اطمینان‌ترین: یعنی اینکه مخاطبانی که از طریق گوگل شما را پیدا میکنند احتمالاً اطمینان پیدا میکنند که شما و کسب و کارتان بهترین است که گوگل شما را جزء اولین‌ها نشان داده.

معایب استفاده از سئو برای بازاریابی محصولات آموزشی

  1. نیاز به داشتن سایت: البته بدون داشتن سایت که اصلاً نمیتوان درآمد خوبی به دست آورد و اگر سایت ندارید بدانید که به احتمال زیاد در حال از دست دادن یک بازار بسیار بزرگ هستید.
  2. نیاز به تخصص و دانشسئو و تولید محتوا: برای این که شما بتونید سایت خود را در نتایج اول گوگل بالا بیاورید نیازمند داشتن دانش سئو و البته تولید محتوا هستید (یا فردی که برای شما این کار را انجام دهد).
  3. نیاز به فعالیت مداوم: سئو مطمئناً کاری نیست که یک بار انجام دهید و تمام شود بلکه مدام باید سایت خود را سئو کنید تا بتوانید رتبه‌های به دست آمده را حفظ نمایید.

مطمئن باشید که بدون داشتن سایت سئو شده هیچگاه به درآمد پایدار فوق‌العاده‌ای در کسب و کار آموزشی نمیتوان رسید!

برای اطلاعات بیشتر درباره سئو ما مقالات زیر را به شما پیشنهاد میدهیم:

سئو

سئو داخلی

 

مدرس

 

بازاریابی محصولات آموزشی با تبلیغات کلیکی گوگل

یکی از راحت ترین راه‌ها برای بازاریابی محصولات آموزشی و تبلیغات استفاده از تبلیغات گوگل یا گوگل ادز است. در این نوع تبلیغات شما یک تکانت گوگگل ادز میسازید و آن را شارژ میکنید و گوگل به ازای آن پول شما را جزء لینک‌های اول قرار میدهد.

 

 

هر باری که مخاطبی وارد سایت شما میشود (البته از همین طریق) گوگل مقداری از آن پول شارژ شده برای خودش برمیدارد. در حقیقت میشود گفت گوگل ادز یک روش بازاریابی مثل سئو است با این تفاوت که شما در گوگل ادز تا زمانی که پول بدهید بالا میمانید ولی در سئو نیازی به پول (حداقل به طور مستقیم) نیست.

 

 

البته باید این را هم در نظر بگیریم که اگر از این روش استفاده کنید در کنار سایت شما در نتایج گوگل یک ad که مخفف advertising به معنی تبلیغ است. اگر مخاطبان شما جز افرادی هستند که از دنیای وب و تبلیغات آن آگاه هستند ممکن است این روش زیاد مثل سئو و… جواب ندهد چون میدانند که بر اساس تبلیغات بالا هستید.

البته جای نگرانی نیست گوگل خیلی با انصاف است، یعنی تا زمانی که کاربری روی لینک سایت شما کلیک نکند گوگل از حساب و اکانت شما پولی کم نمیکند.

مزایا استفاده از تبلیغات کلیکی گوگل برای بازاریابی محصولات آموزشی

  1. تقریباً احتیاج به هیچ دانش خاصی ندارد.
  2. سریع است: یعنی فقط کافی است از یکی از سایت‌های ارائه دهنده این خدمات آن را خریداری کنید تا بلافاصله شما در لینک‌های اولیه در نتایج بالا بیایید.
  3. به صرفه است: اولاً همانطور که گفتیم گوگل تا زمانی که کاربران بر لینک سایت شما کلیک نکنند، پولی از شما برداشت نمیشود، دوماً در موضوع‌های پر رقابتی مثل کنکور به خصوص برای اول راه که هنوز سئو را کامل نکرده‌اید شاید ارزانترین راه باشد.

معایب استفاده از تبلیغات کلیکی گوگل برای بازاریابی محصولات آموزشی

  1. هزینه پرداختی به دلار است و شاید برای هر کسب و کار آموزشی منطقی نباشد که این همه پول خرج کند.
  2. ممکن است ایران را کلاً تحریم کند و در نتیجه روش پایداری ممکن است نباشد.
  3. با تمام شدن موجودی اکانتان بر میگردید به جای قبل، یعنی مثل سئو تاثیر پایداری ندارد.
  4. به دلیل همان نوشته شدن ad (یا تبلیغات) بعضی‌ها به خصوص افرادی که درباره آن مطلع هستند، کلیک نمیکنند.
  5. احتیاج به یک محتوا خوب به علاوه فرم گرفتن مشخصات و ایمیل دارید تا در صورتی که تبلیغات گوگلی شما تمام شد بتوانید با روش‌های دیگر بازاریابی از جمله بازاریابی ایمیلی ادامه کار را پیش ببرید.

برای اطلاعات بیشتر درباره سایت ما به شما مقالات زیر را پیشنهاد میدهیم:

بهترین قالب آموزشی

 

 

بازاریابی محصولات آموزشی فقط به اینستاگرام محدود نمیشود!

بازاریابی محصولات آموزشی در شبکه‌های اجتماعی

به طور کلی ما چند شبکه اجتماعی معمول در ایران داریم که بر اساس نوع مخاطب باید از آن‌ها استفاده کنیم:

اینستاگرام مارکتینگ

در این سال‌ها یکی از پرمخاطب‌ترین و شاید پر مخاطبترین شبکه اجتماعی در ایران اینستاگرام بوده است. در این شبکه اجتماعی افرادی از قشرهای مختلف حضور دارند بنابراین بازاریابی در اینستاگرام برای اکثر مدرسان جواب میدهد.

بازاریابی در اینستاگرام شاید برای مدرسانی که در حوزه آموزش مدیریت، کسب و کار و… و مخاطبانشان افرادی با سطح اجتماعی بالایی هستند شاید اصلاً جواب ندهد.

ولی برعکس آموزش‌هایی که برای قشر جوان و از نظر مالی متوسط و پایینتر هستند، شاید بهترین راه بازاریابی محصولات آموزشی اینستاگرام باشد.

 

 

 

مزایا استفاده از اینستاگرام:
  1. رایگان است: یعنی به خودی خود نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
  2. پر مخاطب است: طبق آمارهایی که وجود دارد در این روزها بیش از 50 میلیون ایرانی در اینستاگرام حضور فعال دارند و این یعنی شاید بهترین راه برای بازاریابی و بازارسازی باشد.

 

 

معایب استفاده از اینستاگرام
  1. غیر قابل اطمینان است: یعنی هر لحظه امکان فیلتر شدن و یا حتی تحریم شدن وجود دارد.
  2. همانطور که مخاطبان زیادی وجود دارد رقبا بسیار زیادی وجود دارد و باید سطح استاندارد بالایی را برای فعالیت در اینستاگرام رعایت کرد.
  3. نسبتاً زمانبر است: از زمانی که شروع کنید به فعالیت در اینستاگرام تا زمانی که به جذب مخاطب نسبتاً زیادی برسید شاید چندین ماه طول بکشد البته اگر تا آن موقع فیلتر نشود.
  4. تبلیغات در اینستاگرام نسبتاً گران است: ممکن است تبلیغات در اینستاگرام تا چندین میلیون هزینه ببرد که این باعث فشار مالی بالایی به خصوص در اول را میشود.
  5. احتیاج به دانش تولید محتوا بالایی دارد: حتماً باید با اصول محتوا در اینستاگرام آشنا باشید تا بتوانید نتیجه دلخواه را به دست آورید.
    در کل اینستاگرام باید به عنوان یک کمک کننده برای جذب مخاطب برای سایت شود تا بهترین نتیجه را برای ما به ارمغان آورد.

 

 

پیشنهاد مقاله:

آموزش تولید محتوا اینستاگرام

 

 

 

تلگرام مارکتینگ

تلگرام در حقیقت یک مسنجر است و در نتیجه وظیفه اصلی آن رد و بدل کردن پیام یا همان چت است. ولی با توجه به این که جمعیت ایرانی نسبتاً بالایی در آن حضور دارند میتوان گفت که هر جا مخاطب حضور دارد شاید بتوان مشتری (دانشجو) جذب کرد.

مزایا استفاده ار تلگرام برای بازاریابی محصولات آموزشی
  1. راحت است: شاید راحتترین شبکه اجتماعی همین تلگرام باشد زیرا ماهیت آن همانطور که گفتیم پیامرسانی است و یعنی فقط کافی است متن‌های نسبتاً کوتاه حساب شده‌ای تولید کنیم تا مخاطب نسبتاً بالایی به دست آوریم.
  2. تبلیغات ارزان: تبلیغات در تلگرام به طور معمول نسبت به اینستاگرام ارزانتر است.
  3. بدون نیاز به دانش فنی: لازم نیست درباره الگوریتم و … چیزی بدانید فقط کافی است محتوای نستاً خوبی را تولید کنید و تمام!

 

 

معایب استفاده از تلگرام برای بازاریابی محصولات آموزشی
  1. فیلتر است: این یعنی این که شاید مخاطبانی باشند که در آن حضور ندارند.
  2. در صورت بروز مشکل با فرد دیگر به دلیل فیلتر بودن امکان پیگیری وجود ندارد.
  3. ممکن است هر لحظه از دسترس خارج شود.

 

 

لینکدین مارکتینگ

اگر مخاطبان شما افرادی با سطح اجتماعی نسبتاً بالایی هستند (به عنوان مثال مدیران) با اختلاف بهترین شبکه اجتماعی برای بازاریابی محصولات آموزشی لینکدین است.

به خاطر داشته باشید اکثر قشری مثل مدیران یا در شبکه‌ای مثل اینستاگرام یا حضور ندارند یا اگر هم حضور دارند فقط برای جنبه‌های بیزینسی و شخصی حضور دارند.
و بر عکس در لینکدین به دلیل این‌که کسب و کارها در آن حضور دارند و جای مناسبی برای قراردادهای b2b و استخدام کارمندان است، اکثر مدیران و افرادی که دنبال آموزش‌های مدیریتی و کسب و کار هستند در این شبکه حضور دارند.

 

 

دیگر شبکه‌های جتماعی

شبکه‌های اجتماعی مثل توییتر، پینترست و فیسبوک در ایران کمتر کسی از آن‌ها استفاده (بیزینسی) برای بازاریابی میکند و البته برای مسائل غیر بازاریابی شاید خالی از لطف نباشد.

مطالعه در www.learnworlds.com ، info.thespotonagency.com

 

 

 

ویدیو مارکتینگ برای بازاریابی محصولات آموزشی

یکی از زیربخش‌های تولید محتوا که میتواند به تنهایی برای ما کار بازاریابی را انجام دهد همین ویدیو مار کتینگ است. شما کافی است بخشی از آموزش‌هایتان را به رایگان در مکان‌هایی مثل آپارات و یوتیوپ قرار دهید.

نکته‌ای که وجود دارد برای اینکه با این روش بتوانید مخاطبان نسبتاً زیادی را جذب کنید این است که اولاً به یک موضوع جذاب در زمینه تدریس خود بپردازید و دوماً حتماً یک بخشی از ویدیو را در سایت خود قرار داده و در آخر ویدیو آپلود شده در آپارات (یا هر جای دیگر) بگویید برای اینکه به ادامه این آموزش دسترسی داشته باشید به سایت ما بیایید. این نکته معجزه خواهد کرد!

مطالعه منابع خارجی: comboapp.com و www.mmseducation.com

 

 

 

 

بازاریابی محصولات آموزشی با ایمیل مارکتینگ و sms مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ

بدون ایمیل مارکتینگ فروش در تعداد بالا دوره‌های آموزشی تقریباً غیر ممکن است. هر مدرسی باید بعد از اینکه به هر طریقی (از جمله روش‌هایی که در بالا به آن اشاره شد) مخاطبان را به داخل سایت خود جذب کرد ایمیل آن‌ها را جذب کرده و در نهایت با عملیات نسبتاً پیچیده ایمیل مارکتینگمحصولات آموزشی خود را به فروش انبوه برساند.

ایمیل مارکتینگ دنیای بسیار وسیعی دارد که مطمئناً باید هر مدرسی آن را برای پیشرفت کسب و کارش یاد بگیرد ولی باز هم اگر مخاطبان شما افرادی هستند که ایمیل ندارند (که خیلی بعید است) این روش شاید زیاد هم به درد شما نخورد.

نکته پایانی در مورد ایمیل مارکتینگ این است که این روش بازاریابی مکمل روش‌هایی مثل سئو و… است و نه جایگزینی برای آن‌ها.

 

 

Sms مارکتینگ

در این روش که مثل بازاریابی ایمیلی است شما با توجه به شماره‌های مخاطبانی که دریافت کرده‌اید به آن‌ها sms تبلیغاتی میزنید و از آن‌ها با یک استراتژی درست می‌خواهید که محصولات آموزشی شما را تهیه کنند.

با توجه به اینکه روزانه برای هر فردی ایمیل‌های تبلیغاتی و البته اسپم زیادی ارسال میشود، افراد کمتر به ایمیل‌های تبلیغاتی توجه میکنند ولی در خصوص sms این موضوع کمتر صدق میکند و افراد معمولاً صندوق پیامکی خود را چک میکنند.

البته مطمئناً هزینه‌های sms مارکتینگ بیشتر از ایمیل مارکتینگ است و جذابیت‌هایی که میتوانید در ایمل ایجاد کنید در پیامک‌ها قابل اجرا نیستند.
Sms مارکتینگ هم مانند ایمیل مارکتینگ، روش تکمیلی بازاریابی محصولات آموزشی است و باید در کنار سئو، تولید محتوا و… استفاده شود.

 

 

 

شیوه‌های بازاریابی محصولات آموزشی که دیگر جواب نمیدهند!

 

 

 

روش‌های بازاریابی محصولات آموزشی که مرده‌اند

در اینجا به شما روش‌هایی را معرفی میکنیم که سرمایه‌گذاری بر روی آن‌ها مساوی است با دور ریختن پولتان:

 

پخش کردن تراکت

در گذشته که کسب و کارهای آموزشی هنوز دیجیتالی نشده بودند شاید بهترین راه بازاریابی همین پخش کردن تراکت بود. به دلایل زیر پخش کردن تراکت دیگر جواب نمدهد:

 

1… پخش کردن تراکت خیلی مخاطبان کمی را پوشش میدهد و نهایتاً افراد یک محله را از آموزش‌های ما مطلع کند.
2… افراد به آن بی‌توجه هستند. خیلی از افرادی که تراکت را از پخش کننده دریافت میکنند بدون توجه و خواندن آن را دور میریزند.
3… پرستیژ پایین: شاید برای بعضی از کسب و کارها هنوز هم پخش کردن تراکت به صورت محدود جواب دهد ولی وجه نسبتاً خوبی برای کلاس کار تدریس و آموزش ندارد.

 

تبلیغات تلویزیونی

احتمالاً میدانید که هر ثانیه از تبلیغات تلویزیونی چند ده میلیون تومان هزینه بر میدارد و زیر 15 ثانیه هم امکان تبلیغ وجود ندارد. بنابر این برای یک تبلیغ بسیار معمولی در تلویزیون باید گاهی تا چند صد میلیون بپردازیم که این هزینه برای کسب و کار آموزشی بسیار زیاد است.

حتی اگر شما صاحب یک کسب و کار آموزشی بزرگ مثل مجموعه‌های کنکوری و .. هستید بدانید که راه‌های بسیار بهتر و ارزانتری برای جذب مخاطب بیشتر وجود دارد تا تبلیغ در تلویزیون.

 

بیلبورد

یکی از راه‌هایی که در قدیم برای تبلیغات و بازاریابی و از جمله بازاریابی محصولات آموزشی از آن استفاده میکردند همین روش استفاده از بیلبوردها بود.

همانطور که احتمالاً میدانید یک بیلبورد در جای نسبتاً خوب شهری مثل تهران تا چندین میلیون هزینه دارد و به علاوه کمتر کسی وقتی در خیابان است حواسش به بیلبوردهای شهر است.

در ضمن زمانی که شما یک بیلیوردی را اجاره میکنید نهایتاً یکی از مناطق شهر را بتوانید از وجود خودتان آگاه کنید و این در بازار پر رقابت کسب و کارهای آموزشی یعنی عقب افتادن از مدرس‌هایی که رقیب هستند!

مطالعه از منابع خارجی: www.singlegrain.com

 

 

آنچه مطالعه کردیم… 

در این مقاله ابتدا دلیل اهمیت بازاریابی محصولات آموزشی را بررسی کردیم و بعد در ادامه به بررسی بهترین روش‌های تبلیغات و بازاریابی محصولات آموزشی پرداختیم که شامل: تولید محتوا، سئو، تبلیغات گوگل، استفاده از شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، لینکدین و… بود.

بعد از آن گفتیم که مکمل تمامی این روش‌ها ایمیل مارکتینگ و sms مارکتینگ است و در آخر روش‌های منسوخ شده برای بازاریابی محصولات آموزشی را با هم مرور کردیم.

 

 

پیشنهاد مطالعه:

بهترین زمینه برای تدریس

بهترین شغل برای افراد برونگرا

شما هم تجربیات بازاریابی محصولات آموزشی خود را با ما به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *