شغل مهندسی مکانیک و رشته آن در دانشگاه چه طور است؟

مهندسی مکانیک

چه طور یک مهندس مکانیک شویم؟ بازار کار آن چه طور است؟ بهترین شغل مهندسی مکانیک چیست؟ برای استخدام در شرکت‌های دولتی در این رشته باید چه کار کنیم؟ کلاً چه مشاغلی برای این رشته وجود دارد؟

در این مقاله که از سری مقالات کسب و کار و انتخاب شغل است، به تمامی این سوالات پاسخ خواهیم داد. این مقاله ادامه مقالات: شغل و بهترین شغل برای خانم ها است پس در اولین فرصت این مقالات را بخوانید.

 

نظر دانشجویان رشته مهندسی مکانیک

مهندسی مکانیک یکی از قدیمی ترین و گسترده ترین رشته های مهندسی است. این رشته ای است که با طراحی، توسعه، ساخت و نگهداری سیستم های مکانیکی، از اجزای کوچک تا سیستم های بزرگ مانند هواپیما و شاتل های فضایی سروکار دارد.

مهندسان مکانیک از اصول فیزیک، ریاضیات و علم مواد برای طراحی و توسعه محصولات، ماشین‌ها و سیستم‌هایی که نیازهای جامعه را برآورده می‌کنند، استفاده می‌کنند.

 

اولین چیزی که برجسته می شود این است که دانشجویان مهندسی مکانیک به رشته خود علاقه دارند. آن‌ها آن را چالش‌برانگیز، هیجان‌انگیز و از نظر فکری محرک می‌دانند. آنها از انواع کاربردهای مهندسی مکانیک، از روباتیک گرفته تا انرژی های تجدیدپذیر، هوافضا گرفته تا دستگاه های زیست پزشکی و همه چیز در این بین قدردانی می کنند.

 

کسب درآمد با گوشی

 

 

دانشجویان مهندسی مکانیک نیز از چشم انداز شغلی قوی در رشته خود قدردانی می کنند. با پیش بینی افزایش تقاضا برای مهندسان مکانیک در سال های آینده، متخصصان این حوزه آینده درخشانی را در رشته خود می بینند. علاوه بر این، تنوع صنایعی که مهندسان مکانیک را استخدام می‌کنند، مانند خودروسازی، هوافضا، و تولید، فرصت‌های زیادی را برای دانشجویان فراهم می‌کند تا مسیرهای شغلی مختلف را کشف کنند.

 

با این حال، مانند هر رشته ای، مهندسی مکانیک چالش های خود را دارد. یکی از نگرانی‌های رایج در بین دانش‌آموزان، سختی کار درسی است. مهندسی مکانیک به پیشینه قوی در ریاضیات و فیزیک نیاز دارد و دانش آموزان اغلب باید دوره های چالش برانگیزی را در این موضوعات بگذرانند. حجم کار ممکن است گاهی بسیار زیاد باشد و دانش آموزان باید تلاش زیادی برای موفقیت انجام دهند.

 

چالش دیگری که دانشجویان مهندسی مکانیک با آن روبرو هستند، نیاز به همگام شدن با فناوری در حال تغییر است. با توسعه مواد جدید، فرآیندهای تولید و ابزارهای طراحی، مهندسان مکانیک باید به طور مداوم مهارت ها و دانش خود را به روز کنند تا در بازار کار رقابتی باقی بمانند.

 

 

 

بهترین فروشگاه اینترنتی

 

 

علیرغم این چالش ها، دانشجویان مهندسی مکانیک عموماً دیدگاه مثبتی نسبت به رشته خود دارند. آنها اهمیت مهندسی مکانیک را در حل مشکلات جهانی مانند تغییرات آب و هوا، تولید انرژی و مراقبت های بهداشتی تشخیص می دهند. آنها از فرصت ایجاد تغییر در جامعه با طراحی و توسعه محصولات و راه حل های نوآورانه قدردانی می کنند.

 

در پایان، دانشجویان مهندسی مکانیک قدردانی عمیقی از رشته خود دارند. آنها آن را از نظر فکری چالش برانگیز و ارزشمند می دانند و چشم انداز شغلی قوی در این زمینه می بینند. در حالی که چالش هایی برای غلبه بر وجود دارد، دانشجویان مشتاق هستند که در رشد و توسعه مداوم مهندسی مکانیک مشارکت کنند و آن را به یک زمینه امیدوارکننده برای نسل های آینده تبدیل کنند.

 

مهندس مکانیک کیست؟

خیلی ساده هر فردی که کنکور ریاضی میدهد و پس از اعلام نتایج در انتخاب رشته خود رشته مهندسی مکانیک را انتاب میکند و بعد حداقل مدرک کارشناسی ( لیسانس ) میگیرد، مهندس مکانیک است!

 

یک فرصت ویژه

پول و ثروت زیاد فقط از شغل آدم میاد، بقیش مزخرفاتی هست که برامون نون و آب نمیشه!
اگر تو هم رویای این را داری که از راه درست و حلال به پول برسی، همین الان دوره مسیر کسب ثروت را بررسی کن:

 

 

 

 

شغل مهندس مکانیک چیست؟

اگر نظر دانشجویان رشته مهندسی مکانیک و فارغ التحصیلان این رشته بپرسید احتمالا به شما میگویند که کار نیست، وضع بازار خراب است، همه استخدام مهندس مکانیک پروژه با مبلغ و هزینه کم میخواهد که نمیتواند کفاف خرجی و هزینه‌های زندگی را بدهد، حقوق مهندس مکانیک بسیار پایین است، اصلا شغلی برای ما وجود ندارد، کاش موقع کنکور، کنکور تجربی میدادم، خوب است انصراف دهم یا یک بار دیگر کنکور دهم تا پزشک یا دندان پزشک شوم و مواردی مثل این!

خب حالا از این ناله هایی ه احتمالا همه ما شنیدیم بگذریم میرسیم به اینکه:

مهندسی مکانیک ، شاخه‌ای از مهندسی بوده که با طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی موتورها و ماشین‌ها و فرآیندهای ساخت آن‌ها و به ویژه با تحلیل، بهینه سازی و کنترل نیروها و حرکت سروکار دارد.

اختراع موتور بخار در اواخر قرن هجدهم، سرآغاز یک انقلاب بزرگ در صنعت و به خصوص علوم مندسی شد. انقلاب صنعتی ، انگیزه زیادی به توسعه ماشین آلات در انواع مختلف داد. در نتیجه، طبقه‌بندی عمده جدیدی از مهندسی که با ابزارها و ماشین‌ها سروکار دارد، توسعه یافت. بر این اساس و برای دستیابی به پیشرفت های بیشتر در صنعت، شغل و رشته مهندسی مکانیک در سال 1847 به رسمیت شناخته شد (منبع خارجی).

اگر فکر میکنید حقوق مهندس مکانیک کم است و شما آدم بلند پروازی هستید، تا آخر این مقاله همرا ما بمانید تا ببینیم چطور با ورود به دنیای کارآفرینی و راه اندازی استارت آپ میتوانیم زندگی شغلی خود را متحول کنیم.

چگونه مهندس مکانیک شویم؟

در گام اول حتی قبل از اینکه شغل‌های مرتبط با این رشته جذاب مهندسی را معرفی کنیم باید ببینیم در ابتدا به چه صورت میتوانیم وارد آن شویم. در ادامه به بررسی دقیق این رشته به صورت عملی و دقیق می‌پردازیم. (ویکی‌پدیا)

مقدمه‌‌‌ای بر رشته‌ی مهندسی مکانیک

این رشته در حقیقت یک رشته از زیر شاخه‌های مهندسی است و این یعنی خواهان آن باید ابتدا کنکور سراسری (کارشناسی) ریاضی فیزیک بدهند و بعد از آوردن رتبه‌های مورد نیاز (بسته دانشگاه انتخابی)، در دفترچه انتخاب رشته (که البته این روزها به صورت آنلاین است)، رشته مهندسی مکانیک را انتخاب کنید. به همین راحتی!

مقاله شغل مهندسی را همین الان مطالعه کنید!

 

کارآفرینی

 

رشته مهندسی مکانیک مناسب چه کسانی است؟

اگر علاوه بر این رشته کمی با علم روانشناسی و شخصیت شناسی آشنا باشید میدانید که هر فردی در یک زمینه خاص میتواند بهتر بدرخشد و در نتیجه هر فردی ابتدا باید ببیند که آیا شغلی که مد نظرش است آیا به شخصیتش میخورد یا خیر؟

ممکن است شما شغلی را بدون آنکه واردش شوید دوست بدارید و فکر کنید که این شغل عالی است و حتماً باید این شغل را برای خود انتخاب کنید ولی بعداً متوجه شوید که مثلاً شما فردی درونگرا هستید ولی آن شغل نیاز به صحبت کردن زیاد در جمع دارد و بعد از یک مدتی کلاً از کار زده میشوید!

رشته مکانیک بسته به شغلی که انتخاب میکنید (شغل‌هایی که در ادامه بررسی می‌کنیم) میتواند برای همه تیپ‌های شخصیتی (آرکتایپ یا انواع شخصیت) مناسب باشد. به عنوان مثال اگر فردی درونگرا هستید، میتواند کار طراحی و کد زدن در نرم‌افزارهایی مثل اتوکد و … را انتخاب کنید و اگر فردی برونگرا هستید به عنوان مهندس فروش، قطعات و تجهیزات مختلف را بفروشید.

پس به طور خلاصه میتوان گفت شغل مهندسی مکانیک برای همه انواع شخصیت‌ها مناسب است و فقط کافی است از بین گرایش‌های مختلف آن موردی که بیشتر به شخصیت شما میخورد را انتخاب کنید!

مقالات بهترین شغل برای افراد برونگرا ، بهترین شغل برای افراد درونگرا و شغل مناسب برای ENFJ را همین الان بخوانید!

اهمیت تحصیلات در استخدام مهندسی مکانیک

به طور کلی میتوان گفت این رشته هم مثل سایر رشته‌های مهندسی تحصیلات فقط زمانی معنی پیدا میکند که یا شما بخواهید استخدام شوید یا قصد مهاجرت تحصیلی داشته باشید.

اگر در فکر راه‌اندازی کسب و کار شخصی و یا استخدام در شرکت‌های خصوصی هستید، شاید کمترین میزان اهمیت موفقیت را میزان تحصیلات شما داشته باشد.

اما اگر قرار است استخدام شوید، بهتر است علاوه بر تسلط بر دروس تئوری، حداقل معدل 16 را داشته باشید و بهتر است تحصیل خود را تا کارشناسی ارشد ادامه دهید.

همچنین اگر قصد مهاجرت دارید بهتر است علاوه بر تسلط به زبان انگلیسی و معدل بالا (ترجیحاً بالای 17)، نمره شما در دروس اختصاص و تخصصی بالا باشد تا شانس شما برای پذیرش تا حد خوبی افزایش یابد.

اما زمانی که قرار است خودتان کسب و کار راه‌اندازی کنید بهتر است، مهارت بالایی در زمینه‌هایی که در ادامه در موردشان گفت و گو میکنیم، کسب کنید.

همچنین مدرک فنی حرفه‌ای و کلاً مدرک از هر سازمان فنی میتواند برای موفقیت شما نقش تسهیل گری را بازی کند. در ضمن به خاطر داشته باشید که مدرک فنی حرفه‌ای ایران، یک مدرک معتبر در سطح جهان است و در نتیجه برای مهاجرت هم مفید است!

کدام دروس دوره دبیرستان در رشته مهندسی مکانیک بیشتر کاربرد دارند؟

همانطور که در بالا گفتیم برای این رشته شما باید، کنکور ریاضی فیزیک بدهید و خب همانطور که از اسمش پیداست یک شاخه مهندسی است. پس به طور کلی میتوان گفت دروس ریاضی و فیزیک برای این رشته حکم زیر بنا و ستون را دارد.

اما از بین کلیه قسمت‌های ریاضی دبیرستان شما بهتر است (باید)، قسمت‌های مشتق، انتگرال، بهینه‌سازی و نا معادله را تا حد قابل قبولی به خاطر داشته باشید تا در طول کارشناسی دچار مشکل نشوید.

از بین کلیه موضوع‌های دروس فیزیک دبیرستان شما بسته به نوع گرایشی که میخواهید در این رشته برای کار خود، انتخاب کنید باید حداقل به بخش‌های بخش دینامیک و سینماتیک مسلط باشید تا بتوانید از بس درس‌های دوران کارشناسی بر بیایید.

 

 

شغل مهندسی مکانیک برای گرایش‌های مختلف رشته مهندسی مکانیک

گرایش‌های مخلتلف، برای ادامه تحصیل چه هستند؟

در مقطع لیسانس اکثر دانشگاه‌ها (به خصوص در ایران) گرایش‌های مختلفی ندارند و فقط به صورت رشته مهندسی مکانیک وجود دارد.

اما در مقاطع بعدی یعنی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری شما میتوانید بر اساس علاقه و البته بازار کار آن، خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید که البته توصیه ب م م به شما این است که تا زمانی که شغلی برای خود دست و پا نکرده‌اید ارشد نخوانید.

گرایش‌های مختلف:

  • ساخت و تولید
  • طراحی کاربردی
  • بیومکانیک
  • مکاترونیک
  • تبدیل انرژی
  • مهندسی هسته ای
  • سازه بدنه خودرو
  • سیستم محرکه خودرو
  • سیستم‌های تعلیق ترمز و فرمان
  • مهندسی دریا
  • سیستمهای انرژی و محیط زیست

اسم گرایش‌ها انقدر واضح است که قرار است چه کار کنند و آیا بازار کار خوبی دارند یا نه که برای اینکه وقتمان گرفته نشود از آن میگذریم ولی با این حال اگر سوالی در مورد گرایش‌های مختلف داشتید کافی است در بخش نظرات کامنت گذاشته تا ب م م در اسرع وقت پاسخ (تجربی خود را) دهد. (www.indeed.com)

مهم‌ترین دروس دانشگاهی رشته مهندسی مکانیک چه هستند؟

این رشته هم مثل سایر رشته‌های دانشگاهی میتوان گفت دارای سه دسته درس هستند:

  • دروس عمومی: این دروس شامل ادبیات، اندیشه اسلامی و… است.
  • دروس عمومی مهندسی: ریاضی 1، 2 و مهندسی، فیزیک 1و 2، آزمایشگاه‌های عمومی و … .
  • دروس تخصصی: دروسی مانند زبان تخصصی، دینامیک، مقاومت مصالح 1 و 2، کنترل، ارتعاشات مکانیکی، طراحی اجزا، سیالات و … است. این دسته دروس از نظر ادامه تحصیل و انتخاب شغل به خصوص برای کارمندی مهم هستند.

نرم‌افزارها

شاید بتوان گفت مهمترین، پر کاربردترین و پر مخاطب‌ترین نرم افزار این رشته، اتوکد است که در زمینه‌های بسیار زیادی کاربرد دارد. اماه به طور کلی میتوان گفت از هر فارغ التحصیل این رشته (که قصد اشتغال در این زمینه را دارد) انتظار می‌رود، حداقل به نرم افزارهای زیر تسلط نسبی داشته باشد:

  • CATIA
  • SolidWorks
  • ABAQUS
  • PowerMill
  • COMSOL Multiphysics
  • نرم افزار NX
  • MSC NASTRAN
  • FLUENT
  • MATLAB
  • نرم افزار CREO

این نرم افزارها جزء پرکاربردترین نرم افزارهای جهان برای طراحی، تولید و محاسبات عددی در لول‌های مختلف هستند و شما به عنوان یک مهندس مکانیک بهتر است آشنایی حداقلی نسبت به هر کدام داشته باشید و یکی را (به عنوان مثال کتیا) به صورت جامع و حرفه‌ای بلد باشید.

امکان ادامه تحصیل در رشته مهندسی مکانیک در داخل ایران چگونه است؟

امکان ادامه تحصیل این رشته در دانشگاه‌های ایران تا آخرین مقطع یعنی دکتری و حتی پسا دکتری وجود دارد و همچنین از نظر اعتبار دانشگاهی میتوان گفت، مانند دیگر رشته‌های مهندسی دارای اعتبار نسبتاً خوبی است.

برخی از معتبرترین دانشگاه‌ها در مقطع عالی (کارشناسی ارشد و دکتری):

همچنین شما می‌توانید بعد از پایان دوران کارشناسی، در مقطع ارشد هر رشته‌ای از مهندسی یا غیر مهندسی مثل mba بخوانید و از این نظر دارای اختیار عمل هستید.

امکان ادامه تحصیل در رشته مهندسی مکانیک در خارج از کشور به چه صورت است؟

به طور کلی میتوان گفت امکان مهاجرت برای این رشته در صورت داشتن موارد زیر مهیا است:

  1. زبان خوب: بهتر است مدارکی مثل تافل، جی آر ای، آیتلس و … داشته باشید.
  2. معدل بالا: همانطور که در بالا گفتیم در کارشناسی معدل بالای 17 و برای کارشناسی ارشد معدل بالای 18 ایده‌آل است.
  3. توصیه نامه: اگر رابطه خوبی با اساتید خود در دانشگاه حال حاضر دارید کافی است از آن‌ها بخواهید، برای شما یک توصیه نامه بنویسند.
  4. نمره بالا در دروس تخصصی: نمره بالا در این دروس باعث میشود که اولاً اساتید و دانشگاه‌های خارج شما را راحت تر بپذیرند و همچنین باعث میشود اساتید راحت تر به شما توصیه نامه بدهند.
  5. پروژه‌های انجام داده: بعضی از دروس و همچنین پایان نامه شما دارای پروژه‌هایی هستند که اگر آن‌ها را به خوبی انجام دهید، میتوانید به عنوان رزومه برای مهاجرت استفاده کنید.
  6. مقاله: اگر شما مقاله معتبری در ژورنال‌ها و روزنامه‌های معتبر جهانی منتشر بکنید تقریباً امکان مهاجرت به هر کشور و هر دانشگاهی را خواهید داشت.

برخی از دانشگاه‌های برتر جهان در رشته مهندسی مکانیک:

شغل مهندسی مکانیک بازار کارش داغ است!

فارغ التحصیل رشته مهندسی مکانیک در چه کارها و صنایعی می‌تواند شاغل شود؟

به طور کلی مهندسی مکانیک در همه صنایع و شرکت‌های تولیدی، طراحی و مهندسی کاربردارد ولی به طور کلی میتوان در سه زمینه این رشته را مورد بررسی قرار داد:

کارمند دولت

شما برای اینکه بتوانید در یک شرکت دولتی مشغول به کار شوید باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • حداقل معدل برای شرکت در آزمون (معمولاً دانشگاه دولتی 15 و آزاد 16)
  • کارت پایان خدمت سربازی و یا معافیت برای داوطلبان پسر
  • قبولی در آزمون استخدامی
  • قبولی در مصاحبه حضوری

بعد از گذراندن این مراحل شما میتوانید در شرکت مربوطه مشغول به کار شوید.

کارمند شرکت خصوصی

برای استخدام در یک شرکت خصوصی تنها یک معیار وجود دارد و آن داشتن مهارت شغل درخواستی است نه مدرک، نه معدل و نه حتی آزمون.

شاید سوالی که پیش بیاید این است که یک فرد فارق التحصیل مهارت از کجا داشته باشد؟ جواب این است که شما اگر یکی از نرم افزارهایی که در بالا گفته شد (به خصوص اتوکد، کتیا و سالید ورک) را اگر در طول کارشناسی یاد گرفته باشید کار تمام است.

در شرکت‌های خصوصی شما به عنوان یک مهندس مکانیک میتوانید موقعیت‌های شعلی زیر را انتخاب کنید:

کسب و کار شخصی

تقریباً هر فردی از جمله فارغ التحصیلان این رشته دوست دارد خودش یک کسب و کاری را راه بیاندازد زیرا:

  • درآمد بالایی به دست آورد
  • خودش مدیر خودش باشد
  • سریع‌تر به درآمد برسد
  • اشتغال‌زایی کند و عنوان کارآفرین را یدک بکشد
  • در خانواده و دوستان اعتبار بیشتری پیدا کند (پز بدهد)
  • و…

اما در چه زمینه‌هایی در مهندسی مکانیک میتوان کسب و کار شخصی راه انداخت:

ثبت شرکت فنی مهندسی

خدمات مختلف مهندسی از جمله طراحی، تعمیر و … را ارائه دهید. همانطور که که معلوم است این کار نیاز به سرمایه اولیه نسبتاً بالایی دارد و به علاوه شما باید با چند نفر شریک شوید و یا سرمایه گذار پیدا کنید که شاید برای هر کسی امکان پذیر نباشد! (www.prospects.ac.uk)

واردات

اگر سرمایه نسبتاً زیادی دارید و به واردات و تجارت بین الملی آشنا هستید این کسب و کار میتواند برای شما درآمدهای بسیار زیادی به همراه داشته باشید.

کسب و کار آموزشی، بهترین شغل مهندسی مکانیک!

اگر علاقه‌ای به کارمندی با حقوق کم، دستور شنیدن و … ندارید و از طرفی سرمایه هنگفت برای تجارت و راه اندازی کسب و کار خدماتی ندارید، شاید بهترین انتخاب برای شغل مهندسی مکانیک، آموزش دروس کنکور، کارشناسی ارشد، نرم افزارها و … است

ما در ب م م به طور اختصاصی و تخصصی بر روی کسب و کارهای آموزشی و افزایش درآمد آن‌ها کار می‌کنیم، شما میتوانید برای شروع مقاله زیر را بخوانید:

روش تدریس

 

بهترین شغل

 

بازار کار رشته مهندسی مکانیک به چه صورت است؟

همانند سایر رشته‌های مهندسی از نظر استخدام در سازمان‌های دولتی سخت و شاید برای برخی (به خصوص افرادی که حوصله خواندن آزمون استخدامی و … را ندارند!) امکان پذیر نباشد.

در شرکت‌های خصوصی هم که همیشه کارفرماها از نظر نبود نیروی کار خوب گلایه دارند و کارمندان از نبود امکانات و مزایای که حقشان است. البته ناگفته نماند که اگر تخصص کافی داشته باشید، به خصوص در شغل مهندسی فروش و در تهران شرکت‌های خوبی هستند که حقوق، مزایا و شرایط بسیار ایده‌آلی دارند.

در کسب و کار شخصی واردات و شرکت فنی مهندسی هم با توجه به شرایط اقتصادی، ریسک بسیار بالایی وجود دارد و هر لحظه ممکن است سرمایه شما چند برابر شود یا سرمایه شما نابود و حتی بدهکار شوید!

در مورد کسب و کار آموزشی اما قضیه فرق دارد، همه یز به دانش تخصصی شما و یکم علم بازاریابی دارد که با وجود ب م م، از این بابت نگرانی نخواهید داشت!

دروس دانشگاهی رشته مهندسی مکانیک تا چه میزان نیازهای بازار کار را پاسخگو هستند؟

دروس دانشگاهی در دو صورت برای شما لازم خواهد بود:

  1. اگر بخواهید استخدام شوید این دروس در آزمون استخدامی خواهد آمد.
  2. اگر بخواهید کسب و کار آموزشی در زمینه کنکور ارشد راه بیاندازید بدیهی است که نیاز به همان دروسی که قصد تدریس دارید، دارد.

در غیر از این دو مورد دروس دانشگاهی به هیچ دردی نمیخورد و میتوانید با خیال راحت با نمره قبولی (معدل 12) درس‌ها را فقط پاس کنید!

مهارت‌های مورد نیاز برای استخدام شدن به عنوان مهندس مکانیک

در ادامه به بررسی مهارت‌های لازم برای اشتغال و راه اندازی کسب و کار در رشته مهندسی مکتنیک میپردازیم:

مهارت‌های موردنیاز برای استخدامی در شرکت‌های دولتی

تسلط به دروس تخصصی دانشگاهی، تسلط به دروس عمومی آزمون استخدامی و زبان انگلیسی (امتیاز دارد ولی واجب نیست)

مهارت‌های مورد نیاز برای استخدامی در شرکت‌های خصوصی

مهارت کار با نرم افزار مربوطه برای شغل طراحی، مهارت فروش و بازاریابی برای شغل مهندسی فروش و داشتن مهارت تعمیرات و تجزیه و تحلیل قطعات به عنوان فرد فنی.

مهارت مورد نیاز برای کسب و کار شخصی

مهارت فروش، بازاریابی، مدیریت، رهبری، مدیریت زمان، اقتصاد، هوش هیجانی و … به علاوه مهارت نسبی در زمینه کسب و کار انتخابی.

مهارت مورد نیاز برای کسب و کار آموزشی

بازاریابی دیجیتال (تولید محتوا در اینستاگرام، ایمیل، سئو و …)، طراحی سایت (امکان برون سپاری هم وجود دارد) و دانش در زمینه‌ای که قصد تدریس آن را دارید.

در زمینه مهارت‌های تدریس کافی است، مقاله‌های روش تدریس، تدریس خلاق، آموزش تدریس مجازی، آموزش برگزاری کلاس آنلاین، بهترین سایت برگزاری وبینار، بازاریابی محصولات آموزشی، قیمت گذاری محصولات آموزشی و قالب آموزشی را به ترتیب مطالعه نمایید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *