آموزش فن بیان با 5 تمرین ساده ولی عجیب!

فن بیان

 

آموزش فن بیان چه نکات ساده ولی پر اهمیتی دارد که میتواند زندگی ما را زیر و رو کند؟ بهترین تکنیک های آموزش فن بیان چیست؟ چطور مثل افراد جذاب سخن بگوییم؟ تکنیک های فن بیان برای افراد خجالتی چیست؟ چطور راحت تر در جمع صحبت کنیم؟ چطور با آموزش فن بیان درآمد خود را چند برابر نماییم؟

اگر شما هم به دنبال این هستید که از بزرگترین ابزار قدرت انسانی، یعنی زبان برای ارتباط موثر و افزایش درآمد خود استفاده کنید در این مقاله همراه من باشید تا با هم علاوه بر پاسخگویی به سوالات بالا بهترین تکنیک های آموزش فن بیان را یاد بگیریم تا مطمئن شویم حقمان را از دنیا به صورت تمام و کمال میگیریم!

 

آموزش فن بیان سکه ای با دو رو است!

به صورت کلی ما از دو منظر میتوانیم به آموزش فن بیان بپردازیم:

  1. آموزش فن بیان برای افرادی که به نوعی میخواهند در کسبوکارشان موفقتر شوند. از مدرسی که به دنبال آموزش سخنرانی تاثیرگذار است گرفته تا فروشنده ای که در حال یادگیری آموزش فروش تلفنی است.
  2. آموزش فن بیان برای افراد خجالتی و درونگرایی که نمیتوانند به راحتی در جمع صحبت کنند و در نتیجه به دنبال تکنیک هایی هستند که کمی بهتر بتوانند با دیگران ارتباط موثر برقرار کنند و یا حتی بتوانند حقشان را در مدرسه، سر کار یا هر جای دیگری بگیرند.

پس همانطور که میتوانید ببینید آموزش فن بیان سکه ای با دو رو هست که ما در اینجا قصد داریم به هر دوی آن ها بپردازیم باشد که رستگار شویم.

 

 

آموزش وبینار

 

 

آموزش فن بیان برای چه افرادی ضروری است؟

اگر بخواهیم جملات کلیشه‌ای پشت سر هم بلغور کنیم باید بگوییم انسان موجودی اجتماعی است و نیاز دارد از طریق کلام به برقراری ارتباط با هم نوعان خود بپردازد پس به مهارت صحبت کردن و آموزش فن بیان محتاج است.

احتمالا همه ما از این خزعبلات در جاهای مختلف دیده یا شنیده‌ایم، اما داستان جای دیگری است!

آموزش فن بیان برای همه مفید است چون همه دنبال این هستند که سهم بیشتری بگیرند.

بچه‌ای میخواهد پدر و مادرش را راضی کند تا اسباب بازی که دوست دارد را بخرد.

دانشجوی بینوایی از دختری خوشش می آید و در خیالش میخواهد با او ازدواج کند ولی گرگ های دانشگاه نمیگذارند.

مادری میخواهد بچه اش را راضی کند که کمی زودتر بخوابد.

کارمندی باید رئیسش را قانع کند که حقوقش را کمی بیشتر اضافه کند.

کارآفرینی باید سرمایه گذار را مجاب کند، که کمی بیشتر پول به او بدهد و درصد کمتری از سهام را طلب کند.

اینکه ما کجای زندگی هستیم و با خودمان چند چندیم شاید زیاد مهم نباشد.

 

آموزش فن بیان

 

 

 

ما به آموزش فن بیان رایگان نیاز داریم، ما نیاز داریم که یاد بگیریم درست حقمان را بگیریم و این حق همه ما است!

تمرینات عملی فن بیان به ما کمک میکند که هر ورز کمی بهتر از روز قبل با دنیای خشن مقابله کنیم و بتوانیم از خود و اطرافیانمان مواظبت کنیم.

آموزش فن بیان برای کودکان هم واجب است، حتی آن ها هم برای اینکه در مهدکودک و مدرسه یا در جمع دوستانشان بتوانند محبوب باشند، توجه ها را جذب کنند و احساس شادی کنند نیاز دارند که بتوانند از کلمات جذاب و با لحنی قوی صحبت نمایند و این حق همه افراد و کودکان است.

صفر تا صد فن بیان همین است، گرفتن حق، دفاع از حق، تاثیرگذاری بر دیگران و جلب کردن نظر دیگران به ایده هایی که درون مغز ما شکل میگیرند. این هدف هدف واقعی است و ما باید با تمرین سعی کنیم به آن برسیم تا طع شیرین زندگی را بتوانیم بچشیم!

ممکن است شما سرچ کنید آموزش فن بیان pdf یا آموزش فن بیان رایگان صوتی یا حتی جملات تمرینی فن بیان PDF، مهم نیست! فقط کافی است 5 تمرین این مقاله را دنبال کنید تا از نتیجه شگفت زده شوید!

 

اگر شما هم به دنبال یک آموزش فن بیان فوق‌العاده هستید تا هم در زندگی شخصی از نظر عزت نفس (احساس ارزشمندی) و اعتماد به نفس (خودباوری)، هم در زندگی اجتماعی و هم در شغل، کسب و کار و حتی کارآفرینی، راه اندازی و موفقیت در استارت آپ شخصی خود و البته آموزش تولید محتوا به موفقیت‌های شگفت‌انگیزی برسید، تا آخر این آموزش همراه ما بمانید!

 

 

یکبار برای همیشه باید یاد بگیریم که چطور نگذاریم دیگران حقمون را بخورن، باید بتونیم جلوی بیشعورهایی که اجازه نمیدن حقمون را بگیریم وایسیم، اما چطور مبتونبم اینکار بزرگ را انجام بدیم؟ درسته فقط با آموزش فن بیان ب‌م‌م و به کار بردن تک تک این 5 تمرین فوق‌العاده!

 

 

 

همچنین اگر در حال یادگیری آموزش بازاریابی هستید و میخواهید با آموزش فن بیان به موفقیت در آموزش فروش و البته آموزش فروش تلفنی برسید یا به نوعی به افزایش درآمد کسب و کار خود کمک کنید، 5 تکنیکی که در ادامه با هم بررسی میکنیم میتواند شما را به چنان جایگاهی برساند که متقاعدسازی مشتریان و تماس گیرنده‌ها برای شما به راحتی آب خورد شود!

 

 

آموزش فن بیان

 

 

 

آموزش فن بیان پیش نیاز دارد!

خیلی از اوقات آموزش فن بیان نیاز به چد پیشنیاز دارد. مثلا اگر موقعی که اتفاق بدی برایتان می‌افتد، اوضاع طبق خواست شما پیش نمیرود و حالا به هر دلیلی شما عصبی یا خشمگین هستید، نمیتواند حرف خود را به درستی به کرسی بنشانید یا الکی صدای خود را بالا میبرید نیاز است که ابتدا این دو آموزش را ببینید:

  1. آموزش هوش هیجانی: زمانی که شما بتوانید در مواقع مختلف هیجان خود را کنترل کنید، معمولا بهتر و راحت‌تر میتوانید صحبت کنید و با کلامتان افراد را تحت تاثیر قرار داده و دیگران را متقاعد کنید که مطابق میل شما رفتار کنند.
  2. آموزش کنترل خشم: زمانی که ما خشمگین میشویم معمولا صدایمان میلرزد، تن صدایمان بالا میرود و نمیتوانیم به درستی از کلمات برای متقاعد سازی استفاده کنیم.

 

در نتیجه اگر میخواهید واقعا از آموزش فن بیان بیشترین بهره را ببرید باید در گام اول بتوانید بر هیجان و خشم خود مسلط شوید. در حقیقت شما با این دو آموزش فوق‌العاده به مرور زمان و با تمرین میتوانید به جایی برسید که همانطور که در خلوت با خودتان حرف میزنید در جمع‌های شلوغ و حتی غریبه هم به همان خوبی صحبت کنید.

 

 

همچنین ممکن است شما احساس ارزشمندی نکنید که حالا بخواهید نظر خود را در جمع مطرح کنید و با خود فکر کنید که اگر من چیزی بگویم حتما دیگران من را مسخره میکنند و به من میخندند، در این جا باید به شما بگویم که آموزش فن بیان برای شما ضروری و واجب است ولی از آن ضروری‌تر دو آموزش زیر است:

  1. آموزش افزایش عزت نفس: عزت نفس ریشه و اساس احساس ارزشمندی هر انسانی است. بدون داشتن عزت نفس بالا هیچ تکنیک آموزش فن بیانی نمیتواند کاری کند که شما بدون خود خوری و احساس بد در جمع صحبت کنید و حقتان را با صدای بلند فریاد بزنید و آن را بگیرید!
  2. آموزش افزایش اعتماد به نفس: گاهی اوقات ما تمام تکنیک‌ها و روش‌های بهبود فن بیان را بلد هستیم و مدام آن‌ها تمرین میکنیم ولی به دلیل اینکه به خودمان باور نداریم و خودمان را دست کم میگیریم، در جمع صحبت نمیکنیم، اگر از کسی خوشمان آمد نمیگوییم و حق افراد پر مدعا را کف دستشان نمیگذاریم.

 

اگر ما این دو مهارت را داشته باشیم، یعنی احساس ارزمندی و خودباوری کنیم میتوانیم با تکنیک‌های فوق العاده آموزش فن بیان که در اینجا آورده شده است به یک موفقیت شگفت انگیز که حتی تصورش را نمیتوانیم بکنیم برسیم!

 

 

 

 

فن بیان این نیست!

خیلی از افراد فکر میکنند آموزش فن بیان یعنی اینکه ما یک سری تکنیک های کلیشه ای مثل تنفس شکمی دیافراگمی یاد بگیریم، بتوانیم بدون نفس کشیدن و تپق زدن صحبت کنیم و مواردی مثل این!

خیلی از سایت های ایرانی و خارجی و حتی دوره های آموزشی میگویند برای یادگیری فن بیان بروید کتاب هایی مثل آیین سخنرانی، سخنرانی به سبک تد، کتاب سخنرانی برایان تریسی و چیزهایی در این سطح را بخوانیم!

آیا این کتاب ها و دوره های آموزشی به درد نخور هستند؟ قطعا خیر. همه ما باید در صورت داشتن وقت این کتاب ها را مطالعه کنیم و تکنیک های تنفسی، سخنرانی و… را بیاموزیم!

اما مشکل چیز دیگری است! مشکل این است که آموزش فن بیان به اینجا ختم نمیشود! میخواهید خوب صحبت کنید؟ هدف ما چیست؟ واقعا چه چالش هایی وجود دارد؟

آیا سخنرانان بزرگی مثل سیاستمداران، بازیگران و… تا کنون تپق نزده‌اند؟ آیا آن‌ها تا کنون در حین مصاحبه و گفت و گو با دیگران سوتی نداده اند؟ مطمئنا و قطعا هم تپق زده اند، هم سوتی داده اند، هم نتوانسته‌اند ارتباط موثر برقرار کنند و نه خیلی موارد دیگر!

پس داستان چیست؟ چرا بعضی از ما انقدر مقوله تپق زدن، اینکه نتوانیم حق کسی را کف دستش بگذاریم، اینکه مِن مِن میکنیم انقدر برای ما تبدیل به چالش بزرگی شده است؟

 

آموزش فن بیان

 

فن بیان در حقیقت قدرتمندترین ابزار و سلاح ما در برابر آدم های بی احساسی است که نمیگذارند ما به حقمون برسیم، نمیگذارند به فردی که دوستش داریم رابطه برقرار کنیم، نمیگذارند حقوق بالاتری داشته باشیم، نمیگذارند پیشرفت کنیم، نمیگذارند…

ولی دیگه کارشون تمومه! با آموزش فن بیان ب‌م‌م برای همیشه این افراد را به درک راهنمایی میکنیم، حقمون را میگیریم و طعم شیرین رسیدن به حقمون را میچشیم.

هر یک از ما احتمالاً آرزو داریم با داشتن فن بیان بهتر بتوانیم با افراد دیگر بهتر ارتباط برقرار کنیم. این ارتباط و یا فن بیان چه در آموزش تدریس مجازی باشد، چه در یک جلسه سخنرانی، چه کلاس آموزش تدریس یا اصلاً با انگیزه‌های غیر کاری مثل صحبت با یک دوست، همسر یا حتی غریبه‌ای که صف را رعایت نکرده است، میتواند در زندگی (اعصاب) ما بسیار تاثیر گذار باشد!

علاوه بر تمام این موارد مهم نیست که ما چه شغل و حرفه‌ایی داریم آیاقصد راه اندازی استارت آپ خودمان را داریم و خودمان را فعال در حوزه کارفرینی میدانیم، در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعال هستیم و مثلا میخواهیم در زمینه طراحی سایت آموزشی و سئو موفق شویم؟

یا حتی هنوز کاری نداریم و به فارغ از جنسیت مثلا دنبال بهترین شغل برای خانم ها هستیم، چه شغل برای افراد برونگرا چه برای درونگرا و… برای موفقیت در کسب و کار باید فن بیان داشته باشیم!

ممکن است با خود بگویید من شغل خانگی دارم یا شغل برای افراد درونگرا را انتخاب کرده ام و سعی میکنم از تعامل کردن و حرف زدن با دیگران دوری کنم، اما بالاخره میخواهید پول از کارفرما بگیرید یا نه؟ میخواهید تبلیغات کنید یانه؟

میخواهید در خانه تولید محتوا برای اینستاگرام کنید یا نه؟ و… اگر فن بیان خوبی نداشته باشید دیران پروژه‌های شما را میگیرند، کارفرما پولتان را میخورد و شما میمانید و یک دنیا حسرت!

اهمیت آموزش فن بیان

همه ما می‌خواهیم و البته دوست داریم منظور خودمان (هر چه در فکرمان است) به بهترین نحو با استفاده از کلمات و صحبت کردن، بدون تپق زدن، با لحنی به دور از سوء برداشت و به صورت دقیق و واضح به اطرافیان برسانیم و به این نمیرسیم مگر با آموزش فن بیان.

در حقیقت فردی که فن بیان دارد میتواند خواسته‌هایش را مطرح کند، از مواضعش دفاع کند و حتی حق خود را بدون مجادله فیزیکی بگیرد.

مطمئناً برای ما (حتی مخطبان ب م م!) پیش آمده که یک دوست (یا دشمنی) به ما چیزی گفته، حرفی زده (به خصوص در جمع) که از نظر ما آن حرف خلاف واقعیت بوده و به نوعی ما نظر دیگری داشته‌ایم ولی به دلیل اینکه آموزش فن بیان را ندیده‌ایم، نتوانسته‌ایم از حق خودمان دفاع کنیم و احتمالاً شب در رخت خواب مدام خود را سرزنش کردیم که چرا من این جمله را نگفتم و … .

“خوب ارائه کردن” و فن بیان به این معنی است که شما آنچه را که می‌خواهید بگویید به گونه‌ای می‌گویید که دقیقاً به گوش شنوندگان شما برسد. این بدان معنی است که شما راحت، پویا و همدل با مخاطبانتان هستید. بنابراین، چه کاری می‌توانید انجام دهید تا گام‌هایی در جهت ارائه بهتر آنچه برای گفتن دارید بردارید؟

در این مقاله می‌خواهیم با پنج روش عملی و البته نسبتاً آسان کاری کنیم هیچ یک از مخاطبان ب م م ناتوان در صحبت کردن در جمع نباشند و تا حد مطلوبی مهارت فن بیان را کسب کنند.

 

بهترین گزینه

 

چه طور بهتر صحبت کنیم؟

در این قسمت میخواهیم با پنج تمرین که بهترین تمرین‌ها در سطح جهان برای صحبت در جمع و فن بیان مخسوب میشوند بتوانیم بسیار جذاب سخن بگوییم.

1- آموزش فن بیان با تمرین نقد کردن!

برای این که بتوانیم اعتماد به نفس خود را در صحبت کردن بالا ببریم، ابتدا بهتر است یک مدت سعی کنیم با شرایطی که در ادامه به آن میپردازیم، منتقد باشیم تا با صحبتی که احتمالاً دیگران با ما همراه میشوند به خود باوری در سخن گفتن برسیم.

اکثر انسان‌ها دوست دارند، به هر نحوی که شده یک موردی را پیدا کرده و انسان‌های دیگر، اشیا، شرایط محیطی و … را نقد کنند.

احتمالاً شما قبلاً هم با این مورد که افراد دوستار نقد هستند آشناییت دارید از نقد شرایط آب و هوای جهانی تا نقد فیلم‌های سینمایی توسط منتقدین. کافی است یک بار برنامه‌های تلویزیونی و حتی سینمایی را چه در ایران و چه در خارج از ایران بررسی کنید تا ببینید بیشتر (همه) آن‌ها دارند فرد یا شرایطی را نقد می‌کنند.

طبیعی است که باید افراد و شرایط عمومی را نقد کنیم نه خود شنونده یا افرادی که میشناسیم. بهتر است بسته به جمع، آب و هوا، فوتبال (به صورت عمومی و نه تیم محبوب شنوندگان)، موسیقی و … را نقد کنیم. در حقیقت هر چیزی که غیرتی نسبت به آن وجود ندارد.

اما این نقد کردن آدابی دارد که در زیر آورده‌ایم:

  • جمله خود را با باورم نمیشود… آغاز کنید:با این استراتژی شروع شما خود را آدم فرهیخته‌تری نشان می‌دهید.
  • کلماتی که اصل نقد را تشکیل میدهند با صدای بلندتری بگویید: باورم نمیشود هوای امروز انقدر آلوده باشد. “آلوده باشد” را با صدای بلندتر و با سرعت حرف زدن پایین‌تر بگویید!
  • تنوع تن صدا را رعایت کنید: در مثال بالا هوای امروز را با تن صدای پایین‌تر و سریع‌تری بگویید (البته باید طرف مقابل متوجه شود!).
  • استفاده از حرکات دست: سعی کنید در هنگام نقد کردن دستان خود را موقع رساندن اصل خبر (آلوده بودن) به شیوه‌ای که انگار قرار است چیزی را نشان دهید، تکان دهید.
  • تکان دادن سر: سر خود را بعد از اتمام جمله خبری (نقد) به نشانه تاسف تکان دهید.

حالا رعایت کردن و توجه به این اصول و یا حتی کلاً نقد کردن چه فایده‌ای برای مهارت فن بیان دارد؟ آیا قرا است مهارت نقادی را پیدا کنیم؟

جواب خیر است. همه ما از بچگی آن را بلد هستیم و دلیل اصلی این تمرین این است که به خودمان (ناخودآگاه) نشان بدهیم که دیگران هم با ما هم دل هستند و اگر حرفی داشته باشیم، به راحتی و در حد بهترین سخنرانان و مجری‌ها می‌توانیم آن را بیان کنیم!

دقت کنیم که مهارت اصلی برای داشتن فن بیان، در حقیقت اعتماد به نفس بالا است و در صورت بالا بردن آن با همین تمرین ساده شما به مرور خواهید توانست تا به راحتی تدریس کنید، دیگران را مجاب کنید و … .

 

 

صحبت در جمع شاید اولش سخت به نظر برسد ولی با آموزش فن بیان راحت میشود.

2- آموزش فن بیان با کمک نزدیک‌ترین فرد

این تکنینک در برترین کلاس‌های سطح دنیا به عنوان روشی برای بهبود سخنرانی، افزایش توانایی فروش تلفنی و … معرفی میشود و شما با کمک آن می‌توانید به یک سخنران عالی تبدیل شوید!

در زندگی همه ما معمولاً فردی وجود دارد که بیشتر از همه با او احساس نزدیکی میکنیم و به طور میانگین، در طول روز بیشتر از همه با او صحبت می‌کنیم. ممکن است این فرد مادر، همسر، رفیق، شریک و … باشد.

در این تمرین شما باید از آن فرد بخواهید که مثلاً روزی 10 دقیقه به مدت حداقل یک ماه، به صحبت‌های شما (با موضوع‌های مختلف مثل نقد فیلم، مباحث علمی و …) گوش بدهد و در پایان به شما بگوید نسبت به مجریان و سخنرانان بزرگ، از نظر فن بیان چه کاستی‌هایی دارید؟

شما باید این نکات را نوشته و سعی کنید در صحبت‌های بعدی این موارد را رعایت کنید تا زمانی که دوست شما بگویدوای باورم نمیشود که چه‌قدر فوق‌العاده صحبت می‌کنی!

اگر به هر دلیلی چنین فردی در زندگی شما وجود ندارد یا دوست ندارید با فردی این تمرین را در میان بگذارید دو راه حل زیر را خواهید داشت:

  1. به روانشناس مراجع کنید: روانشناسان یاد گرفته‌اند که بدون قضاوت به حرف مراجعانشان گوش بدهند و با صداقت چالش‌های آن‌ها را به ن صورت دقیق به آن‌ها بگویند.
  2. خودتان: کافی است جلوی آینه بیاستید و در حینی که دارید تصویر خود را با کمک دوربین موبایلتان ضبط می‌کنید، سعی کنید به مدت 10 دقیقه صحبت کنید (این راه به عنوان آخرین روش باشد!).

بعد زا اینکه چندین بار این تمرین را انجام دادید سعی کنید جلوی افراد بیشتری شروع به صحبت در مورد یک موضوع جذاب مثل موسیقس، لباس، موفقیت و … (بسته به شرایط خود یا دوستانتان!) نمایید. اگر یک سال این تمرین ب م م را انجام دهید احتمالاً میتوانید در سالن برج میلاد هم سخنرانی برگزار کنید!

مورد دیگری که این تمرین به شما کمک خواهد کرد این است که احتمالاً دوستان ما (حداقل بعد از مدتی) شروع به تعریف و تمجید از ما می‌کنند، که چه قدر بهتر صحبت میکنی، چه‌قدر فن بیان داری و … ! و این حرف‌ها هم مثل انرژی زا برای اعتماد به نفس ما است.

اگر این تمرین را خودتان انجام می‌دهید باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • در طول صحبت از ثانیه اول تا آخر لبخند بزنید.
  • سعی کنید با صدای بلند صحبت کنید. اگر صدای شما حجم کمی دارد یک لوله خودکار را بشویید، آن را در دهانتان بگذاریدو سپس در حالی که لوله خودکار بین دندان‌هایتان است، شروع بع صحبت کنید.
  • هر بار که آواهایی مثل: آممم، اوه، اِ (کشیده) و … و یا از تکه کلامی مثل (خب، مثلاً) استفاده میکنید یک خط روی یک کاغذ بکشید. هدف این است که بعد از این تمرین مِن مِن نکنید!
  • در حین صحبت، برای افزایش رسایی منظور صحبتتان باید از دستان، گردن و… استفاده کنید.
  • در حین صحبت باید در چشم‌های مخاطب و یا خودتان (در آینه) نگاه کنید.
  • اگر از شما تعریف کردند نگویید نه، شوخی نکن، به من راستش را بگو و … این جملات اعتماد به نفس شما را خدشه دار میکند بلکه بگویید مواردی که اگر رعایت کنم میتوانم فن بیانم را تقویت کنم چیست؟

در نهایت با خود تمرین کنید که آن موارد گفته شده را بر طرف کنید.

 

3. تمرین و بهبود فن بیان با ضبط مکالمات.

این تمرین نتایج باورنکردنی و جذابی برای ما خواهد داشت. فقط کافی است صحبت‌های خود با مدر، دوست، پدر، همسر و … را ضبط کرده و سر فرصت به آن‌ها گوش بدهید.

احتمالاً برای هیچ کدام از ما کار لذت بخشی نخواهد بود که به صحبت‌های خودمان گوش دهیم ولی بور کنید که این کار مثل تقلبی است که همه جواب‌ها را یکجا دارد!

نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که یا از طرف دیگر مکالمه اجازه بگیریم که صدایش را ضبط کنیم و یا اینکه به هیچ کس نگوییم (مسئولیتش با خودتان است نه ب.م.م!) و این مکالمات را فقط برای تمرین خودمان استفاده کنیم و نه به عنوان مدرک یا مسخره کردن و… .

بعد از آنکه این مکالمات را ضبط کردید، با یک کاغذ و خودکار سعی میکنید اشکالاتی که در تمرین قبلی گفتیم را اصلاح کنید به علاوه اینکه به جملات و کلماتی که گفته‌اید فکر کنید که آیا میتوان بایک کلمه یا جمله دیگر و با لحنی بهتر صحبت کنم یا خیر!

روز بعد یا نهایتاً تا هفته بعد بسعی کنید دوباره آن مکالمه را با همان فرد یا فرد دیگری راه بیاندازید و این بار سعی کنید نکاتی را که تمرین کردید به کار ببرید. آنقدر این تمرین را انجام دهید که به خودتان نمره قبولی بدهید.

نکته دیگری که در این تمرین باید به آن دقت کنید این است که در هر مکالمه باید یک لیستی حداقل با سه مورد مثبت در مورد مکالمه خود بنویسیید. این کار به دلیل این است که یادتان باشد که حتی الان هم در مورد شما و فن بیانتان نکات مثبتی وجود دارد و در نتیجه اعتماد به نفستان خدشه دار نشود. ما در ب م م همواره تلاش و تاکیدمان بر افزایش و بهبود اعتماد به نفس است.

در حالت پیشرفته‌تر این تمرین میتوانید به جای ضبط صوت از ضبط صدا و تصویر استفاده کنید ولی به دلیل امکانات محدود و … این تمرین برای اکثر افراد ناممکن است ولی اگر بتوانید این تمرین را به صورت صوت و تصویر انجام دهید میتوانید زبان بدن خود را هم مورد قضاوت و در نهایت بهبود ببخشید.

تفاوت این تمرین با تمرین قبلی این است که در این تمرین بر عکس آموزش قبلی، شما مکالمات واقعی را مورد قضاوت قرار می‌دهید و در نتیجه این تمرین میتواند بسیار موثرتر باشد.

مورد آخر در این تمرین این است که هر بار سعی کنید، فقط یک اشتباه خود را اصلا کنید و نخواهید به یک باره تبدیل به فردی مثل آنتونی رابینز (www.tonyrobbins.com) یا برایان تریسی (www.briantracy.com) شوید! پس هر بار تمرکز خود را فقط بر روی یک خطا قرار دهید.

مقالات پیشنهادی ب م م برای تولید محتوا:

آموزش تولید محتوای آموزشی

تولید محتوای متنی

سئو داخلی

تجهیزات نورپردازی

میکروفون برای پادکست

 

 

آموزش فن بیان و صحبت کردن افراد درونگرا در جمع با صحیت درباره‌ی مواردی که دوست دارند.

4- در مورد موضوعی که دوست دارید صحبت کنید!

خیلی از اوقات حتی درونگراترین افراد میتوانند با ذوق و با انرژی نسبتاً بالا در مورد یک موضوعی مثل تعریف و تمجید از کودکشان، مناظر طبیعی و … صحبت کنند.

اگر شما فردی درونگرا یا حتی فردی خجالتی هستید بهترین و اولین تمرین ب م م برای شما این است که شروع به صحبت کردن و گپ زدن در مورد مواردی که دوست دارید و به آن احساس بدی ندارید(مثل همین مثال‌هایی که گفته شد)، نمایید.

در این تمرین فقط می‌خواهیم به این هدف دست یابیم که متوجه شویم که اگر ما اراده کنیم و بخواهیم میتوانیم به راحتی صحبت کنیم و به خودمان نشان دهیم که کم صحبت کردن یا حتی صحبت نکردن ما یک انتخاب است و نه یک اجبار!

همانطور که احتمالاً میتوانید حدس بزنید هدف این تمرین برای بهبود فن بیان فقط و فقط یک چیز است ولاغیر! هدف فقط افزایش اعتماد به نفس در دوستان درونگرا است.

پس اگر خود را فرد درونگرایی میدانید قبل از هر کاری شروع کنید با افراد مختلف حداقل در حد چند دقیقه در طول روز به طور مداوم و در مورد موضوعاتی که دوست دارید، صحبت کنید.

بعد از اینکه این تمرین را به آخر رساندید نوبت به آن میرسد که سراغ دو تمرین قبلی بروید.

مقالات پیشنهادی ب م م به شما:

بهترین شغل برای افراد درونگرا

بهترین شغل برای افراد برونگرا

تمرین نهایی بهبود فن بیان!

این تمرین، تمرینی است که برای بهتر شدن هر فردی در هر موضوع و کاری نتایج شگفت انگیز دارد. لطفاً قبل از اینکه ادامه متن را بخوانید یک لحظه چشمان خود را ببندید و بگویید دقیقآً این چه تمرینی میتواند باشد؟

بله درست است! تقلید جواب بهبود و پیشرفت در هر زمینه‌ای است. هر کاری که میخواهید در آن بهترین باشید کافی است در ابتدا ادای بهترین‌ها را در بیاورید و از آن‌ها تقلید کنید.

برای این که بهترین افراد را در فن بیان بشناسید کافی است:

  • سخنرنی‌های Ted را ببینید و گوش بدهید.
  • بهترین فردی که از خوانواده و دوستان خود فکر میکنید فن بیان بالایی دارد را پای صحبت‌هایش بنشینید.
  • داخل یوتیوپ سخنرانی‌های افرادی مثل استیو جابز، برایان تریسی، آنتونی رابینز و … را گوش دهید.
  • فیلم‌های برتر سینمایی که بازیگر در حال قانع کردن دیگر بازیگران هست را ببینید.
  • و… .

بعد یک دفترچه بر دارید و برای خودتان بنویسید:

  1. از این کلمات و جملات استفاده کرد.
  2. چند در صد از صحبت را او حرف میزد؟
  3. جملاتش بیشتر خبری یا سوالی بود؟
  4. در حین بروز احساسات مختلف حالات بدنی (بادی لنگویج یا زبان بدن ) و حرکات دست‌ها به چه صورت بود؟
  5. بیشتر چه لباس‌هایی می‌پوشیدند؟
  6. نگاهشان در طول صحبت چه طور بود و … .

به شما تبریک می‌گوییم شما بعد از این پنج تمرین در حدود 2 ماه به یک فردی به مراتب بهتر در زمینه فن بیان و صحبت تبدیل شده‌اید!

مطالعه بیشتر که البته نیازی هم نیست!:

مقالات پیشنهادی ب م م برای مطالعه:

قالب آموزشی

کتاب تدریس

بهترین سایت برگزاری وبینار

شغل مهندسی برق قدرت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *