آموزش تولید محتوای متنی پولساز با 12 معیار تضمینی!

تولید محتوای متنی

 

آموزش تولید محتوای متنی با آموزش نویسندگی معمولی چه تفاوت هایی دارد؟ چطور با کمک جادوی کلمات مخاطبان زیادی را برای کسبوکار خود جذب کنیم؟ مراحل آموزش تولید محتوای متنی چیست؟ هنگام نوشتن مقالات وبلاگ یا تولید محتوای متنی چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

 

در این مقاله میخواهیم به تمامی سوالات بالا پاسخ بدهیم و به صورت قدم به قدم ببینیم آموزش تولید محتوای متنی تاثیرگذار چه نکاتی دارد و پشت پرده متن های جذابی که میبینیم چیست تا یکی از بزرگترین قدم‌های آموزش تولید محتوا برای سئو سایت آموزشی را به صورت حرفه ای برداریم.

 

با یک سرچ ساده میتوانیم ببینیم که قیمت تولید محتوا به خصوص زمانی که نیاز به مقالات زیادی داریم چقدر میتواند گران تمام شود پس این آموزش تولید محتوا رایگان یک فرصت است که شما میتوانید بدون پرداخت هزینه از آن استفاده نمایید.

همچنین اگر وقت کافی برای نویسندگی ندارید میتوانید بعد از مطالعه این مقاله، آموزش تولید محتوا با ChtGPT را بررسی نمایید.

 

 

 

آموزش تولید محتوای متنی

 

 

 

 

آموزش تولید محتوای متنی به درد چه افرادی میخورد؟

خب شاید با خودمان فکر کنیم که معلوم است دیگر، هر سایتی که چیزی میفروشد به وبلاگ نیاز دارد تا با بازاریابی آموزشی یا طراحی سایت آموزشی مخاطبان زیادی را جذب نکات آموزشی خود کند (مثل وبلاگ ب م م، وبلاگ دیجیکالا و…) و برای ساخت یک وبلاگ قدرتمند که مخاطب زیادی جذب کند و سئو ما را بهبود ببخشد، باید با آموزش تولید محتوای متنی بتوانیم قواعد نوشتن در بستر دیجیتال و به خصوص برای سایت را یاد بگیریم، اما این همه ماجرا نیست.

به صورت کلی آموزش تولید محتوای متنی برای این دو دسته افراد ضروری است:

  1. سئوکارها: در حقیقت بخش بزرگی از آموزش سئو داخلی را آموزش تولید محتوای متنی تشکیل میدهد. پس برای بهبود بهینه سازی موتورهای جستجو در کنار آموزش سئو خارجی باید یاد بگیریم متن های جذابی بنویسیم که کاربر و گوگل از رتبه گرفتن سایت ما لذت ببرند و جایگاه ما تثبیت شود و مطابق آموزش استراتژی سئو پیش برویم.
  2. تبلیغ نویس‌ها: اگر شما در حال یادگیری آموزش تبلیغات هستید باید بدانید که بخش بزرگی از کار شما تبلیغنویسی برای صفحات محصول و خدمات سایت هاست که لازمه آن آموزش تولید محتوای متنی است.

 

یک فرصت ویژه

نمیخوای یاد بگیری در کمترین زمان و با کمترین هزینه، از طریق گوگل مشتری جذب کنی؟
دوره زیر هزینه جذب مشتریت را به صفر میرسونه! بررسیش که ضرر نداره، همین الان بررسیش کن:

 

اما سوال اساسی اینجاست که آموزش تولید محتوای متنی به درد چه افرادی نمیخورد و تازه وقتشان را تلف میکند؟

اگر شما صاحب سایتی هستید که درآمد حداقلی 44 میلیون تومان (1000 دلار چون ارزش تومان در حال نوسان است) دارد و عاشق نوشتن نیستید بهتر است یا کارمندی استخدام کنید یا از خدمات تولید محتوا استفاده نمایید چرا که شما باید برای توسعه کسب و کار خود برای آموزش کارآفرینی وقت بگذارید و به جای اینکه چند ساعت وقت برای نوشتن یک مقاله بگذارید آن چند ساعت را صرف توسعه و رشد کسب و کار خود نمایید. برای اطلاعات بیشتر به مقاله آموزش مدیریت زمان مراجعه نمایید.

 

 

آموزش جامع هدف گذاری

 

 

 

آموزش تولید محتوای متنی این نیست!

قبل از اینکه به آموزش تولید محتوای متنی بپردازیم و بگوییم که اصلا چیست، باید ببینیم که چی نیست! تا دچار گمراهی نشویم و در حقیقت بدانیم که بعضی از مدرسان کم/بی سواد، چه اشتباه‌هایی را بخورد ما میخواهند بدهند:

تولید محتوای متنی این ها نیست:

  • توانایی ذاتی: اصلا و ابدا تولید محتوای متنی نیازمند هیچگونه ذوق هنری نیست! دقت کنید داشتن هنر داستان سرایی یک بحث است، توانایی نوشتن و تولید محتوای متنی یک بحث دیگر. البته در هر کاری داشتن هنر، سلیقه و… میتواند کمک کننده باشد ولی حتی اگر یک انشای خوب در طول دوران مدرسه ننوشته‌اید، میتوانید از نوشتن پول خوبی دربیاورید!
  • بازاریابی نیست: دقت کنیم که تولید محتوای متنی میتواند با هدف بازاریابی محتوایی (یکی از روش‌های دیجیتال مارکتینگ مثلا در ایمیل مارکتینگ) باشد یا نباشد، که در ادامه این آموزش در مورد آن صحبت میکنیم.
  • حقوق: خیلی از افراد متاسفانه فکر میکنند تولید محتوای متنی درآمد کمی دارد در صورتی که باید بدانید که مثل هر خدمات دیگر ممکن است از تقریبا هیچی تا چند ده میلیون درآمد ماهانه برای شما داشته باشد.
  • حضوری: شغل تولید محتوای متنی میتواند یک شغل حضوری یا بهترین شغل خانگی باشد!
  • سئو داخلی: درست است که یک بخش بزرگ از سئو داخلی، تولید مقاله‌های سایت است ولی این همه آن نیست!
  • استخدام: استخدام تولید محتوا متنی بسیار پر تقاضا و دارای آینده بسیار درخشانی هست! خیلی‌ها فکر میکنند با وجود شبکه‌های اجتماعی ویدیویی مثل اینستاگرام، یوتیوب و… در آینده بازار کار آن کساد میشود ولی این یک اشتباه بچگانه است زیرا افراد وقتی به چیزی نیاز دارند یا دنبال چیزی میگردند اولین جایی که به آن سر میزنند گوگل هست، گوگل بر اساس SEO سایت‌ها را رتبه‌بندی میکند و برای SEO باید محتوای متنی تولید کرد!
  • کتاب: خیلی از افراد فکر میکنند با خواندن کتاب اصول تولید محتوای متنی میتوانند به یک نویسنده خوب تبدیل شوند! این اشتباه است درس است که خواندن کتاب به شما کمک میکند ولی در کتاب‌ها از مواردی که در ادامه با هم بررسی میکنیم صحبت نمیکنند!

 

 

 

یک فرصت ویژه

نمیخوای جدیدترین فرمول تولید محتوای پولساز را یاد بگیری؟
برای اینکه محتوا بفروش باشه، باید ACDAF باشه! نگذار این فرصت از دستت بره، حداقل بررسیش کن، بررسی که ضرر نداره:

 

 

خب حالا بپردازیم به اینکه تولید محتوای متنی واقعا چیست، انواع محتوای متنی کئام اند، خدمات تولید محتوای متنی چیست و بقیه موارد و نکات آن را با هم بررسی کنیم:

 

 

 

آموزش زبان انگلیسی

 

 

 

تولید محتوای متنی چیست؟

بیایم حداقل برای آموزش تولید محتوای متنی با کلمات الکی بازی نکنیم و از همین ابتدا با کلمات و مفاهیم راحت‌تر برخورد بکنیم.

در حقیقت میتونیم بگیم تولید محتوای متنی، همین نوشتن کلمات، جملات، مقالات و… است که با تولید اون قصد داریم به یک هدفی برسیم.

ممکن است یک کلمه باشد مثل اسم برند. ممکن است یک جمله باشد مثل تیتر و عنوان مقالات سایت، یادداشت تشکر بعد از خرید و … . میتواند یک مقاله باشد مثل همین مقاله‌ای که الان دارید آن را مطالعه میکنید یا متن صفحه محصول، کپشن اینستاگرام یا …. . (در ادامه به طور کامل به این موضوع میپردازیم)

منظور از هدف در تعریف (خودمان در ب م م) این است که قرار است این محتوا برای ما چه اثر مفیدی بگذارد، بیشتر بفروشد؟ برند سازی کند؟ سئو را بهبود ببخشد؟ … (به طور کامل به این مطلب خواهیم پرداخت)

پیشنهاد مقاله:

فن بیان

آموزش تولید محتوا

تجهیزات نورپردازی

 

 

اعتماد به نفس

 

 

 

انواع تولید محتوای متنی از نظر تعداد کلمات

به طور کلی میتوان گفت از نظر تعداد کلمات ما 4 نوع محتوای متنی داریم که در ادامه همراه با نمونه تولید محتوای متنی به بررسی دقیق آن خواهیم پرداخت:

تولید محتوای متنی 0 تا 150 کلمه

برای مثال نوشتن اسم شرکت، اسم سایت، عنوان مقالات سایت، بایو اینستاگرام، عنوان تبلیغ‌ها، شعار سازمانی و … جزء این نوع تولید محتوای متنی است است.

معمولاً حساس‌ترین، مهم‌ترین، سخت‌ترین و … از بین تمامی محتوا‌های متنی است که نوشتن دقیق آن تخصص و علم بالایی در زمینه‌های تحلیل رفتار مصرف کننده، بازاریابی، روانشناسی فروش، تبلیغ نویسی، آشنایی با بازار و … میخواهد. علاوه بر تمامی این دانش‌ها برای اینکه واقعاً اثر گذار باشد این نوع از محتوا، نیاز به خلاقیت فراوان است.

بهتر است اگر فردی کم تجربه است، این موارد را حتی با پرداخت هزینه‌های نسبتاً بالا به متخصص‌های حرفه‌ای بسپارد (البته اگر قصد برند شدن دارد.)

کسب و کارهای کوچک و متوسط در ایران معمولاً به این موارد دقت نمیکنند، اما شاید محتوای بسیار کوتاهی مثل پیام تشکر بعد از خرید تا چندین برابر مهم‌تر از کل صفحات محصول سایت باشد.

دلیل اهمیت بالای این نوع محتوای متنی این است که اکثر افراد معمولاً متن‌های طولانی را مطالعه نمیکنند ولی مطمئناً به اسم مجموعه شما، عنوان مقاله وبسایت شما و… توجه میکنند.

برای شروع شاید بهترین کتابی که بتوان آن را در این زمینه مطالعه کرد، اعتراف‌های یک تبلیغاتچی اثر فوق‌العاده دیوید اوگیلوی (ویکی پدیا) باشد.

حتی اگر قرار است تولید محتوای خود را به سایت‌هایی مثل وب رمز، الو محتوا و الو کانتنت و … بسپارید (که توصیه نمیشود!) باز هم باید این نوع محتوهای متنی را یا خود یا یک متخصص حرفه‌ای بنویسد.

پیشنهاد مطالعه مقاله:

 

 

قانون جذب

 

 

 

تولید محتوای متنی 150 تا 300 کلمه

شاید بهترین و مهمترین مثالی که برای این نوع بتوان زد خلاصه کتاب است که معمولاً در پشت آن نوشته میشود. البته در جاهای دیگری مثل خلاصه مقالات علمی و مقدمه پایان‌نامه نیز کاربر دارد (تاکید ما بیشتر در زمینه کسب و کار است)

اگر قرار است کتابی را به فروش برسانید یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام دهید، نوشتن این چکیده است. خیلی از مدرسان حتی نویسنده‌های برتر سطح جهان مثل لیبرمن پشت کتابشان طندگینامه خود را تعریف میکنند!

این نویسنده‌ها به اشتباه فکر میکنند همه افرادی که قصد خرید کتاب را دارند باید اسم‌شان را بلد باشند و دوست داشته باشند رزومه‌شان را بخوانند. که مطمئناً فکر اشتباهی است.

هر متنی که شما مینویسید و آن را جلو چشم مخاطب میگذارید یا برای شما بازاریابی میکند یا شما را حذف میکند!

تولید محتوای متنی 300 تا 600 کلمه

به طور معمول از این تعداد کلمه در مقالات کوتاه سایت و صفحه محصول (به ندرت) استفاده میشود.

اگر چندین سال از عمر وبسایت شما میگذرد و به صورت روزانه مخاطبان ثابتی در وبسایتتان دارید مقالتی با این تعداد کلمه شاید برای شما مناسب باشد. در غیر این صورت معمولاً مقالاتی با این تعداد کلمه خیلی بعید است که گوگل آن را در نتایج خود نشان دهد.

پیشنهاد مقاله در زمینه قیمت گذاری:

قیمت گذاری محصولات آموزشی

تولید محتوای متنی 600 تا 2500 کلمه

این تعداد کلمه معمولاً برای مقالات با کلمه کلیدی لانگ تیل یا دم دراز(مثل بهترین شغل برای خانم ها) و صفحات محصول (به طور معمول) کاربرد دارد.

اگر حتی کمی با سئو آشنا باشید احتمالاً در مورد اهمیت مقالات لانگ تیل میدانید. در هر صورت اگر دنبال موفقیت در فضای دیجیتال هستید شاید بدون نوشتن مقالات لانگ تیل هیچ راه ارزانی وجود نداشته باشد.

در مورد اهمیت صفحه محصول در وبسایت هم که دیگر احتیاج به هیچ توضیحی نیست. اما به طور خیلی مختصر اگر بخواهیم در مورد صفحه محصول حرف تازه‌ای زده باشیم باید بگوییم که در فضای دیجیتال امروز ایران و احتمالاً تا یک دهه دیگر برای محصولات فیزیکی خریداران دو دسته هستند یا به اعتبار سایت نگاه میکنند که میروند سراغ سایتی مثل دیجی کالا یا به قیمت نگاه میکنند که میروند سراغ ترب.

در این بین مردم احتمالاً خیلی با دقت بیشتری صفحه محصول کسب و کارهای خدماتی مثل سایت‌های ارائه دهنده محصولات آموزشی، طراحی سایت و … را مطالعه میکنند!

 

 

عزت نفس

 

 

تولید محتوای متنی از 2500 کلمه بیشتر

محتواهایی با این تعداد کلمه معمولاً در مقالات جامع سایت، نوشتن کتاب، نوشتن مقالات علمی، بعضی از صفحات محصول و … کاربرد دارد.

اگر قصد دارید مقاله شما به صفحه اول نتایج جست و جو برسد، احتمالاً باید در آن مقاله به طور جامع به موضوع مورد بررسی بپردازید و این مورد با نوشتن کلمات زیاد (بیش از 2500 کلمه) همراه است.

 

 

 

 

اهداف تولید محتوای متنی

اهداف تولید محتوا متنی

برای نوشتن یک محتوا معمولاً اهداف متفاوتی داریم که در اینجا به 5 هدف بیزینسی آن میپردازیم:

تولید محتوای متنی برای بازاریابی

در نهایت هدف اکثر وبسایت‌ها بازاریابی برای محصول و خدمات است. در اینجا ما بازاریابی را به 4 بخش زیر تقسیم میکنیم (در عمل خیلی بیشتر از این موارد است ولی به دلیل جلوگیری از طولانی شدن بیش از حد مقاله مهمترین‌ها را بیان میکنیم):

بازاریابی محتوا

مطمئناً همه افرادی که سایت بیزینسی دارند، هدف اول و اصلیشان کسب درآمد از سایت است.

پس اگر قرار است وبلاگی ساخته شود و در آن وبلاگ مقاله‌ای نوشته شود، هدف دیجیتال مارکتینگ و یا بازاریابی محصولات و خدمات است.

در حقیقت ما در وبلاگ با تولید محتوای متنی، مقالات مرتبط با کسب و کار خودمان را قرار میدهیم تا به مخاطب و خواننده مقاله نشان دهیم که چه قدر تخصص داریم در بررسی شرایط بازار، محصولات موجود، مشکلات شما، دغدغه‌های شما و … .

پس حالا که ما تخصص خودمان را در این موارد نشان میدهیم و یک جوری نشان میدهیم که میدانیم مخاطبمان به چه محصولی بیشتر نیاز دارد و بهتر است این محصول یا خدمات را داشته باشد تا وضعیتش بهبود یابد.

پس در مقالات نیاز است که با یک استراتژی محصول خودمان را به عنوان بهبود دهنده حال مشتری معرفی کنیم تا هم مشتری با تهیه محصول ما مشکلش حل شود و هم ما به درآمد خودمان برسیم.

 

 

آموزش فن بیان

 

 

ایمیل مارکتینگ

شاید مهمترین و حیاتی‌ترین بخش یک بازاریابی اینترنتی (دیجیتال مارکتینگ) بخش ایمیل مارکتینگ باشد که متاسفانه در ایران بسیار کم به بخش تولید محتوای متنی آن توجه میشود.

به طور کلی اگر قرار است ایمیلی برای ما بازاریابی کند باید دارای عنوان و همچنین متن جذابی باشد. که برخی از نکات آن در ادامه آمده است.

نکات مربوط به عنوان ایمیل:

  • طولانی ننویسید.
  • ادعای غیر واقعی نکنید.
  • جذاب بنویسید.
  • سوالی بنویسید.
  • از عدد (ترجیحاً فرد) استفاده کنید.
  • به زبان مخاطب بنویسید: اگر جوان هستند شاید بهتر باشد یک خورده غیر رسمی‌تر بنویسیم.
  • و …

برخی نکات مربوط به متن ایمیل:

  • اول از همه بهتر است بنویسیم: سلام + اسم مخاطب
  • چکیده‌ای (Opening) از کل متن ایمیل را به صورت خیلی جذاب بنویسیم )در حد یک جمله).
  • سعی کنیم از تصاویر و رنگ‌های جذاب استفاده کنیم.
  • یک پیشنهاد ویژه بدهیم
  • به خاطر اینکه کاربر لطف کرده و ایمیل ما را خوانده یک هدیه (میتواند اطلاعات رایگان، تخفیف یا …) کوچکی در نظر بگیریم.
  • داستان ننویسم: بهتر است بیش از حد متن ایمیل را طولانی نکنیم و گرنه هر چقدر هم موارد قبل را رعایت کرده باشیم، احتمال خواندن ایمیل خیلی کم میشود.
  • و… .

 

 

آموزش پاورپوینت

 

 

Sms مارکتینگ

ممکن است مخاطبان کسب و کار شما کمتر به ایمیل‌های تبلیغاتی و یا حتی کلاً به ایمیل‌ها توجه کنند، در این شرایط شاید یکی از بهترین روش‌های بازاریابی، بازاریابی از طریق پیامک باشد.

لازم است تا در چند جمله کوتاه بتوانید مخاطب را مجاب کنید تا از شما خرید کند، خدمات را تمدید کند و … . پس لازم است با اصول تولید محتوای متنی آشنا باشید.

صفحه محصول

خیلی از اوقات افراد برای اینکه تصمیم نهایی برای خرید را بگیرند یک بار و برای بار آخر صفحه محصول را میخوانند تا از مزیت این محصول نسبت به محصولات مشابه مطمئن شوند، در نتیجه خیلی اهمیت دارد که محصول ما نسبت به محصول رقبا بهتر توصیف شده باشد.

تولید محتوای متنی برای افزایش فروش

خیلی از اوقات با یک جمله ساده ولی حرفه‌ای میتوان سبد خرید مشتری را بزرگتر کرد؛

فرض کنید شما داخل سایتتان میز و صندلی میفروشید، اگر فردی میزی را انتخاب کرد و خواست پول را پرداخت کند اگر شما در لحظه آخر با یک متن درست به آن شخص پیشنهاد دهید که اگر این صندلی را هم بخرید فلان قدر تخفیف میدهیم، احتمال اینکه فروش شما بیشتر شود خیلی افزایش مییابد.

دقت کنید که در این حالت نهایتاً قرار است یک جمله نوشته شود ولی اگر همین یک جمله حرفه‌ای نوشته شود احتمالاً فروش شما چندین در صد افزایش خواهد یافت.

 

 

بهترین قالب فروشگاهی وردپرس

 

 

 

تولید محتوای متنی برای سئو – بالا بردن ترافیک سایت

هر چند که خود سئو هم به نوعی زیر مجموعه بازاریابی است ولی با توجه به اینکه سئو خود دارای دنیایی وسیع است ما آن را جدا کردیم وگرنه سئو و حتی کل دیجیتال مارکتینگ زیر مجموعه بازاریابی است.

مطمئناً بدون داشتن یک محتوای متنی خوب، سئو خوبی نخواهیم داشت. پس باید موارد زیر را در این مورد رعایت کنیم:

نوشتن عنوان مناسب و جذاب: مناسب برای این که گوگل تا حدودی بداند این مقاله در مورد چیست و جذاب برای اینکه مخاطب ترغیب شود روی لینک سایت ما کلیک کند.

نوشتن خلاصه جذاب برای مقاله: همه ا احتمالاً بعد از اینکه بر روی لینکی کلیک کردیم نگاه میکنیم ببینیم در پاراگراف اول مطلب مفیدی است یا نه؟ اگر جواب منفی بود نمیگوییم بگذار تا آخر بخوانیم شاید مطلب مفیدی داشت!

نوشتن بدنه مقاله جذاب: اگر بدنه مقاله شما جذاب باشد احتمال اینکه برخی مخاطبان مقالات دیگر سایت شما را هم مطالعه کنند یا اسم وبسایت شما را به خاطر بسپارند، بیشتر میشود.

نوشتن CTA یا CALL TO ACTION: (CTA یعنی شما از مخاطبتان بخواهید کاری کند) یکی از مهمترین حالت‌های آن این است که از مخاطب بخواهید روی لینکی کلیک کند تا سئو وبسایت شما بهبود یابد.

نتیجه‌گیری: باید به مخاطبان در برخی مقالات کمک کنیم تا بهتر موضوع را متوجه شوند تا شاید یک بار دیگر جاهیی را که درست متوجه نشده‌اند، متوجه شوند و خاطره بهتری از وبسایت ما داشته باشند.

پیشنهاد مقاله در زمینه سئو:

سئو داخلی

تولید محتوای متنی برای برندسازی

گاهی بعضی از شرکت‌ها یا افراد درآمد خوبی در دنیای غیر آنلاین دارند ولی برای اینکه اسمشان برند شود و به نوعی افراد بیشتری آن‌ها را بشناسند به تولید محتوای متنی میپردازند.

به عنوان مثال مشاوران شرکت‌ها، مدیران میانی سازمان‌ها، فروشنده‌ها و … که اتفاقاً درآمد نسبتاً خوبی هم دارند و شاید کل کسب و کارشان در فضای واقعی باشد، شروع میکنند به وبلاگ نویسی و دانش خود را به رایگان و بدون هیچگونه بازاریابی محصولی، در اختیار دیگران میگذارند. نمونه بسیار بارز آن در فضای ایران، روزنوشته‌های محمدرضا شعبانعلی (سایتش) است.

برخی از شرکت‌های بزرگ هم که کل فروششان در دنیای غیر آنلاین است مثل abb، siemens و … که شرکت‌های بزرگ صنعتی هستند و نوع تجارتشان بیشتر b2b است، برای برندسازی بیشتر خود در سطح جهاان از این روش استفاده میکنند.

 

 

ویژگی‌هایی که باید در تولید محتوای متنی رعایت کنیم.

تولید محتوای متنی با کیفیت چه ویژگی‌هایی دارد؟

در ادامه میخواهیم به نکات تولید محتوای متنی بپردازیم و بررسی کنیم که یک نوشته خوب چه ویژگی‌هایی دارد:

1. مفید باشد

قبل از اینکه دکمه انتشار را بزنید یک بار از خودتان سوال کنید که آیا این مقاله، مطلب، متن و … برای مخاطب مفید است؟ به او کمک میکند چالش‌هایش را بر طرف کند؟ و ….

باید همواره به این نکته دقت کنیم که اگر به مخاطب کمک کنیم، مخاطب به ما اعتماد میکند و از خدمات و محصولات ما استفاده میکند و در غیر این صورت اگر ما محتوای نا متناسب با کسبو کارمان، گیج کننده، بی‌هدف و … تولید کنیم، مطمئناً اتفاق‌های خوبی برای کسب و کارمان نخواهد افتاد.

2. جذاب باشد

در مورد هر موضوعی هزاران مقاله در گوگل وجود دارد، چرا مخاطب باید به سایت ما افتخار دهد و به بهبود سئو ما کمک کند؟

الی‌رغم تمام تکنیک‌های کلاه خاکستری و بک لینک و … در نهایت این مخاطب است که تصمیم میگیرد از ما خرید کند یا از سایت دیگر.

پیشنهاد مقاله برای جذاب تر شدن محتوا:

آموزش تولید محتوا اینستاگرام

تجهیزات تولید محتوا

میکروفون برای پادکست

3. کپی نباشد

همانطور که میدانید خط قرمز اول گوگل محتوای جدید و غیر کپی است.

اما برای یک لحظه گوگل را کنار بگذاریم و خود را جای مخاطب قرار دهیم. آیا شما دوست دارید مطالب کپی شده سایت دیگر را بخوانید؟ آیا شما به کسی که میخواهد گوتان بزند اطمینان میکنید که از او خرید کنید؟

مطمئناً جواب همه‌ی ما یک نه بزرگ است. فرد یا شرکتی که زحمت‌های یک نویسنده دیگر را میدزدد، اعتبار خودش را خراب میکند و هیچگاه به یک برند تبدیل نمیشود.

4. به سوالات مخاطب جواب دهید

هر کدام از ما که در گوگل سرچی انجام میدهیم، در حقیقت یک سوال داریم و دنبال جواب خود هستیم پس باید در طول مقاله به تمام سوالات مرتبط با موضوع آن مقاله پاسخ دهیم تا کاربر هر سوالی که در آن زمینه دارد را پاسخش را دریافت کند.

5. به زبان مخاطب بنویسید

اگر مخاطبان ما نوجوانان هستند بهتر است از کلمات عربی سطح بالا که مخصوص افراد تحصیل کرده است خود داری کنیم و به جای آن به صورت محاوره‌ای مقالات خودمان را بنویسیم.

6. کل متن یک دست باشد

یعنی بخشی از یک مقاله را با لفض کاملاً رسمی و بخش دیگر را با کلمات و جملات محاوره‌ای ننویسیم. اگر انتخاب کردیم که بهتر است رسمی بنویسیم، کل مقاله را با لحن رسمی بنویسیم.

 

پیشنهاد مقاله برای مدرسان:

کتاب تدریس

آموزش برگزاری وبینار

بهترین سایت برگزاری وبینار

 

 

7. از اینتر استفاده کنیم

منظور از استفاده کرن اینتر این است که جملات را پشت سر هم ننویسیم. دلیل این موضوع این است که چشم کاربر در هنگام مطالعه مقاله خسته نشود.

 

8. توجه به املای کلمات و دستور زبان

یکی از مطالبی که در تولید محتوای متنی تا جای ممکن باید آن را رعایت کنیم، دستور زبان است. یعنی به جای کلماتی مثل را، از، به و … دقت کنیم. فعل “می‌باشد” فعل غلطی است که ما در فارسی نداریم به جای آن از “است” استفاده کنیم.
یک فعل یکسان را در دو جمله متوالی به کار نبریم و …

در مورد املا هم سعی کنیم تا جای ممکن املای کلمات را درست بنویسیم. نیم فاصله را رعایت کنیم و … . البته در مقاله‌های طولانی طبیعی است که گاهی برخی از کلمات اشتباه تایپ شوند ولی سعی کنیم تعداد آن در حد یک کلمه اشتباه در هزار کلمه باشد.

 

 

9. تیترهای میانی استفاده کنی

منظور از تیتیرهای میانی h3، h4 و … . این مورد هم باعث میشود چشم کاربر خسته نشود و هم با عث افزایش خوانایی متن ما میشود.

10. بیش از حد طولانی ننویسیم

قبلاً گفتیم که مقالاتی که برای سئو مفید است، مقالاتی با بیش از 2500 کلمه هستند. اما منظور ما این نیست که غیر واقعی مطلب را طولانی کنیم. منظور ما این بود که به جنبه‌های مختلف موضوع بپردازیم تا مخاطب بتواند جواب خود را پیدا کند.

11. از جملات کوتاه استفاده کنیم

استفاده از جملات کوتاه به این معنی است که تا جای ممکن مطالب را به چند بخش کوچک تقسیم کنیم و مطالب را برای فهم بهتر کاربر در جملاتی با حداقل تعداد کلمات بنویسیم.

خیلی از افراد در هنگام وبگردی و مطالعه مقالات حواسشان به جاهای مختلفی مثل قسط وام، صحبت‌های رئیس و … است. پس ما باید تا جای ممکن پیام را زودتر به مخاطب برسانیم.

12. زیباتر کردن مقاله

بهتر است در کنار محتوای متنی از تصویر، صوت و ویدئو هم استفاده کنید. به خصوص استفاده از تصاویر جذاب باعث میشود کاربر بیشتر ترغیب شود که داخل سایت ما بماند زیرا اولاً چشمش خسته نمیشود از خواندن متن و دوماً حوصله‌اش از خواندن سر نمیرود.

پس بهتر است حداقل به ازای هر 1000 کلمه یک تصویر نسبتاً جذاب داخل مقاله قرار دهید تا مخاطب از خواندن نوشته شما لذت بیشتری ببرد.

 

اگر قصد طراحی سایت برای خود دارید:

بهترین قالب آموزشی

 

 

مراحل تولید محتوای متنی

مراحل نوشتن تولید محتوای متنی

در زیر به بررسی تمامی مراحل لازم و ضروری تولید محتوای متنی میپردازیم:

انتخاب هدف

در بالا در مورد انواع هدف یک نوشته صحبت کردیم. نکته‌ای که در اینجا باید به آن اشاره شود این است که مهم نیست هدف ما چیست! مهم این است که نوشته ما در نهایت یک هدفی داشته باشد. آیا قرار است فروش ما را افزایش دهد؟ آیا قرار است ما را به یک برند تبدیل کند؟ و …

پس در گام اول هدف را برای خودتان مشخص کنید.

انتخاب مخاطب هدف از نظر سن، تحصیلات و …

انتخاب مخاطب یکی درگر از گام‌های بسیار مهم در تولید محتوای متنی است. آیا افرادی که قرار است مقاله ما را بخوانند نوجوان‌های 14 ساله هستند؟ آیا قرار است برای پزشکان مقاله بنویسیم؟ و … .

انتخاب مخاطب هدف در عنوان، لحن نوشته و تصاویری که استفاده میکنیم بسیار تاثیر گذار است.

انتخاب کلمه کلیدی

کلمه کلیدی را اگر بخواهیم خیلی ساده تعریفش کنیم کلمه‌ای است که کاربر در گوگل سرچ میکند و ما دوست داریم گوگل سایت ما را برای آن کلمه به کاربران نشان دهد.

به عنوان مثال اگر حوزه کار ما آموزش سئو است دوست داریم اگر فردی سرچ کرد سئو، گوگل سایت ما را در نتیجه اول یا حداقل صفحه اول نشان دهد.

پس مهم است که اول خودمان مشخص کنیم که قرار است بعد از چه جست و جویی سایت ما نشان داده شود.

از خودتان بپرسید

شروع کنید به سوال پرسیدن در مورد آن کلمه کلیدی، مثلاً در مورد مثال آموزش سئو، از خودمان بپرسیم که کاربران ممکن است در چه زمینه‌ای سوال داشته باشند که وارد گوگل شده‌اند؟

پس سعی کنیم تمامی سوالات ممکن در مورد کلمه کلیدی را بنویسیم (میتوانیم از تیترهای رقبا هم برای این استفاده کنیم …)

نوشتن بدنه محتوای متنی

بعد از مشخص شدن کلمه کلیدی و سوالات در تولید محتوای متنی نوبت به آن میرسد که به تمامی آن سوالات پاسخ دهیم. مواردی که بهتر است علاوه بر نکات قبلی، رعایت کنیم:

نوشتن چکیده یا خلاصه

خیلی مهم است که ما یک چکیده زیبا و البته تا جای ممکن کوتاه بنویسیم که به مخاطب بگوید قرار است دقیقاً چه سوال‌ها و چه مطالبی را در این نوشته پوشش بدهیم.

همانطور که قبلاً هم به آن اشاره کردیم یکی از مهمترین نکاتی که باعث میشود مخاطب نوشته ما را بخواند یا دکمه خروج را بزند و وارد سایت رقیب شود همین خلاصه نوشته است، پس با دقت بسیار بالا آن را بنویسید.

فهرست مطالب

بهتر است به خصوص برای مقالات طولانی از فهرست مطالب استفاده کنیم تا مخاطب بتواند جواب سوالش را بهتر و سریع‌تر پیدا کند.

استفاده از تیترهای میان متنی

سعی کنیم هر کدام از سوال‌هایی که مشخص کردیم را به صورت یک تیتر با ساختاری منظم و درست نوشته و بعد به پاسخ آن سوالات بپردازیم.

تا جای ممکن باید سعی کنیم سوالات جزئی‌تری بپرسیم و در نتیجه از تیترهای بیشتری استفاده کنیم تا مخاطب هر چه سریع‌تر به جواب سوال خود برسد.

لینک دهی داخلی

اگر در طول تولید محتوای متنی به کلمه یا جمله‌ای برخوردیم که قبلاً در مورد آن مقاله‌ای نوشته بودیم و خواندن آن مطلب برای کاربران میتواند مفید باشد، بهتر است به آن مقاله لینک بدهیم. به این نوع لینک دهی اصطلاحاً لینک دهی داخلی میگویند.

لینکدهی داخلی علاوه بر تاثیر بسیار مثبت در سئو به مخاطبان ما کمک میکند تا مطالب مفید بیشتری مطالعه کنند.

لینک دهی خارجی

بهتر است در مقاله خودمان به وبسایت‌های برتر و مرتبط با موضوع مقاله لینک دهیم تا اولاً سئو سایت بهبود یابد و دوماً اعتبار سایت ما نزد کاربران بالاتر برود که ما نویسنده مغروری نیستیم و البته از دانش دیگر سایت‌ها هم استفاده کرده‌ایم و در نتیجه مقاله ما جامع‌تر است.

نتیجه‌گیری

بهتر است در مقالات طولانی (که به مطالب زیادی پرداخته شده است) حتماً در انتها به صورت خیلی مختصر یادآوری کنیم که در این مقاله به چه مطالبی پرداخته شده است.

البته اگر مقاله ما مقایسه چند محصول، خدمت و … است میتونیم در پایان بگوییم به نظر ما این مورد مزیت‌های بیشتری دارد.

نکته مهمی که باید در نتیجه‌گیری رعایت کنیم این است که نباید مطلب جدیدی را در آن مطرح کنیم.

نوشتن عنوان

نکاتی که بهتر است در عنوان یک محتوای متنی رعایت کنیم را قبلاً در بالا صحبت کردیم اما در اینجا قصد داریم به این نکته تاکید کنیم که بهتر است عنوان را بعد از نوشته شدن کل مقاله بنویسیم.

بهترین زمان برای نوشتن عنوان، زمانی است که کل مقاله را نوشتیم زیرا دقیقاً میدانیم به چه موضوعاتی پرداختیم؟ چه مطالبی را بهتر پوشش دادیم؟ کدام مطالب احتمالاً برای کاربر ما مهم‌تر است؟ و ….

اگر مثلاً به یازده سوال در طول مقاله پرداخته‌ایم میتوانیم بنویسیم: 11 نکته‌ای که در مورد (کلمه کلیدی) باید بدانید چیست؟

بازنویسی محتوای متنی

یکی از روش‌هایی که میتوانیم سئوی سایتمان را بهبود ببخشیم بازنویسی محتوا است. در حقیقت با بازنویسی محتوا به گوگل نشان میدهیم که اولاً خودمان به این مقاله توجه ویژه داریم دوماً به روز هستیم سوماً به کاربران خودمان اهمیت میدهیم و … در نتیجه گوگل تاثیر مثبتی برای این مقاله لحاظ میکند.

به علاوه وقتی کاربران ببینند که ما در حال به روز شدن در یک زمینه‌ای هستیم مطمئن میشوند که ما از تخصص کافی برخورداریم و اگر مثلاً بیزینس ما یک بیزینس آموزشی است احتمال خرید آن‌ها چند برابر میشود.

البته اگر محصولات فیزیکی هم به فروش میرسانیم، مخاطب مطمئن میشود که اگر محصولی را پیشنهاد میدهیم یا محصول یا خدماتی را به فروش میرسانیم، از وضعیت بازار و … آگاهی داریم و در نتیجه احتمال خرید افزایش می‌یابد.

آنچه خواندیم

در این مقاله به صورت جامع به تولید محتوای متنی پرداختیم. ابتدا به تعریف و انواع محتوای متنی از نظر تعداد کلمات پرداختیم. در ادامه اهداف مختلف را بررسی کرده و سپس گفتیم چه اصولی را باید رعایت کنیم. در انتها مراحل نوشتن یک مقاله فوق‌العاده را با هم بررسی کردیم.

مقالاتی که شاید دوست داشته باشید:

بهترین شغل

بهترین شغل برای خانم ها

بهترین شغل مهندسی

شغل برق

بهترین شغل مهندسی برق قدرت

بهترین شغل برای افراد برونگرا

بهترین شغل برای افراد درونگرا

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *