شغل برق و بازار کار برق ایران و جهان تا 10 سال دیگه چطوره؟

شغل برق و بازار کار برق

شغل برق چیست؟ بازار کار برق چگونه است؟ برقکار به چه کسی میگویند؟ درآمد مهندس برق چه قدر است؟ با مهندسی برق چه کارهایی میتوانیم بکنیم؟ درآمد یک برقکار چه قدر است؟ چطور میتوانیم از رشته برق به درآمد زیادی برسیم؟ آیا رشته الکترونیک بهترین گرایش است؟ چطور بدون سرمایه اولیه کار خودمان را راه بیاندازیم؟

 

اگر تازه میخواهید کنکور ریاضی بدهید و میخواهید در مورد درآمد مهندسی برق بیشتر بدانید، اگر درس و دانشگاهتان تمام شده و میخواهید ببینید بهترین شغل با مدرکی که دارید چیست یا اگر خواستگار شما برقکار است و میخواهید به صورت تقریبی درآمد شوهر آینده تان را تخمین بزنید تا آخر این مقاله همراه من بمانید که قرار است شغل برق و برقکاری را با هم زیر و رو کنیم تا ببینیم اوضاع از چه قرار است و راه های افزایش درآمد با این رشته کدامند.

 

یک فرصت ویژه

پول و ثروت زیاد فقط از شغل آدم میاد، بقیش مزخرفاتی هست که برامون نون و آب نمیشه!
اگر تو هم رویای این را داری که از راه درست و حلال به پول برسی، همین الان دوره مسیر کسب ثروت را بررسی کن:

 

 

 

همچنین میتوانید برای درآمدزایی سریع با استفاده از مهارت های خود آموزش های کسب درآمد با گوشی برای درآمدزایی بدون سرمایه اولیه بهترین شغل خانگی برای درآمدزایی از خوابگاه یا منزل و شغل دوم برای افزایش درآمد برقکاری را مطالعه نمایید.

 

در این مقاله قصد داریم به تمامی این سوالات و خیلی از سوالات دیگر در زمینه شغل برق پاسخ دهیم. این مقاله ادامه مقاله‌های آموزش کارآفرینی، آموزش استارت آپ، بهترین شغل برای خانم ها است. با توجه به اینکه این این مقاله یک مقاله جامع است، شما میتوانید تیترهای مختلف آن را در فهرست زیر ببینید و مطالب مختلف را به دلخواه مطالعه نمایید ولی پیشنهاد ما این است که اگر رشته شما برق است حداقل یک بار مقاله بازاریابی را مطالعه کنید زیرا با توجه به اینکه نکات گفته شده همه تجربیات شخصی است میتواند آینده کاری شما را بهبود ببخشد.

 

 

شغل برق

 

 

 

 

شغل برق چیست؟ برقکار به چه فردی میگویند؟

وقتی صحبت از شغل برق و برق کار میشه احتمالا اکثر ما یاد افرادی می‌افتیم که از تیر چراغ برق بالا میروند یا شاید هم اگر یک مقدار سنمان بالاتر باشد یاد بابا برقی و آن آهنگ معروف اسمم بابا برقیه میدونی کارم چیه و… بیافتیم.

خلاصه که شاید این همه ماجرا نباشد، اگر در هنرستان و فنی حرفه‌ای یا دانشگاه رشته برق الکترونیک، قدرت و… خوانده باشید احتمالا با گرایش‌های مختلف این رشته آشنا هستید اما برای اینکه اینجا یک مروری داشته باشیم، در زیر گرایش‌ها و بازارهای مختلف این رشته را مرور میکنیم.

شغل برق به شغلی میگویند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با صنعت برق در ارتباط است. صنعت برق، شامل تولید، توزیع، بهینه‌سازی و وسایل الکتریکی میشود و بسته به گرایشی که یک برق کار انتخاب میکند میتواند از بین شغل‌های مختلف این بازار برای خود یک زمینه‌ای را انتخاب کند.

برخی از معروفترین زمینه‌ها برای برق کار ها:

  • کارمند دولتی: کارمند وزارت نیرو، شرکت توزیع و…
  • کارمند شرکت‌های خصولتی: کارمندی در شرکت‌های فولاد مبارکه، نیروگاه‌ها، صاایران و…
  • کارمند خصوصی: کارمندی در شرکت‌های خصوصی برقی، شرکت‌های تولید قطعات الکترونیکی، نیروگاه‌های خصوصی، ساخت آسانسور و…
  • برق کار ساختمان: برق کار ساختمان وظیفه طراحی و برق کشی ساختمان و جایابی برای پریزها، لامپ‌ها و… (گرایش تاسیسات).
  • برق کار خودرو: فردی که وظیفه طراحی، ساخت و تعمیر سیستم برق خودرو را به عهده دارد.
  • برق صنعتی: برف کاری که وظیفه طراحی، ساخت و تعمیر تابلوهای برق را بر عهده دارد.
  • کسب و کار شخصی: هر کاری که در این صنعت به صورت شخصی، شرکتی، کارآفرینی و استارت آپ راه‌اندازی شود را در دسته کسب و کار شخصی قرار میدهیم.

نکته‌ای که باید خیلی به آن توجه کنیم این است که مهم نیست که شما کدام یکی از گرایش‌ها و کارهای برقکار صنعتی بالا را انتخاب میکنید، راز موفقیت اصلی شما در پرسونال برندینگ و داشتن فن بیان خوب است که بتوانید یا با حقوق بالا استخدام شوید یا پروژه‌های زیادی را بگیرید.

 

 

 

یک فرصت ویژه

اگر تو هم میخوای علاقت را به پول تبدیل کنی، همین الان این فرصت را بررسی کن:

 

 

 

اگر قصد دارید در منزل کار کنید به شما مقاله شغل خانگی را پیشنهاد میکنیم.

 

آموزش زبان انگلیسی

 

 

 

شغل برق و بازار کار برق چه جویه؟

در ایران و در بسیاری از نقاط دنیا یکی از شغل‌های پر طرفدار و پر طرفدار مهندسی شغل برق است. با توجه به سختی‌های نسبی که دروس رشته برق (به خصوص در برخی گرایش‌ها) دارد، افراد با توانمندی نسبتاً بالا این رشته را انتخاب میکنند.

شغل برق در ایران

با توجه به اینکه صنعت برق (از نظر نیروگاهی) ایران جزء 15 کشور اول دنیا است و همچنین صنایع زیادی مثل فولاد و پتروشیمی در ایران وضع نسبتاً خوبی دارند و به علاوه زندگی همه ما به برق وابسته است، میتوان انتظار داشت که در صورت داشتن مهارت نسبی، شغل برق مناسبی پیدا خواهد شد.

شغل برق در جهان

به طور کلی مهندسی و به خصوص رشته برق با توجه به نیاز روز افزون به بهینه سازی، تولید انرژی پاک، بهتر کردن وسایل الکتیکی و الکترونیکی مثل موبایل، تلویزیون و … در جهان از جایگاه نسبتاً بالایی برخوردار است.

علاوه بر تمام این مزیت‌ها، اساتید دانشگاه‌های برتر نسبت به مهندسان برق ایرانی و کلاً سطح علمی این رشته در ایران دید بسیار خوبی دارند که باعث میشود برای مهاجرت به خصوص در گرایش‌های مهندسی پزشکی، الکترونیک، مخابرات و قدرت شرایط مساعد باشد.

 

 

اعتماد به نفس

 

 

آینده بازار کار برق

از یک طرف با توجه به نیاز روزافزون به انرژی‌های پاک مثل استفاده از فوتولتائیک و از طرف دیگر نیاز به بهتر شدن و بهینه شدن تجهیزات الکتریکی در آینده نیز میتوان بازار کار برق را پر رونق در نظر گرفت.

درآمد شغل برق در ایران

بسته به کاری که در زمینه مهندسی برق انجام میدهید و البته میزان تجربه، سرمایه اولیه و تخصصتان درآمد شما میتواند بعد از دوران کارآموزی بین 5.5 میلیون تا چند صد میلیون باشد. در ادامه شغل‌های مختلف و درآمد آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

 

 

 

 

عزت نفس

 

 

 

 

درآمد شغل برق در جهان

درآمد شغل برق در کشورهای دیگر هم علاوه بر مواردی که در ایران وجود داشت به کشور مورد نظر هم بستگی خواهد داشت به عنوان مثال یک تکنسین برق در آمریکا حدوداً ماهانه 6500 دلار (سالی در حدود 75000 دلار) درآمد خواهد داشت در حالی که در یک کشور دیگر مثل کانادا این عدد کمتر (در حدود 50000 دلار سالانه) خواهد بود.

 

 

پیشنهاد مطالعه در زمینه شغل:

بهترین شغل مهندسی

شغل مهندسی مکانیک

 

 

 

 

آیا شغل برق برای خانم ها مناسب است؟

جواب این سوال تا حد زیادی بستگی به روحیه شخصی خانم ها دارد که آیا دوست دارند در محیط‌های مهندسی کار کنند یا نه؟

با این وجود شاید بتوان گفت که معمولاً خانم ها از بین گرایش‌های برق کمتر گرایش قدرت را انتخاب کرده و بیشتر ترجیحشان به رشته الکترونیک و مخابرات است. البته این موضوع کاملاً شخصی است و این فقط تجربه تعداد دانشجویان خانم در هر گرایش است و از طرف دیگر چون گرایش قدرت بیشتر در زمینه نیروگاه و صنایع بزرگ خارج شهری فعال است.

پیشنهاد مطالعه در زمینه شغل بانوان عزیز:

بهترین شغل برای خانم ها

 

 

 

 

 

شغل برق و بازار کار برق تمام گرایش‌های مهندسی برق خوب است.

انواع گرایش برق

ابتدا باید ببینیم انواع گرایش‌های مهندسی برق کدام‌ها هستند تا بعد بتوانیم درباره هر کدام از آن‌ها در زمینه شغل برق به طور جامع صحبت کنیم.

به طور کلی میتونیم گرایش‌های برق را در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، بررسی کنیم. همونطور که احتمالاً میدونید گرایش‌های ارشد و دکتری با هم یکسان است.

برای اهمیت و جذابیت‌های رشته برق میتوانید مقاله رو به رو از دانشگاه شریف را مطالعه کنید: مقاله شریف

گرایش برق در مقطع کارشناسی

به طور کلی در مقطع کارشناسی رشته برق چهار گرایش مختلف وجود دارد که در زیر به بررسی آن‌ها میپردازیم:

گرایش قدرت

گرایش قدرت یکی از گرایش‌های نسبتاً پر طرفدار برق است که شاید بتوان گفت یکی از آسان‌ترین (آسانترین) گرایش برق است. (گرایش من (محمد نیکبخت) در کارشناسی، قدرت بوده:))

همین الان مقالات فوق العاده زیر را بخوانید:

بهترین شغل برای افراد برونگرا

بهترین شغل برای افراد درونگرا

شغل مناسب برای افراد ENFJ

درس‌های اصلی آن در مقطع کارشناسی ماشین‌های الکتریکی (1،2 و3 و مخصوص)، بررسی سیستم‌های قدرت (تحلیل)، الکترونیک صنعتی،عایق و فشار قوی، حفاظت و رله، طرح خطوط هوایی انتقال انرژی و پروژه ، تاسیسات الکتریکی، روشنایی و … است.

تمرکز این رشته بیشتر بر روی سه درس اصلی ماشین، بررسی و الکترونیک صنعتی است. این سه درس در کارشناسی سنگ بنای گرایش‌های مقطع کارشناسی ارشد را میسازند.

در گرایش قدرت دانشگاه‌های مختلف در ایران از جمله دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه تهران، دانشگاه علم و صنعت و… اساتید برجسته‌ای را دارند که میتوان از بین آن‌ها به پروفسور دکتر احسان، دکتر پرنیانی، دکتر کابلی، دکتر مختاری و… اشاره کرد. همچنین در سطح بین‌المللی دکتر شاهیده‌پور یکی از اساتید برجسته در این گرایش است.

به طور کلی رشته مهندسی برق گرایش قدرت مناسب استخدام شدن در صنایع مادر و بالا دستی است. در ادامه بیشتر در مورد این با هم گفت و گو خواهیم کرد.

پیشنهاد مطالعه در زمینه شغل مهندسی برق قدرت:

بهترین شغل مهندسی برق قدرت

 

بهترین گزینه

 

گرایش الکترونیک

گرایش برق الکترونیک یکی از پر طرفدارترین (شاید پر طرفدارترین) گرایش‌های برق است. البته باید به این نکته اشاره کنیم که این موارد دانشگاه با دانشگاه متفاوت است.

دروس اصلی مهندسی برق گرایش الکترونیک در مقطع کارشناسی الکترونیک (1،2،3 و صنعتی)، فیزیک مدرن، فیزیک الکترونیک و… اشاره کرد.

خوشبختانه در ایران و دانشگاه‌های مختلف آن از جمله دانشگاه شریف، تهران و… اساتید الکترونیک نامدار زیادی داریم که شاید معروف‌ترین آن‌ها که احتمالاً اسمش را شنیده باشید دکتر شریف بختیار است. اساتید دیگری نیز وجود دارند که اگر شما آن‌ها را میشناسید در کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

تمرکز رشته الکترونیک همانطور که از اسمش پیداست بر روی تولید، تعمیر و فروش قطعات الکترونیکی است. شاید بتوان گفت که این گرایش برق ، طیف وسیعی از مشاغل برق را از تکنسین برق در شرکت‌های خصوصی تا کارمندی سازمان‌های دولتی را پوشش دهد. درباره مشاغل آن به طور مفصل در ادامه گفت و گو خواهیم کرد.

گرایش کنترل

یکی از گرایش‌های برق در مقطع کارشناسی که یکی از درس‌های شیرین و عمومی رشته برق در مقطع کارشناسی هم هست، کنترل نام دارد. البته باید همینجا بگوییم که این درس در عین شیرینی، کمی هم سخت است.

دروس اصلی مهندسی برق گرایش کنترل، خود درس کنترل، کنترل صنعتی و… است. شما هم یکی از خاطرات دوران کارشناسیتان را با ما به اشتراک بگذارید.

در ایران دانشگاه‌های مختلف از جمله دانشگاه تهران، خواجه نصیر و … اساتید بسیار برجسته‌ای را در گرایش کنترل دارند که از جمله آن‌ها میتوان به کارو لوکس اشاره کرد.

این رشته هم بازار کار نسبتاً خوبی در میان گرایش‌های مختلف برق دارد. شاید به طور کلی بتوان گفت این گرایش هم بیشتر برای استخدام در مراکز صنعتی و دولتی مثل پتروشیمی‌ها و … مناسب‌تر باشد.

گرایش مخابرات

یکی از گرایش‌های رشته برق گرایش مخابرات است که شاید بتوان گفت سخت‌ترین گرایش از بین تمام گرایش‌های برق است. البته باید گفت که سختی یک رشته یا یک درس کاملاً سلیقه‌ای است و این صرفاً یک نظری است که اکثر دانشجویان برق دارند.

دروس اصلی گرایش برق مخابرات، الکتروفغناطیس، مخابرات، شبکه‌های مخابراتی، سیستم های مخابرات نوری، مخابرات سیار، اصول پردازش سیگنالهای دیجیتال و… است.

در ایران دانشگاه‌های زیادی مانند دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی اصفهان، امیرکبیر و… در گرایش مخابرات به خوبی عمل میکنند و اساتید بسیار برجسته‌ای دارند که میتوان به دکتر شیشه‌گر، دکتر خلج، دکتر پاکروان و… اشاره کرد.

در ایران گرایش مخابرات از بازار کار خوبی بر خوردار است و شاید در آینده وضع برای این گرایش به مراتب بهتر هم بشود.

 

مدرس

 

گرایش‌های مهندسی برق در کارشناسی ارشد و دکتری

به طور کلی هر کدام از گرایش‌های برق در کارشناسی خود در مقطع ارشد به چند زیر شاخه تقسیم میشوند که در اینجا به طور مختصر و البته مفید آن‌ها را بررسی میکنیم

گرایش‌های قدرت در ارشد

به طور کلی گرایش قدرت در مقطع ارشد به پنج زیر شاخه سیستم‌های قدرت، ماشین و الکترونیک قدرت برنامه ریزی و مدیریت سیستم های انرژی و سامانه‌های برقی حمل و نقل تقسیم میشود.

بازار کار این پنج گرایش زیاد با هم تفاوت محسوسی ندارد و شاید بتوان گفت سیستم و ماشین بیشتر برای کارمندی مناسب‌تر است تا گرایش الکترونیک قدرت و در عوض میتوان با گرایش الکترونیک قدرت کارهای آزاد و شخصی راه انداخت که در قسمت‌های بعد این مقاله به طور دقیق به آن میپردازیم.

گرایش‌های الکترونیک در ارشد

رشته برق گرایش الکترونیک خود به سه گرایش سیستمهای الکترونیک دیجیتال، مدارهای مجتمع الکترونیک، افزاره های میکرونانو الکترونیک تقسیم میشود.

گرایش‌های مختلف الکترونیک از بازار عالی در ایران و جهان برخوردار است که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.

گرایش‌های کنترل در ارشد

فقط یک گرایش دارد که اسمش کنترل است. بازار کار آن همانطور که قبلاً هم گفته شد تقریباً مثل گرایش قدرت است.

گرایش‌های مختلف مخابرات در ارشد

به طور کلی رشته برق مخابرات در ارشد به 5 گرایش شامل میدان، سیستم، نوری، شبکه‌های مخابراتی، امن و رمزنگاری تقسیم میشود.

بازار کار رشته مخابرات و گرایش‌های آن در ارشد تا حدودی از نظر استخدامی خوب بوده و همچنین از نظر کار آزاد و کسب و کار شخصی میتوان کارهای نسبتاً خوبی انجام داد که با هم آن‌ها را مرور خواهیم کرد.

در ادامه قصد داریم بر اساس این گرایش‌ها به بررسی شغل برق و بازارکار برق بپردازیم.

انواع شغل برق و تقسیم‌بندی بازارکار برق

به طور کلی میتوان شغل برق و بازار برق را به چهار دسته زیر تقسیم کرد:

  1. شغل کارمندی دولتی
  2. شغل کارمندی در شرکت‌ها و مجموعه‌های خصوصی
  3.  کسب و کار شخصی
  4. شغل برق برای مهاجرت

در ادامه به بررسی تک تک این موارد میپردازیم:

 

 

در بازار کار برق کارمندی بالاترین امنیت شغلی را دارد!

شغل برق و بازار کار برق با کارمندی دولتی

احتمالاً یکی از معیارهای همه‌ی ما برای انتخاب شغل امنیت شغلی است، حال ممکن است برای بعضی از ماها این امنیت به عنوان معیار اصلی انتخاب شغل انتخاب شود.

برای این دسته از دوستان، بازار برق کارمندی شغل برق حسابی (نسبت به دیگر رشته‌ها) داغ است و کافی است طبق روندی که در ادامه به شما خواهیم گفت پیش بروید تا به یک کارمند بازار برق تبدیل شوید. اما قبل از آن اجازه دهید با هم یک بار مزا یا و معایب شغل برق کارمندی را مرور کنیم.

شغل برق کارمندی دولت یک سری مزایایی دارد که بهتر است برای انتخاب بهترین شغل برق با هم آن‌ها را مرور کنیم:

  • امنیت شغلی: همانطور که گفتیم و احتمالاً همه ما آن را میدانیم، شغل برق کارمند دولت از بین تمام شغل‌های بازار برق امنیت بالایی دارد.
  • دوره کارآموزش کمی دارد و در حین آن به شما حقوق نسبتاً خوبی میدهند.
  • بیمه و مزایا: همه شغل‌های دولتی از بیمه‌های نسبتاً خوب با مزایایی مثل حق سرویس، حق غذا، عیدی و… برخوردار هستند که شاید در کمتر شغلی میتوان آن را پیدا کرد.
  • محیط کاری خوب: با توجه به این که همه افرادی که کارمند دولت هستند علاوه بر این که باید در آزمون استخدامی قبول شدع باشند، باید یکسری شرایط از نظر اجتماعی، تحصیلی و … نیز دارا باشند تا بتوانند شغل برق کارمندی داشته باشند. مجموع این عوامل باعث میشود محیط آن یک محیط ایده‌آل باشد.
  • حقوق نسبتاً خوب و پایدار: با توجه به شرایط سخت اقتصادی این روزها شاید حقوق کارمندی گزینه مناسبی برای درآمد باشد. البته میزان درآمد تا حدود زیادی به ارگان دولتی هم مرتبط است (یعنی از یک سازمان تا سازمان دیگر حقوق‌ها فرق میکند.)
  • خانه و ماشین: خیلی از ارگان‌های دولتی که شغل برق دارند به کارمندان خود یا خانه سازمانی رایگان میدهند یا به آن‌ها زمین، وام مسکن و… میدهند که این مورد بسیار وسوسه برانگیز است. از طرفی به کارمندان سازمان‌های مختلف وام خودرو داده میشود.
  • راحتی: شاید یکی از بی‌استرس‌ترین و راحت‌ترین شغل‌ها (البته به سازمان و جایگاه شغلی هم وابسته است) شغل برق کارمندی باشد. در شغل برق کارمندی فقط کافی است چیزی حدود 8 ساعت (در روزهای غیر تعطیل) کار کنید و بعد از آن تمام و کمال برای خودتان خوش بگذرانید.
  • اعتبار: احتمالاً در خیلی از فروشگاه‌ها دیده‌اید که نوشته‌اند قسطی فقط با چک کارمندی! این یعنی برای شغل برق کارمندی اعتبار بالایی قائل میشوند.
  • مرخصی: هر کارمند دولتی 30 روز در سال میتواند با خیال راحت به مرخصی برود و از دنیا لذت ببرد و این در بین سایر شغل‌های برق کمیاب است.
  • شغل دوم: با توجه به اوقات فراغت نسبتاً زیاد کارمندی، میتوان یک کسب و کار و شغل دوم را در کنار کارمندی راه انداخت و درآمد خود را افزایش داد.

اما شغل برق کارمندی در کنار تمام این مزایا یکسری معایبی را هم دارد که از جمله آن‌ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درآمد محدود: درست است که گفته شد شغل برق کارمندی دارای درآمد نسبتاً خوبی است ولی این درآمد محدود و طبق یک معیار مشخص پرداخت میشود و شاید این برای هر فردی راضی کننده نباشد.
  • پیشرفت محدود: ممکن است خیلی از افراد دارای قابلیت‌های فوق‌العاده‌ای باشند ولی به دلیل بروکراسی‌های اداری، سابقه کار کم و … نتواند توانایی‌های خود را شکوفا کند که این برای افراد بلند پرواز ناامید کننده است.
  • آزمون استخدامی: خیلی از افراد فارق التحصیل دیگر حوصله درس خواندن، آزمون و … را ندارند و دوست دارند سریع وارد بازار کار شوند (به خصوص اگر به دلیل مسائلی مانند سربازی مدت زمان طولانی از درس دور افتاده باشند!)
  • دستور شنیدن: خیلی از افراد به خصوص مهنس‌ها دارای غرور نسبتاً بالایی هستند که دوست ندارند کسی به آن‌ها دستور دهند. شغل برق کارمندی مساوی است با دستور شنیدن (حداقل در ابتدا راه).
  • یکنواختی: شاید برای بعضی افراد شغل برق کارمندی مثل زندگی روباتی به نظر برسد. اگر شما فرردی هستید که از یکنواختی بیزارید شاید بهترین انتخاب شغل برق کارمندی نباشد.
  • تعهد کاری: سازمان‌های دولتی عموماً تعهد میگیرند که مثلاً تا پنج سال (بسته به سازمان ممکن است تا 30 سال هم برسد) حق ترک این شغل را ندارید. پس اگر در گوشه ذهنتان به کسب و کار شخصی، مهاجرت یا … فکر میکنید، کارمندی گزینه مناسبی نیست.

مهمترین سازمان‌های دولتی برای بازار برق و شغل برق

در زیر به مهمترین سازمان‌های دولتی یا نیمه دولتی بازار کار برق که به گونه‌ای به طور مستقیم یا غیر مستقیم به شغل برق مربوط هستند را با گرایش‌هایی که معمولاً بیشتر جذب میکنند، پرداخته‌ایم:

  • شرکت برق منطقه‌ای: برق قدرت همه گرایش‌ها – برق گرایش کنترل – مخابرات سیستم – گرایش‌های دیگر مخابرات و الکترونیک به صورت محدود.
  • وزارت نیرو: همه گرایش‌های قدرت – کنترل – سایر گرایش‌ها به صورت محدود
  • فولاد مبارکه سپاهان: برق قدرت همه گرایش‌ها – کنترل – الکترونیک همه گرایش‌ها – ابزار دقیق
  • پتروشیمی‌ها: کنترل – گرایش‌های قدرت به خصوص الکترونیک قدرت و ماشین
  • مخابرات: انواع گرایش‌های مخابرات _ انواع گرایش‌های الکترونیک
  • صاایران: انواع گرایش‌های الکترونیک – انواع گرایش‌های مخابرات – کنترل
  • ایران ترانسفو: همه گرایش‌های برق بیشتر قدرت
  • هوافضا: انواع گرایش‌های مخبرات – انواع گرایش‌های الکترونیک – کنترل – الکترونیک قدرت و ماشین
  • سازمان‌های نظامی: همه گرایش‌های الکترونیک – انواع گرایش‌های مخبرات – گرایش کنترل – الکترونیک قدرت و ماشین
  • سازمان انرژی اتمی: تمام گرایش‌های الکترونیک – تمام گرایش‌های مخبرات – گرایش کنترل – الکترونیک قدرت و ماشین
  • وزارت ارتباطات: تمام گرایش‌های الکترونیک – تمام گرایش‌های مخبرات
  • سازمان‌های امنیتی: همه گرایش‌های الکترونیک – انواع گرایش‌های مخبرات
  • دانشگاه‌ها: تمامی رشته‌ها البته با شرط رزومه قوی
  • بانک‌ها: همه گرایش‌های الکترونیک
  • مپنا: گرایش‌های برق بیشتر گرایش‌های قدرت
  • نیروگاه‌ها: همه گرایش‌های قدرت – گرایش کنترل

این مجموعه‌ها و سازمان‌ها مهمترین محفل برای جذب فارق التحصیلان رشته برق است که از نظر درآمد و مزایا در جایگاه بالاتری نسبت به دیگر سازمان‌ها قرار دارند. اگر شما موارد بیشتری میشناسید لطفاً در بخش کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.

شرایط به دست آوردن شغل برق در سازمان‌های دولتی

  1. برای آقایان مشخص بودن تکلیف سربازی
  2. دارا بودن شرط معدل (برای کارشناسی و دولتی معمولاً در حدود 14.5 و برای ارشد 15.5 است و برای آزاد احتمالاً نیم نمره تا یک نمره بیشتر)
  3. ثبت نام اولیه
  4. قبول شدن در آزمون کتبی
  5. قبولی در مصاحبه
  6. یک تا پنج سال کارآموز پیمانی (البته با حقوق و مزایا نسبتاً معقول)
  7. استخدام رسمی

برای شرکت و اطلاع از آزمون‌های استخدامی دولتی، سایت سنجش و دیگر سایت‌های کاریابی مثل آی استخدام و … اطلاع رسانی میکنند پس اگر به شغل برق کارمندی علاقه دارید این سایت‌ها را چک کنید.

اگر دنبال شغل برق برای راه اندازی کسب و کار شخصی هستی شاید بهترین انتخاب کارمندی در شرکت‌های خصوصی باشد.

شغل برق کارمندی در شرکت‌های خصوصی

یکی دیگ از شغل‌های برق که به خصوص در شهرهای نسبتاً بزرگ بیشتر رواج دارد کارمندی برای شرکت‌های خصوصی است که در اینجا آن را بررسی خواهیم کرد.

مزایا شغل برق کارمندی در سازمان‌های خصوصی

  • مهمترین و اصلی‌ترین دلیل آن یادگیری کار و بعد از چند وقت راه‌اندازی کسب و کار شخصی است.
  • اگر سازمان بزرگی باشد ممکن است درآمد آن تا چندین برابر شغل دولتی برسد و همچنین مزایایی مل سفر خارج داشته باشد.
  • نداشتن آزمون استخدامی: در شرکت‌های خصوصی به مدرک و دانش تئوری اهمیت چندانی نمیدهند و ملاکشان کاری است که میتوانید برای آن‌ها انجام دهید.
  • محیط پویاتر و جذاب‌تر به خصوص در مجموعه‌هایی با مدیریت و رهبری برتر
  • امکان پیشرفت شغلی سریع در صورت داشتن توانایی. برعکس کارهای دولتی در سازمان‌های خصوصی اگر قابلیتی داشته باشید به احتمال زیاد دیده میشود (اگر مجموعه درست و حسابی باشد)

در کنار این مزایای هیجان‌انگیز باید به معایب شغل‌ برق کارمندی غیر دولتی اشاره کنیم:

  • امنیت شغلی بسیار پایین: به خصوص برای مجموعه‌های کوچک هر روز ممکن است برشکست کنند.
  • حقوق کارآموزی صفر در اکثر مجموعه‌های خصوصی.
  • سختی کار بیشتر و استراحت کمتر نسبت به شغل برق دولتی. کارفرماهای شرکت‌های خصوصی برای رسیدن به بیشترین سود هدفشان استفاده از کلیه پتانسیل‌های مجموعه است و این باعث میشود کار مفیدی بیشتری انجام شود.
  • مرخصی‌های محدود.
  • همانطور که گفتیم مهمترین معیار قبولی در مجموعه‌های خصوصی کار بلدی و داشتن هنر است و معدل و… چندان تاثیری بر موفقیت شما در گرفتن شغل نخواهد داشت.

بهترین مجموعه‌های خصوصی برای شغل مهندسی برق

در زیر به بررسی مهمترین و بهترین مجموعه‌ها و سازمان‌هایی که مهندسان برق را جذب می‌کنند یا به نوعی شغل برق را پوشش میدهند معرفی میکنیم:

صنایع غذایی برای شغل برق

اگر به دنبال ساختن رزومه، امنیت شغلی و حقوق نسبتاً بالا هستند شاید بهترین گزینه و بهترین انتخاب پیدا کردن شغل برق در یکی از مجموعه‌های غذایی باشد.

به طور کلی در ایران، مجموعه‌های صنایع غدایی مثل گلرنگ، کاله، داروگر، مینو و … دارای شرایط فوق‌العاده‌ای برای شغل مهندسی برق هستند. البته برخی از این مجموعه‌ها به ظاهر خصوصی هستند و در عمل وابسته به یکی از سازمان‌های غیر خصوصی هستند.

گرایش‌هایی از مهندسی برق را که معمولاً بیشتر جذب میکنند، تمامی رشته‌های مهندسی برق به خصوص گرایش‌های الکترونیک. شاید قبولی و گرفتن جایگاه شغل برق در این مجموعه‌ها کمترین ارتباط را با رشته دانشگاهی داشته باشد.

شرکت‌های نمایندگی خارجی

اگر به دنبال رزومه، مهارت‌های کسب و کار و فروشندگی، درآمد نسبتاً بالا و …. هستید شاید جایگاه شغل برق در شرکت‌های نمایندگی خارجی گزینه مناسبی برای شما باشد.

یکی دیگر از مجموعه‌ها و شرکت‌های خصوصی که برای کارمندی و شغل مهندسی برق میتواند ایده‌آل باشد، شرکت‌های نمایندگی است.

منظور ما از شرکت‌ها و مجموعه‌های نمایندگی در حقیقت فروشنده‌های محصولات خارجی است زیرا همانطور که میدانیم در ایران اکثر مجموعه‌هایی که ادعای نمایندگی رسمی می‌کنند در حقیقت فروشنده هستند و نه نماینده رسمی.

از مهمترین شرکت‌های نمایندگی خصوصی برای شغل مهندسی برق میتوان به نمایندگی‌های شرکت‌های بزرگ اروپایی (البته در عمل میدانیم که نمایندگی وجود ندارد)، مثل نمایندگی زیمنس، abb و… و همچنین نمایندگی‌های غیر اروپایی مثل lg و … اشاره کرد.

شرکت‌های کوچک برای شغل مهندسی برق

اگر به دنبال یادگیری مهارت‌هایی برای کسب و کار شخصی، ساخت رزومه و سابقه شغلی هستید، شاید بهترین انتخاب شغل برق در مجموعه‌های کوچک باشد.

منظور ما از شرکت‌های کوچک خصوصی در اینجا، مجموعه‌هایی هستند که کمتر از 100 پرسونل دارند ولی به صورت شرکت در حال فعالیت هستند.

از مهمترین شرکت‌های کوچک برای شغل مهندسی برق میتوان به شرکت‌های تعمیرات وسایل برقی، شرکت‌های فروش و تعمیر تجهیزات پزشکی، شرکت‌های it، شرکت‌های راه و ساختمان و… اشاره کرد.

این مجموعه‌ها بیشتر به دنبال مهندس فروش هستند و این یعنی یک اطلاعات کلی از مهندسی برق و بیشتر داشتن علم و مهارت فروش و بازاریابی. البته به طور کلی افرادی با مهندسی برق گرایش الکترونیک و الکترونیک قدرت را بیشتر در این شغل برقی میبینید.

همکاری با کسب و کارهای شخصی فعال در زمینه مهندسی برق

اگر به دنبال یادگیری سریع شغل با تمام فوت و فن‌های آن هستید و دنبال درآمد (بالایی) نیستید شاید بهترین گزینه همکاری با کسب و کارهای شخصی فعال در زمینه مهندسی برق باشد.

منظور ما از کسب و کارهای شخصی در زمینه مهندسی برق مواردی مثل تعمیر آسانسور، تابلو برق، دوربین مدار بسته، تعمیرات موبایل و …. است.

برای همکاری با این کسب و کارها مدرک مهم نیست و بیشتر باید مهارت‌های مرتبط و مورد نیاز را داشته باشید.

 

انتخاب شغل

 

شرایط همکاری با شرکت‌های خصوصی فعال در زمینه شغل مهندسی برق

به طور کلی میتوان گفت که شرکت‌های خصوصی بر عکس شرکت‌ها و مجموعه‌های دولتی از شما معدل بالا، تئوری قوی و … نمیخواهند بلکه داشتن مهارت برای این مجموعه‌ها اولویت اصلی است.

مهارت‌های نرم افزاری مورد نیاز برای شغل مهندسی برق

به طور کلی هر کدام از ما مهندسان برق در طول دوران دانشجویی خود، یکسری از نرم افزارها را آموخته و از آن‌ها برای پروژه دروس مختلف و پایان‌نامه استفاده کرده‌ایم.

از مهمترین نرم افزارهایی که برای شرکت‌های خصوصی فعال در زمینه برق مهم است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نرم افزار MATLAB
نرم افزار Gams
نرم افزار Proteus
میکروکنترلر AVR
نرم افزار ETAP
نرم افزار autocad
نرم افزار Orcad
نرم افزار LabVIEW
نرم افزار BASCOM
نرم افزار Franklin
نرم افزار CYME PSAF
نرم افزار Dialux
نرم افزار Protel
نرم افزار Pspice
نرم افزار IC-Databook
نرم افزار MiscEI
نرم افزار Desginer ۵۵۵
نرم افزار۸۰۵۱ IDE )۸۰۵۱ Integrated Development Environment )
نرم افزار Electrical Calculation

مطمئناً لازم نیست که همه این نرم افزارها را بلد باشیم ولی آشنایی با نرم افزاری مثل اتوکد میتواند شانس قبولی در شغل مهندسی برق در شازمان‌های خصوصی را افزایش دهد.

مهارت‌های نرم برای قبولی در شغل برق شرکت‌های خصوصی

منظور از مهارت‌های نرم، مهارت‌هایی است که لزوماً مهندسی نیستند و اتفاقاً روی قبولی در شرکت‌های خصوصی بیسار و هم هستند و در نهایت مهمترین عامل بر میزان درآمد ما هستند.

از جمله مهارت‌های نرمی که یک مهندس برق باید داشته باشد به خاطر داشتن زبان انگلیسی (یا زبان‌های دیگر) مهارت فروش و بازاریابی، مهارت مذاکره، مهارت مدیریت پروژه، مهارت‌های زبانی و …. است.

بدون داشتن مهارت‌های نرم احتمالاً هیچ پیشرفت چشمگیر شغلی در شغل برق یا هر شغل دیگری اتفاق نخواهد افتاد.

مهارت‌های تخصصی برقی

داشتن مهارت‌های تخصصی برقی مثل به خاطر داشتن کار با تجهیزات، توانایی تعمیر، نحوه نگهداری و بهره برداری، توانایی شناخت گزینه مناسب از بین محصولات برقی موجود، تحلیل مشکلات برقی در صورت به وجود آمدن، توانایی نصب و راه‌اندازی تجهیزات برقی و … میتواند تضمین کننده گرفتن شغل برق در این مجموعه‌ها باشد.

تحصیلات لازم برای شغل کارمندی چه دولتی و چه خصوصی برق

به طور کلی میتوان گفت که برای شرکت‌های خصوصی تا حد زیادی مدرک اهمیت چندانی ندارد و شاید حتی ترجیحشان به استخدام افرادی با مدارک دیپلم و نهایتاً کارشناسی باشد و البته حقوق این مجموعه‌ها بر اساس توانایی فرد است و نه مدرک دانشگاهی.

در شرکت‌ها و مجموعه‌های دولتی میتوان گفت این مورد تا حدود زیادی برعکس است و در حقیقت هر چه مدرک دانشگاهی بالاتری با معدل بالاتری داشته باشید احتمال قبولی شما به مراتب بالاتر خواهد رفت.

 

 

اگر جاه طلب هستید، بهترین شغل برق برای شما کسب و کار شخصی است.

کسب و کار شخصی شغل برق

اگر فرد بلند پروازی هستید، اگر دستور شنیدن را دوست ندارید، اگر یک مهارت پول‌ساز را به خوبی بلد هستید، اگر نیال درآمدهای بالا هستید، اگر به سازندگی علاقه دارید و … بهترین راه کسب درآمد از مهندسی برق برای شما راه اندازی کسب و کار (بیزینس) شخصی است.

میتوان شغل برق کسب و کار شخصی را به دسته‌های مختلفی تقسیم کرد که ما در اینجا به چهار مورد اصلی آن‌ها میپردازیم:

شغل مهندسی برق – تولید

اگر به ساختن علاقه دارید و مهارت‌های لازم آن را هم دارید میتوانید قطعات یا اپلیکیشن‌های مختلف برقی طراحی و تولید کنید و به درآمد خوبی برسید.

با اینکه از دروس دانشگاه به احتمال زیاد نمیشود چزی تولید کرد ولی تولید برای گرایش‌های الکترونیک و الکترونیک قدرت جای کار نسبتاً بیشتری دارد تا سایر گرایش‌ها.

اگر به تولید علاقه دارید باید خطر رفع و برقراری تحریم، قیمت دلار، رقبای خارجی و … را به جان بخرید. همچنین کسب و کار تولید فقط تولید نیست و باید برای فروش محصول تولید شده هم برنامه ریخت و از طرف دیگر بسته به محصول تولیدی نیاز به سرمایه اولیه نسبتاً زیادی دارد.

شغل برق – فروش

اگر دنبال یک شغلی هستید که در عین مهندسی بودن، سختی‌های مهندسی برق را نداشته باشد و البته درآمد و پرستیژ نسبتاً بالایی هم داشته باشد شاید فروش تجهیزات برقی یک گزینه ایده‌آل باشد.

برای این که بتوانیم کسب و کار شخصی فروش تجهیزات برقی را راه بیاندازیم نیاز به سرمایه اولیه، مهارت فروش، مهارت بازاریابی، مهارت تبلیغات، شناخت شرایط بازار، شناخت عمده فروشان و … است.

در مورد شغل برق فروش، گرایش‌ها و حتی مدرک تاثیر چندانی ندارد و فقط کافی است شما یک آشناییت کلی در مورد محصولات و تجهیزات برقی داشته باشید.

شغل برق – خدمات تعمیر و نگهداری

اگر به دنبال شغل برق با سرمایه اولیه اندک و بازار کار نسبتاً مستقل به شرایط بازار، قیمت دلار، تحریم و … هستید و در عین حال درآمد خوب (نه خیلی زیاد) هستید شاید یک گزینه معقول کار تعمیرات، نصب و نگهداری تجهیزات برقی باشد.

برای این که شغل برق خدماتی داشته باشید نیاز به یک مکان (مغازه) دارید به علاوه دانش فنی و تجربه. پس باید یک سرمایه اولیه حداقل چند ده میلیونی و حداقل مثلاً دو الی سه سال سابقه کار داشته باشید تا بتوانید برای خود تکنسین برق شوید.

در ضمن باید به تبلیغات هم در شغل‌های خدماتی توجه ویژه‌ای داشت زیرا معمولاً مردم به افراد با سابقه در حل مسائل خدماتی اعتماد بیشتری دارند تا افرادی که تازه وارد بازار کار برق خدماتی شده‌اند.

بهترین کسب و کار و شغل مهندسی برق

بهترین شغل برق شغلی است که مزایای زیر را داشته باشد:

  • درآمد بالا
  • پرستیژ بالا
  • سرعت بالا در به درآمد رسیدن
  • کارآموزی کوتاه مدت
  • رئیس نداشته باشد
  • مزایای عالی داشته باشد
  • اوقات فراغت خوبی داشته باشد
  • به محل سکونت نزدیک باشد
  • افراد موفقی که میشناسیم آن شغل را داشته باشند
  • و….

برای آشنایی با بهترین شغل مقاله زیر را مطالعه نمایید (کافی است روی آن کلیک کنید):

بهترین شغل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *