نماد سایت ب م م

آموزش دیجیتال مارکتینگ فقط در 9 مرحله به سبک bememim

دیجیتال مارکتینگ

 

آموزش دیجیتال مارکتینگ از چه بخش هایی ترتیب میشود؟ چرا آموزش دیجیتال مارکتینگ برای کسبوکارها ضروری است؟ تفاوت بازاریابی اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ چیست؟ فروشگاه های اینترنتی و آنلاین شاپ ها برای اینکه بهترین نتیجه را بگیرند باید چه مراحلی را طی کنند؟

اگر شما هم برای افزایش فروش و البته افزایش درآمد به دنبال یک راهنمای جامع در زمینه آموزش دیجیتال مارکتینگ میگردید، بهتون تبریک میگویم جای درستی آمدید. در این مقاله میخواهیم به صورت دقیق و قدم به قدم با زبان خودمونی و ارائه راهکارهای عملی به آموزش دیجیتال مارکتینگ و آموزش بازاریابی بر بستر فضای دیجیتال بپردازیم.

 

یک فرصت ویژه

نمیخوای یاد بگیری چند تومن، کجا، چه تبلیغی بری که مشتری زیادِ دست به نقد، جذب کنی؟
دوره زیر بازاریابیت را متحول میکنه! بررسیش که ضرر نداره، همین الان بررسیش کن:

 

 

این مقاله، یک راهنما برای اصول اولیه دیجیتال مارکتینگ است که به صورت دقیق در مورد آموزش دیجیتال مارکتینگ، تعریف آن، مزایای انجام آن بوده و کانال های اصلی آن را توضیح می دهد. هر بخش شامل دو قسمت است، قسمت اول شامل مواردی است که باید آن‌ها را بدانید و قسمت دوم شامل نکاتی است که می توانید امروز از آنها استفاده کنید.

 

 

 

 

آموزش دیجیتال مارکتینگ به زبون خودمونی

قبل از اینکه برویم سراغ کلمه های قلمبه سلمبه میخواهم خیلی راحت بهت بگم داریم از چی حرف میزنیم و آموزش دیجییتال مارکتینگ چه دردی از ما دوا میکنه و بعد بریم سراغ تخصص حرف زدن.

دیجیتال مارکتینگ یعنی بیایم محصول و خدماتمون را به وسیله چیزهایی مثل ایمیل، سرچ گوگل، اینستاگرام، پیامک و.. به خلق خدا معرفی کنیم و بفروشیم.

یعنی بر خلاف بازاریابی معمولی که باید یک فردی به عنوان ویزیتور میرفت و مشتری را متقاعد میکرد یا میشست توی مغازه تا یک بنده خدایی میومد برای خرید.

خلاصه چون ویزیتور دردسر داره (بیسوادی، پرمدعایی و…)، نمیتونیم به روش حضوری به کل ایران بفروشیم، فرایند پرزنت محصول و سر زدن به مشتری زمان بر و پر هزینه است و از طرف دیگه مشتری ها حال دم مغازه اومدن را ندارن، باید دست به دامن جایی شد که مشتری ها همیشه حضور دارند و اینجاست که آموزش دیجیتال مارکتینگ درخشان میشود.

با آموزش دیجیتال مارکتینگ بدون محدودیت در زمان و مکان مشتری ها را در جایی که همیشه حضور دارند خفت میکنیم.

از اینستاگرام و شبکه های اجتماعی گرفته تا پیامک و ایمیل و حتی زمانی که مشتری سرچ میکنه، ما در کمین مشتری هستیم.

پس معلومه که آموزش دیجیتال مارکتینگ باید اولیویت هر کسبوکاری باشه که نمیخواهد برشکسته بشه اما قبلش باید مقاله های زیر را بخونی:

 

 

 

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ به هر اقدام بازاریابی میگویند که در پلتفرم های دیجیتال انجام می شود، صرف نظر از اینکه دستگاه به اینترنت متصل است یا خیر . زیر چتر بازاریابی دیجیتال، بازاریابی اینترنتی یا آنلاین است که شامل ایمیل مارکتینگ، تبلیغات پولی در پلتفرم های رسانه های اجتماعی و سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) می شود.

در حقیقت بازاریابی اینترنتی زیر مجموعه بازاریابی دیجیتال است.

اصطلاحات بازاریابی دیجیتال و بازاریابی اینترنتی اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند، اما بازاریابان باید از تفاوت آن دو آگاه باشند. “دیجیتال مارکتینگ” تمام استراتژی های بازاریابی را توصیف می کند که از خدمات دیجیتال استفاده می کنند (مانند رسانه های اجتماعی یا تبلیغات تلویزیونی)، در حالی که “بازاریابی اینترنتی” استراتژی های بازاریابی را توصیف می کند که فقط از طریق اینترنت اجرا می شوند. در حالی که خط بین آنها می تواند مبهم شود، این طور در نظر بگیرید که بازاریابی اینترنتی نوعی بازاریابی دیجیتال است و تقریا 90 درصد دیجیتال مارکتینگ است.

 

 

 

 

 

چک لیست ” آموزش کامل طراحی سایت همراه با دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به فروش بالا “

قبل از اینکه بخواهیم موارد دیگر و تخصصی دیجیتال مارکتینگ را بررسی کنیم، برای راحتی کار شما تصمیم گرفتیم به آموزش کامل طراحی سایت همراه با دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به فروش بالا بپردازیم تا هر چه سریعتر اگر میخواهید حق خود را از فضای آنلاین و بستر اینترنت بگیرید یا درآمد خود را افزایش دهید این کار برای شما امکان پذیر باشد.

دقت کنید که:

حتی اگر شما قصد داریئ به صورت تخصصی فقط  فقط روی دیجیتال مارکتینگ کار کنید و به عنوان یک دیجیتال مارکتر مشغول به کار شوید باید این چکلیست را به گوش جان بسپارید زیرا لازمه موفقیت شما این است که با اصول بیزینس  و کلیت مسیر آشنا شوید.

 

قبل از وود به این چکلیست باید ابتدا دو آموزش فوق العاده یعنی آموزش فروش و آموزش فروش تلفنی را به عنوان گام صفر فرایند آموزش کامل طراحی سایت همراه با دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به فروش بالا، مشاهده نمایید.

 

1. ایده

در گام اول آموزش کامل طراحی سایت همراه با دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به فروش بالا باید ما یک ایده پیدا کنیم. منظور از ایده در این جا این است که مشخص کنیم دقیقا میخواهیم از چه راهی کسب درآمد کنیم؟ چه چیزی قرار است بفروشیم؟ چه خدماتی را قرار است ارائه دهیم و در یک کلام درآمد ما قرار است از چه راهی تامین شود؟

برخی از مهمترین ایده‌ها عبارتند از:

 

 

 

 

2. بیزینس پلن

بیزینس پلن یا نقشه کسب و کار لازمه دیجیتال مارکتینگ، فروش و هر آنچه که به درآمد منجر میشود است. زیرا ما باید بر آن اساس پلن تبلیغاتی، استراتژی مارکتینگ، سیستم سازی، استخدام یا تعدیل و… انجام دهیم.

پس در گام دوم اگر میخواهید وارد دنیای دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار آموزشی شوید، همین الان در دوره بیزینس پلن شرکت نمایید تا بتوانید هر چه سریعتر نقشه راه کسب و کار خود را ترسیم نمایید و با اعتماد به نفس به موفقیت برسید.

 

3. برند

آموزش کامل طراحی سایت همراه با دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به فروش بالا امکان پذیر نیست مگر آنکه برند را بشناسسیم و برای برندسازی برنامه درست و دقیقی داشته باشیم.

به صورت کلی باید 4 مورد را در این مرحله در نظر بگیریم:

  1. اسم برند: برای کسب و کار خود اسمی انتخاب کنیم که بعدا در تبلیغات دیجیتال مارکتینگ به راحتی بتوانیم بفروشیم! شما میتوانید از خدمات طراحی نام برند ما استفاده نمایید.
  2. شعار برند: بهر کسب و کاری نیازمند یک شعار برند یا شعار تبلیغاتی است تا بتواند از آن برای جذب مخاطب و مشتری بیشترین بهره ممکن را ببرد! شما میتوانید از خدمات طراحی شعار برند ما استفاده نمایید.
  3. لوگو: لوگو عامل تمایز ظاهری کسبوکار، محصولات و خدمات ما با سایر رقبا است که به خصوص در دنیای دیجیتال مارکتینگ که رقیب شما نه مغازه کناری با چند متر فاصله که همین سایت یا پیج کناری در چند سانتیمتری شما است، اهمیت دارد. شما میتوانید یا در دوره طراحی لوگو شرکت نمایید یا از خدمات طراحی لوگو ب م م بهره مند شوید
  4. شهرت: چه به عنوان یک دیجیتال مارکتر و چه به عنوان مسئول دیجیتال مارکتینگ صاحب کسبوکار خود برای افزایش فروش باید بر روی برندسازی شخصی خود از ابتدای خلق بیزینس خود، کار نمایید. برای این کار کافی است، آموزش پرسونال برندینگ را مشاهده نمایید.

 

دقت نمایید که این 4 مورد جزء جدایی ناپذیر آموزش کامل طراحی سایت همراه با دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به فروش بالا است که منجر میشود شما هر چه سریعتر به موفقیت برسید.

 

 

 

 

4. سایت

در گام چهارم چکلیست آموزش کامل طراحی سایت همراه با دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به فروش بالا شما باید سایت خود را راه اندازی کنید. برای این کار دو راه پیش روی شما وجود دارد:

  1. یادگیری: شما میتوانید با استفاده از دوره آموزشی طراحی سایت ب م م خودتان کار طراحی سایت را انجام دهید. این روش برای افرادی که سرمایه کمی دارند و میخواهند خودشان کار را جمع کنند مناسب است.
  2. بیرون سپاری: شما میتوانید برای اینکه سریعتر به موفقیت برسید و به نوعی مدیریت زمان انجام دهید، از خدمات طراحی سایت ب م م استفاده نمایید.

 

همچنین اگر علاقه‌ای به سرعت اول در کسب درآمد ندارید و میخواهید رایگان پیشبروید به شما توصیه میکنم  آموزش وردپرس را مشاهده نمایید تا حداقل با گذراندن این آموزش بتوانید وارد مسیر دیجیتال مارکتینگ شوید.

 

 

5. محتواسازی

از اینجا به بعد میتوانیم بگوییم که وارد کار اصلی دیجیتال مارکتینگ شدیم. در این بخش شما باید آموزش تولید محتوا و آموزش تولید محتوا برای سایت را مشاهده نمایید.

در این بخش شما باید یاد یگیرید:

 

علاوه بر مموارد بالا، موارد دیگری هم وجود دارد مثل تجهیزات تولید محتوا، تجهیزات نورپردازی، میکروفون برای تولید محتوا و… که به عنوان یک فرد فعال در حوزه بازاریابی دیجیتال نه تنها باید آن را بشناسیم، بلکه باید در این موارد صاحب سبک باشیم.

 

 

 

برای تسریع در تولید محتوای آموزشش دیجیتال مارکتینگ، همین الان مقاله آموزش تولید محتوا با ChtGPT را بخوانید.

 

 

6. جذب مشتری از گوگل

در این مرحله از دیجیتال مارکتینگ ما باید بر بهینه سازی موتورهای جستجو مسلط شوید. فعالان حوزه دیجیتال به جذب رایگان ( بدون پرداخت هزینه مستقیم ) مخاطب از طریق گوگل سئو میگویند.

دقت نمایید که درست است که سئو بخشی از دیجیتال مارکتینگ است اما خود آن آنقدر شاخه‌های گسترده دارد که به تنهایی میتواند یک تخصص تمام عیار باشد و با ترکیب با مورد قبلی یعنی بازاریابی محتوا فروش شما را به شکل چشمگیری افزایش دهد.

بعد از مطالعه کامل آموزش سئو میتوانید شاخه‌های آن را بررسی کرده و یاد بگیرید:

بعد از مشاهده و مطالعه کامل موارد فوق شما به این مبحث دیجیتال مارکتینگ تا حد بسیار خوبی مسلط میشوید.

 

 

7. سوشال مدیا

بعد از سئو مهمترین بخش آموزش کامل طراحی سایت همراه با دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به فروش بالا لازم فعالیت خود در شبکه‌های اجتماعی یا همان سوشال مدیا یعنی اینتاگرام، توییتر، فیسبوک، یوتیوب، آپارات و… را شروع نماییم.

در ایران و الان که داریم این چک لیست را مطالعه و مشاهده میکنیم بیشترین شبکه اجتماعی که توسط ایرانیان مورد استقبال قرار گرفته است، اینستاگرام است. شما میتوانید بری یادگیری و جذب مخاطب از طریق این پلتفرم آموزش تولید محتوا اینستاگرام است.

 

 

8. جذب با ایمیل

یکی از بزرگترین و مهمترین راه های جذب مخاطبان و فروش اینترنتی، ایمیل است. طبق تحقیقات و بررسی‌های انجام شده یکی از راه‌های بازریابی و روش‌های مارکتینگ با بیشترین بازگشت سرمایه ایمیل است.

در این گام فقط کافی است آموزش ایمیل مارکتینگ را بررسی نمایید تا بتوانید به صورت قدم به قدم بخش بازاریابی از طریق ایمیل را در مسیر آموزش کامل طراحی سایت همراه با دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به فروش بالا، به خوبی و خوشی پشت سر بگذارید.

 

 

 

 

9. تبلیغ

برای اینکه بتوانید از راه‌های تبلیغات مختلف مشتریان زیادی را جذب کنید و فروش خود را خیلی سریع افزایش دهید، کافی است آموزش تبلیغات را مشاهده نمایید.

دقت کنید که مهمترین بخش اثیر گذار بر موفقیت مالی هر کسب و کار، استراتژی و شیوه تبلیغات آن است و یکی از مهمترین کارهای هر دیجیتال مارکتر این است که تبلیغاتی با بازگشت سرمایه مناسب طراحی کند.

در حقیقت یکی از کارهای دیجیتال مارکتینگ این است که:

  1. نوشتن متون تبلیغاتی و تبلیغ نویسی
  2. طراحی یا نظارت بر گرافیک تبلیغ
  3. شناخت پلتفرم ها
  4. طراحی استراتژی تبلیغ
  5. انتخاب بهترین پلتفرم با تجه به بودجه تبلیغ

 

برای یادگیری تبلیغات باید مقالات زیر را بخوانید:

 

 

چرا دیجیتال مارکتینگ؟

تا یک دهه پیش، کسب‌وکارها منحصراً از طریق تبلیغات در بیلبوردها، روزنامه‌ها، مجلات، رادیو یا تلویزیون به مخاطبان و مشتریان احتمالی خود دسترسی پیدا می‌کردند. امروزه، کسب‌وکارها می‌توانند با حداقل 80 درصد مردمی که از اینترنت استفاده می‌کنند، از طریق کانال‌های دیجیتالی که شامل رسانه‌های اجتماعی (مثل اینستاگرام، تلگرام، یوتوب و…)، وب‌سایت‌های خبری و ایمیل هستند، ارتباط برقرار کنند.

این برای کسب و کار شما چه معنایی دارد؟ این بدان معنی است که همراه با چندین هزار نفر که ممکن است بیلبورد شما را ببینند، می توانید از طریق دیجیتال مارکتینگ به میلیون ها نفر در سراسر ایران و یا حتی بسته به خدمات و محصولات خود به تمام جهان دسترسی داشته باشید و آنها را در یک خرید لذت بخش دیجیتالی-اینترنتی هدایت کنید.

 

 

چرا دیجیتال مارکتینگ مهم است؟

دیجیتال مارکتینگ برای رشد کسب و کار در دنیای تکنولوژی محور امروزی بسیار مهم است. مصرف کنندگان و مشتریان روزانه ساعت های زیادی را صرف چک کردن ایمیل، استفاده از رسانه های اجتماعیی مثل اینستاگرام، خواندن اخبار و خرید اینترنتی می کنند. در واقع، تحقیقات نشان می‌دهد که در سال 2020، بزرگسالان ایالات متحده آمریکا به طور متوسط ​​هفت ساعت و 50 دقیقه در روز را با دستگاه‌های دیجیتال خود سپری می‌کنند که افزایشی 15 درصدی نسبت به سال 2019 نشان می‌دهد.

البته در ایران گزارشات و تحقیقات رسمی مبنی بر میزان استفاده از افراد جامعه، منتشر نشده است اما میتوان برآورد کرد که ایران و به خصوص افراد جوان‌تر و افرادی که از نظر مالی دارای شرایط بهتری هستند، ساعت های زیادی را در فضای دیجیتال میگذرانند، حال چه این فضا ایمیل باشد برای شغل خود و یا اینستاگرام برای وقت گذرانی.

استفاده از دیجیتال مارکتینگ می تواند پتانسیل درآمد و رشد هر کسبوکاری را افزایش دهد. برخلاف تاکتیک‌های قدیمی مانند بیلبوردها و تبلیغات رادیویی، بازاریابی دیجیتال به سازمان‌ها کمک می‌کند تا با دقت مخاطبان ایده‌آل خود را هدف قرار دهند که نتیجه آن نرخ بازگشت سرمایه (ROI) بالاتری نسبت به روش‌های بازاریابی سنتی و آفلاین است.

مزایای دیجیتال مارکتینگ چیست؟

علاوه بر دستیابی به مخاطبان هدف، مزایای دیگری نیز در بازاریابی دیجیتال وجود دارد، از جمله:

  1. مقرون به صرفه است: مشاغل کوچک و متوسط ​​اغلب برای رقابت با برندهای بزرگ تلاش می کنند. دیجیتال مارکتینگ حتی به زمین بازی کمک می کند. با یک استراتژی بازاریابی دیجیتال واضح، حتی یک بودجه کوچک می تواند به هدایت نیازمندان و مشتریان به وب سایت، اپلیکیشن یا فروشگاه حضوری شما کمک کند.
  2. اندازه گیری آن آسان است: برخی از کمپین های بازاریابی حضوری، ROI مناسبی ایجاد می کنند، اما به سختی می توان فروش را به یک تبلیغ خاص نسبت داد یا معیارهای واضح موفقیت را مشاهده کرد. با استفاده از یک استراتژی بازاریابی اینترنتی یکپارچه ، می توانید کاربران را در کل چرخه خرید ردیابی کنید تا بهتر بفهمید چه چیزی کار می کند – و چه چیزی می تواند بهبود یابد. در واقع، 72 درصد از تیم های بازاریابی با عملکرد بالا، عملکرد را در زمان واقعی (real time) تجزیه و تحلیل می کنند.
  3. باعث ایجاد تعامل می شود: با بازاریابی اینترنتی، برندها می توانند با مشتریان در هر جایی که در سفر مشتری باشند، تعامل داشته باشند. به عنوان مثال، شما می توانید آموزش دهید، به سوالات پاسخ دهید، حتی خدمات مشتری را از یک پلتفرم ارائه دهید.
  4. برای مشتریان شخصی سازی شده است: بازاریابی دیجیتال امکان تقسیم بندی مشتریان را بر اساس علایق و سابقه تعامل آنها برای ایجاد تجربیات شخصی در مقیاس فراهم می کند. این به کسب و کارها این فرصت را می دهد تا مشتریان را در هر مرحله از سفر خود تحت تأثیر قرار دهند.
  5. امکان به‌روزرسانی و بهینه‌سازی وجود دارد: هنگامی که یک تراکت چاپ میشود یا یک بیلبورد بالا می‌رود، نمی‌توانید تغییراتی ایجاد کنید. با دیجیتال مارکتینگ، برندها می‌توانند سرفصل‌های مختلف را آزمایش کنند، اشتباهات تایپی را اصلاح کنند و تبلیغات را با کلیک کردن روی چند دکمه تغییر دهند و تغییرات بلافاصله ظاهر شوند.
  6. تیم های بازاریابی با عملکرد بالا می توانند عملکرد را در زمان واقعی تجزیه و تحلیل کنند.

منبع: Salesforce State of Marketing

 

 

 

 

 

آموزش دیجیتال مارکتینگ

برای راحتی آموزش دیجیتال مارکتینگ با توجه به بازار ایران تصمیم گرفتیم به صورت قدم به قدم و به صورت یک چک لیست با هم در ادامه مراحل را بررسی کنیم:

1. هدف چیست؟

اولین قدم در آموزش دیجیتال مارکتینگ این است که هدف خود را مشخص کنیم. باید قبل از هر کاری برای خودمان مشخص کنیم که هدفمان چیست؟ برای چه میخواهیم آن را یاد بگیریم؟ و سوال هایی مثل این.

برخی از اهدافی که ما با آموزش دیجیتال ماررکتینگ آن را دنبال میکنیم عبارتند از:

  1. فروش کالا: خیلی از ما ممکن است قصد داشته باشیم کالای فیزیکی مثل کتاب ( چگونه کتاب بنویسیم )، لباس زنانه، گوشی موبایل و… بفروشیم.
  2. فروش خدمات: برخی از ما ممکن بخواهیم با آموزش دیجیتال مارکتینگ خدماتی مثل آموزش برگزاری وبینار، آموزش کسب درآمد، تعمیرات پکیج، تعمیرات آسانسور، نصب دوربین مدار بسته و… بفروشیم.
  3. برند شخصی: برخی از افراد هم ممکن است آموزش دیجیتال مارکتینگ را با یک هدف دنبال کنند و آن هم چیزی نیست جز پرسونال برندینگ. یعنی این افراد قصد دارند با روش‌ها و تکنیک‌های مختلف سوار بر بستر اینترنت کاری کنند افراد بیشتری آن‌ها را بشناسند، به آن‌ها اعتماد کنند و در نهایت آن ها را به عنوان یک متخصص دوست داشتنی در یک زمینه خاص بشناسند.
  4. برند: برخی از صاحبان کسبوکارها و کارآفرینان هم برای اینکه برند خود را جا بیاندازند تا حالا به صورت غیر مستقیم و از طریق کانال های توزیع مشتریان بیشتری را برای محصولات و خدمات خود جذب کنند به دنبال آموزش دیجیتال مارکتینگ هستند. مثل مجموعه هایی که در تلویزیون خود را معرفی میکنند ولی فروششان در سوپرمارکت‌ها و جاهای دیگر است.
  5. شغل: ممکن است هدف ما از آموزش دیجیتال مارکتینگ این باشد که به دنبال شغل خانگی، شغل برای افراد درونگرا یا بهترین شغل برای خانم ها، شغل مناسب ENFJ یا مواردی مثل این بوده و با تحقیق به این نتیجه رسیده باشیم که دیجیتال مارکتینگ شغل مناسبی برای ما است.
  6. ترکیبی: برخی از افراد هم به دنبال دو یا چند مورد از موارد بالا به صورت همزمان هستند. به عنوان مثال من ( محمد نیکبخت )، از دیجیتال مارکتینگ برای فروش خدمات آموزشی، برندسازی شخصی، فروش خدمات و… استفاده میکنم و خداراشکر وضعیت خوب است.

شما در گام اول باید برای خود مشخص کنید که چرا آموزش دیجیتال مارکتینگ را باید در نظر بگیرم و برایش وقت، انرژی و سرمایه تومانی صرف کنم!؟ آیا واقعا من به آن نیاز دارم؟ آیا من باید این مسیر را دنبال کنم یا دارم وقتم را اینجا تلف میکنم؟!

 

 

 

2. اصول کسب و کار

به عنوان فردی که قرار است آموزش دیجیتال مارکتینگ را شروع کنید باید ابتدا با اصول کسب و کار آشنا شوید برای اینکار شما بر اساس کسب و کار خود نیاز دارید تا با اصو بیزینس و کارآفرینی آشنا شوید. برای اینکار ما به شما پیشنهاد میکنیم دو آموزش زیر را مشاهده نمایید:

کارآفرینی: شما مطالعه و یادگیری کارآفرینی ب م م به صورت کامل با اصول و مبانی بیزیس و دنیای کارآرینی آشنا شده و آماده میشوید تا وارد دنیای آموزش دیجیتال مارکتینگ شوید.

استارت آپ: اگر یک کسب و کار نوپا دارید یا میخواهید کسب و کار خود را راه اندازی کنید، باید قبل از ورود به دنیای آموزش دیجیتال مارکتینگ با اصول استارت آپ آشنا شوید.

پس حتما قبل از مطالعه ادامه این مقاله مطمئن شوید که به اصول کسب و کار آشنا هستید.

3. اصول بازاریابی

آموزش دیجیتال مارکتینگ بدون یادگیری و آموزش بازاریابی، کاملا غیر ممکن است. در حقیقت کسی که اصول بازاریابی را نداند و بخواهد وارد این دنیا شود مثل آشپزی است که مواد غذایی را حتی به اسم نشناسد و بخواهد آشپز حرفه‌ای شود!

پس قبل از هر کاری برای آموزش جامع دیجیتال مارکتینگ باید دو مقاله آموزش بازاریابی و بهترین کتاب بازاریابی را مطالعه نمایید تا ضمن یادگیری اصول، بهترین منابع و مراجع دنیای بازاریابی را بشناسید.

 

در روزهای آینده آموزش دیجیتال مارکتینگ تکمیل میشود تا آن زمان پذیرای نظرات و چالش های شما در کامنت ها هستیم!

 

 

 

 

 انواع روش های دیجیتال مارکتینگ

ده ها کانال دیجیتال مارکتینگ وجود دارد که می توانید برای اجرای استراتژی خود از آنها استفاده کنید، از جمله سایت ها، رسانه های اجتماعی، پیامک (SMS)، ایمیل و موارد دیگر. تعداد این گزینه ها می تواند بر اساس بودجه و سطح کار شما بسیار زیاد باشد.

در زیر توضیحاتی در مورد چهار نوع اصلی بازاریابی دیجیتال ارائه شده است: بازاریابی رسانه های اجتماعی، بهینه سازی موتور جستجو (SEO)، پرداخت به ازای کلیک (PPC) و بازاریابی ایمیل. به یاد داشته باشید، بازاریابی دیجیتال قابل تنظیم بوده و به راحتی قابل تغییر است. اگر یک استراتژی آنقدر که می خواهید موفق نیست، در برنامه خود تجدید نظر کنید، پلتفرم ها یا تاکتیک ها را تغییر دهید و چیز جدیدی را امتحان کنید.

 

 

 

بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی (social media marketing)

بازاریابی رسانه های اجتماعی از پلتفرم هایی مانند اینستاگرام، تلگرام، فیس بوک، توییتر، لینکدین، تیک تاک و… برای ایجاد ارتباط با مشتریان بالقوه و افزایش سرنخ، لید یا فروش استفاده می کند.

رسانه های اجتماعی دومین کانال دیجیتال پرطرفدار برای بازاریابان است که 83 درصد از بازاریابان از آن برای ارتباط با مشتریان و مشتریان احتمالی استفاده می کنند. منبع: Salesforce State of Marketing

متاسفانه در ایران افرادی که ادعای استادی در دیجیتال مارکتینگ دارند، سعی میکنند به مخاطبان خود بگویند اینستاگرام مارکتینگ تنها و بهترین کانال بازاریابی اینترنتی است در صورتی که اینستاگرام یک از شبکه های اجتماعی است و شبکه های اجتماعی هم بخشی از دیجیتال مارکتینگ هستند.

انواع بازاریابی رسانه‌های اجتماعی

به صورت کلی رسانه های اجتماعی به دو بخش کلی تقسیم میشوند، رسانه های اجتماعی برونگرا و رسانه های اجتماعی درونگرا که در زیر در مورد هر کدام بیشتر صحبت میکنیم:

تقریباً هر نوع کسب‌وکاری، از یک کسب‌وکار تجارت الکترونیک کوچک گرفته تا سازمان‌های تجاری بزرگ، می‌تواند از رسانه‌های اجتماعی به عنوان یکی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ برای جذب مشتری ، لیدها و فروش استفاده کند.

مزایای بازاریابی در رسانه های اجتماعی

اولین قدم برای استفاده از رسانه های اجتماعی این است که تعیین کنید مخاطبان شما از کدام پلتفرم ها بیشتر استفاده می کنند. سپس، بهترین شیوه‌های رسانه‌های اجتماعی به شما کمک می‌کنند تا به نتیجه برسید.

بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)

بهینه‌سازی موتورهای جستجو یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ است که به وب‌سایت‌ها کمک می‌کند زمانی که کاربران کلمه یا عبارتی را داخل گوگل (موتور جستجو) سرچ می‌کنند در نتایج ظاهر شود. سئو برای همه سازمان‌ها، از جمله شرکت‌های کوچک محلی ، برندهای آنلاین و شرکت‌ها مؤثر و ضروری است .

چرا سئو مهم است؟ هنگامی که مصرف کنندگان به دنبال راه حلی برای یک چالش هستند، چه آن چالش این باشد که برای شام چه بخورند یا از کدام پردازشگر پرداخت برای کسب و کار خود استفاده کنند، به موتور جستجویی مانند گوگل می روند. در آنجا، آن‌ها نظرات را می‌خوانند، سؤالات فنی را می‌پرسند و جستجوهای دیگری را انجام می‌دهند که به جایی که در سفر مشتری خود هستند، مربوط می‌شود، البته پیشنیاز سئو، داشتن و یا طراحی سایت است.

در هر ثانیه نزدیک به 100000 جستجو در گوگل انجام می شود. سئو در برنامه دیجیتال مارکتینگ به کسب و کار شما کمک می کند زمانی که کاربران عبارات مرتبط با کسب و کار شما را جستجو می کنند، سایت شما ظاهر شود.

 

 

 

 

انواع سئو

محلی: زیربخشی از SEO که به کسب و کارها، مانند رستوران های خانوادگی کمک می کند تا در نتایج جستجوی محلی نشان داده شوند.

فنی: بهینه سازی فنی وب سایت ها برای افزایش رتبه بندی جستجو، که اغلب توسط یک توسعه دهنده یا دولپر حرفه ای سئو انجام می شود و می تواند شامل تغییراتی در کدهای سایت باشد.

سئو داخلی: تکنیک‌های بهینه‌سازی برای صفحاتی در وب‌سایت شما که برای بینندگان قابل مشاهده هستند، مانند افزودن لینک‌های داخلی، بهینه‌سازی پست‌های وبلاگ برای سئو یا استفاده از عبارات کلیدی در عناوین متا اعمال می‌شود.

سئو داخلی به صورت کلی از دو بخش تولید محتوا (برای یادگیری کافی است آموزش تولید محتوا و آموزش تولید محتوای متنی را مشاهده نمایید ) و سئو فنی تشکیل شده است.

سئو خارجی: تکنیک های بهینه سازی که در خارج از وب سایت شما اتفاق می افتد، مانند ایجاد بک لینک، استفاده از اعلان های روابط عمومی و اخبار، یا استفاده از رسانه های اجتماعی برای به دست آوردن نتایج سئو.

برای یادگیری سئو خارجی کافی است مقاله های بک لینک، سئو خارجی، کوکی چیست و کوتاه کننده لینک را مشاهده نمایید.

اولین گام برای پیاده سازی سئو این است که تحقیقات کلمات کلیدی را انجام دهید تا بفهمید افراد زمانی که به راه حل شما نیاز دارند از چه اصطلاحاتی استفاده می کنند. در اینجا درباره بهینه سازی موتور جستجو بیشتر بیاموزید.

 

 

پرداخت به ازای کلیک (PPC)

یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ، PPC است که به استفاده از تبلیغات پولی برای دستیابی به مخاطبان بسیار هدفمند اشاره دارد. به عنوان مثال، می توانید یک کمپین تبلیغاتی ایجاد کنید تا زمانی که، مشتریان بالقوه شما از سایت خبری مورد علاقه خود بازدید می کنند، مورد هدف تبلیغات شما قرار گیرند. همچنین می‌توانید از Google Ads برای هدف قرار دادن کاربرانی که عبارت خاصی مانند «آموزش گیتار» را جستجو می‌کنند، استفاده کنید.

برخلاف بیلبوردها یا تبلیغات رادیویی، که فارغ از جلب توجه کاربر باید هزینه آن را از پیش پرداخت کنید، در PPC فقط در صورتی هزینه پرداخت می‌کنید که کاربر واقعاً روی تبلیغات شما کلیک کند. برخی از پلتفرم‌ها با نمایش یا نمایش شارژ می‌شوند، اما کمتر رایج است.

 

 

 

مزیت های PPC

چه بخواهید یک برند جدید راه اندازی کنید یا مشتریان گذشته را بازگردانید، PPC می تواند به شما کمک کند تا به اهداف بازاریابی خود برسید.

ایمیل

بازاریابی ایمیلی یا کمپین هایی برای کسب و کار شما که از طریق پیام های ایمیل ارسال می شود، یکی از موثرترین استراتژی های بازاریابی دیجیتال است زیرا تقریباً هر مصرف کننده در ایران و اکثر مصرف کنندگان در سراسر جهان یک آدرس ایمیل دارند. در سال 2018، 74 درصد از بازاریابان از ایمیل برای ارتباط با مشتریان و مشتریان احتمالی استفاده کردند و این تعداد در سال 2020 به 82 درصد رسید (آمار مربوط به آمریکاست زیرا در ایران متاسفانه داده‌ای وجود ندارد).

مزایای بازاریابی ایمیلی

اولین گام در بازاریابی ایمیلی ایجاد یک لیست ایمیل و پیدا کردن پلتفرم بازاریابی ایمیلی مناسب است.

خروج از نسخه موبایل