آموزش تولید محتوا را از کجا شروع کنیم؟ چرا مهمترین بخش آموزش بازاریابی است و برای موفقیت در دنیای دیجیتال مارکتینگ باید به آموزش تولید محتوا آموزشی بپردازیم؟ آموزش تولید محتوا از چه بخشهایی تشکیل میشود؟ چطور در کمتر از 30 دقیقه یک محتوای فوقالعاده برای شبکههای اجتماعی یا سایت خود طراحی و آماده استفاده کنیم؟
مهم نیست که حوزه کارآفرینی یا استارت آپ شما چیست، اگر قصد کسب درآمد با گوشی را دارید، اگر در حال آموزش فن بیان هستید، اگر قصد فروش در اینستاگرام با تولید محتوا اینستاگرام را دارید، اگر در حال آموزش سئو هستید و میخواهید آموزش تولید محتوای متنی، سئو را یاد بگیرید، اگر به دنبال شغل دوم یا شغل خانگی هستید و میخواهید بهترین شغل حوزه دیجیتال را داشته باشید یا هر چیز دیگری، باید به صورت دقیق و قدم به قدم در این مقاله همراه ما باشید تا با هم به صورت دقیق آموزش تولید محتوا را بررسی کنیم!
همچنین اگر مدرس هستید و در حال یادگیری بازاریابی آموزشی، مهمترین کار شما یادگیری و تمرین نکات مربوط به آموزش تولید محتوا است.
آموزش تولید محتوا نیاز به پیشنیاز دارد!
خیلی از افراد همه تکنیکها و روشهای فیلمبرداری، عکاسی، نوشتن حرفهای، ادیت عکس و ویدئو و مواردی مثل این را به صورت حرفهای یاد میگیرند و حتی در مورد موارد پیشرفتهای مثل استراتژی، مدیریت زمان و… هم اطلاعات کافی دارند ولی این آموزش تولید محتوا و دانش را نمیتوانند به کار ببرند، اینجاست که دلیل اهمیت پیشنیازها مشخص میشود!
آموزش تولید محتوا دارای پیشنیازهایی است که باید در ابتدای امر این موارد را یاد بگیریم:
- عزت نفس: برای اینکه خودمان را ارزشمند بدانیم و مدام فکر نکنیم اگر آمدم جلوی دوربین و دیگران من را مسخره کردند چه؟ اگر خواستم یک وبکست یا لایو اینستاگرام بگذارم دهانم خشک نشود و چالشهای اینچنینی. برای رفع این چالشها و چالشهای مشابه لازم است با آموزش افزایش عزت نفس خود را آماده آموزش تولید محتوا نماییم.
- اعتماد به نفس: خیلی از افراد هستند که حتی در دورههای تخصصی (کسب درآمد از علاقه) شرکت میکنند و بهترین تکنیکها و مطالب ناب را میدانند اما هیچگاه به خود باور ندارند، باور ندارند که میتوانند موفق شوند، باور ندارند که آنها هم لایق دیده شدن هستند. همه ما نیاز داریم در کنار آموزش تولید محتوا به آموزش افزایش اعتماد به نفس بپردازیم تا با خودباوری در این مسیر پر سود قدم بر داریم.
- کنترل هیجان: خیلی از اوقات دلیل اینکه اکثر ما نمیتوانیم بر اساس راهکارهای این آموزش تولید محتوا عمل کنیم و مثلا اگر قرار است امروز یک ویدئو ضبط کنیم، آن را پشت گوش میاندازیم این است که فردی کامنت نه چندان مثبتی برای ما گذاشته و ما فقط اعصابمان خورد است و انرژی انجام کارها را نداریم. برای حل این چالشش باید به آموزش هوش هیجانی و آموزش کنترل خشم بپردازیم.
- تحمل: یکی از مهمترین مواردی که باعث میشود اکثر افراد نتوانند نتیجه مطلوب را از آموزش تولید محتوا بگیرند، این است که دلسرد میشوند. در حقیقت باید توجه نمایید که به صورت معمول ما به 6 ماه زمان نیاز داریم تا مخاطبان زیادی را جذب و اعتمادشان را جلب کنیم. برای فرار از دلسردی در این مسیر به شما مقاله راه های افزایش انگیزه را پیشنهاد میدهم.
- مدیریت وقت: خیلی از اوقت افرادی مثل ما که خودمان صاحب کسب و کار هستیم، معمولا روزهایی را تجربه میکنیم که نمیتوانیم به همه کارهای خود برسیم و علی رغم اینکه در آموزش تولید محتوا چندین بار بر لزوم زمانبندی تاکید شده است، نمیرسیم به درستی به آن بپردازیم. برای حل این چالش به شما دو مقاله فوق العاده آموزش مدیریت زمان و آموزش برنامه ریزی را معرفی میکنم.
- بیان: به هر حال حتی اگر ما به دنبال آموزش تولید محتوای متنی و مثلا آموزش نوشتن کتاب هستیم، برای فروش (آموزش فروش) و حتی تبلیغات (آموزش تبلیغات) باید بیاییم جلوی دوربین و محصول، خدمات یا کتاب خود را معرفی کنیم تا از این راه افراد زیادی بتوانند با کار ما ارتباط برقرار کنند و مشتری ما شوند. در این جا هیچ چیز مهمتر از بیان تاثیرگذار نیست. پس به شما توصیه کمیکنم همین الان آموزش فن بیان را مشاهده نمایید.
این 6 مورد پیشنیازهای ورود به آموزش تولید محتوا آموزشی است که هر یک از ما باید هر روز آنها را به کار ببندیم تا شاید کمی به موفقیت نزدیکتر شویم. پس فقط کافی است بر روی هر کدام که بیشتر احساس میکنید میتواند در این مسیر کمکتان کند کلیک نمایید و از مطالعه آن لذت ببرید.
برای اینکه بتوانیم با حس خوب به کارمان یعنی آموزش تولید محتوا ادامه دهیم به شما مقاله آموزش قانون جذب را معرفی میکنم تا بتوانید با پرورش احساس مثبت و باورهای سازنده، به موفقیت بیشتری در زمان کوتاهتری برسید.
اگر میخواهید به عنوان یک مدرس یا یک برند شخصی فعالیت کنید به شما توصیه میکنم همین الان آموزش برندسازی شخصی را بررسی نموده تا با ترکیب نکات آن و نکات آموزش تولید محتوا آموزشی هر چه سریعتر به عنوان یک شخص معتمد و متخصص در جامع هدف خود (پرسونا) شناخته شوید.
تولید محتوا این نیست!
خیلی از سایت ها یا مدرسین کتابی (مدرسی که سوادش در حد کتاب بوده و تجربه عملی ندارد)، با خواندن کتاب هایی در زمینه تولید محتوا مثل کتاب های جو پولیتزی (خلق محتوا، خلق مشتری، کارخانه ی محتوا ، قدرت محتوا) و… فکر میکنند که متخصص حوزه ی تولید محتوا، کانتنت مارکتینگ و کپی رایتینگ شده اند!
اما باید به این افراد گفت تولید محتوا این نیست، بلکه مبانی و مباحث بسیار پیچیده تری وجود دارد که شما در هیچ کدام از این کتاب های پر فروش پیدا نمیکنید! مواردی مثل:
- بهترین مختوا از نظر فرهنگ ایرانی
- دقیقا از کجا تولید محتوا را شروع کنیم
- برای هر بخش از مخاطبین چه رسانه ای را انتخاب کنیم
- تاثیر کوتاه، میان و بلند مدت یک محتوا و انتخاب یک رسانه (روزی بازار اینستاگرام داغ است، فردا این شبکه حتی در دسترس نیست و…)
و موارد خیلی پیچیده تر در زمینه آموزش تولید محتوا که مربوط به خوشه بندی (کلاسترینگ) است. اینجا یعنی در ب م م جایی است که شما این موارد را با زبان ساده و قدم به قدم یاد میگیرید، پس همراه ما بمانید!
آموزش تولید محتوا اول تعاریف!
قبل از هر چیز باید تعاریفمان را یکی کنیم تا در ادامه بتوانیم به صورت اصولی و حرفهای به موارد عمیقتر و حرفهایتر مثل تبیین استراتژی تولید محتوا و… بپردازیم.
محتوا یا content چیه؟
اگر لغت نامه عبید را یک نگاهی بیاندازیم میبینیم که نوشته محتوا یعنی آنچه که در آن چیزی است! پس ما دو تا چیز داریم یک چیزی که متن، صوت و تصویر است و چیز دوم اون رسانهای است که قراره این چیز اول درش قرار بگیره!
برای راحتی با هم قرار بگذاریم از این به بعد به چیز اول بگیم محتوا و منظور از محتوا در ب م م محتوا در کسب و کار آموزشی است.
پس در حقیقت محتوا مثلاً ویدیوئی است که قراره در رسانه اینستاگرام قرار بگیره یا قرار داره. یا متنی است که قراره به عنوان یک توئیت در توئیتر قرار بگیره.
پیشنهاد ما مقالههای عالی:
بازاریابی محتوا (marketing for content)چیه؟
یعنی ما قصد داریم برای آن محتوایی که تولید کردیم بازاریابی کنیم. به عنوان مثال ما یک ویدیو را داخل اینستاگرام خودمون گذاشتیم حالا میخوایم این ویدیو را افراد زیادیی ببینن پس میریم یا خودمون یا به دیگران پول میدیم که برای این محتوا تبلیغ کنند.
پس در بازاریابی محتوا هدف بازاریابیمون خود محتوا تولید شده و منتشر شده ما است. مهمترین هدفمون در این بازاریابی شناسوندن خودمون به مشتریهای احتمالیمونه و یا یادآوری برند ما به مخاطبانمونه.
مقاله عالی برای افزایش درآمد: بازاریابی محصولات آموزشی
بازاریابی محتوایی (content marketing) چیه؟
بازاریابی محتوایی یعنی محتوایی که برای ما، محصولات و خدماتمون بازاریابی میکنه. به عنوان مثال ممکنه دیده باشید فردی داخل اینستاگرام(چیز دوم) یک آموزش ویدیوئی(چیز اول) تولید کرده که خیلی آموزش کاربردی است و هدفش از این آموزش بازاریابی برای محصولات آموزشیش است، فقط کافیه آموزش بازاریابی محتوا را مطالعه نمایید.
هر مدرسی که در فضای دیجیتال فعالیت و آموزش تدریس مجازی تولید میکند باید از هر دو بازاریابی محتوایی و بازاریابی محتوا استفاده کند تا بیشترین موفقیت را به دست آورد.
اگر میخواهید افراد زیادی با شما آشنا شوند باید آموزش بازاریابی محتوا آموزشی (تبلیغات) را ببینید و اگر میخواهید افراد زیادی به شما علاقهمند شده و محصولات شما را بخرند باید آموزش بازاریابی محتوا را ببینید.
پیشنهاد ما به شما مقاله: قیمت گذاری محصولات آموزشی
آموزش تولید محتوا: انواع محتوا
همونطور که میدونیم، به طور کلی ما چهار نوع محتوا داریم:
- متن
- صوت
- تصویر
- تلفیقی
که بهترین نوع محتوا همونطور که میتونید حدس بزنید، محتوا تلفیقی است یعنی محتوایی که متن و صوت و تصویر را با هم داشته باشد. دلیل اینکه میگوییم بهترین نوع محتوا تلفیقی است این است که افراد مختلف طریقه یادگیری و علایق متفاوتی در آموزش دارند.
بعضی افراد با خواندن، بعضی با شنیدن و بعضی با دیدن بهتر یاد میگیرند. پس برای بیشترین تاثیرگذاری، لازم است محتوایی تولید کنیم که شامل هر سه این موارد باشد که به آن اصطلاحاً محتوای تلفیقی میگوییم. مطالعه بیشتر در مقاله: روش تدریس
یک فرصت ویژه
نمیخوای جدیدترین فرمول تولید محتوای پولساز را یاد بگیری؟
برای اینکه محتوا بفروش باشه، باید ACDAF باشه! نگذار این فرصت از دستت بره، حداقل بررسیش کن، بررسی که ضرر نداره:
تفاوت تولید محتوا برای کسب و کار آموزشی با کسب و کار غیر آموزشی
اول باید به این نکته توجه داشته باشیم که لزوماً هر محتوایی که برای کسب و کار آموزشی تولید میکنیم آموزشی نیست. بهترین راه برای اثبات این موضوع بررسی و تحلیل مدرسان موفق در هر زمینهای در سوشال مدیا است. اگر به مدت یک هفته اساتید هر حوزه آموزشی را بررسی کنید خواهید دید که اتفاقاً این عزیزان بیشتر از اینکه به تولید محتوا آموزشی بپردازند از روزمرگی و اتفاقات زندگیشون محتوا میسازند.
تفاوت اساسی تولید محتوا برای کسب و کار آموزشی با تولید محتوا برای کسب و کارهای غیر آموزشی این است که در تولید محتوا آموزشی هدف اصلی و نهایی باید برندسازی و پرسونال برندینگ مدرس باشد.
اگر دوست دارید صفر تا صد برگزاری وبینار پولساز را یا بگیرید مقاله رو به رو را مطالعه کنید:
یعنی در تولید محتوای آموزشی باید هدف این باشد که یک رابطه احساسی بین در صد بالایی از مخاطبان و مدرس شکل بگیره.
اما در کسب و کارهایی که آموزشی نیستند هدف برندسازی محصولات و یا خود کسب و کار است. ما نه مدیر شرکت خودروسازی بنز را نه میشناسیم و نه هیچ رابطه عاطفی با او داریم ولی محصولاتش را دوست داریم و اگر امکانش را داشته باشیم برای خودمان خریداری میکنیم.
مقاله رو به رو پیشنهاد ما به شما: بهترین قالب آموزشی وردپرس
حالا فرض کنید شما بخواهید یک محتوا آموزشی فروش و بازاریابی تهیه کنید یک طرف فردی است که تا حالا اسمش را نشنیدهاید و هیچ محتوایی ت حالا از او ندیدهاید ولی فروشنده به شما میگوید این بهترین مدرس فروش جهان است و از طرف دیگر محتوا آموزشی برایان تریسی (سایتش) وجود دارد.
احتمالاً اکثر افرادی که فروش و بازاریابی را دنبال میکنند (به جز مدرسین متخصص مثل کاتلر (ویکیپدیا) و…) برایان تریسی را به عنوان یک مدرس عالی میشناسند و شاید به یک نوعی هم دوست دارش هستند. پس با احتمال بیشتری پول برای محصول آموزشی برایان تریسی بدهند.
چرا یادگیری و آموزش تولید محتوا آموزشی؟
به دلیل درآمدها و مزیتهایی که کسب و کار آموزشی و تدریس دارد فضای کسب و کار آموزشی به شدت رقابتی شده و روز به روز به تعداد مدرسان فوقالعاده و کار بلد اضافه میشود.
پس نیاز است که برای افزایش درآمد خودمان به عنوان یک مدرس از انواع بازاریابی و روشهای پرسونال برندینگ بهره ببریم.
روشهای بازاریابی و تبلیغات زیادی وجود دارد که شما خودتون و دانشتون را پرزنت کنید. اما مطمئناً شما هم قبول دارید که یک ویدیو دو دقیقهای فوقالعاده میتواند بسیار تاثیرگذاری بیشتری برای جذب دانشجو و مخاطب دارد تا مثلاً خرید بنر در سایتهای مختلف یا حتی خرید یک بیلبورد چند 10 یا حتی چند 100 میلیونی!
به دلایل زیر تولید محتوا آموزشی درست بهترین راه بازاریابی و تبلیغات یک مدرس است:
پرسونال برندینگ
شما میتوانید با تولید محتوای آموزشی همراه با استراتژی درست حتی میلیونها نفر را شیفته خودتان کنید. با هیچ تبلیغی مدرسی مثل آنتونی رابینز یا برایان تریسی یا حتی در نمونه ایرانیش دکتر فرهنگ هلاکویی این همه مخاطب و دانشجوی سینه چاک به دست آورد.
ارزانترین نوع بازاریابی و تبلیغات است!
شما کافی است از دانش و تواناییهای خودتان با استراتژی محتوایی درست (که در ادامه با هم بررسیش میکنیم) استفاده کنید تا بدون هیچ هزینه اضافی مخاطبان شما خودشان به صورت رایگان محتوا آموزشی شما را برای دوستان خودشون بفرستند و شما طعم شیرین تبلیغ بدون هزینه را بچشید.
سئو سایتهای آموزشی
همونطور که در داخل مقاله سئو در 2022 چیست و همچنین در مقاله آموزش سئو داخلی گفتیم یکی از دو بخش مهم سئو، on page seo بود که رقابت اصلی بین سایتهای مختلف آموزشی (و حتی غیر آموزشی) در این بخش از سئو، سئو محتوایی است. اما چرا برای سایتهای آموزشی تولید محتوا بسیار بیشتر اهمیت دارد:
اگر دنبال دانشجویان و مخاطبان سرگردان هستید که هنوز بهترین مدرس و آموزش را برای خودشون پیدا نکردند و برای جوابهاشون از گوگل کمک میگیرند محتوا آموزشی میتونه معجزه جذب این افراد باشه.
فرض کنید شما مدرس کنکور هستید، اگر شخصی سرچ کرد آموزش فیزیک یازدهم و وارد سایت شما شد و یک ویدیو آموزشی پنج دقیقهای فوق العاده کار راه بنداز دید. این شخص احتمالاً دیگه سایت شما را ول نمیکنه و برای هر امتحان و حتی کنکور فقط به سایت شما پناه مییاره!
بیایم با هم نظر یکی از خوبای جهانی در سئو یعنی جناب neil patel رادر مورد تولید محتوا آموزشی ببینیم:
If you want to build your blog audience, you’re going to have to get smarter with your content. The principal way to accomplish this is SEO copywriting.
که کل حرف این دوستمون اینه: تولید محتوا هوشمندانه همه چیزه!
خب حالا که با اصطلاحات اصلی آشنا شدیم توی این مقاله بپردازیم به آموزش تولید محتوا آموزشی برای یک بازاریابی محتوایی:
انتخاب مخاطب هدف
گام اول آموزش تولید محتوای آموزشی انتخاب و تعیین مخاطب هدف است که در مقاله آموزش تدریس آنلاین به صورت دقیق به آن پرداختیم.
تولید محتوا آموزشی خوب فقط زمانی معنی دارد که مخاطب هدف آن محتوا مشخص باشد. فرض کنید که شما یک ویدئو آموزشی بسیار با کیفیت چه از نظر محتوا آموزشی و چه از نظر کیفیت ویدئویی (مثلاً ویدئو فول اچدی) در زمینه مدیریت تولید کردهاید. آیا انتشار این ویدئو در اینستاگرام برای شما مفید خواهد بود؟ یا بهتر است مثلاً در لینکدین این ویدئو را پخش کنید؟
یا آیا بهتر است با یک لحن خیلی رسمی یک ویدئو آموزش فیزیک کنکور را داخل لینکدین قرار دهیم؟
احتمالاً شما هم قبول دارید که هر دو این سناریوها برای مدرس فارق از میزان کیفیت آموزشی، یک فاجعه و وقت تلف کردن است.
پس اگر تا حالا بیزینس پلن کسب و کار آموزشی خود را طراحی نکردید قبل از هر کاری حتی قبل از یادگیری و آموزش تولید محتوا به طراحی بیزینس پلن خود (که یکی از مواردش شناسایی پرسونا و مشتری شما است) بپردازید.
تجهیزات لازم برای تولید محتوا آموزشی
بعد از آن که مخاطب و در حقیقت مشتری کسب و کار آموزشی خود را شناختیم لازم است برای آموزش تولید محتوا آموزشی تجهیزات لازم را فراهم کنیم. تجهیزات شامل: لپ تاپ، میکروفون، نور و… است.
برای مطالعه در مورد معیارهای انتخاب وسایل تولید محتوا مقاله بدون تبلیغات رو به رو را مطالعه نمایید: راهنمای خرید تجهیزات تولید محتوا
نکتهای که باید به آن در مرحله تهیه تجهیزات بهش توجه کنیم این است که کل پروسه خریدمون را تا اونجایی که میشه یک روز انجام بدهیم. بعضی از افراد روزها و حتی ماهها دنبال خرید تجهیزات برای تولید محتوا هستند!
مقاله رو به رو برای انتخاب میکروفون مناسب را به شما پیشنهاد میکنیم: میکروفون
خرید نوربا راهنمایی مقاله روبه رو: تجهیزات نورپردازی
استراتژی تولید محتوا
استراتژی محتوا شاید مهمترین قسمت آموزش تولید محتوا آموزشی باشد. استراتژی تولید محتوا به زبون خیلی خیلی ساده یعنی این که با چه هدفی؟ با چه برنامهریزی؟ چه زمانی؟ چه محتوایی؟ را با چه لحنی؟ و در چه قالبی؟ و توسط چه کسی؟ برای چه رسانهای؟ تولید کنیم. اگر به استراتژی تولید محتوا علاقهمند هستید لطفاً داخل نظرات با ما در مییان بگذارید تا به صورت مفصل به استراتژی تولید محتوا آموزشی بپردازیم.
همین الان آموزش استراتژی سئو را مشاهده نمایید تا با هزینه کمتری به موفقیت چشمگیری در نتایج سرچ گوگل برسید!
تولید محتوا آموزشی با چه هدفی
در هر کاری قبل از هر اقدامی باید یک هدفی را به صورت دقیق مشخص کنیم. بدون داشتن هدف در تولید محتوا، رسانه ما مثل کشتی بدون مقصد به نظر میرسد که هر بادی و برداشت مخاطبمان میتواند باد مخالفی ایجاد کند.
باید به صورت دقیق مشخص کنیم از تولید یک محتوا چه هدفی داریم. بعضی از اهداف تولید محتوا که بیشتر به آن توجه میشود:
آگاه سازی مخاطب: بهترین راه آگاه سازی مخاطب از وجود ما خیلی اوقات، تولید یک محتوایی است که توانایی وایرال شدن (ویروسی پخش شدن) را دارد. محتوایی که برای آگاه سازی تولید میشود بهتر است یک محتوای احساسی و یا نهایتاً یک محتوای خندهدار (fun) باشد.
بازاریابی محصول – خدمات: ما میتوانیم یک مقاله یا یک ویدئو آموزشی تولید کنیم و در نهایت بگوییم چنین محصول یا خدماتی را هم ما داریم. فقط نکتهای که در اینجا وجود دارد این است که بخش معرفی محصول باید کمتر از 20 در صد طول محتوا تولید شده باشد. برای تولید محتوا برای بازاریابی بهتر است نوع محتوا آموزشی باشد.
برند سازی: وقتی برند ما اصطلاحاً جزء top of mind قرار گرفت یعنی اگر از 100 نفر مردم بپرسیم که 3 برند را در زمینه تدریس ما چیست؟ به طور مییانگین از بین این 100 نفر حداقل 80 نفر برند ما را جزئی از این 3 مدرس برند بدانند. در این مرحله ما و مجموعه ما میتواند اهداف برند سازی در تولید محتوا داشته باشد. محتوا برای برندسازی بهتر است سرگرم کننده یا احساسی باشد.
برنامه ریزی برای تولید محتوا آموزشی
بعد از مشخص کردن هدف باید به صورت دقیق برای تولید محتوا برنامهریزی کنیم. بخش برنامه ریزی شامل دو بخش است: بخش اول اینکه قرار است محتوا ما چند روز قبل از انتشار تولید شود؟
بخش دوم: آیا قرار است یک محتوا سریالی (پیوسته) به مدت مثلاً یک سال با محوریت … بسازیم. آیا قرار است یک محتوا مناسبتی فقط برای فلان مناسبت بسازیم یا….
زمان ارائه محصول آموزشی
خیلی مهم است که مشخص کنیم در چه تاریخی و در چه ساعتی محتوای ما برای بیشترین دیده شدن منتشر شود.
چه محتوایی
برای جواب چه محتوایی پاسخ به چهار سوال زیر لازم است:
1. تعیین عنوان محتوا 2.طول محتوا (اگر ویدیو چند دقیقه اگر متن چند کلمه) 3. کلمه کلیدی اصلی این محتوا (که تاکیدمان در این محتوا روی این کلمه است) 2. کلمات فرعی این محتوا
تولید محتوا آموزشی با چه لحنی
به طور کلی در تولید محتوا آموزشی ما 4 لحن کلی داریم:
- لحن رسمی: بیشتر در تولید محتوا برای آموزشهای مدیریتی شاید کاربرد داشته باشد.
- لحن جدی: بیشتر در آموزشهای مهندسی و برنامهنویسی شاید کاربرد داشته باشد.
- لحن دوستانه: در تولید محتوا آموزشی برای بازاریابی – فروش، کنکور و… کاربرد داشته باشد.
- لحن محاورهای: در آموزشها و محتواهای موفقیت، روانشناسی و… کاربرد داشته باشد.
- اگر بیزینس پلن آموزشی خود را به خوبی طراحی کرده باشید الان دقیقاً مشخص است که چه لحنی را باید برای تولید محتوا آموزشی انتخاب کنید.
تولید محتوا آموزشی در چه قالبی؟
منظور از تعیین قالب محتوا: متن، صوت، ویدئو یا محتوا تلفیقی است. باید به طور دقیق مشخص کنیم محتوا ما در چه قالبی باید منتشر شود.
توسط چه کسی
آیا قرار است خودمان محتوایی را تولید کنیم؟ آیا قرار است یکی از اعضای تیم برای ما محتوا تولید کند یا آیا قرار است برون سپاری کنیم؟ باید به طور دقیق مشخص کنیم که این وظیفه برعهده چه کسی است.
چه رسانهای
در نهایت قرار است که محتوای ما برای بیشترین اثرگذاری در چه رسانهای منتشر شود. برای پاسخ به این سوال هم باید به بیزینس پلن آموزشی خود و پرسونا مشتریمون نکاه کنیم که اگر مثلاً مخاطبمان مدیرها یا کسب و کارها هستند شاید لینکدین بهترین گزینه و اینستاگرام بدترین گزینه باشد.
مقالاتی که احتمالاً به دردتان بخورد:
لطفا تجربیات و نظرات ارزشمندتون را با بچههای ب م م به اشتراک بگذارید: