آموزش بازاریابی پیامکی به درد چه کسب و کارهایی میخورد؟ آیا برای آموزش بازاریابی پیامکی نیاز به سایت داریم یا میتوانیم بدون داشتن سایت شروع به جذب مشتری از طریق SMS نماییم؟ بازگشت سرمایه SMS مارکتینگ چقدر است؟ آیا واقعا میتوانیم با کمک آموزش بازاریابی پیامکی فروش خود را افزایش دهیم؟
در این قسمت از آموزش دیجیتال مارکتینگ بمم به یکی از پرطرفدارترین و جذابترین شیوههای جذب مشتری از طریق ابزارهای دیجیتال یعنی sms marketing میپردازیم. برای موفقیت در دنیای خشن کسبوکار یا گرفتن سهم بیشتر از رقبا، شاید “آموزش بازاریابی پیامکی” برگ برندهی ما باشد.
برای بهره مندی از نکات و شیوه های فوق العاده آموزش بازاریابی پیامکی لازم است ابتدا دوگانه پولساز بمم یعنی آموزش فروش (برای یادگیری تئوری و تکنیکهای فروش) و آموزش تبلیغات (برای یادگیری جذب مخاطب) را مشاهده و به تک تک نکات این دو آموزش فوق العاده مسلط شوید تا بتوانید در کنار نکات این مقاله از طریق SMS مخاطبانی را جذب و آنهای را متقاعد به خرید یا ورود به سایتتان نمایید.
به علاوه، اگر میخواهید در کنار آموزش بازاریابی پیامکی از سایر روشهای دیجیتال مارکتینگ برای موفقیت در کسب و کار خود بهرهمند شوید، به شما توصیه میکنیم با مطالعه دو مقاله آموزش ایمیل مارکتینگ و آموزش فروش تلفنی به یادگیری جذب مشتری با دو ابزار پولساز ایمیل و تلفن بپردازید.
آموزش بازاریابی پیامکی
در ادامه به صورت قدم به قدم به بررسی نحوه صحیح بازاریابی از طریق پیامک میپردازیم، پس همراه ما بمانید:
ساخت بستر
در اولین قدم از آموزش بازاریابی پیامکی ما باید یک بستر برای جمع کردن شماره موبایل مخاطبانمان داشته باشیم. این بستر بر اساس حوزه کاری ما، رقبای ما و… یکی از موارد زیر باشد:
- بستر خارجی
- مسنجرها
- شبکه های اجتماعی
- بستر شخصی
هر کدام از این 4 مورد مزایا و معایبی دارد که در ادامه به بررسی جزئی هر کدام میپردازیم.
یک فرصت ویژه
نمیخوای یاد بگیری چند تومن، کجا، چه تبلیغی بری که مشتری زیادِ دست به نقد، جذب کنی؟
دوره زیر بازاریابیت را متحول میکنه! بررسیش که ضرر نداره، همین الان بررسیش کن:
1. بستر خارجی
یعنی ما از بستری که دیگران برای جذب شماره تلفن همراه مخاطبان خودشان ساخته اند استفاده کنیم یا به عبارتی با پرداخت هزینه از بانک شماره موبایل استفاده کنیم.
مثلا شما به ازای پرداخت صد هزار تومان، 1000 عدد شماره موبایل به همراه اطلاعاتی مثل اسم، شغل و… را دریافت میکنید. چقدر خوب و چقدر راحت، هولو بپر تو گلو!
اگر داخل گوگل سرچ نماییم خرید بانک موبایل با تعداد زیادی سایت آشنا میشویم که به ازای پرداخت هزینه ناچیزی تعداد زیادی شماره را به شما میدهند، در صورتی که اگر خودمان بخواهیم با تبلیغات یا روشهایی مثل سرچ گوگل (یعنی مخاطب سرچ کند و به سایت ما برسد و داخل سایت ما ثبت نام کند) اطلاعات مخاطبان هدف را به دست آوریم بسیار گران برایمان تمام میشود.
حالا تکلیف چیست؟
آیا منظورمان این است که بانک شماره موبایل به درد نخور بوده و آتش زدن به سرمایه است؟
شاید اگر بخواهیم آموزش بازاریابی پیامکی را به صورت اصولی و نه بر اساس ترجمه مقالههای دو زاری سطح وب جلو بریم، باید برای جواب به این مدل سوالها مزایا و معایب شیوه مورد بررسی را مرور و با دید درست نسبت به کسبوکار خود اقدام به تصمیمگیری نماییم.
پس در گام اول بپردازیم به مزایای خرید بانک موبایل:
- هزینه پایین: همانطور که قبلا گفتیم، فارغ از حوزه فعالیت، هزینه خریدن بانک شماره موبایل و حتی بانک ایمیل بسیار ارزانتر است از جذب شماره موبایل مخاطبان به صورت اورگانیک.
- زمان: پروسه جذب شماره مخاطبان یک پروسه زمانبر و شاید بر اساس کسب و کار ما بلند مدت باشد و این در حالی است که خرید بانک شماره موبایل احتمالا نهایتا 2 دقیقه طول بکشد، پیشنهاد میکنم آموزش مدیریت زمان را مطالعه نمایید.
- بی دردسر: برای اینکه بتوانیم به صورت طبیعی و ارگانیک شماره موبایل افراد را برای بازاریابی پیامکی دریافت کنیم باید با آموزش تولید محتوا و برای سایت با آموزش تولید محتوای متنی ، محتواهای جذابی را خلق و افراد را مجاب به دادن شماره موبایل کنیم ولی تمام این پروسه طوالانی در زمان خرید بانک موبایل بیمعنی است!
خب شاید شما هم مثل خیلی از افراد دیگر با خود فکر کنید که دیگر چه نیازی به ادامه آموزش بازاریابی پیامکی است؟ من میروم با چند صد هزار تومان یک بانک موبایل میخرم و تمام!
اما زهی خیال باطل که داستان ما نقطه تاریکی هم دارد که متاسفانه اکثر صاحبین سایتهایی که دانش زیادی در زمینه دیجیتال مارکتینگ ندارند و مبانی بازاریابی ندارند، این نقاط را نمیبینند یا خود را به ندیدن میزنند و میخواهند با قانون باورها این چالشها را برطرف کنند!
معایب خرید بانک شماره موبایل که باید در مسیر آموزش بازاریابی پیامکی به آن دقت داشته باشیم عبارت است از:
- نیستند: بانک شماره موبال مخاطب ما نیستند و به خواسته خودشان به ما شماره نداده اند، پس در صورت شروع بازاریابی پیامکی بر روی این مخاطبان، ما را جدی نمیگیرند. این مطلب خیلی ساده است، فقط کافی است خودتان را به جای کسی که قرار است پیامک تبلیغاتی از جایی که نمیشناسد دریاف کد، تصور کنید!
- گند بقیه: به احتمال خیلی زیاد (~ 100 درصد) افرادی که مبانی تبلیغنویسی را نمیشناسند قبلا بانکهای شماره موبایل را خریداری و صاحبین این شمارهها را با تبلیغات و پیامکهای تبلیغاتی مزخرف کلافه کردهاند و در نتیجه بدون نگاه کردن به متن پیامک دکمه انتقال به هرزنامه (اسپم) را زده و شما را بلاک میکنند.
همین دو مورد کافی است تا به این نتیجه برسیم که خرید بانک شماره موبایل هیچ جایگاهی در آموزش بازاریابی پیامکی ندارد، اما ما اینجا میخواهیم بگوییم اتفاقا اینطور نیست، برای برخی از کسب و کارها و فروش بعضی از محصولات اتفاقا بهترین روش خرید بانک شماره موبایل است. برای اطلاع بیشتر به صفحه مشاوره خصوصی مراجعه نمایید.
2. مسنجرها
منظور از مسنجرها، پلتفرمهایی مثل واتساپ، تلگرام، ایتا و… است که کار اصلی آنها رد و بدل کردن پیامها بین مخاطبان و کاربران است.
ما میتوانیم در مسیر آموزش بازاریابی پیامکی از این بسترها برای جذب شماره موبایل استفاده کنیم، فقط کافی است گروه یا کانالی ایجاد و سپس با تبلیغات یا ارائه پیامها و محتواهای جذاب افراد را ترغیب به پیوستن به مخاطبان (فالو، اد شدن و…) خود نماییم.
استفاده از مسنجرها برای بازاریابی پیامکی مزایا و معایبی دارد که با هم باید آنها را بررسی نماییم.
مزایا:
- یک تیر و دو نشان: یعنی هم مثلا مخاطب و دنبال کننده کانال تلگرامی ما میشوند (که به برندسازی، اعتبار و فروش مستقیم ما کمک میکند) و هم شماره آنها برای اهداف آموزش بازاریابی پیامکی کاربرد دارد.
- راحتی: مدیریت یک مسنجر به مراتب ساده تر از 2 روش بعدی یعنی شبکه های اجتماعی و سایت است چرا که فقط کافی است به صورت روزانه چند جملهی جذاب بویسیم تا آنها نخاطب ما شوند و از دردسرهای نوشتن متنهای طولانی (برای سایت) و خرید تجهیزات تولید محتوا ، تجهیزات نورپردازی و خرید میکرفون برای تولید محتوا (برای شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام) رها میشویم!
در کنار این 2 مزیت شگفت انگیز، باید معایب استفاده از مسنجرها برای جذب شماره موبایل در مسیر آموزش بازاریابی پیامکی را بررسی کنیم:
- مخاطب غیر فعال: خیلی از مخاطبان کانالها و گروهها یک زمانی برای یک متن یا یک پستی ما را دنبال کرده اند ولی اصلا نمیدانند که ما کی هستیم و شاید حتی کانال ما را در کمال ناباوری آرشیو کرده باشند تا هر از گاهی وقتی سرگرمی نبود به ما مراجعه کنند.
- چیز دیگری: آن ها شماره موبایل خود را با هدف بازاریابی پیامکی و پر کردن صندوق دریافتشان به ما ندادهاند، پس استفاده از این شمارهها میتواند ما و کسب و کارمان را از نظر برندسازی دچار چالش نماید به خصوص اگر شما کالا و خدمات پرمیوم و ویژه میفروشید، اگر مدرس یا صاحب کسبوکار آموزشی بوده و در حال بازاریابی آموزشی هستیم، برای اطلاعات بیشتر آموزش پرسونال برندینگ را مشاهده نمایید.
به هر حال میتوان گفت استفاده از این روش شاید خلی از لطف نباشد ولی باید بدانیم که به نسبت دو روش بعدی بسیار کم بازدهتر است!
3. شبکههای اجتماعی
وقتی صحت از شبکه های اجتماعی میکنیم، منظورمان در حقیقت پلتفرم هایی مثل اینستاگرام، یوتیوب، لینکدین، روبیکا، فیسبوک، تیک تاک، توئیتر و موارد اینچنینی است.
ما میتوانیم با کمک آموزش بازاریابی محتوا از کاربران خود بخواهیم که شماره موبایل خود را برای ما دایرکت کنند تا مثلا فلان آموزش یا تخفیف ویژه را دریافت کنند تا بعدا بتوانیم به مقاصذ آموزش بازاریابی پیامکی خود بدون هیچ دردسری برسیم.
دقت کنید که علی رغم چیزی که خیلی از مدرسان آموزش تولید محتوا برای اینستاگرام میگویند، اینستاگرام شاید بهترین و بهینهترین شبکه اجتماعی برای همه کسبوکارها نباشد و سرمایه گذاری و گذاشتن تمام تخم مرغ ها در سبد اینستاگرام ما را به بیراهه بکشاند!
مزایا استفاده:
- مخاطب زیاد: با یک برنامه ریزی درست ( آموزش برنامه ریزی )، میتوان در مدت زمان کمی افراد و مخاطبان زیادی را به کمک الگوریتمهای این پلتفرمها جذب و برای مقاصد بازاریابی پیامکی آماده کنیم.
- یک تیر و چند نشان: هم میتوانیم به صورت مستقیم از طریق همین پلتفرم ها محصولات خود را بفوشیم، هم به برندسازی خود و کسب و کارمان کمک کنیم و هم کارهای آموزش بازاریابی پیامکی خود را پیش ببریم برای اطلاع بیشتر از هدفگذاری درست به آموزش هدف گذاری مراجعه نمایید.
- خوشحال: وقتی مخاطبانمان از ما پیامک دریافت میکنند، چون ما و کسب و کارمان را یک رسانه میدانند، شاید خوشحال شوند، چرا که خودشان شماره دادهاند!
در کنار این مزایای جذاب، استفاده از شبکه اجتماعی برای آموزش بازاریابی پیامکی معایبی هم دارد:
- اعتماد: چون شبکه های اجتماعی مال خود کسب و کار یا شخص صاحب پبج نیست (مثلا اینستاگرام برای شرکت متا است نه برای ما!) معمولا کاربران کمتری به خوص در رنج سنی بیش از 25 سال اعتماد میکنند و در نتیجه این موضوع، برای رسیدن به نتایج دلخواه آموزش بازاریابی پیامکی ما، چالش نسبتا بزرگی ایجاد میکند.
- سختی: یکی از بزرگترین چالشهایی که استفاده از شبکه های اجتماعی برای آموزش بازاریابی پیامکی ایجاد میکند، این است که باید ما یا ادمینهای بیگناهمان بروند و شماره هایی که در دایرکت برای ما ارسال شده است را دونه دونه در یک فایل اکسل جایگذاری نمایند که این میتواند برای پیجهای پر مخاطب چالش بزرگی بلشد.
به صورت کلی میتوان گفت استفاده از شبکه های اجتماعی برای تکمیل بخش ساخت بانک ایمیل شخصی در سلسله مراتب آموزش بازاریابی پیامکی میتواند به ما کمک کند ولی باز هم بهترین، بهینهترین و پربازدهترین شیوه برای جذب مخاطب نیست!
4. بستر شخصی
رسیدیم سراغ بهترین شیوه برای جمع آوری شماره موبایل مخاطبان در آموزش بازاریابی پیامکی و این شیوه چیزی نیست جز جذب کاربران با استفاده از بستر شخصی، یعنی همان سایت!
ما میتوانی به راحتی با کمک یک محتوای متنی جذاب، دعوت به اقدام (CTA)، افراد را مجاب به تکمیل فرم تماس کنیم و به راحتی مخاطب هدفمان را جذب و آنها را وارد پروسه بازاریابی پیامکی نماییم.
هیچ راه بهتری برای جذب مخاطب فعال و دست به جیب برای اهداف آموزش بازاریابی پیامکی وجو ندارد!
سایت تنها راه و روزنه مطمئن و پر بازده برای انواع روشهای بازاریابی دیجیتالی است و این اصل در مورد آموزش بازاریابی پیامکی هم صدق میکند.
پس اگر به دنبال جذب مشتری از طریق SMS و آموزش بازاریابی پیامکی هستید کافی است در هر حوزهای که فعالیت میکنید با کمک مقاله طراحی سایت آموزشی سایتی با مطالب آموزشی ساخته، چرا که مردم در گوگل به دنبال آموزش هستند، اگر ظرف آشپزخانه میفروشید، کافی است آشپزی آموزش دهد، اگر موبایل میفروشید به افاد آموزش دهید که هر موبایل برای چه افرادی مناسب است، اگر ماشین صنعتی میفروشید به کاربرانتان یاد دهید گه بهترین ماشین صنعتی برای فلان کار چیست.
برای همین است که دیجیکالا دیجیکالا مگ دارد یا ما در بمم آموزش رایگان میدهیم!
تعارف نداریم که، به کاربرانمان کمک میکنیم تا اعتماد و علاقه دو طرفه جذب کنیم و سپس با خدمات و محصولات یک معامله برد-برد انجام دهیم.
برای ساخت سایت خود با هدف گرفتن شماره تماس مخاطبان و آموزش بازاریابی پیامکی باید وقتی کاربری مطلبی مربوط به سایت شما را سرچ کرد، سایت شما در نتایج جستجوی گوگل بالا بیاید که برای بهبود در نتایج جستجو باید به آموزش سئو مراجعه نمایید.
همچنین شما با خواندن چک لیست آموزش طراحی سایت با وردپرس میتوانید به راحتی سایت خود رابرای آموزش بازاریابی پیامکی آماده کنید و سپس با کمک مقالههایی که در ادامه معرفی میکنیم، به یکی از بهترین فروشگاه های اینترنتی ایران در حوزه خود تبدیل شوید.
مقالههای مربوط به ساخت سایت با سیستم مدیریت محتوای وردپرس، برای بازاریابی پیامکی:
مقالههای مربوط به بهبود در نتایج جستجوی گوگل برای بازاریابی پیامکی:
- بهترین کوتاه کننده لینک
- کوکی چیست
- سئو داخلی
- سئو خارجی
- سئو فنی
- سئو محلی
- استراتژی سئو
- آموزش ساخت بک لینک
در روزهای آینده بیشتر در مورد یازاریابی پیامکی صحبت میکنیم.