نماد سایت ب م م

شغل مناسب ENFJ (بیش از 20 شغل) + بررسی دقیق شخصیت ENFJ

تیپ شخصیتی ENFJ

شخصیت ENFJ چگونه است؟ شغل مناسب افراد ENFJ چیست؟ بهترین شغل برای افراد ENFJ با توجه به تیپ شخصیتیشان چیست؟ اصلا به چه افرادی ENFJ میگویند؟ مهمترین ویژگی‌های شخصیتی این افراد چیست؟ بهترین مشاغلی که افراد ENFJ میتوانند در آن بدرخشند چیست؟

در این مقاله، ابتدا به بررسی جامع ولی مختصر تیپ شخصیتی ENFJ میپردازیم و سپس بر اساس ویژگی‌های شخصیتی، شرایط اجتماعی فرهنگی، محدودیت‌ها و فرصت‌های اقتصاد ایران و در نهایت چالش‌های پیشرو، به معرفی مشاغل مناسب افراد ENFJ میپردازیم.

 

شخصیت ENFJ چگونه است؟

ENFJ (برونگرا، شهودی، احساسی، قضاوتی) یکی از شانزده تیپ شخصیتی است که توسط شاخص تیپ مایرز-بریگز (MBTI) شناسایی شده است. ENFJ ها به عنوان افرادی با نهایت همدلی، صمیمیت و توانایی برقراری ارتباط با دیگران شناخته می شوند. آنها رهبران طبیعی هستند که استعداد الهام بخشیدن و برانگیختن دیگران به سوی یک هدف مشترک را دارند.

 

 

 

یک فرصت ویژه

اگر تو هم میخوای علاقت را به پول تبدیل کنی، همین الان این فرصت را بررسی کن:

 

بیایید نگاهی دقیق‌تر به ویژگی‌های کلیدی که تیپ شخصیتی ENFJ را تشکیل می‌دهند بیاندازیم:

برخی از نقاط قوت رایج شخصیت ENFJ شامل توانایی آنها در برقراری ارتباط با دیگران در سطح عمیق، مهارت های رهبری طبیعی آنها و استعداد آنها برای الهام بخشیدن و ایجاد انگیزه در دیگران است. آنها غالباً ارتباطات ماهری هستند و می توانند ایده ها و احساسات خود را به طور مؤثر بیان کنند.

با این حال، مانند هر فردی، شخصیت ENFJ ها نیز مجموعه ای از نقاط ضعف خود را دارند. آنها ممکن است با تعیین مرزها و اولویت دادن به نیازهای خود بر نیازهای دیگران مشکل داشته باشند. آنها همچنین ممکن است مستعد فرسودگی شغلی و تلاش بیش از حد خود برای کمک به دیگران باشند.

در نتیجه، تیپ شخصیتی ENFJ با همدلی، گرمی و مهارت های رهبری طبیعی مشخص می شود. در حالی که آنها مجموعه ای از نقاط قوت و ضعف خود را دارند، ENFJ ها برای مشاغلی مناسب هستند که به آنها اجازه می دهد با دیگران در سطح عمیقی ارتباط برقرار کنند و تأثیر مثبتی بر دنیای اطراف خود بگذارند.

 

 

 

 

 

شغل مناسب ENFJ چیست؟

احتمالا شما که با سرچ و یا گشت و گذار در مقاله‌ها و آموزش‌های ب م م به این مقاله رسیده‌این میدانید که تیپ شخصیتی چیست، mbti چیست و احتمالا هم تا حدودی در مورد شخصیت خود یعنی ENFJ خوانده و مطلع هستید و الان به دنبال شغل مناسب ENFJ میگردید.

اما قبل از اینکه به صورت دقیق ببینیم که شغل مناسب ENFJ چیست، ابتدا باید این دو مورد را مد نظر قرار دهیم:

  1. ما در ایران زندگی میکنیم: اگر ما در کشورهای دیگری زندگی میکردیم و مثلا قرار بود مخاطب این مقاله مردم اسکاندیناوی و مثلا نروژ باشند که نه کنکور دارند و نه پسرها مثل ایران باید سربازی میرفتند، احتمالا بسیار متفاوت بود. پس مطالب شغل مناسب ENFJ از کتاب های خارجی مثل کتاب شغل مناسب شما اثر تایگر  سایر کتاب های مشابه کپی نشده!
  2. mbti همه چیز نیست: احتمالا میدانیم که ام بی تی آی و نظریات تحلیل شخصیت آن زیاد هم دقیق نیست و پشتوانه علمی محکمی ندارد اما در زمینه کسب و کار و به خصوص برای شغل مناسب ENFJها ما میتوانیم با تفکر و در نظر گرفتن سایر علوم روانشناختی محکم مثل نظریه انتخاب، تحلیل رفتار متقابل و… بهترین انتخاب را داشته باشیم.

پس اکنون ابتدا به صورت دقیق بپردازیم به اینکه به چه کسی میگوییم ENFJ و بعد در ادامه شغل مناسب ENFJ را با هم بررسی کنیم.

 

 

 

دقت نمایید که شاید لازم باشد برای انتخاب بهترین مسیر کاری، مقاله های زیر را مطالعه نمایید تا در نهایت بتوانید شغل مناسب افراد ENFJ را آگاهانه تر انتخاب نمایید:

 

 

رابطه تیپ شخصیتی ENFJ با سایر تیپ‌ها

همانطور که احتمالاً میدانید ENFJ از ترکیب چهار بعد شخصیتی زیر تشکیل شده است:

  1. برونگرا
  2. شمی (شهودی)
  3. احساسی
  4. داوری کننده (قضاوت گر)

 

 

 

حال بیایید کی مقدار بیشتر با هر کدام از این بعدهای شخصیتی آشنا شویم:

برونگرا

یعنی یعنی این افراد، انرژی خود را از صحبت یا تعامل کردن با دیگران و حضور در جمع کسب می‌کنند. این افراد دوست دارند بیشتر از آنکه در خلوت خود به موسیقی کلاسیک گوش دهند، با دوستان و آشنایان خود به سفر شمال بروند و با آن‌ها در مورد مواورد مختلف صحبت کنند و احتمالاً نقل مجلس هستند و بدون حضور آن‌ها افراد نمیدانند چه بگویند!

مقاله شغل مناسب افراد برونگرا را مطالعه کنید.

شمی یا شهودی

بیاید با یک مثال ساده این بعد را بررسی کنیم! فرض کنید یک ماشین گران قیمت زیبا را به یک فرد نشان دهیم و بگوییم اولین چیزی که به ذهنت میرسد را بگو (لطفاً شما هم الان چشمان خود را ببندید و قبل از خواندن ادامه مقاله اولین چیزی که به ذهنتان میرسد را تصور کنید)!

اگر فرد داستان فردی شهودی یا شمی باشد فکرش این است که: چه حالی میده با این ماشین بریم دور دور، با این ماشین بریم دربند و … .

اگر فرد داستان فردی حسی باشد فکرش این است که: چه قدر سرعت دارد، قیمتش چه قدر است؟ چند عدد از این ماشین‌ها تا کنون ساخته شده است؟

پس اگر با عدد رقم چیزی به ذهنتان رسید شما حسی و اگر تصور یک داستان به ذهنتان رسید یک آدم شهودی هستید.

احساسی

افراد احساسی اصطلاحاً در آش درشت پیدا هستند ولی بیایید با چند مثال ویژگی احساسی را بررسی کنیم.

اگر جمله دلم نمی‌آید را زیاد استفاده می‌کنید، اگر در مشکلات به جای راه حل بیشتر ناراحت میشوید، اگر با حرف‌های خاکستری (حرف‌هایی که فحش و دعوا و … نیستند ولی حرف‌های خوبی هم نیستند، مثل وزنت یکم بالا رفته، مانتویی که جدید خریدی زیاد جنس خوبی نداره و …) و غیره شما یک آدم احساسی هستید.

داوری کننده یا قضاوت گر

بیایید طبق روال ب.م.م و طبق گفته بزرگانی مثل انیشتین (مثال تنها راه آموزش است!)، با مثال این مورد را هم یاد بگیریم!

آیا موقعی که قرار است به یک مهمانی، سر کار، مسافرت و … بروید برایتان مهم است که سر وقت برسید؟ اگر مهم است شما یک آدم داوری کننده یا قضاوت گر هستید ولی اگر از هر 10 بار 8 بار را دیر میکنید و مشکل را به گردن ترافیک و … مشیت الهی و غیره می‌اندازید شما یک فرد ملاحظه کننده هستید.

نتیجه گیری در مورد رابطه تیپ شخصیتی ENFJ با سایر تیپ‌ها

نکته‌ای که باید همواره آن را به خاطر داشت این است که هیچ دام از ما صد در صد از یک بعد را ندارد!

یعنی به عنوان مثال اگر شما یک فردقضاوت گر باشید باز هم روزهایی را در طول عمرتان میتوان پیدا کرد که حال به موقع رسیدن را ندارید.

یا اگر فردی برونگرا باشید باز هم موقع‌هایی پیدا میشود که نیاز دارید در تنهایی به زندگی و کارهای خود فکر کنید و از بقیه به دور باشید!

پس یا دمان باشد که ما در شخصیت شناسی در مورد درصد صحبت میکنیم و ما میگوییم در صد بیشتری برونگرا هستیم تا درونگرا و این یعنی 80 در صد، 70 در صد برونگرا هستیم و 20 تا 30 در صد درونگرا! (مقاله شغل مناسب افراد درونگرا را مطالعه کنید.)

ویژگی‌های کلیدی تیپ شخصیتی ENFJ

ویژگی‌های کلیدی این تیپ شخصیتی ار میتوان از چهار بعدی که در بالا بررسی کردیم به راحتی به دست آورد.

ما به عنوان یک فرد با این تیپ شخصیتی، دوست داریم بیشتر زمانمان را در جمع حضور داشته باشیم و با افراد زیادی صحبت و مراوده داشته باشیم.

همچنین دوست داریم بیشتر در تخیلات و تفکرات سیر کنیم تا این که در گیر عدد و رقم خسته کننده باشیم و مثلاً ساعت ها پشت کامپیوتر عملیات‌های عددی انجام دهیم.

ما دوست داریم در طول روز با دیگران خوش بر خورد باشیم و کسی خواسته یا نا خواسته از جانب ما اذیت نشود و کسی هم با ما یا در حضور ما با کس دیگری بد رفتاری نکند و در محیطی سر شار از صمیمیت، هم‌دلی احترام و تایید متقابل حضور داشته باشیم.

به علاوه دوست داریم کارها سر وقت و قبل از رسیدن موقع (دد لاین) انجام شود و خومان یا دیگران (همکاران، دوستان و …) کارها را پشت گوش نیندازیم و همه چیز سر وقت انجام شود.

پس تمام مایی که این تیپ شخصیتی را داریم دوست داریم زندگی و روزمره خودمان را با این 4 مورد بگذاریم تا زندگی شادتری داشته باشیم.

رویکردهای شناختی تیپ شخصیتی ENFJ

معمولاً ما همانطور که در دو قسمت قبلی بررسی کردیم در شرایط مختلف زندگی همواره سعی میکنیم:

با درد دل کردن و گفتن (تفکر کردن) قصه‌های خودمون (با یکم اضافه کردت پیاز داغ) به دوستان نزدیکمون با صمیمیت زندگی خودمون را سر وقت بگذرونیم.

این پاراگراف عمیق بالا تقریباً به خوبی کل شخصیت و منش ما را پوشش میدهد (البته که همه ما بسیار عمیق‌تر از این مله ساده هستیم ولی برای فهم بهتر و راحت‌تر و به دور از اصطلاحات پیچیده که اکثر مدعیان یونگین استفاده میکنند، تا حد زیادی این تعریف قابل قبول است).

ENFJهایی که ممکن است بشناسید

برای این که ببینیم، چه افرادی با این تیپ شخصیتی موفق هستند تا یا از آن‌ها امید بگیریم یا از آن‌ها برای انتخاب شغل الگوبرداری کنیم بهتر است ببینیم چه افراد موفقی در جهان ENFJ هستند.

چون معمولاً (همیشه) گفته می‌شود خانم ها مقدم ترند ابتدا:

خانم‌های ENFJ موفق و مشهور

مقاله بهترین شغل برای زنان را مطالعه کنید.

آقایان ENFJ موفق و مشهور

برای دید بازتر در انتخاب شغل، مقالات شغل برق، شغل مهندسی مکانیک و شغل مهندسی برق قدرت را مطالعه نمایید.

خب همانطور که این افراد را مشاهده میکنیم احتمالاً برخی از شغل‌هایی که برای شخصیت ENFJ مناسب هستند را میتوانید حدس بزنید.

روابط شخصی تیپ شخصیتی ENFJ

به دلیل برونگرا بودن تیپ شخصیتی ENFJ دوست داریم با افراد زیادی مراوده داشته باشیم و احتمالاً همین الان هم داریم! این مورد به نوبه خود برای ما مشکل و چالشی ندارد ولی اگر همسر یا دوست ما آدمی باشد که این موضوع برایش نماد عدم وفاداری باشد میتواند برای ما چالش ایجاد کند.

علاوه بر آن باید همسر (دوستان) ما به گونه‌ای باشند که دوست داشته باشند و بتوانند با ما هم صحبت شوند و به حرف‌ها و درد دل‌های ما گوش بدهند.

ما به دلیل احساسی بودن اولاً باید جنبه خودمان را بالا ببریم و همواره در جهت بهبود عزت نفس، کتاب بخوانیم، دوره آموزشی شرکت کنیم و … تا با کوچکترین حرف در مورد ما یا افراد یا چیزهایی(به خصوص برای مادران که روی بچه‌هایشان حساس هستند) که دوستشان داریم و برای ما اهمیت دارند، ناراحت نشویم.

باید خیلی حواسمان را جمع کنیم که توسط افراد منطقی که احتمالاً به روانشناسی، شخصیت شناسی و … اعتقاد چندنی ندارند و فکر میکنند همیشه دو دو تا باید چهار تا باشد تا دنیا به کار خودش ادامه دهد، مورد بی‌مهری قرار نگیریم.

ما به دلیل شهودی بودنمان ممکن است حساب کتاب خرجمان از دستمان در به رود و دچار بحران مالی شویم (به خصوص در جمع‌ها، مسافرت‌ها و دورهمی‌های دوستانه).

همچنین اکثر ماها به دلیل ویژگی احساسی بودن شدیدمان، اگر کسی (با توجه به برونگرا بودن تعداد این افراد زیاد هم هستند که همیشه چیزی از ما درخواست میکنند.) از ما پولی بخواهد نمیتوانیم نه بگوییم و در نتیجه ممکن است دچار یک بهران بزرگ شویم.

پس همواره بهتر است از نرم افزارهای حسابداری یا حداقل از یک دفترچه برای خریدها و پول‌هایی که به دیگران میدهیم باشیم.

به دلیل خصلت قضاوت‌گری ما دوست داریم افراد به وقت ما احترام بگذارند و برای ما اتلاف وقت ایجاد نکنند. پس این مورد را هم باید در ارتباطات خود در نظر بگیریم.

 

 

مسیرهای شغلی تیپ شخصیتی ENFJ

شغلی که به عنوان یک ENFJ انتخاب میکنیم بهتر است شامل موارد زیر باشد:

  1. به ما امکان بدهد با همکاران مراجعان مشتریان و غیره روابط گرم و متقابلی داشته باشیم
  2. به ما امکان بدهد راه حل هایی خلاق برای پروژه هایی که با آنها اعتقاد داریم پیدا کنیم و بتوانیم نتایج مثبت تلاش هایمان را برای دیگران ببینیم
  3. کار در محیطی انجام شود که انتظارات در آن روشن باشند رشد شخصی تشویق گردد
  4. به ما اجازه بدهد عضوی از تیم سایر اشخاص خلاقی باشیم که ما به آنها اعتقاد داریم
  5. به ما فرصتی بدهد که راه حل هایی خلاق برای مسائل مختلف پیدا کنیم و بعد آنها را با سایر اشخاص حمایتگر و علاقه مند در میان بگذاریم
  6. فعالیت در محیطی فعال و چالش گرانه انجام شود و به ما امکان بدهد که در آن واحد به چند پروژه رسیدگی کنیم
  7. به ما امکان بدهد که از مهارت های سازمانی و تصمیم گیری خود استفاده کنیم و روی پروژه های خودمان کنترل و مسئولیت داشته باشیم
  8.  انواع مختلفی از فعالیت‌ها را بدهد تا به شکلی خوب برنامه‌ریزی شده و منظم از آن ها استفاده کنیم
  9. شغل ما در محیطی باشد که از تعارض و تنش بین افراد به دور باشد
  10. در معرض ایده‌های نو قرار دهد و به ما امکان بدهد تا روش‌های جدید را بیاموزیم و به خصوص به روش هایی توجه داشته باشیم که زندگی دیگران را بهبود ببخشیم

نقاط قوت کاری ما می‌تواند موارد زیر باشد:

نقاط ضعف کاری ما می تواند از موارد زیر تشکیل شود:

 

 

بهترین شغل های مناسب تیپ شخصیتی ENFJ

ENFJ ها به سبب ترکیب ترجیحاتی خود به طور طبیعی جذب مشاغل مختلف می‌شوند. در فهرست کردن مشاغلی که میان ENFJها علاقه‌مندی و عمومیت دارد توجه به این نکته ضرورت دارد که اشخاص موفقی از انواع تیپ‌ها در تمام مشاغل حضور دارد.

اما مشاغل زیر بیشتر مورد پسند ENFJ قرار می‌گیرد. برخی از دلایل آن هم مشخص است. این یک فهرست کاملاً جامعی نیست. اما سعی کردیم که در آن به مهمترین مشاغلی که قبلاً به آن توجه داشته‌اید اشاره کنیم. گرچه تمام این حرف‌ها پتانسیلی برای رضایت خاطر شغلی به دست می‌دهند، تقاضای آتی برای برخی از مشاغل احتمالاً بیش از تقاضا برای مشاغل دیگر خواهد بود.

 

ENFJها ارتباط برقرار کننده‌های ماهری هستند. انگیزه آنها برای درک و راضی کردن افراد قوی است از این رو از ادب و آداب معاشرت و دیپلماسی سطح بالا برخوردارند. (مطالعه بیشتر در www.indeed.com)

این افراد در اکثر مواقع کلام را به نوشته ترجیح می‌دهند اما بسیاری از آن‌ها نویسندگان خوبی هم هستند. ENFJ از فرآیند جمع آوری اطلاعات از طریق ملاقات با اشخاص و مصاحبه با آنها لذت می‌برند و به جنبه‌های شخصی و خصوصی علاقه‌مند هستند.

دنیای تبلیغات، روابط عمومی و جمع آوری وجوه سرمایه‌ای اغلب برای این جماعت شغل مناسبی است. ENFJها میتوانند به سرعت با مراجعان، مشتریان و همکاران روابط حسنه برقرار می‌کنند و همچنین می‌توانند متقاعد کننده، تولیدکننده، استخدام کننده و یا سیاستمدار باشند.

 

 

بهترین شغل برای ENFJها واقعاً چیست؟

یک لحظه چشمان خود را به عنوان فردی با این ویژگی‌ها ببندید و بگویید که بهترین برای شما چیست؟

احتمالاً همه ما به نتیجه زیر می‌رسیم:

بهترین شغل برای ما (ENFJها) فقط و فقط یک شغل بوده و هست و آن هم شغل تدریس است.

اما چرا؟

شما به عنوان یک فرد برونگرا میتوانید سر کلاس با خیال راخت صحبت کنید، تعاممل داشته باشید و در عین حال برای آن پول هم دریافت کنید!

یک آدم احساسی و دوست داشتنی چه کاری بهتر از تدریس میتواند پیدا کند که در آن باعث رشد و پیشرفت انسان‌ها شود و در عین حال به او بیشترین احترام را بگذارند.

شما تا هر جایی که میخواهید از تخیلتان برای آموزش استفاده کنید و به دیگران کمک کنید که با داستان و تخیالات شما بسیاری از مباحث سخت که فهمشان پیچیده است را به راحتی یاد بگیرند.

همچنین شما به عنوان یک معلم، مدرس و استاد، وقت کلاس‌ها را تنظیم میکنید و میتوانید کلاس‌ها را سر وقت شروع کنید و دانشجویان و دانش‌آموزان شما هم پیروی خواهند کرد!

 

 

در آخر شاید بهتر باشد به بررسی شغل های نامناسب برای افراد با شخصیت ENFJ بپردازیم تا بتوانیم آگاهانه تر از اشتباه در انتخاب زمینه کاری پرهیز کنیم:

شغل های نامناسب برای افراد ENFJ

در حالی که ENFJ ها برای بسیاری از مشاغل که شامل کار با افراد می شود مناسب هستند، برخی از مشاغل هستند که ممکن است برای نقاط قوت و ویژگی های شخصیتی آنها مناسب نباشد. در اینجا چند شغل وجود دارد که ممکن است ENFJ ها آنها را نامناسب بدانند:

در نتیجه، در حالی که ENFJ ها به دلیل همدلی و مهارت های مردمی خود شناخته می شوند، مشاغل خاصی وجود دارند که ممکن است برای تیپ شخصیتی آنها مناسب نباشند. مشاغلی که بسیار فنی هستند یا به کارهای انفرادی زیادی نیاز دارند، ممکن است تعامل اجتماعی و تنوعی را که ENFJها برای احساس رضایت به آن نیاز دارند، فراهم نکنند.

با این حال، بسیاری از مشاغل دیگر هستند که به خوبی برای ENFJ ها مناسب هستند، مانند مشاوره، تدریس، یا مددکاری اجتماعی، که به آنها اجازه می دهد از نقاط قوت خود استفاده کنند و به روش های معناداری به دیگران کمک کنند.

 

 

پس همین الان مقالات آموزش تدریس و آموزش تدریس مجازی را مطالعه نمایید.

 

خروج از نسخه موبایل