نماد سایت ب م م

تجهیزات تولید محتوا لازم برای تولید محتوای آموزشی در 1401

تجهیزات تولید محتوا

تجهیزات تولید محتوا چی بخریم؟ در هر بازه قیمتی کدام یک از تجهیزات تولید محتوا بهترین گزینه است؟ تجهیزات تولید محتوا لازم برای اینستاگرام یا ادمینی اینستاگرام چیست؟ برای ساخت ویدیو در یوتیوب به کدام یک از تجهیزات تولید محتوا نیاز داریم؟ چقدر از بودجه خود را صرف خرید تجهیزات تولید محتوا کنیم؟ معیارهای انتخاب تجهیزات تولید محتوا مثل دوربین، میکروفون، لپ تاپ و… چیست؟ مهم ترین چیزی که ما باید آن را تهیه کنیم چیست؟

 

در این مقاله قصد داریم برای آموزش تولید محتوا و آموزش بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی و با هدف جذب بیشترین مخاطب به بررسی و معرفی جامع تجهیزات تولید محتوا بپردازیم، چرا که همانطور که میدانیم بکی از مهمترین بخش‌های آموزش دیجیتال مارکتینگ که بازگشت سرمایه بینظیری دارد، آموزش بازاریابی محتوا است که برای آن نیاز به ساخت فایل‌های ویدیویی و صوتی با کیفیتی داریم.

 

همچنین گفتیم که بهترین شغل دنیا تدریس است و در مقاله بهترین روش تدریس و  آموزش تدریس مجازی گفتیم که یکی از رکن‌های اساسی هر تدریس آنلاینی تولید محتوا است و در مقاله آموزش تولید محتوا گفتیم که بهتر است تجهیزات تولید محتوا را یکجا بخریم. در این مقاله با هم تمام تجهیزات لازم برای تولید محتوا را به همراه معیارهای انتخابشان بررسی میکنیم. لطفاً شما هم نظرات ارزشمندتان را با بچه‌های ب.م.م به اشتراک بگذارید.

 

 

 

 

 

تجهیزات تولید محتوا این نیست!

خیلی از افراد و تولیدکنندگان محتوا فکر میکنند که اگر تجهیزات تولید محتوا گران قیمتی مثل دوربین چند هزار دلاری یا یک میکروفون چد ده میلیون تومانی داشته باشند دیگر کار تمام است و میتواند مخاطبان زیادی را برای سایت و شبکه اجتماعی خود (یوتیوب، اینستاگرام، روبیکا و…) جذب کنند.

حقیقت این است که ما حتی فیلم های سینمایی داریم که با بهترین تجهیزات تولید محتوا نور، دوربین، صدا و… ضبط شده‌اند اما هیچ کس خاضر نیست یک دقییقه از آن را ببیند، چه برسه به این که بخواهد بابت آن پولی هم پرداخت کند!

 

حقیقیقتی که باید بدانیم این است که بدون آموزش بازاریابی محتوا و البته استراتژی سئو برای سایت نه تنها مخاطبانی را جذب نمیکنیم، بلکه با هزینه‌های بالای تجهیزات تولید محتوا که پرداخت کرده‌ایم اعتماد به نفس خود رااز دست داده و دیگر انگیزه ادامه دادن خواهیم داشت!

 

در حقیقت موفقیت در مبحث محتوا فقط به کیفیت تجهیزات تولید محتوا مربوط نیست و گاهی اوقات بدون یک برنامه ریزی درست (آموزش برنامه ریزی) و زمانبندی مناسب (آموزش مدیریت زمان) فقط پولهایمان را دور میریزیم بدون اینکه به کسب و کار ما کمک کند.

 

از طرف دیگر باید بدانیم که تجهیزات تولید محتوا خود به خود برای ما صحبت نمیکنند و جلوی دوربین قرار نمیگیرند، بلکه این ما هستیم که باید جلوی دوربین بایستیم یا با میکروفون پادکست درست کنیم. پس باید آموزش فن بیان برای ارتقا مهارت بیان و آموزش هوش هیجانی برای مدیریت هیجانات جلوی دوربین را به کار ببریم.

 

از طرفی خیلی از افراد زمانی که قرار است جلوی دوربین یک ویدئو 2 دقیقه‌ای ضبط کنند حتی اگر بهترین تجهیزات تولید محتوا را داشته باشند، استرس میگیرند و برای یک کلیپ 2 دقیقه‌ای یک روز کاری وقت تلف میکنند. برای حل این چالش باید با آموزش افزایش عزت نفس احساس ارزشمند بودن را در خود پرورش دهیم.

 

 

همانطور که در مقاله آموزش تولید محتوا آموزشی با هم بررسی کردیم به طور کلی ما 4 نوع محتوا: صوتی، تصویری، متنی و تلفیقی(ترکیب متن، صوت و تصویر) داریم. بعد به این نتیجه رسیدیم که بیشترین اثرگذاری متعلق به محتوای تلفیقی است.

پس لازم است که علاوه بر توانایی نوشتن و تولید محتوای متنی، محتوای صوتی و تصویری با کیفیتی را هم تولید کنیم.

برای تولید محتوای صوتی و تصویری ما نیاز به یکسری تجهیزات تولید محتوا داریم که در ادامه با هم به طور کامل آن را بررسی میکنیم.

 

یک فرصت ویژه

نمیخوای جدیدترین فرمول تولید محتوای پولساز را یاد بگیری؟
برای اینکه محتوا بفروش باشه، باید ACDAF باشه! نگذار این فرصت از دستت بره، حداقل بررسیش کن، بررسی که ضرر نداره:

 

تجهیزات تولید محتوا بدون وقت تلفی

خیلی از افراد ذوق زیادی برای ساخت اولین کلیپ، پادکست و… خود را دارند و سریع میخواهند پرونده تجهیزات تولید محتوا را ببنددند، پس ما هم برای شما یک لیستی را آماده کردیم که میتواند به شما در این راه کمک کند، پس فقط کافی است که فقط جزء افراد زیر نباشید:

اگر سرمایه کمی دارید و میخواهید سریع وارد دنیای آموزش یا تولید محتوا شوید، به شما توصیه میکنیم همین تجهیزات تولید محتوا لیست زیر را بدون وقت تلفی تهیه کنید:

  1. عینک محافظ چشم
  2. میکروفون بویا
  3. رینگ لایت
  4. سه پایه
  5. گوشی موبایل با دوربین فول اچ دی
  6. لپ تاپ با حداقل رم 6، core i3، گرافیک 2 گیگ
  7. پرده سبز(اختیاری)

این موارد حداقل مواردی هستند که شما میتوانید بدون وقت تلفی تهیه کنید و از همین فردا وارد دنیای جذاب content بشوید، البته دقت کنید که این موارد شاید بسته به نوع فعالیت و حوزه شما نه تنها کافی نباشد بلکه باعث تلف شدن سرمایه شما شود پس بهتر است ادامه مقاله را حتما مطالعه نمایید!

 

 

 

 

خرید تجهیز تولید محتوای مسخره‌ای که برای شما ضروری است!

این وسیله برعکس وسایل دیگر که مستقیم بر کار شما اثر بگذارد، بر عملکرد و کیفیت کار شما اثر گذار است. به نظر شما این وسیله چیست؟

احتمالاً درست حدس زدید، این وسیله چیزی نیست جز عینک مطالعه!

اما چرا انقدر ما به خرید آن تاکید داریم؟

  1. محافظت از چشم شما در برابر آسیب‌های جبران ناپذیر
  2. پرستیژ کار شما را برای تولید محتوای ویدیویی بالا میبرد!
  3. طبق باور اکثریت، فردی که عینک به چشم دارد، احتمالاً تخصص بیشتری دارد

لازم به توضیح است که اگر کار تولید محتوای متنی را بر عهده داردید ما به شما توصیه میکنیم تا چشمتان ضعیف نشده همین امروز به فکر خرید آن بیافتید!

 

 

قبل از هر چیز برای یک تولید محتوای عالی، مقاله‌های زیر را از ب م م بخوانید:

فن بیان

بهترین هاست

دامنه چیست

آموزش تولید محتوا اینستاگرام

 

 

 

تجهیزات تصویر برداری

یکی از مهمترین قسمت‌های انتخاب تجهیزات تولید محتوا، انتخاب دوربین مناسب برای تصویربرداری است. یک سری معیارهایی برای انتخاب دوربین مناسب از بین تجهیزات تولید محتوا وجود دارد که در ادامه به آن‌ها میپردازیم:

 

برای آنکه بتوانیم یک عکاسی صنعتی یا یک ویدیو آموزشی با کیفیت خوب تحویل مخاطبانمان بدهیم لازم است که یک دوربین خوب داشته باشیم. یادمون باشه که بهترین انتخاب برای دوربین وجود ندارد. ما فقط میتوانیم با در نظر گرفتن یکسری پارامترها بهینه‌ترین (نه بهترین) گزینه خرید دوربین را در نظر بگیریم:

 

 

 

 

دوربین برای چه آموزشی

قبل از هر کاری برای انتخاب یک دوربین مناسب باید به طور دقیق سناریوی موردنظرمان را برای فیلمبرداریو تولید محتوا مشخص کنیم. آیا قرا است تولید محتوا در اینستاگرام انجام دهیم؟ آیا قرار است برای محصولات آموزشی تصویربرداری کنیم؟ ….

به عنوان مثال اگر قرار است ویدیوهای آموزشی بسیار خاصی مثل فیلم‌های سینمایی بسازیم دوربین بسیار ویژه‌تر و گران قیمت تری نیاز داریم تا زمانی که بخواهیم فقط از چهره خودمان فیلمبرداری کنیم. پس به طور کلی ما سه نوع آموزش ویدیویی داریم:

  1. فیلمبرداری فقط از چهره و بدن: بهترین گزینه از نظر ما برای تدریس همین است.
  2. فیلمبرداری از چهره و نوشته‌هایی که مثلاً روی وایت برد مینویسیم: برای این نوع فیلمبرداری نیاز به دوربین بهتری دارد و در نتیجه هزینه‌های ما افزایش پیدا می‌کند. این نوع آموزش و تدریس را شما در بعضی مدرسان اینستاگرامی مشاهده می‌کنید که یک مقداری صحبت میکنند و یک سری نکات را هم روی وایتبرد کنارشون مینویسند.
  3. فیلمبرداری سینمایی: برای این نوع فیلمبرداری به دوربین‌های بسیار گران قیمتی نیاز داریم. به عنوان مثال، مدرسانی که آموزش‌های موفقیت و بهبود فردی را میدهند مثل آنتونی رابینز (سایتش) از این نوع ویدیوها استفاده میکنند. اگر یک خورده منطقی باشیم احتمالاً در این موضوع اتفاق نظر خواهیم داشت که حداقل برای شروع کسب و کار آموزشی و آموزش تدریس نیازی به این همه هزینه برای تجهیزات تولید محتوا آموزشی نخواهید داشت (هزینه‌های چند ده میلیونی).

 

 

توانایی ما

خیلی از مدرسان سوالشون اینه: آقا ما پول داریم، اصلاً دارندگی و برازندگی. شما بگو بهترین دوربین برای تولید محتوای آموزشی چیه؟ اینجاست که باید از این افراد بپرسیم شما خودت توانایی و تخصص کار کردن با دوربین‌های حرفه‌ای را دارید؟ یا میتوانید ماهانه چندین میلیون هزینه کنید و یک کارمند برای فیلمبرداری استخدام کنید؟ یا برون سپراری کنید به شرکت الو محتوا؟

باید در انتخاب دوربین و کلاً هر وسیله و تجهزات تولید محتوای دیگه‌ای به این نکته مهم توجه کنیم که استفاده از اون بسیار راحت باشه تا ما بتوانیم به راحتی و در هر زمانی با این تجهیزات تولید محتوا کار کنیم.

 

 

 

 

 

 

 

 

میزان بودجه

آقا همه‌ی اون دو مورد قبلی اصلاً کشک! چه قدر قرار پول خرج کنیم و بودجمون چه قدره؟ نکته‌ای که بر اساس تجربه و بررسی بزرگترین و بهترین مدرسان ایرانی و خارجی میشه گفت اینه که هر کسب و کاری آموزشی برای شروع تا جایی که میشه باید هزینه‌هایی مثل تجهیزات آموزشی و تجهیزات تولید محتوای آموزشی را کاهش بده و بیشتر سرمایه موجود را خرج برندسازی، تبلیغات و کلاً بخش مارکتینگ بکند.

 

پس بیاید یک بار معیارهای خرید دوربین از بین تجهیزات آموزشی و تجهیزات تولید محتوا را با هم مرور کنیم: 1. برای چه کاری 2. استفادش آسون باشه 3. بودجه.

 

 

ما میتوانیم با توجه به این سه معیار برای انتخاب دوربین یا کلاً تجهیزات تولید محتوای تصویری، از تجهیزاتی مثل استفاده از تولید محتوا با گوشیا، تجهیزات عکاسی مثل دوربین‌های عکاسی، دوربین‌های فیلمبرداری و دوربین‌های فیلمبرداری تخصصی استفاده کنیم.

 

پیشنهاد: قیمت گذاری محصولات آموزشی

 

 

 

 

تجهیزات نورپردازی در سال 1401

بعد از انتخاب دوربین قدم بعدی در انتخاب و خرید تجهیزات تولید محتوا، خرید یک نور مناسب است. برای خرید تجهیزات نورپردازی در سال 1401 هم دو معیار از سه معیاری که برای خرید دوربین با هم مرور کردیم را باید بهش دقت کنیم: یعنی لازم است که برای خرید نور تجهیزات تولید محتوا : 1. برای چه نوع فیلمبرداری 2. با چه بودجه‌ای.

 

 

 

اگر داخل فروشگاه‌هایی مثل دیجی کالا و نورنگار و… یک سری بزنیم و بررسی بکنیم میبینیم که از چند صد هزار تومن تا چند ملیون برای تجهیزات نورپردازی، کالا دارند.

 

 

توصیه‌ای که باز هم میشه در این مورد بهش توجه کرد اینه که ما قرار نیست مثل فیلم‌های سینمایی جزئیات حالت صورتمون و احساساتی مثل خشم، شادی و… را به صورت دقیق به مخاطب نشون بدیم. این نوع تجهیزات برای فیلم‌های سینمایی مناسب هستند که میخواهند احساس بازیگر را به طور کامل به مخاطب منتقل کنند.

 

 

برای بخش نورپردازی تجهیزات تولید محتوا میتوانیم از نور طبیعی، رینگ لایت، سافت باکس و… استفاده کنیم. اگر در ابتدای راه آموزش هستید و البته در یک منطقه آب‌وهوایی مساعد زندگی می‌کنید شاید بهتر باشد از نور طبیعی با تجهیزات نورپردازی نسبتاً ارزان استفاده کنید.

 

 

پیشنهاد: آموزش حضوری بهتر است یا مجازی

 

 

 

 

 

 

تجهیزات صدا و میکروفون در سال 1401

کیفیت صدا در کیفیت فیلمبرداری، پادکست و فایل‌های صوتی تاثیر بسیار زیادی دارد. شاید بشه گفت در سال 1401 بهتر است برای ضبط صدا تا جایی که میتونیم از یک میکروفون با کیفیت استفاده کنیم.

یعنی از بین تجهیزات تولید محتوا چه برای شروع کار و چه در هر سطح دیگه‌ای داشتن یک صدابرداری خوب بسیار اهمیت دارد و ما باید حتماً حتماً برای آن هزینه کنیم. گول افرادی که میگویند آره با موبایل بیا همه‌ی کارها را انجام بده نخوریم.

 

 

یعنی در ابتدا اگر قراره فقط برای یکی از تجهیزات تولید محتوا پول بدهیم باید اون تجهیز یک میکروفون خوب باشه. چرا؟

چون، اگر در یک ویدیو آموزشی کیفیت تصویر عالی نباشه شاید فردی که اون آموزش را میبیند آنقدر سرگرم نکات جذاب و یا لحن جذاب شما میشه که اصلاً براش کیفیت ویدیو مهم نباشه. ولی اگر تصویر فوق‌العاده مثلاً full-hd و blu-ray باشه و نکات بسیار فوق‌العاده با لحن عالی باشه ولی صدا یکم خش داشته باشه چون این نویز و خش صدا اذیت کنندست به احتمال زیاد هیچ کسی به اون نگاه نمیکنه!

 

 

پس در شروع کار هم، حتماً یک میکروفون خوب یا voice recorder (ویس رکوردر) تهیه کنید:)

 

 

مقاله رو به رو را در این مورد بررسی کنید: میکروفون

همین الان می‌توانید مقاله بهترین زمینه تدریس را مطالعه نمایید.

 

 

 

بهتر کردن محتوا تولیدی یا edit

بعد از اینکه صوت و ویدیو آموزشی خودمون را ضبط کردیم حالا نوبت به اون میرسه که برای فوق‌العاده‌تر شدنشون یک خورده ویرایششون (ادیتشون) کنیم. منظور از ادیت یعنی این که: نویز صدا را بگیریم، اگر جایی تپق زدیم حذفش کنیم اون تیکه را، پس زمینه را تغییر بدیم، آهنگ به بک گراند اضافه کنیم و…

 

 

 

 

 

 

برای این که بتونیم مرحله ادیت را خیلی عالی پیش ببریم نیاز به یک سری تجهیزات تولید محتوا است:

پرده سبز

پرده سبز برای تغییر تصویر بک گراند عکس‌ها و فیلم‌ها استفاده می‌شود. با تغییر بک گراند (پس زمینه) میتوانیم محتوای تصویری خودمون را بسیار فوق‌العاده‌تر و زیباتر کنیم. پس پرده سبز هم مثل میکروفون از بین تجهیزات تولید محتوا از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

 

 

لپ تاپ یا کامپیوتر (pc)

در نهایت برای اینکه بتوانیم یک ادیت فوق العاده و در نتیجه یک محتوای آموزشی عالی داشته باشیم نیاز است که یک لپ تاپ نسبتاً خوبی که بتواند نرم افزارهای ادیت را به خوبی اجرا کند، تهیه کنیم.

 

 

برای انتخاب لپ تاپ باید معیارهای متفاوتی را در نظر بگیریم که شاید مهمترین آن رفع نیازهای ضروری ادیت با کمترین قیمت ممکن است.

برای اینکه بتوانیم ادیت خوبی انجام دهیم نیاز به یک سری نرم افزارهای ادیت مثل فتوشاپ (adobe photoshop) برای ویرایش و ترکیب تصاویر، کمتازیا (camtasia) برای ویرایش و ترکیب ویدیوها و در نهایت ادوبی آئودیشن (adobe audition) برای ویرایش و ادیت صدا داریم.

 

 

مقاله رو به رو پیشنهاد ما به شما: بهترین قالب آموزشی وردپرس

 

 

کامپیوتر و لپ تاپی که بتواند نرم افزارهای بالا را به درستی اجرا کند برای ما کافی است. باز هم یک سری نرم افزارهای ادیتی هستند که برای کار آموزش زیاد نیاز نیستند مگر اینکه بخواهید جلوه‌های خیلی ویژه مثل فیلم های سینمایی داخل محتواتون استفاده کنید. مثل بعضی از نرم افزارهای شرکت adobe : افتر افکت و…

 

 

نکته‌ای که باز هم باید بهش توجه کنیم این است که نرم افزارهایی مثل پریمیر، افتر افکت و… نیاز به تخصص‌های بسیار زیادی هم دارند و شاید لازم باشد برای ادیت‌های سینمایی و جلوه‌های ویژه علاوه بر استعدادهای ذاتی باید چندین ماه (یا حتی چندین سال) زمان بگذارید تا بتوانید آن‌ها را یاد بگیرید.

 

 

اگر به برگزاری وبینار با این تجهیزات تولید محتوا علاقه‌مند هستید مقالات زیر را مطالعه نمایید:

آموزش برگزاری کلاس آنلاین

بهترین سایت برگزاری وبینار

تولید محتوای متنی

کتاب تدریس

 

 

 

نتیجه گیری برای خرید تجهیزات تولید محتوا

از بین “تجهیزات تولید محتوا” شاید در ابتدا بهتر باشد یک گوشی موبایل با دوربین نسبتاً خوب، یک میکروفون حرفه‌ای، یک پرده سبز و در نهایت یک لپ تاپ با امکان استفاده از سه نرم افزار فوتوشاپ، کمتازیا و آئودیشن.

با همین چهار وسیله از بین تمامی تجهیزات تولید محتوا شما میتوانید بهینه‌ترین خرید را برای تولید صوت و ویدیو فوق‌العاده داشته باشید. شما هم نظراتتون را همینجا با ما در میان بگذارید:

مقالاتی که میتواند برای شما مفید باشد:

روش تدریس

بهترین شغل مهندسی

بهترین شغل برای خانم ها

بهترین شغل برای افراد برونگرا

 

خروج از نسخه موبایل