نماد سایت ب م م

دامنه چیست؟ 11 فرمول شگفت انگیز!

دامنه

 

دامنه چیست؟ رازهای انتخاب دامنه چیست؟ چطور Domain مناسب برای خودمون انتخاب کنیم؟ ir. یا com. یا org. یا چی؟ ارزان ترین سایت فروش دامنه برای خرید چیست؟ اصلا آیا قابل خریده یا باید اجاره کنیم؟

در این مقاله به همه این سوالات بالا و همه سوالاتی که شاید مهم باشه ولی معمولا بهش توجهی نمیشه جواب میدیم. این مقاله اولین مقاله‌ی مجموعه آموزش طراحی سایت ما بوده و شما میتوانید بعد از مطالعه این مقاله، مقاله‌های دیگر مربوط به طراحی سایت را از بخش منو سایت مطالعه نمایید .

نمیدونم شمایی که الان داری این مقاله را میخونی کجایی چیکار میکنی، دنبال شغل طراحی سایت هستی، یا اصلا هدفت چیه؟ ولی میخوام برات قصه خودم را بگم، توی این قصه بهت میگم که این دانش انتخاب نام دامنه از کجا اومده، چه دانش پیچیده‌ای پشتشه و در نهایت بهت میگم که آنقدرها هم انتخاب دامنه ساده نیست!

البته نگران نباش توی این مقاله جزئیاتی را بهت میگم که هیچ جا حتی توی دوره‌های پولی (البته به جز دوره خودمون) بهت نمیگن!

موقعی که تازه یک کتاب بازاریابی در زمینه راه اندازی استارت آپ خوانده بودم و میخواستم ئارد دنیای کارآفرینی بشم و با کلی شوق اولین کسب‌وکار خودم را دوست داشتم راه‌اندازی کنم، سه ماه برای این موضوع زمان گذاشتم! شاید از بیرون زمان زیادی برای انتخاب نام کسب‌وکار یا دامنه باشه، ولی این ضرب المثل همیشه یادم هست که میگه:

خشت اول چون نهد معمار کج، تا ثریا میرود دیوار کج.

 

پس اولین قدم را باید محکم برداشت، باید از همون اول اسم برند، دامنه، نام سایت و Domain درست حسابی انتخاب کرد. در نتیجه میخوام برات از دانش بازاریابی و برندسازی بگم تا دانش طراحی سایتی، با من همراه باش که قراره بترکونیم.

 

قبل از هر چیز بهتون بگم:

که اگر مدرسید و میخواید سایت آموزشی خودتون را به صورت حرفه‌ای راه بندازید کافیه روی لینک روبه رو کلیک کنید: دوره آموزشی طراحی سایت

 

یک فرصت ویژه

سایت، بستر بازاریابی و فروش است نه بستر هنر یا برنامه نویسی!
اگر تو هم رویای داشتن بستر بازاریابی برای فروش محصولات آموزشیت را داری، همین الان دوره گنجینه ب‌م‌م طراحی سایت را بررسی کن و این فرصت را از دست نده:

 

دامنه چیست؟

دامنه یا Domain همون اسم سایته!

مثلا موقعی که میگیم دیجیکالا، در حقیقت داریم در مورد سایت Digikala.com حرف میزنیم.

خب همونطوری که دارید میبینید این دیجیکالا از دو بخش تشکیل شده، دقیقا مثل اسم ما آدما! اسم هر آدمی از دو بخش نام و نام خانوادگی تشکیل شده، دامنه سایت ها هم از دو بخش تشکیل شده، که حالا طراحان سایت و متخصصان وب با کلمات دیگه ای در موردش حرف میزنن. دُمِین یا دامنه از دو بخش:

حالا بیایم خودمون را درگیر این اصطلاحات الکی نکنیم و با هم قرار بگذاریم که هر اسم سایت یا دامنه از دو بخش نام و نام خانوادگی ساخته شده، چند تا مثال با هم ببینیم:

  1. bememim.ocm (سایت ب‌م‌م): بخش اول نام یعنی bememim بخش دوم فامیل یعنی .com
  2. google.com (سایت گوگل): بخش اول نام یعنی google بخش دوم فامیل یعنی .com
  3. sanjesh.org (سایت سنجش): بخش اول نام یعنی sanjesh بخش دوم فامیل یعنی .org
  4. sharif.edu (سایت دانشگاه صنعتی شریف): بخش اول نام یعنی sharif بخش دوم فامیل یعنی .edu
  5. bmi.ir (سایت بانک ملی): بخش اول نام یعنی bmi بخش دوم فامیل یعنی .ir
  6. پس همونطوری که میبینیم برای انتخاب یک نام دامنه یا domain باید یک اسم و یک فامیل انتخب کنیم.

قبل از هر چیز برای موفقیت، مقاله زیر را از ب م م بخوانید: فن بیان

نام دامنه

نام دامنه در حقیقت مهمترین بخش انتخاب ماست که برند ما، اسم کسب وکار و … را مشحص میکنه. برای انتخاب این نام شاید بتوان کتابی هزار صفحه‌ای نوشت و باز هم نکات جامانده ای بتونیم پیدا کنیم. با این وجود، بیاید با هم مهمترین نکات انتخاب دامنه را با هم بررسی کنیم تا بتونیم برای کسب و کار خودمون را پر قدرت شروع کنیم.

اسم کسبوکار یا بیزینس جزئی از هویت برند کسبوکار یا identity branding است. در حقیقت اولین چیزی که باعث میشه یک کسبوکار، یک محصول و یا حتی یک شخص تبدیل به برند بشه همین اسم کسبوکار است. پس باید قدم اول را محکم برداریم.
به صورت کلی چند راه ساده ولی به شدت کاربدی و جذاب برای انتخاب نام دامنه وجود دارد که بهتر است با هم آن‌ها را مرور کنیم!

استفاده از نام دامنه برترین کسبوکارهای خارجی

به دو صورت میتونیم از این روش استفاده کنیم:

  1. کپی کامل مثل سایت علی بابا که نمونه خارجی داره
  2. ترجمه نمونه خارجی: مثلا به جای apple بگیم سیب!

اگر قصد استفاده از این روش را دارید بهتره برای اینکه ضایع نباشه و در ضمن اسمی که میخواید در دسترس باشه، کسبوکارهای خارجی را پیدا کنید که تازه دارن به شهرت میرسن و هنوز اونقدرها معروف نشدن!

البته پیشنهاد ما در ب م م این است که به هیچ عنوان از کپی کردن محض برای یک مسئله مهمی مثل انتخاب نام دامنه استفاده نکنید! چون در این صورت یا برند نخواهید شد یا در نهایت یک برند دست دوم میشوید!

پس برای استفاده از روش کپی از کسبوکارهای برتر خارجی بهتر است بیزینسهای تازه خارجی را پیدا کرده، یک لیست مثلا صد تایی از این اسمها درست کنیم. بعد این اسم ها را ترجمه کنیم تا بتوانیم یک گزینه مناسب برای انتخاب نام دامنه برای خودمان انتخاب کنیم.

برای اینکه بتوانیم لیست برترین کسبوکارهای نوپا را پیدا کنیم کافی است در گوگل سرچ کنیم: List of top new businesses 2022 از بین نتایج چندتایی اسم کسبوکارها با حوزه فعالیتشان را نشون میدن، حالا فقط شما کافیه از بین سایت هایی که توی نتایج میاره یکی را به سلیقه خودتون انتخاب کنید.

اگر قصد تولید محتوا دارید مقالات زیر میتواند به شما کمک کند:

نکته پایانی که خیلی باید به آن دقت کنیم برای این نوع انتخاب این است که بهتر است (باید) کسبوکارهایی را انتخاب کنید که حوزه فعالیت آن ها با حوزه فعالیت کسب وکار شما متفاوت است. اما چرا؟

فرض کنید که حوزه فعالیت شما مثل آموزش گیتار باشد و بروید و کسبوکاری با این نام پیدا کنید: نویزی بویز، حالا شما بیاید و ترجمه یا همین نام را به عنوان نام دامنه برای کسب وکار خود انتخاب کنید. نتیجه چه میشود؟ اینجا دو مشکل شما را تهدید میکند:

  1. اولا ممکن است در صورت مشهور شدن برند اصلی، یعنی کسب وکاری که اسمش را کپی کردید از شما شکایت کند و در نتیجه گوگل مجبور شود سایت شما را از نتایج جستوجو حذف کند و در نتیجه کسبوکار و زحمات چندین ساله تان از بین میرود!
  2. دوما مخاطبینی هم وجود دارند که علاوه بر فارسی به انگلیسی سرچ میکنند و در نتیجه وقتی ببینند که شما از اسم کسب وکار دیگری نام خود را کپی کرده اید، به شما اعتمادشان را از دست میدهند و با خود میگویند این سایت که حتی اسمش کپی است چطور میخواهد در زمینه آموزش تدریس حرفی برای گفتن داشته باشد؟

پس این را مدنظر قرار بدهید که اولا اسم دامنه کسبوکاری را انتخاب کنید که هم حوزه با بیزینس شما نیست و دوما اسم مورد نظر را اگ قابلیت ترجمه دارد، ترجمه کنید و بعد از نام ترجمه شده استفاده کنید!

انتخاب نام دامنه با استفاده از اسم حوزه کسبوکار

یکی دیگر از روشهای خیلی ساده برای انتخاب نام دامنه این است که به اسم حوزه کسبوکارمان یک کلمه‌، حرف یا عبارتی اضافه کنیم تا اسم ویژه و جدیدی را برای کسبوکارمان پیدا کنیم. بیایید چند مثال از این روش را با هم بررسی کنیم:

اگر به دنبال شغل هستید مقالات زیر را مطالعه نمایید:

 

برای اینکه بتوانیم از این روش برای کسبوکار خود استفاده کنیم کافی است از یکی از روش‌های پیشنهادی زیر استفاده کنیم:

  1. فرمول 1 = اسم کسبوکار + fa: مثلا music + fa = musicfa دقت کنیم که در این فرمول ما میتوانیم از اسم فارسی حوزه کسبوکار (البته به صورت فینگلیش مثلا: ketab) یا اسم انگلیسی حوزه کسبوکار مثل book استفاده کنیم!
  2. فرمول 2 = اسم حوزه کسب وکار + farsi: مثلا music + farsi = musicfarsi دقت کنیم که در این فرمول هم ما میتوانیم از اسم فارسی حوزه کسبوکار یا اسم انگلیسی حوزه کسبوکار استفاده کنیم!
  3. فرمول 3 = اسم حوزه کسب وکار + persian: مثلا music + persian = musicpersian دقت کنیم که در این فرمول هم ما میتوانیم از اسم فارسی حوزه کسبوکار یا اسم انگلیسی حوزه کسبوکار استفاده کنیم!
  4. فرمول 4 = اسم حوزه کسب وکار + ir: مثلا film + ir = filmir دقت کنیم که در این فرمول هم ما میتوانیم از اسم فارسی حوزه کسبوکار یا اسم انگلیسی حوزه کسبوکار مثل استفاده کنیم!
  5. فرمول 5 = اسم حوزه کسب وکار + iran: مثلا film + iran = filmiran دقت کنیم که در این فرمول هم ما میتوانیم از اسم فارسی حوزه کسبوکار یا اسم انگلیسی حوزه کسبوکار مثل استفاده کنیم!
  6. فرمول 6 = اسم حوزه کسب وکار + irani: مثلا film + irani = filmirani دقت کنیم که در این فرمول هم ما میتوانیم از اسم فارسی حوزه کسبوکار یا اسم انگلیسی حوزه کسبوکار مثل استفاده کنیم!
  7. فرمول 7 = اسم حوزه کسب وکار + pars: مثلا film + pars = filmpars دقت کنیم که در این فرمول هم ما میتوانیم از اسم فارسی حوزه کسبوکار یا اسم انگلیسی حوزه کسبوکار مثل استفاده کنیم!
  8. فرمول 8 = اسم حوزه کسب وکار + parsi: مثلا film + parsi = filmparsi دقت کنیم که در این فرمول هم ما میتوانیم از اسم فارسی حوزه کسبوکار یا اسم انگلیسی حوزه کسبوکار مثل استفاده کنیم!
  9. فرمول 9 = اسم حوزه کسب وکار + persian: مثلا film + persian = filmpersian دقت کنیم که در این فرمول هم ما میتوانیم از اسم فارسی حوزه کسبوکار یا اسم انگلیسی حوزه کسبوکار مثل استفاده کنیم!
  10. فرمول 10 = اسم حوزه کسب وکار + i: مثلا film + i = filmi دقت کنیم که در این فرمول هم ما میتوانیم از اسم فارسی حوزه کسبوکار یا اسم انگلیسی حوزه کسبوکار مثل استفاده کنیم!
  11. فرمول 11 = اسم حوزه کسب وکار + asli: مثلا film + asli = filmasli دقت کنیم که در این فرمول هم ما میتوانیم از اسم فارسی حوزه کسبوکار یا اسم انگلیسی حوزه کسبوکار مثل استفاده کنیم!

مقاله‌هایی که خواندن آن برای هر مدرسی واجب است:

 

 

پسوند دامنه

مثل نام برای پسوند دامنه هم گزینه های متعدد بسیار زیادی برای انتخاب وجود دارد که ما میتوانیم با توجه به کسب و کار و نوع سایتی که قصد طراحی آن را داریم، از بین گزینه های متعدد یک یا چند مورد را برای خودمان تهیه کنیم.

معروفترین پسوندهای دامنه را در ززیر برای شما آورده شده است:

  1. ir. مخفف ایران است: این پسوند مخصوص ایران بوده و اگر در شروع راه اندازی کسب و کار خود هستید و درآمد و سرمایه کافی ندارید با کمترین مبلغ ممکن برای شما قابل خرید است. برای خرید کافی است به سایت nic.ir مراجعه نمایید و بعد از ساخت اکانت خرید خود را تکمیل نمایید.
  2. com. مخفف comertial است: این پسوند دامنه مخصوص بنگاه های تجارت الکترونیک ( ecommerce ) و سایت هایی که قصد فروش کالا را دارند است. شما میتوانید در صورت داشتن سرمایه کافی در کنار خرید پسوند دامنه ir، پسوند com را هم تهیه کنید.
  3. org. مخفف organization است: این پسوند برای کسب و کارهایی که قرار است به صورت یک اورگان کار کنند میتواند مفید باشد. در حقیقت در خارج از ایران و به خصوص آمریکا به دلیل تبلیغات آزار دهنده سایت های com. در یک برهه زمانی از سایت هایی با این پسوند فراری شدند و کسب و کارها برای برندسازی بهتر از این پسوند دامنه استفاده کردند.
  4. academy: که همانطور که مشخص است برای آکادمی ها و مجموعه های آموزشی کاربرد دارد. اگر شما میخواهید یک وب سایت آموزشی راه اندازی کنید میتوانید از این پسوند بهره مند شوید. اما باید در نظر بگیرید که در قضای دیجیتال مارکتینگ برای ایرانی ها، این پسوند دامنه کمی غیر معمول است نسبت به سه مورد قبلی.
  5. پسوندهای کمتر معمول: یک سری پسوندهای دامنه‌ای وجود دارند که کمتر در ایران معمول هستند و بهتر است پول و سرمایه خودمان را حروم نکنیم. مثل shop ، .fun. ، .me و مواردی که احتمالا به گوش شما نخورده است.
  6. پسوند دامنه هایی که نمیتوان خرید: یکسری پسوندهایی هم وجود دارند که به فرد و یا کسب و کار عادی نمیفروشند مثل gov. که مال دولت هاست، edu. که مخصوص سایت های دانشگاهی مختلف است، ac.ir. که مخصوص دانشگاه های ایران است و موارد مشابه.

پیشنهاد ما برای شروع کار همان دامنه ir. است.

 

 

خروج از نسخه موبایل