نماد سایت ب م م

قیمت گذاری محصولات آموزشی و اسرار بازاریابی آن 2022

قیمت گذاری محصولات آموزشی

قیمت گذاری محصولات آموزشی را چگونه انجام دهیم؟ بهترین شیوه برای قیمت گذاری محصولات آموزشی چیست؟ عوامل موثر بر قیمت گذاری چیست؟

در ادامه سلسله مقالات بازاریابی، آموزش تدریس، کتاب تدریس و آموزش تدریس مجازی در این مقاله قصد داریم تا با هم به تمامی این سوالات درباره قیمت گذاری محصولات آموزشی به طور دقیق پاسخ دهیم تا بتوانیم بهترین قیمت را برای دوره های آموزشی خودمان بگذاریم.

 

یک فرصت ویژه

نمیخوای یاد بگیری چند تومن، کجا، چه تبلیغی بری که مشتری زیادِ دست به نقد، جذب کنی؟
دوره زیر بازاریابیت را متحول میکنه! بررسیش که ضرر نداره، همین الان بررسیش کن:

 

اهمیت قیمت گذاری محصولات آموزشی

شاید بتوانیم بگوییم مهمترین قسمت مارکتینگ هر مدرس یا کسب و کار آموزشی قیمت گذاری صحیح محصولات آموزشی است. بدون قیمت‌گذاری صحیح یا دانشجویان زیادی را از دست میدهیم یا در بهترین حالت بیشترین سود را به دست نمی‌آوریم.

ممکن است دوره آموزشی فوق العاده ای آماده کرده باشید که نتیجه سال‌ها تجربه و تلاش باشد، اگر قیمت خیلی بالا و نامعقول بگویید احتمالاً افراد کمتری شرکت میکنند و اگر قیمت را پایینتر از حد معمول بگویید اولاً احتمالاً خیلی از افراد فکر میکنند دوره شما یک دوره کم ارزش است که قیمت را پایین گذاشته‌اید و دوماً شما به اندازه کافی از آن سود نخواهید برد!

هدف از تولید محصولات آموزشی چیست؟

هر کسب و کاری برای اینکه بتواند به ادامه حیات خود ادامه دهد و همچنان در بازار باقی بماند به درآمد و سود نیاز دارد. بدیهی است که اگر ما یک محصول آموزشی تولید کنیم و قیمت آن را رایگان در نظر بگیریم هیچ سودی برای ما به دست نمی‌آید! (yourmembership)

البته باید به این موضوع توجه کنیم که لزوماً قصد ما از تولید همه محصولاتمان کسب سود و در آمد نیست و ممکن است هدف از تولید آموزش برای ما یک یا چند تا از موارد زیر باشد:

کسب درآمد و سود

خوب همونطور که گفتیم، بخش قابل توجهی از محصولات آموزشی ما باید با هدف کسب درآمد باشد. بدون داشتن درآمد مهم نیست که چه قدر مدرس قابلی هستید، کسب و کار شما در نهایت شکست میخورد.

پس به طور دقیق مشخص کنید که کدام یک از دوره‌ها و کلاس‌های شما قرار است به طور غیر رایگان فروخته شده و برای شما کسب درآمد کند.

برای اینکه آموزش‌های پولسازی داشته باشید توصیه ما مقاله رو به رو است:

فن بیان

آموزش تولید محتوا اینستاگرام

آموزش تولید محتوا آموزشی

تولید محتوای متنی

برندسازی

خیلی از اوقات ما محصولاتی را تولید میکنیم و آ‌ها را یا به صورت رایگان یا با قیمت بسیار کم در اختیار مخاطبانمون قرار میدیم. باید بدونیم که همیشه بخش قابل توجهی از محصولات ما را باید محصولات برندساز تشکیل دهند. البته این نوع محصولات هم به طور غیر مستقیم برای ما درآمد ایجاد میکنند.

محصولاتی که به برندسازی ما کمک میکنند تعداد مخاطبان و دیتابیس مشخصات مشتریان بالقوه ما را افزایش میدهند و در نتیجه با یک بازاریابی درست میتوانیم درصد قابل توجهی از آن‌ها را به مشتری محصولات گران قیمت خود تبدیل کنیم! برای این کار کافیست فقط اطلاعاتی مثل ایمیل یا تلفن آن‌ها را داشته باشیم تا با یکم ایمیل مارکتینگ کار را تمام کنیم:)

محصولاتی که قصد دارید از آن‌ها به عنوان برندسازی خود استفاده کنید را به طور دقیق برای خودتون مشخص کنید و به این سوال جواب دهید که پلن شما برای کسب درآمد غیرمستقیم از این محصول چیست؟

بازاریابی

بعضی از اوقات ما بخشی از یک دوره آموزشی بزرگ را به صورت یک دوره رایگان در اختیار مخاطبان قرار میدهیم و میگوییم اگر میخواهید بیشتر از این یاد بگیرید کافی است دوره اصلی ما را بخرید که البته غیر رایگان است.

پیشنهاد مقاله: آموزش برگزاری کلاس آنلاین

دوره‌هایی که برای بازاریابی هستند، میتوانند یا قسمت‌هایی از دوره اصلی باشند (به عنوان مثال قسمت یک و دو دوره) یا میتواند کلاً یک دوره چکیده باشد از دوره اصلی.

قیمت این محصولات عموماً یا باید رایگان باشد یا خیلی پایین. البته بهتر است قیمت را رایگان در نظر بگیریم تا افراد بیشتری جذب شوند!

به نظر میرسد طبق تجربه روش دوم یعنی تولید یک آموزش دیگر که چکیده آموزش اصلی است بیشتر و بهتر برای بازاریابی جواب میدهد.

نکته‌ای که باید به آن دقت کنیم این است که حتماً از دانشجویانی که قصد تهیه این محصولات آموزشی را دارند مثل حالت قبل ایمیل و شماره موبایلشان را دریافت کنیم.

مقاله برای بازاریابی و افزایش درآمد: بازاریابی محصولات آموزشی

رضای خدا

خیلی از اوقات هم خوب است یک دوره‌ها و محصولات آموزشی را فقط برای کمک کردن تولید کنیم.یعنی قرار نیست از این محصولات پولی به دست بیاوریم یا کسب و کارمان را توسعه دهیم و فقط برای این که حال خودمان و دیگران را بهتر کنیم این کا را انجام میدهیم.

به عنوان مثال میتوانیم برای معلولین یا افراد نیازمند یک کلاس یا دوره آموزشی رایگانی تولید کنیم تا حالمون بهتر بشه.

شاید بهتر باشد این مدل کلاس‌ها را در خفا انجام دهیم تا برای مخاطبانمان سوء برداشت نشود و فکر کنند که قصد ما فریب است.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت محصولات آموزشی

بعد از این که اهمیت قیمتگذاری و هدفمان از تولید محصول را مشخص کردیم نوبت به نحوه قیمت گذاری میرسد. به طور کلی میتوان گفت چند عامل را باید در قیمت محصولات آموزشی در نطر بگیریم:

جایگاه یا برند ما

آیا ما مدرسی هستیم که ما را به عنوان برند میشناسند؟ آیا مخاطبان زیادی داریم که حاضر هستند برای محصولات ما سرمایه گذاری کنند؟ آیا تازه کسب و کار آموزشی خود را شروع کرده ایم؟ آیا دست‌آورد بزرگی در حوزه خودمان داریم؟ آیا محصول آموزشی به درد بخوری داریم که ابتکار خودمان است و ما اولین نفر هستیم؟ آیا ما یک برند در حوزه خودمان هستیم؟

بدیهی است که اگر ما مخطبان زیادتری داریم یا یک محصول کاملاً ابتکاری به درد بخور تولید کرده‌ایم دستمان برای قیمت‌گذاری خیلی خیلی بازتر است تا زمانی که محصولی تولید کنیم که هزاران نفر قبل از ما آن را تولید کرده اند.

کیفیت محصول

ممکن است هزاران نفر قبل از ما یک محصولی را تولید کرده باشند ولی هیچ کدام در سطح و اندازه‌های محصول آموزشی تولیدی ما نباشد.

البته باید حواسمان باشد که فقط نظر خودمان در زمینه کیفیت محصول آموزشی مهم نیست و باید دیگران هم به اینکه محصول شما بهترین یا حداقل جزئی از بهترین محصولات بازار ایران است اعتقاد داشته باشند.

اگر محصول شما بهترین محصول بازار است، برای قیمت‌گذاری محدودیت‌های خیلی کمتری دارید.

به جمله زیر در سایت pricebeam توجه نمایید:

Understand consumers’ willingness-to-pay for new products, and use such insights to optimize prices when launching innovative products.

جمله بالا چکیدش اینه که محصول جدیدی برای مخاطبان تولید و با یک قیمت مناسب (تا حدی بالا) بفروشید.

بازاریابی و تبلیغات

هر چه قدر پول بیشتری برای تبلیغات و بازاریابی خرج کنید احتمالاً امکان اینکه بتوانید محصولات خود را با قیمت بالاتری بفروشید بیشتر میشود.

به عنوان مثال فردی را در نظر بگیرید که در تمام صفحه‌های پر مخاطب اینستاگرام، در تمام وب سایت‌های خبری و یا غیر خبری پر مخاطب و حتی تلویزیون تبلیغ کرده باشد.

پیشنهاد مقاله برای تبلیغ رایگان: آموزش سئو سایت

احتمالاً این مدرس با کمی قابلیت تدریس میتواند دوره آموزشی خود را با قیمتی خیلی بالاتر از رقبا بفروشد ودرآمد خیلی خوبی بدست آورد ولی آیا سودش هم بیشتر از رقبا است؟

احتمالاً خیر! چون باید در صد قابل توجهی از این درآمد را خرج تبلیغات کند. (البته مطمئناً این یک مثال غیر واقعی بود زیرا همانطور که احتمالاً میدانید هزینه تبلیغات تلویزیونی خودش به تنهایی ثانیه‌ای چندین میلیون هزینه دارد!)

پیشنهاد مطالعه مقاله:

بهترین سایت برگزاری وبینار

مخاطبان و دانشجویان

شاید بعد از برند ما مهمترین عامل قیمت گذاری مخاطبان ما باشد. همانطور که بارها در مقالات سایت ب م م گفته‌ایم دومین قدم در حوزه هر کسب و کاری از جمله تدریس همین بخش مخاطب شناسی است.

خیلی واضح است که اگر شما دارید یک محصول آموزشی برای افراد بیکار و احتمالاً بی پول تولید میکنید نباید انتظار داشته باشید که بتوانید محصولتان را با قیمت بالا بفروشید و حتی اصلاً بفروشید!

بر عکس اگر شما به عنوان مثال آموزش مدریت منابع انسانی برای مدیران ارشد تولید میکنید، شاید کمترین اهمیت قیمت‌گذاری تعداد صفرهایی باشد که میگذارید!
پس در گذاشتن برچسب قیمت بر محصولاتتان حتماً وضعیت مالی مخاطبانتان را در نظر بگیرید و ببینید که آیا اصلاً همچین پولی را در یک ماه میتوانند خرج کنند یا خیر؟

روش قیمت گذاری بر محصولات آموزشی

در ادامه به بررسی پرکاربد ترین روش‌های قیمت گذاری بر محصولات آموزشی میپردازیم:

قیمت گذاری با الگوبرداری

یکی از پرکاربردترین که لزوماً بهترین هم نیست روش قیمت‌گذاری با الگوبرداری از رقبا است. یعنی مثلاً اگر ما آموزش زیست کنکور میدهیم میرویم نگاه میکنیم مدرسین هم سطح ما چه قیمتی بر روی پکیج‌ها، دوره‌ها و…خود میگذارند، ما هم قیمتی در همان حدود بگذاریم.

پیشنهاد مطالعه: بهترین زمینه تدریس

قیمت گذاری ابتکاری

اگر شما یک برند هستید و افراد زیادی شما را میشناسند یا اگر دوره آموزشی واقعاً کاربردی و جدیدی را تولید کرده‌اید و به طور کلی جزء پیشتازان بازار آموزش در زمینه خود هستید شاید بهترین راه قیمت‌گذاری همین راه ابتکاری باشد ولی دقت کنید که خیلی هم نمیتوانید از گرانترین محصول کنونی بازار پا را فراتر بگذارید!

قیمت گذاری برای جلب توجه

راهی که معمولاً کمتر در ایران برای قیمت گذاری محصولات آموزشی به کار میرود این نوع قیمت گذاری است. شاید دو نفر در ایران تا این تاریخ (مهر 1400) از این روش استفاده میکنند.

پیشنهاد مقاله:

تجهیزات تولید محتوا 

میکروفون 

تجهیزات نورپردازی

در این روش شما یک محصولی مانند دوره آموزشی کاملاً ابتکاری با نام اختصاصی و… میسازید و یک قیمت نجومی روی آن میگذارید. مثلاً 500 میلیون تومان!
دلیل این نوع قیمت‌گذاری این است که اولاً بگوید مخاطبان این آموزش فقط آدم‌های خاص است و هر کسی قرار نیست از این آموزش بهره ببرد (مثلاً آموزش استراتژی مدیریت) و دوماً به نوعی قیمت آموزش‌های دیگر را کمتر از چیزی که هست به چشم آورد.

پیشنهاد مطالعه مقاله:

بهترین شغل برای افراد برونگرا

سخن پایانی:

در این مقاله به ضرورت و اهمیت قیمتگذاری، انواع محصولات آموزشی، عوامل موثر و در نهایت روش‌های قیمت‌گذاری پرداختیم. شما هم اگر تجربه یا نظری در این خصوص دارید لطفاً نظرات خود را با ما در میان بگذارید:

 

خروج از نسخه موبایل