بایگانی دسته‌ی: روش تدریس

روش تدریس این نیست!

روش تدریس از نگاه ما در ب‌م‌م، روش پول درآوردن است!

اگر میخواهید با تدریس به افراد زیادی کمک کنید و به درآمد بالایی برسید باید انواع روش تدریس پولساز را بشناسید، این مقاله فقط از دید موفقیت مدرسان نوشته شده!


روش تدریس



روش تدریس، روش پولسازی!

اگر میخواهید سریعا کسبوکار آموزشی خود را راه بیاندازید و یا سهم بازار خود را در بازار آموزش افزایش دهید، همین الان روی لینک زیر بزنید:

کسب درآمد از علاقه با تدریس کتاب ‌ب‌م‌م بازاریابی آموزش



روش تدریس چیست؟

بیایید برای یک بار هم که شده خودمان را گول نزنیم و ببینیم واقعا روش تدریس چیست!

تعارف که نداریم، به عنوان یک مدرس یا استاد یا هر کسی که قرار است از آموزش پولی در بیاورد، روش تدریس یعنی روش درآمدزایی!

معلوم نیست چرا بعضی از مدرسان دنبال چیزهای عجیب غریب هستند، دقت کنید هدف ما از آموزش این است که با انتقال دانش به دیگران به درآمد برسیم.

تمام این سایت‌های داخلی و خارجی را زیر و رو کنید انگار نویسندگان این سایت‌ها فراموش کرده‌اند که روش تدریس یک مدرس همان روش درآمدزایی اوست!

ما در ب م م همانطوری که بارها در جاهای مختلف گفته‌ایم، باز هم تکرار میکنیم:

مدرسان باید به درآمد بسیار زیادی برسند و جزئی از ثروتمندان جامعه باشند و این فقط با یک روش تدریس درست اتفاق می‌افتد!

 

حالا ممکن است افراد سطحی نگر که همیشه مخالف پیشرفت وموفقیت افراد جامعه هستند با خود بگویند، معلمی شغل انبیاست و روش تدریس معلمان باید فقط در راستای انتقال بهتر دانش به دانشجویان باشد!

به این افراد باید بگوییم آرام باش! اولا ما نه معصوم هستیم نه پیامبر، دوما پیامبران هم به اندازه خود ثروت داشته‌اند، سوما چه روش تدریسی برای ما پولساز است؟

معلومه! روش تدریسی که دانشجویان زیادی را برای ما جذب کند! این چطور اتفاق می‌افته؟

دقیقا زمانی دانشجویان زیادی جذب دوره‌های آموزشی، وبینارها و خدمات ما میشوند که روش تدریس ما روشی باشد که آن‌ها بهترین نتیجه را بگیرند و گرنه هیچ گربه‌ای به خاطر رضای خدا موش نمیگیرد!

حالا چه روش تدریسی باعث میشود که دانشجویان بهترین نتیجه را بگیرند؟ اصلا سوال اساسی این است که بهترین نتجه برای دانشجویان و دانش آموزان ما چیست؟

حواب این سوال‌ها را با مطالعه کامل این صفحه متوجه میشوید اما قبل از آن باید چند مهارت را برای کسب بهترین نتجه از روش تدریس پولساز بگیرید:

  • کنترل هیجانات: باید بتوانیم هیجانات خود را به عنوان یک مدرس، هنگام پیاده سازی روش تدریس انتخابی خود کنترل کنیم که برای این کار شما باید آموزش هوش هیجانی را مشاهده نمایید.
  • بیان: هیچ مدرسی به نهایت موفقیت خود با بهترین روش تدریس پولساز نمیرسد مگر اینکه آموزش فن بیان را مشاهده نماید.
  • مال خودت: باید بدانیم مهم نیست که بهترین روش تدریس را داریم! تا زمانی که کسب و کار خود را نداریم و دوره‌های خودمان را به صورت مستقل نمیفروشیم به درآمدی که لایقش هستیم نمیرسیم. پس در کنار یتدگیری و انتخاب روش تدریس، سریعا آموزش کارآفرینی و سپس استارت آپ را مشاهده نمایید.
  • بستر: چطور میتوانیم با بهترین روش تدریس دانشجویان زیادی را بدون هزینه اجاره کلاس و سالن جذب کنیم؟ درست حدس زدید با استفاده از سایت و آموزش تدریس مجازی! برای این کار طراحی سایت آموزشی را همین الان بررسی نمایید.آموزش رایگان بازاریابی
  • جذب: چطور باید افراد مختلف از دانش والای شما و روش تدریس فوق العاده شما باخبر شوند؟ درست حدس زدید بازاریابی و به خصوص دیجیتال مارکتینگ! همین الان به ترتیب سئو و آموزش تولید محتوا را برای جذب رایگان و آوزش ایمیل مارکتینگ و آموزش تبلیغات را برای جذب مخاطب بیشتر و آموزش فروش و آموزش فروش تلفنی را برای فروختن دوره‌های خود بررسی نمایید.
  • کتاب: یکی از بزرگترین دغدغه‌های هر مدرسی جدای از اینکه چه روش تدریسی را برای خود انتخاب میکند این است که چگونه کتاب خود را داشته باشد! شما با هر روش تدریسی کافی است آموزش نوشتن کتاب را مشاهده نمایید.

 

 

 

 

 

 

 

روش تدریس از نگاه چه کسی؟

احتمالاً هر مدرسی یک بار با خود فکر کرده باشد که بهترین روشی که میتوان با آن به دانشجویان و دانش‌آموزانم علم خودم ار منتقل کنم چیست؟ بدیهی است که ما هم از این قاعده جدا نیستیم.

همینطور همه ما با سایت ویکی‌پدیا آشنایی نسبی داریم و احتمالاً یک سری هم به آن سایت برای انواع روش تدریس زده‌ایم و مشاهده کرده‌ایم که اصلاً به مدرس و درآمد آن توجهی نکرده است. اما ما در ب م م برای اولین بار در ایران و جهان، میخواهیم علاوه بر نگاه و توجه از دید دانشجو، از دید مدرس و معلم هم ببینیم چه روش تدریسی مناسب است.

در حقیقت در این مقاله میخواهیم ببینیم کدام رویکرد میتواند اولاً بیشترین اثرگذاری در جهت بهبود یادگیری دانش‌آموزان را داشته باشد و دوماً کدام روش بیشترین درآمد را برای ما در ایران یا جاهای دیگر خواهد داشت و سوماً مدرس‌های دیگر در زمینه‌های مختلف چه روشی را انتخاب کرده‌اند و در نهایت ببینیم برای زمینه کاری هر کدام از ما بهترین چیست؟

انواع روش‌ تدریس

روش تدریس در حقیقت به نحوه انتقال اطلاعات به دانشجو گفته میشود (تعریف ویکی پدیا). در ادامه انواع روش‌های تدریس به همراه نوع کاربردشان و میزان مفید بودن و معمول بودن بیان میشود:

روش تدریس معلم محور

در این روش تدریس ما به عنوان یک مدرس از اول تا آخر کنترل کلاس را برعهده داریم و دانشجوها هیچ تعاملی نمیتونن داشته باشن و فقط میتونن گوش بدن یا نگاه کنن و هیچ تعاملی بین دانشجو و استاد وجود ندارد. میزان یادگیری دانشجو فقط از طریق آزمون جداگانه سنجیده می‌شود.

این روش در ایران بسیار معمول بوده و اکثر کلاس‌های مدرسه (از دبستان تا دبیرستان)، دانشگاه‌ (حتی برترین دانشگاه‌ها) و حتی کلاس‌های خصوصی مهارت‌آموزی از این شیوه استفاده می‌کنند.

قبل از هر چیز برای یک تدریس خوب، مقاله زیر را از ب م م بخوانید:

فن بیان

این روش تدریس کاملاً منسوخ شده است و شاید فقط برای کلاس هایی مناسب باشد که همه دانشجویان و حاضرین در کلاس، دارای دانش کافی در مورد موضوع تدریس هستند. به عنوان مثال در کلاس هایی که به صورت گزارش یک تحقیق است و یا جلسات گروه اعضای هیئت علمی دانشگاه.

نمیخوای بدونی بهترین قالب آموزشی چیه؟ این مقاله رایگان را بخون: بهترین قالب آموزشی

بهتر است اگر از این روش تدریس استفاده میکنید سریعاً روش خود را عوض کنید و گرنه دانشجویان شما اساتیدی با روش‌های نوین پیدا میکنند.

تنها دلیل منطقی استفاده از این روش تدریس این است که یک پکیج آموزشی یا دوره آنلاینی تهیه کردید و آن را در سایت خود به فروش میرسانید و درنتیجه امکان تعامل مستقیم با دانشجو در حین تدریس فراهم نیست (چون قبلاً ضبط شده است)

برای آنکه دانشجویان در این روش تدریس بیشتر و بهتر یاد بگیرند و به عبارتی جبران این عدم تعامل شود تمرین‌های مرتبط و سطح بندی شده‌ای را در اختیارشان قرار دهید و از طرفی در صورت امکان پشتیبانی متناسب با قیمت پکیج آموزشی فروخته شده به آن‌ها ارائه بدهید.

آموزش مستقیم (کم فناوری)

آموزش مستقیم همون تدریس از طریق سخنرانی است.

استراتژی اصلی در روش معلم محور، آموزش مستقیم از طریق یادگیری غیرفعال است. دانش آموزان می‌توانند آنچه را که نیاز دارند از طریق گوش دادن و تماشای آموزش به طور دقیق بیاموزند. معلمان و اساتید به عنوان تنها عامل انتقال دهنده دانش عمل می کنند و تحت الگوی مستقیم آموزش، معلمان اغلب از برنامه‌های درسی منظم و برنامه نویسی شده استفاده می‌کنند.

برنامه‌های آموزشی مستقیم شامل دقیقاً آنچه معلم باید بگوید و فعالیت‌هایی است که دانش آموزان باید در هر دقیقه از درس انجام دهند.

از آنجا که این روش علایق دانش آموزان را شامل نمی‌شود یا به آنها فرصت یادگیری عملی یا جایگزین نمی‌دهد، آموزش مستقیم بسیار مدرس محور (معلم محور) است. همچنین در این روش استفاده از فناوری یا محدود است یا کلاً وجود ندارد و اغلب متکی بر استفاده از کتاب‌های درسی و کتاب‌های کار به جای رایانه است.

این روش تدریس بیشتر به درد انتقال تجربه و تعریف خاطرات مفید میخورد. به عنوان مثال برایان تریسی یا هر مدرس سر شناس دیگری دوره ها و کلاس های آموزشی جامعی دارد ولی گاهی اوقات سمینارها و سخنرانی‌های چند ساعته برگزار میکند و بیشتر از خاطره‌ها و دست آوردهای جدیدش میگوید.

پس به هیچ عنوان از این روش به غیر از برای سخنرانی استفاده نکنید.

رویکرد دانش آموز محور

در این روش تدریس نقش اصلی معلم یا مدرس آموزش و تسهیل یادگیری دانش آموزان و درک کلی مطالب و اندازه‌گیری یادگیری دانش آموزان از طریق ارزیابی‌هایی مانند پروژه‌های گروهی، نمونه کارها و مشارکت در کلاس است.

در کلاس دانش آموز محور، تدریس و ارزشیابی به هم متصل هستند زیرا یادگیری دانش آموز به طور مداوم در طول آموزش، توسط مدرس اندازه‌گیری می‌شود.

این روش از بین روش‌های معمول در ایران بهترین است و بیشتر در کارگاه‌ها و کلاس‌های آنلاین امکان برگزاری این کلاس فراهم است. البته در کلاس‌های خصوصی هم تماماً از این روش تدریس استفاده میشود ولی چون دسترسی به این نوع کلاس‌ها برای عموم امکانپذیر نیست باید برای استفاده از این روش یا تعداد دانشجوها پایین باشد و یا کلاس به صورت آنلاین باشد تا بتوان به صورت پشتیبانی به تمام سوالات دانشجویان پاسخ دهیم.

اهمیت نیاز دانشجو در انتخاب روش تدریس

روش تدریس مبتنی بر نیاز دانشجو

آموزش مبتنی بر نیاز دانشجو، روش تدریس متناسب با نیازهای فردی دانش آموزان است. این روش در ابتدا با قانون آموزش افراد دارای معلولیت 1975 (IDEA) در آمریکا رواج یافت، که تضمین می‌کرد همه کودکان از دسترسی یکسان به آموزش عمومی برخوردارند.

برنامه‌های آموزشی فردی (IEPs) که تحت IDEA شروع شد به معلمان کلاس کمک کرد تا دانشجویان با نیازهای ویژه را متمایز کنند. امروزه از این روش برای پاسخگویی به نیازهای همه دانشجویان با دریافت هزینه متناسب، استفاده می‌شود.

میتوانید مقاله: آموزش تولید محتوای آموزشی و تولید محتوا متنی را همین الان مطالعه نمایید!

اگرچه این روش تدریس بر نیازهای فردی دانش‌آموزان متمرکز است، اما بیشتر توسط مدرس برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود و بنابراین از این نظر روشی نسبتاً سنتی است.
این روش در ایران برای آموزش‌های معمولی مثل آموزش دروس کنکور، فروش، طراحی سایت و… بسیار نادر است و شاید فقط در کلاس‌های خصوصی بسیار گران قیمت آن را مشاهده کرد.

پیشنهاد مقاله: میکروفون – تجهیزات نورپردازی

روش تدریس مبتنی بر پرس و جو

این روش تدریس بر اساس تحقیقات دانش‌آموزان و پروژه‌های عملی استوار است. یادگیری مبتنی بر پرسش یک روش آموزشی است که مدرس در آن به عنوان یک شخصیت حامی شناخته می‌شود که راهنمایی و پشتیبانی دانش‌آموزان را در سراسر فرایند یادگیری برعهده دارد.

معلمان دانش آموزان را تشویق می‌کنند تا سوالات خود را بر اساس آنچه که می خواهند درباره موضوع آموزش بدانند، مطرح کنند. سپس دانش آموزان درباره سوالات خود تحقیق کرده و اطلاعات و منابعی را پیدا می‌کنند که به آن سوالات پاسخ می‌دهد. در ادامه اگر جایی دانشجویان به چالشی برخورد کردند از مدرس سوالات خود را پرسیده و مدرس آن‌ها را راهنمایی می‌کند.

این روش تحت رویکرد دانش آموز محور قرار می‌گیرد، زیرا دانش آموزان در یادگیری خود نقش فعال و مشارکتی ایفا می‌کنند. اما تسهیل معلم نیز برای این فرایند بسیار کلیدی است.

مقاله افزایش درآمد از تدریس: بازاریابی محصولات آموزشی

معمولاً در طول چرخه پرس و جو، هر دانش آموزی بر روی سوال یا موضوع متفاوتی کار می‌کند. در این محیط، معلمان به جای محتوا درس، سوالات سطح بالایی می‌پرسند و پیشنهادات تحقیقاتی در مورد فرایند ارائه می‌دهند. در پایان چرخه پرسش، دانش آموزان تجربیات و آموخته های خود را منعکس می‌کنند.

دانشجویان نحوه ارتباط جواب‌ها با سایر موضوعات مورد پرسش را در نظر می‌گیرند، زیرا پرس و جو در مورد یک موضوع اغلب منجر به سوالات بیشتر و سپس تحقیق در زمینه‌های جدید می‌شود.

یادگیری مبتنی بر پرسش می تواند از طریق سایت‌های تحقیق آنلاین، رسانه‌های اجتماعی و امکان ارتباطات جهانی با افراد خارج از جامعه استفاده زیادی کند. اما بسته به موضوع موردنظر، لزوماً به آن‌ها نیازی ندارد.

در ایران از روش تدریس مبتنی بر پرس و جو بیشتر در کلاس های کارآفرینی یا در بعضی ازکلاس‌های درسی مقطع ارشد و دکتری استفاده میشود. اگر شما مشغول تدریس دوره‌های mba هستید این روش تدریس میتواند به عنوان مکمل روش تدریس دانشجو محور عمل کند تا تدریس شما بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشد.

استفاده از فناوری‌های پیشرفته

ایده تغییر روش تدریس در سال 2007 زمانی شروع شد که دو معلم از نرم افزاری استفاده کردند که به آنها اجازه میداد سخنرانی های زنده خود را ضبط کنند. در سال تحصیلی بعدی، آنها سخنرانی‌های از پیش ضبط شده‌ای را اجرا می کردند و ایده‌ای را که در ابتدا به عنوان کلاس غیرعادی نامیده شد به صورت گسترده برای عموم فرهنگ سازی کردند. (تا قبل از این تاریخ فقط از ویدیو کنفرانس‌ها برای کارهای تجاری یا اصولاً کارهای بسیار مهم استفاده میشد و وبینار،دوره آنلاین و… روش تدریس معمولی نبود.)

مقاله پیشنهادی برای این روش:

آموزش برگزاری کلاس آنلاین

بهترین سایت برگزاری وبینار

شاید روش تدریس فناوری‌های پیشرفته یکم عجیب به نظر برسد. ولی منظور ما استفاده از دوره‌ها و کلاس‌های آنلاین و پکیج‌های آموزشی است. در سال 2022 مراکز بین المللی آنلاین آموزشی مثل کرسرا و یودمی و… در ایران ب م م، فرادرس، فرانش و… از نظر توزیع دانش از این شیوه کمک می‌گیرند.

این روش مزیت‌های فراوانی برای مدرس و دانشجو دارد:

  • یک بار آموزش ضبط شده و نیاز به صرف وقت برای آموزش دوباره نیست.
  • هزینه‌های تهیه مکان آموزش به شدت کاهش می‌یابد.
  • آموزش‌ها در این شیوه قابلیت ادیت دارند.
  • صرفه‌جویی در هزینه‌های رفت و آمد.
  • دانشجویان با سطح علمی متفاوت نیاز به تحمل همدیگر ندارند.(یک نفر که از سطح پایینی برخوردار است وقت دانشجویان قوی را نمیگیرد و به صورت جدا سوال را فقط از مدرس میپرسد)
  • ماندگاری آموزش‌های اساتید برتر برای نسل‌های بعد.
  • انتخاب سرعت آموزش توسط دانش‌آموز.
  • و… .

برای یادگیری این روش می‌توانید: مقاله آموزش تدریس مجازی را مطالعه نمایید.

چالش این روش تدریس که ما به عنوان یک مدرس عالی باید به آن توجه کنیم این است که به پشتیبانی آموزش‌های دیجیتالی باید بسیار دقت داشته باشیم و مثلاً با در اختیار قرار دادن راه‌های ارتباط مستقیم به دانشجویان اجازه دهیم آن‌ها در آموزش مشارکت داشته و حتی با ایجاد گروه‌هایی پل ارتباطی بین دانشجویان مختلف برقرار کنیم تا از طریق تعامل با یکدیگر به دانش و تجربه همدیگر بیافزایند.

روش های تدریس جدید!

رویکرد استفده محدود فناوری

به عنوان مثال در کلاس‌های آزمایشگاه زبان و کارگاه‌های برنامه‌نویسی که دانشجویان در کلاس حضوری از فناوری‌های پیشرفته مثل لپ‌تاپ، تبلت و… استفاده می‌کنند. برخی از انواع آموزش های حرفه ای یا عملی را نمیتوان به صورت مجازی آموخت، مثل آموزش نجاری، آموزش عمل جراحی و… .

روش تدریس از طریق فعالیت فیزیکی

گاهی اوقات به عنوان یادگیری لمسی یا یادگیری عملی شناخته می شود. یادگیری حرکتی مبتنی بر ایده هوش چندگانه پیوند خارجی است، که دانش آموزان را ملزم به انجام تعمیر یا ایجاد می‌کند. در محیط یادگیری حرکتی، دانش آموزان به جای گوش دادن به فعالیت‌های بدنی می پردازند. تجربیات عملی، نقاشی، نقش آفرینی، ساختن و استفاده از نمایش و ورزش همه نمونه هایی تدریس از طریق فعالیت فیزیکی در کلاس درس هستند. برای برخی آموزش‌های آزمایشگاهی مهندسی و تجربی مثل آزمایشگاه‌های دروس دانشگاهی این روش تدریس می‌تواند موثرترین روش باشد.

اگرچه این رویکرد راهی عالی برای درگیر نگه داشتن دانش‌آموزان و در برخی مواقع، بیدار ماندن آنها است! اما تعداد کمی از کلاس‌های درس قابلیت این را دارند که به طور انحصاری از فعالیت‌های یادگیری حرکتی استفاده کنند.

در ایران کارگاه‌های آموزش تعمیرات، کلاس‌های طراحی (طراحی سایت، طراحی با فتوشاپ و… )و همچنیمن کلاس‌های ورزشی مثل کلاس آموزش فوتبال از این روش تدریس استفاده میکنند.

تدریس در سفر

تدریس در سفر، مبتنی بر پروژه است که در آن دانش‌جویان به همراه استاد خود به سفر می‌روند و به مطالعه عمیق موضوعاتی می‌پردازند که بر تجربیات آن‌ها تأثیر می‌گذارد. معمولاً در ایران برخی از مدرس‌های مدیریت و مذاکره از این شیوه استفاده می‌کنند. استاد به همراه دانشجویان به جنگل یا دشت‌های با حداقل امکانات رفته و در آنجا دانشجویان درس مذاکره برد-برد تیم‌سازی و ارتباط موثر می‌بینند. در زمینه‌های دیگر آموزشی این راه آموزش کم‌تر مشاهده شده‌است.
یادگیری در این مدل شامل چندین حوزه محتوایی است تا دانش آموزان و دانشجویان ببینند چگونه در دنیای واقعی به حل مسائل بپردازند.

 

تدریس به خود

تدریس به خود یک مدل آموزشی جدید در سال 2022 است که تعریف آن هنوز در حال تکامل است. در قلب این مدل، معلمان از دانش آموزان می خواهند تا برنامه های یادگیری شخصی را که مخصوص علایق و مهارت‌های آنها است، دنبال کنند. خودگردانی و انتخاب برنامه درسی توسط دانش‌آموز از ویژگیهای تدریس به خود است.

همین الان می‌توانید مقاله بهترین زمینه تدریس را مطالعه نمایید.

ارزشیابی در این روش تدریس: مدارس و کلاسهایی که یادگیری شخصی را پیاده‌سازی می‌کنند از پیشرفت مبتنی بر شایستگی استفاده می‌کنند. به طوری که دانش آموزان هنگام تسلط بر آنچه که در حال حاضر روی آن کار می کنند، می‌توانند به موضوعات بعدی بروند.

 

به این ترتیب، دانش آموزان در کلاسهای تدریس به خود می توانند با تسلط بر موضوعات، به سطحی فراتر از سطح پایه برسند.دانش آموزانی که به کمک اضافی احتیاج دارند، زمان آن را میتوانند در برنامه روزانه خود در نظر بگیرند.

 

این شیوه بسیار دانش آموز محور است، اما اساتید در صورت صلاح دید دانشجو، ملزم به آموزش و تدرس هستند. استاد به داده‌های ارزیابی به طور مکرر دقت دارد و با دانشجویان ملاقات می‌کنند تا تغییرات لازم را در برنامه‌های یادگیری خود ایجاد کنند.

 

دانشجویان در این روش می‌توانند بر اساس صلاح دید خود مدت آموزش را کم یا زیاد کنند. البته این را در نظر بگیریم که هزینه‌های زیاد این نوع تدریس (با توجه به آن‌که نیاز به یک استاد بسیار خبره که بتواند در نقش کوچ (مربی) و مشاور باشد،) در ایران کمتر معمول است و فقط در سطح آموزش‌های مدیریتی و آموزش به افراد سطح بالا کاربرد دارد.

 

روش تدریس مبتنی بر بازی

این روش تدریس از تمایل به مشارکت دانشجویان در یادگیری فعالتر در کلاس درس بهره می‌گیرد. از آنجا که دانش آموزان از مهارت‌های نرم خود به جای تمرکز بر روی مباحث احتمالاً بی‌روح و خشک درسی بر بازی و برنده شدن تمرکز میکنند، راهی عالی برای یادگیری است.

در این محیط آموزشی مبتنی بر بازی، دانشجویان با انتخاب روش‌ها و آزمایش در طول مسیر بازی، تلاش می‌کنند تا به یک هدف خاص (یادگیری) برسند. همانطور که دانش آموزان به این بازی می‌پردازند، می‌توانند مطالب آموزشی را به طور دقیق و عمیق یاد بگیرند.

مقاله بدون تبلیغات رو به رو مخصوص مدرسان است: تجهیزات تولید محتوا

تدریس مبتنی بر بازی به زمان و برنامه‌ریزی زیادی از طرف اساتید نیاز دارد. خوشبختانه در سال 2022 نرم افزارهایی وجود دارند که این روند را بسیار ساده‌تر می‌کند: 3DGameLab External و Classcraft External. اساتیدی که از این نرم افزار استفاده می‌کنند می‌توانند به راحتی دانشجویان خود را سطح‌بندی کنند.

از آنجا که معلمان نقش مهمی در برنامه ریزی و ایجاد محتوا تحت این مدل دارند، تدریس مبتنی بر بازی کاملاً دانش آموز محور نیست. با این وجود، این روش تمرکز بالایی روی دانش آموز دارد.

این شیوه در ایران کم‌تر مورد توجه است و مثل سایر روش‌های نوین بیشتر در آموزش‌های مدیریتی استفاده می‌شود البته ناگفته نماند که تعداد کمی از آمادگی‌ها و پیش‌دبستانی ها تا حدودی بر روی آن کار کرده‌اند.

قالب فروشگاهی

بهترین روش تدریس

اگر شما هم استادی هستید که به دنبال بیشترین تاثیرگذاری و یادگیری دانشجویان خود  هستید بهتر است که از تدریس مجازی استفاده کنید تا علاوه بر بهره‌مندی از مزایایی که در قبل (تدریس با استفاده از فناوری‌های پیشرفته)به آن اشاره کردیم با دریافت هزینه‌ای متناسب پشتیبانی‌های اختصاصی، کوچینگ، تدریس با بازی و … را به دانشجویان خود ارائه دهید.

تدریس به درد چه کسی میخورد؟ اولویت در یادگیری و آموزش تدریس چیست؟ چه کار کنیم که دانشجویان بیشتری جذب کنیم؟ مهارت هایی که مدرسان موفق دارند چیست؟ راهکار افزایش یادگیری دانشجویان چیست؟

آیا تدریس فقط برای مدرسان مهم است؟

با وجود اینکه شاید به نظر به رسد که یادگیری و آموزش تدریس فقط به درد مدرسان میخورد چون آن‌ها هستند که قرار است علم خود را به دانشجویان و دانش‌آموزان خود منتقل کنند ولی به طور کلی میتوان گفت که این یک تفکر اشتباه است.

تدریس میتواند در بعد زندگی شخصی مصداق پیدا کند:

  • نوجوانی که دوست دارد در مدرسه با او با احتراف رفتار کنند نیاز دارد که به دوستان خود یاد بدهد که رفتار درست چیست.
  • زن یا مردی که تازه ازدواج کرده‌اند باید به هم دیگر طریقه اصلی و مد نظر همسر خوب بودن را به هم یاد بدهند.
  • پدر یا مادری که فرزندی را به دنیا می‌آورند باید به فرزند خود انواع و اقسام درس‌های زندگی را بدهند، از آموزش صحبت کردن تا خواندن و نوشتن، عشق ورزیدن و … .

مشکل‌گشا شغل و کسب و کار باشد

هر مدیری باید با آموزش دادن به زیر دستان خود و نه سخنرانی و دیکته کردن از کارمندان خود حداکثر بهره‌وری را به دست آورد. دقت کنید که دستور دادن با آموزش دادن بسیار متفاوت است.

در دستور دادن شما باید حتماً از قدرت خود استفاده کنید و کارمندان با دل و جان برای شما کار نخواهند کرد بلکه تا وقتی قدرت شما به آن‌ها اعمال شود آن‌ها به درستی کار میکنند و ممکن است همین که چشم شما را دور دیدند همه چیز از یادشان برود و به کار خود ادامه دهند.

اما زمانی که شما بتوانید راه و رسم درست و مدنظر خود را به کارمندان و منابع انسانی خود یاد بدهید، احتمال همراهی آن‌ها و ثابت قدم بودن و متمرکز بودن بر استراتژی مد نظر شما در جهت موفقیت، رشد و توسعه کسب و کار شما بیش‌تر میشود و دیگر نیاز به اعمال قدرت و سخنرانی‌های تهدیدآمیز نیست!

پس فارغ از اینکه چه سن و سالی دارید یا موقعیت شغلی شما چیست برای اینکه زندگی بهتری داشته باشید باید بتوانید به دیگران آموزش دهید تا آن مدلی که دوست دارید رفتار کنند یا علمشان زیادتر شود.

اولین گام برای تدریس تعیین اولویت است که در ادامه با هم به آن می‌پردازیم:

 

بهترین هاست

 

 

اولویت‌های هر مدرس چه باید باشد؟

اولین گام برای آموزش تدریس تعیین اولویت است. نه تنها هر مدرسی بلکه هر فردی نیاز دارد تا در شغل خود جزء بهترین‌ها باشد تا بتواند درآمد فوق‌العاده‌ای داشته باشد و در نهایت او را به عنوان یک شخص تاثیرگذار بشناسند و از نظر عزت نفس روح او آرام شود.

پس برای تمامی این موارد لازم است که شما مدرس فوق‌العاده‌ای باشید. برای آن کافی است که سه کار انجام دهید:

عاشق تدریس باشید

آموزش تدریس بدون عشق بی‌معنیه! مطمئناً شما هم مثل من عاشق تدریس هستید که این راه زیبا را انتخاب کردید. اما اگر کمی نسبت به شغل تدریس دچار تردید شده‌اید شاید بهتر است یک بررسی انجام دهید که آیا موضوعی را که دوست دارید به بهترین شیوه مورد علاقه خودتان تدریس می‌کنید یا خیر.

اگر فکر می‌کنید که می‌توانید و دوست دارید در موضوعات دیگری غیر از موضوعی که الان تدریس می‌کنید، تدریس کنید ما به شما کمک خواهیم کرد.
در نهایت ما در ب م م ثابت کردیم که بهترین شغل دنیا تدریس است. می‌توانید برای اطلاع بیشتر مقاله بهترین شغل دنیا را داخل سایت مطالعه کنید.

بر دانش خود بیافزایید

برایان تریسی یکی از برترین مدرسان حوزه موفقیت و بازاریابی در یکی از سمینارهایش می‌گفت:

اگر شما به مدت یک سال روزی دو ساعت در یک زمینه خاص مطالعه داشته باشید، بعد از این یک سال هیچ فردی در منطقه شما قابل رقابت از نظر دانش در آن زمینه با شما نخواهد بود.

از حرف برایان تریسی عزیز که بگذریم، اگر شما به عنوان یک مدرس سعی کنید هر 14 روز تقریباً سه کتاب در زمینه تخصصی خودتان مطالعه کنید دیگر از نظر تسلط بر مطالب، احتمالاً هیچ نگرانی نخواهید داشت.

دانشجویان خود را دوست داشته باشید!

به عنوان یک معلم، مدرس و استاد یادتان باشد که شما همواره برای ادامه حیات کسب و کار خود به دانشجویان نیاز دارید. علاوه بر دلایل انسانی و دینی که دانشجویان بر گردن شما دارند، امروزه فضای کسب و کار آموزشی سرشار از رقابت بوده و در هر موضوعی اساتید برجسته‌ای وجود دارند.

این موضوع را همواره در خاطر خود داشته باشید که دانشجویان شما مشتریان شما هستند و هر مشتری ناراضی، با وجود شبکه‌های اجتماعی می‌تواند آنچنان تبلیغ منفی بر ضد شما بکند که یک شبه اعتبار خود را از دست دهید.

البته برعکس این موضوع هم صادق است. یعنی اگر شما مطالب آموزشی مفیدی به دانشجویان خود بیاموزید، این قضیه سبب می‌شود دانشجویان شما بلندگوی تبلیغاتی شما شده و دانشجویان بیشتری را برای شما ایجاد کنند.

اگر شما عاشق تدریس باشید در زمینه تدریس خود همواره مطالعه می‌کنید ودانشجویان خود را هم دوست خواهید داشت. پس سعی کنید در هر مرحله‌ای از فعالیت آموزشی خود که هستید از خود بپرسید آیا من عاشق این موضوعی که تدریس می‌کنم هستم؟

بعد از تعیین اولویت نوبت به مشخص کردن بازار هدف می‌رسد:

اهمیت شناخت دانشجو در آموزش تدریس

دانشجو شما چه کسی است؟

در آموزش تدریس شناسایی افراد و دانشجویانی که قرار است به آن‌ها آموزش دهید رکن اساسی است.

شاید این یک سوال بسیار ساده به نظر برسد ولی در آموزش تدریس نیاز است که کمی دید بازاریابی نیز داشته باشیم. اکثر مدرسانی که ما در ب م م به آن‌ها مشاوره می‌دهیم به طور دقیق نمی‌دانند که دانشجویان آن‌ها چه کسانی هستند.

همین الان روی یک برگ کاغذ بنویسید دانشجویان شما چه کسانی هستند؟ به عنوان مثال سن، سطح مالی، جایگاه علمی، وضعیت خانواده و… برای دانشجویان خود بنویسید.

به عنوان یک نمونه موفق در دنیای آموزش فارسی می‌توان به موسسه آموزشی بنیاد فرهنگ زندگی به سرپرستی سهیل رضایی نگاه کنید که دقیقاً مشخص کرده که جامع هدف و دانشجویانش عموماً افراد بالای سی سال هستند.

همین الان می‌توانید مقاله بهترین زمینه تدریس را مطالعه نمایید.

البته ما هم در ب م م تمرکزمان بر آموزش تدریس و رشد کسب و کارهای آموزشی است.

یادگیری بیشتر دانشجویان = تدریس بهتر

برای این‌که بتونیم یک تدریس فوق‌العاده‌ای داشته باشیم لازم که بدونیم افراد مختلف به چه شیوه‌ای بیشتر یاد میگیرند؟ پس بیایم یک خورده در مورد راهکارها و روش‌های مختلف یادگیری، برای بهبود تدریس و بهتر ارتباط برقرار کردن با دانشجویان، بیشتر بدونیم.

مقاله برای افزایش درآمد: بازاریابی محصولات آموزشی

در مورد روش‌های یادگیری اساتید روانشناسی و توسعه فردی موارد زیادی را در موردش بحث کردند که برای بهبود تدریس نیاز نیست و چند مورد زیر برای ما به عنوان یک مدرس کفایت می‌کند:

دیداری

یعنی دانشجو با دیدن فیلم آموزشی فارق از این‌که صدا داشته باشه یا نداشته باشه بیشتر و بهتر یاد می‌گیرد تا مثلاً فایل صوتی آموزشی گوش بدهد. معلومه که افراد دیداری ترجیحشان برای یادگیری، دیدن ویدیو آموزشی یا دوره آموزشی، شرکت کردن در کلاس‌های حضوری، مطالعه کتاب و… هستند. به عنوان یک مدرس برای انتقال بهترین تجربه به این دست از دانشجویان سه راه حل وجود دارد:

 

 

مراحل نوشتن کتاب

 

نوشتن کتاب

برخی از افراد ترجیح میدهند برای یادگیری و آموزش تدریس به مطالعه کتاب بپدازند. اما آیا همه ما مدرسان برای آموزش تدریس باید کتاب بنویسیم؟ جواب این سوال یک نه قاطع است. چرا؟

چون ما باید به دانشجویان خود نگاه کنیم! آیا اکثریت این دانشجوها ترجیحشان خواندن کتاب است؟ احتمالاً نه پس با توجه به سرانه مطالعه کشور و سود کمی که از فروش کتاب به دست می آید پس شاید زیاد هم منطقی نباشد برای آموزش تدریس حداقل در چند سال ابتدای کارمان کتاب بنویسیم. برای بحث برندینگ و برندسازی مدرسان هم راه های خیلی خیلی بهتری وجود دارد.

دقت کنید که یک زمانی نویسنده بودن کتاب خیلی به برندینگ کمک می‌کرد ولی به لطف دوستانی که آموزش تدریس میدهند، دیگر هر نوجوان مدرسی هم با نوشتن کتاب‌های کم ارزش و حتی بی ارزش دید دانشجویان را به مدرسانی که پُز نویسنده بودن را میدهند، نا مثبت کرده‌اند!

برگزاری کلاس‌های حضوری

امروزه با وجود هزیه‌های بسیار زیاد کلاس‌های حضوری برای مدرس و دانشجو میتوان گفت این نوع آموزش تدریس تقریباً منسوخ شده است. از جمله این هزینه ها میتوان به هزینه اجاره کلاس، هزینه‌های رفت و آمد و… اشاره کرد.

دیگر کمتر کلاس و آموزش تدریس را میتوان در هر زمینه‌ای پیدا کرد که (فقط) به صورت حضوری برگزار شود به طوریکه حتی مدرسان نسل قبلی را میتوان در وبینارها و در سایت‌های مختلف مشاهده کرد.

آموزش دیجیتال

شاید بتوان گفت شاه بیت آموزش تدریس همین آموزش دیجیتال است. بسیاری از کلاس‌ها و آموزش ها امروزه به صورت آموزشی دیجیتالی به دانشجویان ارائه میشود.

آموزش تدریس دیجیتال شامل کلاس‌های آنلاین، پکیج‌های آموزشی به صورت ویدیویی و … موجب میشود دانشجویانی که به صورت دیداری بهتر و با سرعت بیشتری یاد میگیرند، تجربه بهتری از آموزش تدریس ما داشته باشند.

شنیداری

یعنی دانشجو با گوش دادن به پادکست یا فایل صوتی آموزشی یک مدرس بهتر و با سرعت بیشتری یاد می‌گیرد تا روش‌های دیگر. برای این گونه افراد که معمولاً تعدادشان خیلی از افراد دسته اول (دیداری) کمتره، بهتر است به یکی از دو روش زیر به آن‌ها آموزش تدریس بدهیم.

تولید پادکست

میتوانیم برای بهبود تجربه یادگیری افراد شنیداری اقدام به تولید پادکست و یا فایل صوتی کنیم. در ایران مدرسان خوبی مانند دکتر هلاکویی در رادیو همراه و استاد شعبانعلی در رادیو مذاکره از این شیوه استفاده کرده اند و توانسته‌اند به افراد بسیار زیادی آموزش دهند.

نکته‌ای که وجود دارد در مورد تهیه فایل صوتی برای آموزش تدریس این است که احتمالاً درآمدش خیلی کمتر از تولید آموزش‌های دیجیتالی ویدیویی است و لازم است که فقط به تولید پادکست و فایل صوتی برای آموزش تدریس استفاده نکنیم.

خروجی گرفتن صوت از ویدیو

بهترین راه برای بهبود تجربه یادگیری افراد شنیداری این است که وقتی ما یک ویدیو آموزشی را ضبط کردیم با استفاده از نرم افزارهای موجود صوت آن را هم خروجی بگیریم و به صورت فایل صوتی در پکیج آموزش تدریس خودمان قرار داده و آن را به دانشجویان بفروشیم.

نوشتاری

یعنی تا وقتی که دانشجو برای خودش شروع به نوشتن به صورت: جزوه نوشتن، خلاصه برداری یا تمرین نکند به طور عمیق آن موضوع را یاد نمیگیرد.

برای بهبود تجربه این دانشجویان از آموزش تدریس خود، بهترین راه قرار دادن تمرین در کنار آموزش دیجیتال یا پکیج آموزشی است. در این حالت با توجه به این که دانشجویان موظف به اجرا و ارائه تمرین‌ها هستند، شروع به نوشتن کرده و در نتیجه بهترین تجربه از آموزش تدریس شما خواهند داشت.

خب حالا که سه روش یادگیری را گفتیم چه طور تشخیص بدیم که یک فرد جزء کدوم یکی از این سه دسته است؟اولاً که نیازی نیست که ما به طور دقیق بدونیم هر کدوم از دانشجوهامون دقیقاً جزء کدوم یکی از این دسته‌ها هستند دوماً دونستن ما چه کمکی میتوند بکند؟

نمیخوای بدونی بهترین قالب رایگان آموزشی چیه؟ مقاله روبه رو را مطالعه کن: بهترین قالب آموزشی

بنابراین، بهترین راه اینه که ما آموزش‌های خودمون را در قالب صوت + تصویر + تمرین در اختیار دانشجوهامون قرار بدیم تا از نظر یادگیری بیشترین دسته از افراد را پوشش داده باشیم و به علاوه افراد لمسی یا نوشتاری هم در صورت نیاز بیشتر و بنا به صلاح دید خودشون یادداشت یا جزوه‌برداری کنند!

در ادامه مهارت‌هایی که به موفقیت شما به عنوان یک مدرس کمک می‌کند آورده شده است:

مهارت های افزایش درآمد در آموزش تدریس

انتخاب روش تدریس

هر مدرسی باید انتخاب کنه که از چه روش تدریسی استفاده کند تا بیشترین بازدهی را برای دانشجویانش داشته باشد.

پیشنهاد مقاله:

تولید محتوا اینستاگرام

کتاب تدریس

آموزش برگزاری کلاس آنلاین

بهترین سایت برگزاری وبینار

5+1 مهارتی که مدرسان موفق و پولدار دارند:

رسیدسم به اصل داستان آموزش تدریس. هر مدرس برای اینکه بتواند یک روش تدریس فوق العاده داشته باشد باید علاوه بر تسلط به آموزش‌های خود، مهارت‌های زیر را به صورت کامل و تخصصی داشته باشد:

1. نه به کمال‌گرایی

اگر فردی هستید که در هر زمینه‌ای، علاوه بر دوست داشتن، حداقل بیست کتاب مرتبط و مجموعاً هزار ساعت وقت خود را صرف کرده‌اید، به شما تبریک می‌گوییم. شما به طور کامل آماده ورود به دنیای آموزش هستید و فقط کافی است که مهارت‌های تدریس را بیاموزید و روش تدریس پولساز را یاد بگیرید.

اما قبل از هر کاری لطفاً کمال‌گرایی را دور بریزید. همه ما افراد بسیار دانایی را در اطرافیانمون، بچه‌های دانشگاه و… میشناسیم که فقط به خاطر ترس از عالی نبودن دست به انجام نمیزنند و اهمالکاری می‌کنند. پس لطفاً کمال‌گرایی را دور بریزید و از همین امروز شروع کنید.

2. پر پرواز مدرسان

دو بال پرواز شما برای ورود به کسب و کار آموزشی و تدریس بعد از رهایی از زنجیر کمال‌گرایی مدیریت زمان و کنترل توجه است.

مدیریت زمان

اگر قصد ورود پرقدرت به دنیای تدریس را با کمترین هزینه ممکن دارید، در ابتدا لازم است مهارت‌های گوناگونی مثل طراحی بیزینس پلن/ لوگو/سایت/ و… که نامرتبط با بحث روش تدریس است ولی برای موفقیت نیاز است را باید یاد بگیرید.

برای این که بتوانید تمامی این‌کارها را بدون هزینه‌های چند ده ملیونی انجام دهید باید بتوانید زمان خود را به طور کامل و بهینه مدیریت کنید.

کنترل توجه

بعد ار برنامه‌ریزی برای زمان نیاز است که موقع انجام کارها تمام توجهتان فقط معطوف به آن کاری که باید انجام دهید باشد. اگر در حین انجام کارها حواس و توجه شما مدام پرت شود نمی‌توانید کسب و کار آموزشی خود را به شیوه‌ای حرفه‌ای با بیشترین سرعت ممکن بسازید.

3. مهارت ارائه

حتماً شما هم مدرسینی را داشتید یا می‌شناسید که بسیار با سواد هستند ولی آدم سر کلاسشون خوابش میبره:(

نگران نباشید! امروزه ثابت شده است که توانایی داشتن یک ارائه خوب نه یک توانایی ذاتی بلکه یک مهارت آموختنی است. پس لازم است که برای داشتن یک روش تدریس فوق‌العاده حتماً مقداری از زمان خود را برای یادگیری مهارت‌های ارائه اختصاص دهیم.

4. ساده‌سازی

هر مدرسی برای ارائه یک روش تدریس لذتبخش باید تا جای ممکن مطالب را به صورت ساده بیان کند. به عبارتی یک جوری تدریس را انجام دهد که انگار به یک فرد کودک قرار است تدریس کند.

برای اینکار بهتر است همواره از مثال‌هایی از زندگی روزمره استفاده کنید.

5. طنزپردازی

سعی کنید در بین تدریس مطالب، با هر ورش تدریسی که دارید کمی هم از طنز استفاده کنید تا دانشجویان به مطالب شما بیشتر علاقه‌مند شوند و یادگیری آن‌ها افزایش یابد.

5+1. طرح سوال

یکی از بهترین راه‌هایی که می‌توانید با آن ذهن افراد مختلف را درگیر مطالب آموزشی خود کنید این است که در طول آموزش بتوانید سوال‌هایی به‌جا و جذاب از دانشجویان خود بپرسید. مثلاً اگر قرار است در مورد آموزش تدریس، آموزش دهید :

  • اولویت در آموزش تدریس چیست؟
  • تاثیر عشق به کار در آموزش تدریس؟
  • دانش و علم چه تاثیری بر تدریس دارد؟

این مطلب به صورت دوره‌ای به روز خواهد شد برای یادگیری بیشتر می توانید بر روی لینک‌های زیر کلیک نمایی:

  1. teach.com
  2. fctl.ucf.edu

مقالات پیشنهادی:

شغل

بهترین شغل مهندسی

بهترین شغل برای خانم ها

بهترین شغل برای افراد درونگرا

چیزی یافت نشد

چیزی که شما به دنبال آن هستید را پیدا نمی‌کنیم. شاید جستجو بتواند به شما کمک کند.